Spiga

Csongrád megye a médiában 080303

Webradio
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen és Szegeden tett rövid látogatást Orbán Viktor, a Fidesz elnöke vasárnap. Szegeden a Kárász utcára tervezett séta és a sajtótájékoztató is elmaradt.

Hír6.hu – Csongrád megye

Hódmezővásárhely - A központi igazgatás átláthatatlan rendelkezései következtében ma káosz és fejetlenség uralkodik az egészségügyben - jelentette ki Orbán Viktor vasárnap Hódmezővásárhelyen.

:: Eric ::
Szerbia, Szabadka - Folyamatban van a szabadkai ipari park kiépítéséhez szükséges tervek kidolgozása az Európai Unió Interreg programjának támogatásával.

:: Eric ::
Szerbia, Szabadka - A Szabadkai Rádió magyar nyelvű szerkesztősége tovább küzd az egész napos magyar nyelvű műsorért.

:: Eric ::
Szeged - A héten Bátyai Edina, Szeged részéről az EKF koordinációjával megbízott felelős és Mészáros András, a Pécs2010 EKF program főigazgatója a 2008-as EKF-támogatott programok gyakorlati megvalósításáról tárgyaltak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csak jövőre lesz szentesi légimentőbázis
Szentes - Minden eddigi ígérettel szemben csak jövőre épül meg a légimentőbázis Szentesen - nyilatkozta a megyei napilapnak Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - „Van értelme összefogni, beszélni, felszólalni, megszervezni
Hódmezővásárhely - Az Erzsébet Kórházban tett látogatást Dr. Orbán Viktor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség elnöke, volt miniszterelnök, az Európai Néppárt alelnöke, Hódmezővásárhelyen március 2-án.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kilencedik alkalommal rendeztek iskolabált Maroslelén
Maroslelle - Remek hangulatú mulatságon vehettek részt azok, akik a Maroslelei Általános Iskola által szervezett bál vendégei voltak.



Webradio
Szentes - Magyar Anna a Csongrád megyei közgyűlés elnöke a Szentesi kórházba látogatott. Itt a főigazgató arról tájékoztatta, hogy kezelhetőnek tartják az intézmény pénzügyeit.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentesen és térségében is károkat okozott a szombat délutáni vihar. Bár a városon néhány perc alatt átrobogott, mégis fákat döntött ki az orkán. A Sima Ferenc utcán, a Gyógyfürdőnél a tűzoltóknak kellett megtisztítani az utat. Szentesen és a térség több településén is áramkimaradás volt, de a Démász hibabejelentőjét nem lehetett elérni. Árpádhalmán még nagyobb kárt okozott a szélvihar, ott 25 házat rongált meg, a kár mintegy 30 millió forint. Személyi sérülés nem történt, egy lakót azonban ki kellett költöztetni életveszélyessé vált otthonából. A vihar után nem sokkal már a helyszínen voltak az orosházi, szentesi, hódmezővásárhelyi és fábiánsebestyéni tűzoltók, összesen mintegy harmincan, de a helyiek még tegnap is takarították a pusztítás nyomait. Egyébként Csongrád megyét szombat délután csak a vihar széle kapta el, mégis 97 kilométeres széllökések és a heves zápor pusztított.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi Dr. Bugyi István Kórház adósságállománya jelenleg 780-800 millió forint, de ebből lejön a 206 milliós faktorálás. A lejárt tartozás 173 millió forint, de pozitívum, hogy nincs benne 60 napon túli - mondta el rádiónknak Várkonyi Katalin. Az intézmény főigazgatója szerint a közhiedelemmel ellentétben a jelenlegi viszonyok szerint egyelőre nem kell több embert elbocsátani a kórházból. Az elmúlt időszakban százzal csökkent az ágyak száma, így jelentős bevételtől esett el az intézmény. A vizitdíj bevezetése óta pedig 15-16 százalékkal csökkent a járóbeteg-forgalom, melynek következtében 150 millió forinttal lett kevesebb az OEP-támogatás. A vizitdíjból 50 millió forint folyt be, de jelentősek az ezzel kapcsolatos kiadások is.

