Spiga

"Médiafronton" Szegeden

2 megjegyzés:

koconborz

2008. november 18. 16:17

Elég késve olvasom ezt a bejegyzést, de nekem az a véleményem, hogy Szegeden még mindig egyoldalú a média-piac. Mostanában egyre több internetes regionális lap kezdi el a pályafutását, de ahogyan látom, van amelyik egyből a profit-orientációra törekszik... oké, ez rendben is van, de szerintem először az olvasókat kellene megnyerni és ehhez hírek kellenek.

Lehet, hogy hülyeség, de néhány online lapnak nem ártana összefogni. Jelenleg szinte minden online újság más és más kategóriát képvisel. Jó lenne ezeket egybegyúrva olvasni.

Unknown

2008. november 18. 16:54

hát éppen össze is gyúrhatod a neked tetszőket, ha kínálnak rss feedet
(narancssárga kocka a címsorban, többnyire).

szerintem azért vannak ennyien, hiszen ennyien nem piacképesek, mert jól kiszámolták, hogy a print médiának kezd bealkonyulni... értsd az on line hirdetési verseny miatt a nagyok, mint index, nyitnak majd (ismét) vidék felé,hiszen rengeteg nem pesti látogatójuk van, ... és őket meg kell szólítani helyi tartalmakkal mert csak így lehetséges a helyi hirdetési piac lefölözése... tehát keresni fognak helyi on-line szerkesztőket, vagy szerkesztőségeket.

a másik nagy lehetőség bizonyára a sok kis apró szerkesztőség országossá rendeződése lenne...

aztán meg előbb utóbb jönnek a választások, van aki már erre gyúr, mert a kampánypénzek költése csábító....

megint mások azért tartanak saját " internetes lapot" mert pályázaton nyertek pénzt erre és valamit fel kell mutatni, míg a fennmaradó összeget lenyúlják, sőt olyan vállalkozó is akad, aki csak azért fektet be, hogy legyen veszteséges vállalkozása is, ne keljen annyit adózni, miközben akár politikai babérokra is törhet egy helyi médiácska birtokában, ha...

Csak Szegeden, két-három új média keresi olvasóit és hirdetőéit a bejegyzés megírása óta...