Rádió Szentes 106.1 MHz
szeged - Rippl-Rónai József életművéről, négy alkotói ciklusáról kaphatnak szűk keresztmetszetet A Róma villa kincsei címmel a szegedi Móra Ferenc Múzeumban nyílt tárlatának látogatói. A bemutatott alkotások többsége Rippl-Rónai József egykori otthonából, a kaposvári Róma villából származik, ahol ma a művész emlékmúzeuma működik. Ez a válogatás egészül ki a szegedi közgyűjtemény anyagából 6 képpel. A kiállított műalkotások többsége Rippl-Rónai saját maga által "kukoricás" képeknek nevezett korszakából származik, de láthatók az első, párizsi időszak szecessziós festményei, az 1900-as évek elején készült, a kisvárosi emberek világát bemutató enteriőrök, és az utolsó korszak pasztellportréi, például a Szeged építészetében fontos szerepet betöltő Lechner Ödön arcképe is. A nagyközönség itt csodálhatja meg először Rippl-Rónai Nyilasy Sándorról, az ismert szegedi festőművészről készült portréját, amelyről a szakemberek nemrég bizonyították be, hogy valóban a művész alkotása.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád megye - A Csongrád megyei közgyűlés csütörtöki ülésén elfogadta az önkormányzat 18,1 milliárd forintos főösszegű 2008-as költségvetését, a tervezett hiány 1,9 milliárd forint. A költségvetési rendelet szerint az önkormányzat 16,2 milliárd forintos bevételei között a normatív állami támogatások és az átengedett személyi jövedelemadó összege közel 230 millió forinttal alacsonyabb az előző évinél. Az önkormányzat kiadásainak jelentős részét, csaknem 6,2 milliárd forintot a fenntartásában lévő makói, szentesi és deszki kórház működtetésére és fejlesztésére fordítja. Az oktatási intézményekre 4,33 milliárd, a szociális intézményekre 3,3 milliárd forintot költ a tervek szerint 2008-ban a Csongrád Megyei Önkormányzat. A közgyűlés még tavaly decemberben döntött arról, hogy tervezett beruházási és fejlesztési feladatainak megvalósítása érdekben 5 milliárd forintnyi kötvényt bocsát ki. Az újonnan indítandó fejlesztésekre idén 645 millió forintot szán az önkormányzat.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Tavaly márciusban sikerrel szerepeltek a Horváth Mihály Gimnázium diákjai a pécsi francia nyelvű nemzetközi színjátszófesztiválon A Megasztár és ami mögötte van című színdarabbal, mellyel elhozták a fesztivál különdíját. Később Aradon, legutóbb pedig Brüsszelben arattak nagy sikert vele. Február 14. és 21. között járt a 11. d osztály francia nyelvet tanuló 18 diákja és három tanár Brüsszelben. Egy olyan gimnáziumhoz látogattak el, ahol szintén drámais diákok tanulnak. Cserekapcsolat alakult ki a két intézmény, s a szentesiek októberre várják a belga gimnazistákat.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Hat tagú kínai delegáció érkezett nemrég városunkba, látogatásukkor baráti együttműködési megállapodás kötetett Peking Shijingshan kerületének népi kormányzata és a szentesi önkormányzat kötött. Február 21-én Liu Zhi, Peking Város Népi Kormányának főtitkár helyettese, Zhao Qi, a kerület politikai tanácsának alelnöke és Szirbik Imre polgármester baráti együttműködési megállapodást írt alá, melyben rögzítették, hogy a továbbiakban segítik egymást az ismeretek kölcsönös bővítésében, a kapcsolatok kialakításában és fejlesztésében. Emellett kölcsönösen fejlesztik a gazdasági, kereskedelmi, technológiai, kulturális, oktatási, sportolási, egészségügyi és a humánerőforrás területeket, annak érdekében, hogy a jövőben véglegesen testvérvárosi megállapodás jöhessen létre.

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
Kistelek - Airsoft - Harci szimulációs játékot játszanak már kistelekiek is

Szenvedélybetegek otthona Mórahalmon - Szeged Városi Televízió
Mórahalom - Mórahalom lehet a szenvedélybetegek kezelésének új központja. A szenvedélybetegek nappali ellátó intézményét 98 millió Forintból építették meg a városban az I. Nemzeti Fejlesztési Terv 95 %-os támogatásával. A tervek szerint áprilisban elindul itt az alkoholbetegek nappali ellátása. Az alkoholizmus a magyar társadalom egyik legsúlyosabb problémája, ma 1 millió ember függő az országban és ezen felül vannak azok, akik rendszeresen isznak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Magyar Anna: Egyik szemem sír, a másik nevet
Deszek - A deszki Mellkasi Betegségek Szakkórházában pályázati és saját forrásokból, valamint a fenntartó megyei önkormányzat segítségével energiakorszerűsítési felújításokat végzett. De mire elég a jobb körülmények biztosítása, ha csökken a betegforgalom?

Szeged hírek | A Démásznak 150 millióval tartozik egy cég | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Emelkedtek a közüzemi díjak januártól, ezért kíváncsiak voltunk: mennyivel tartoznak a nagy szolgáltatóknak? A Démásznak négy, a hőszolgáltatónak félmilliárdos a kintlevősége. A legnagyobb adósokra is fényt derítettünk.

Szeged hírek | Orbán: Nincs jobb- és baloldali beteg - interjú | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Orbán Viktor arra számít, hogy a népszavazás érvényes lesz és az emberek többsége az igenekre szavaz. Ennek politikai folytatását azonban egyelőre csak annyiban jelöli meg, hogy a Fidesz másnap benyújtja a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj eltörlésének törvényjavaslatait.

Szeged hírek | Látogatható a zákányszéki magán madárkert | Szeged - delmagyar.hu
Zákányszék - Legalább hatvanfajta papagájt és húszféle fácánt számlál a zákányszéki Rácz házaspár több száz darabos madárgyűjteménye. Kerti kedven-
ceiket munka mellett babusgatják, és másoknak is szívesen megmutatják.

Szeged hírek | Piros pont: bográcsgulyás a lovagoktól | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az esős, szeles idő ellenére az utolsó falatig elfogyott a hét kondérban rotyogó bográcsgulyás szombaton délután, amit a hajléktalanoknak és rászorulóknak porciózott ki a Nemzetközi Szent György Lovagrend megyei priorátusa.

Szeged hírek | Tarnavölgyi Zoltán és Palman Kitti A tudattalanban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Különleges produkciót láthat a közönség a húszéves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett társulatától a kisszínházban: A tudattalan című kétrészes darabot Duda Éva és Juronics Tamás koreografálta. Az új produkcióról sorra megkérdeztük a táncosokat: ezúttal Tarnavölgyi Zoltánt és Palman Kittit.

Szeged hírek | Agyakat trancsíroztak Juronicsék új balettjében | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Vastapssal ünnepelte a közönség pénteken a kisszínházban a jubiláló Szegedi Kortárs Balett társulatát, amely Duda Éva és Juronics Tamás produkcióját, A tudattalant mutatta be.

Szeged hírek | Megnyílt a Picasso-kiállítás a REÖK-ben | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Óriási érdeklődés kísérte a spanyol festőóriás és a nemzetközi avantgárd művészet 135 alkotását felvonultató tárlat szombati megnyitóját Szegeden, a Reök-palotában.

Szeged hírek | Velence az Átriumban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - "Tisztára mint a Koltai" – viccelt a szombat esti szegedi jelmezbál egyik résztvevője, amikor felbukkant Koltai Róbert színész és filmrendező.

Szeged hírek | Feketemunkások a Kék könyv mögött | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ugrásszerűen megnőtt az alkalmi munkavállalói könyvekkel való visszaélések száma, emiatt a népszerű kék könyvekkel való foglalkoztatás szigorítását tervezi a munkaügyi tárca.

Szeged hírek | Az ország legnagyobb karikagyűrű-üzeme Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Több tízmilliárd forint uniós pénz érkezett az elmúlt három és fél évben Csongrád megyébe, ezen belül Szegeden 530 sikeres pályázatra 13,5 milliárd forint támogatást ítéltek meg.


Szeged hírek | Orbán Viktor Szegeden és Hódmezővásárhelyen járt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ügydöntő lesz a március 9-ei népszavazás – jelentette ki vasárnap délután Szegeden Orbán Viktor, a Fidesz elnöke, aki kampánykörútján 19 nap alatt 19 megyébe látogat.

Hódmezővásárhely hírek | Megszűnő vállalkozások Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Becslések szerint akár egyötödével is csökkenhetett a vásárhelyi vállalkozások száma az elmúlt esztendőben, annak ellenére, hogy a városi önkormányzat félmillió forinttal támogatta minden egyes új munkahely létesítését.

Hódmezővásárhely hírek | Farsangi lovasparádé Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi lovasok tegnap farsangi felvonulással kedveskedtek a helyi lakosoknak.

Hódmezővásárhely hírek | Bezárt a Kossuth téri jég Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Bezárt a hódmezővásárhelyi Kossuth téri műjégpálya. A hőmérséklet az utóbbi napokban tartósan 10 fok fölé emelkedett, a Nap sugarai pedig elkásásították a jeget, amely így balesetveszélyessé vált.

Makó hírek | A makói Hagymaházban marad a bál | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Nem ártott a makói hagymabálnak, hogy immár mindenkinek fizetnie kellett a belépőért: a makói báli szezon legrangosabb rendezvényére többen mentek el idén, mint tavaly.

Szentes hírek | Huszonöt házat tépett meg a vihar | Szeged - delmagyar.hu
Árpádhalom - Huszonöt házat rongált meg Árpádhalmon a szombati vihar, a kár mintegy harmincmillió forint. Személyi sérülés nem történt, egy lakót ki kellett költöztetni az életveszélyessé vált otthonából. A helyiek még tegnap is takarították a pusztítás nyomait.

Szentes hírek | Földesi Irén nem enged az elveiből | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Tudományos munkája elismeréseként Földesi Irén, a szentesi rendelőintézet és a járóbeteg-szakellátás igazgatója kapta meg idén a kórház névadója, dr. Bugyi István sebészprofesszor nevét viselő emlékérmet.

Szentes hírek | Emma lecsapta a házak tetejét Árpádhalmon | Szeged - delmagyar.hu
Árpádhalom - Lecsapott a Közép-Európában tomboló Emma nevű orkán Árpádhalmon is. Huszonöt ház tetejét megrongálta, volt, amelyiket teljesen leradírozta. Személyi sérülés nem történt, az anyagi kár az első becslések szerint legalább 40 millió forint.

Csongrád hírek | Zsugorodik Csongrád lakossága | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Még ebben az évtizedben 18 ezer alá csökkenhet Csongrád lélekszáma. A Tisza-parti város népessége 90 év alatt harmadával zsugorodott, a lakosságfogyás az elmúlt másfél évtizedben felgyorsult.

0 megjegyzés: