Spiga

Csongrád megye a médiában 080301-02

HírExtra
Szeged - Csaknem harminc rendezvény, köztük kiállítások, koncertek, színházi előadások várják a vendégeket március 14. és 30. között a Szegedi Tavaszi Fesztiválon - mondta el Elekes Zoltán fesztiváligazgató pénteken a csongrádi megyeszékhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jótékonysági bál
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Kalmár Zsigmond ipari iskola éttermében március elsején a Kapcsolat Központ Szivárvány Szakosított Szociális Otthona és a Lakóotthona alapítványának esélyegyenlőségi és jótékonysági bálját rendezték.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Viharkár: Fák dőltek ki Vásárhelyen és környékén
Hódmezővásárhely - Információink szerint a vásárhelyi lánglovagokat több helyre is riasztották az eső és az erős szél után.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A támogatások mindig ugyanoda mennek?
Hódmezővásárhely - Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Programmal az a legnagyobb probléma, hogy a források jelentős részét ugyanaz a szűk réteg kapja – jelentette ki Dr. Ángyán József március 1-jén a hódmezővásárhelyi Emlékpontban a Gazdanap keretében tartott fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kommandós akcióhoz hasonló bevetés Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Újra Kommandós akcióhoz hasonló jelenetek zajlottak Hódmezővásárhely egyik utcájában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Isten áldását kérték a gazdanapra
Hódmezővásárhely - Isten áldását kérte Dr. Kószó Péter alpolgármester a március 1-i hódmezővásárhelyi gazdanapon. Éppen a lovas bandérium felvonulására érkezett meg a vihar, ami lónak, embernek egyaránt nehézségeket okozott.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Személycsere felfedése Nagylakon
Nagylak - Az elmúlt napon a Nagylaki Határrendészeti Kirendeltség határrendészei két esetben ismét közokirat-hamisítást fedtek fel.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nagyszülők és unokák az Agrárcentrumban
Hódmezővásárhely - Citerazene, ostorpattogás és az üllő hangja jellemezte a gazdanapot március elsején. A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület egy családi délelőttre hívta a vásárhelyieket. Két új kiállítást nyitottak meg és volt kézműves bemutató is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 49 taggal működik a hódmezővásárhelyi Polgárőrség
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Polgárőrség közgyűlését tartotta szombaton a Kertvárosi Olvasókör épületében. A szervezet, melynek 49 tagja van 381 esetben teljesített szolgálatot tavaly – hangzott el.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lakossági bejelentés segítette a rendőröket
Szeged - Lakossági bejelentésnek köszönhetően fogtak el a Szegedi Rendőrkapitányság járőrei tegnap délután két szegedi férfit.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Dílert fogtak Szegeden
Szeged - Tetten értek a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársai tegnap délután egy 29 éves szegedi férfit, amikor négy másik személynek adott át kábítószergyanús anyagot Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elfogták a sorozatos betörőket
Makó - Őrizetbe vette a Makói Rendőrkapitányság azt a 39 éves röszkei férfit, valamint 18 éves makói társát, akiknek - a gyanú szerint – több a közelmúltban Makón és környékén történt betöréses lopás is a számlájára írható.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felmentették a kisteleki rendőrkapitányt és bűnügyi
Kistelek - Személyi változások történtek a Kisteleki Rendőrkapitányság élén, melynek kihirdetésére állománygyűlés keretében került sor.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pályázik az SZTE
Szeged - A műszaki és természettudományos képzés bővítésére és a kutatás-fejlesztési tevékenység erősítésére nyújtott be pályázatot konzorciumi partnereivel a Szegedi Tudományegyetem (SZTE).

Hír6.hu – Vizek Éve a Dél-Alföldön
Dél-Alföld A 2008-as Vizek Éve kampány következő állomása a Dél-Alföld. A sikeres januári nyugat-dunántúli, és a februárban zajló észak-alföldi vízhez kötődő akciók után márciusban a Dél-alföldi régió várja mindazokat, akik élvezni szeretnék a Vizek Évében nyújtott kedvezményeket.

Hír6.hu – Több százezer hal pusztult el Csanyteleknél
Csanytelek - Péntekre több százezer teleltetett hal pusztult el a Csongrád megyei Csanytelek mellett levő halastórendszerben.

Hír6.hu – Nem csak sétálni, tanulni is lehet a Szegedi Vadasparkban
Szeged - Kedvezményes belépővel látogathatnak ki a Szegedi Vadasparkba évente egyszer a Szeged város önkormányzatának fenntartásában levő oktatási intézmények tanulói, hogy ott a látnivalók megcsodálása mellett egy játékos környezeti-nevelés foglalkozáson is részt vegyenek - jelentette be pénteken a létesítmény vezetője, Veprik Róbert és a város alpolgármestere, Solymos László.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentesen és térségében is károkat okozott a szombat délutáni vihar. Bár a városon néhány perc alatt átrobogott, mégis fákat döntött ki az orkán. A Sima Ferenc utcán, a Gyógyfürdőnél a tűzoltóknak kellett megtisztítani az utat. Szentesen és a térség több településén is áramkimaradás volt, de a Démász hibabejelentőjét nem lehetett elérni. Árpádhalmán még nagyobb kárt okozott a szélvihar. A településen 3 utcában, mintegy 20 ház tetőszerkezetét rongálta meg. A szentesi, orosházi és vásárhelyi tűzoltók valamint a katasztrófavédelem emberei a helyiekkel közösen igyekeztek helyreállítani a károkat. Szerencsére személyi sérülés nem történt, de egy ház életveszélyessé vált. Az ott élőket rokonoknál helyezték el. A Kossuth utcán villanyoszlop dőlt ki a viharban. Információink szerint Békés megyében több kárt okozott a szélvihar.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A hétvégi kistérségi orvosi ügyeletet Szentesen a Mentőállomáson tartják, a Sima Ferenc utca 29-33 szám alatt. Ide fordulhatnak segítségért Árpádhalom,Derekegyház, Nagytőke, Cserebökény, Magyartés, Szegvár, Fábiánsebestyén, Eperjes és Nagymágocs lakói is. A hívható telefonszámok: a 104-es segélyszám, vagy a 62/474-374. A hétvégi gyermekügyeletet is a mentőállomáson látják el de.: 9-11 óráig. Ezen a rendelési időn kívül pedig a Kórház gyermekosztályán fogadják a beteg gyermekeket. A hét végén a gyógyszertári ügyeletet a Kossuth tér 5.szám alatt található Dr. Bugyi István patika tartja, amely reggel 8-tól este 8 -ig tart nyitva. Az éjszakai ügyelet este 8 órától reggel 8 óráig csak sürgős esetben vehető igénybe. T.sz.-a: 63/ 312-142. Az orvosi ügyeletek hétfőn reggel 7 óráig tartanak.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi Koszta József Múzeum már készül a március 15-i ünnepségekre. Az intézmény szakemberei egy dokumentumokat és régészeti leleteket is felvonultató rendhagyó történelem órák megtartására vállalkozott, és várja az általános és középiskolák jelentkezését. Olyan tanítási órákat vezetnének, amelyek rendhagyó módon ismertetné a 160 évvel ezelőtti történelmi eseményeket. Ezeket a foglalkozásokat természetesen a Múzeum Kossuth téri épületében tartanák, előre egyeztetett időpontban.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Pénteken adták át a Csongrád Megyei Igazságügyi Hivatal Csongrád Városi Irodáját. A szerény külsőségek között megrendezett ünnepségen Dr. Hatvani Erzsébet az Igazságügyi Hivatal főigazgatója avatta fel az intézményt.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szenters - Ma délelőtt Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a szentesi Dr. Bugyi István Kórházba látogatott, s megtekintette az aktuális kórházi beruházásokat. Először a röntgendiagnosztikai rendszert, nézte meg a kórház igazgatójával, Várkonyi Katalinnal együtt, amely ugyan a régi műszerekkel működik, de digitalizált felvételek készítésére alkalmassá tették. Erre a megye 46 millió forintot fordított. Ezután a szintén a megye jóvoltából megújult patológiai osztályt tekintette meg, amelyet a közegészségügyi szabványoknak megfelelően alakítottak, s alkalmas arra, hogy a hozzátartozók méltó módon vegyenek végső búcsút szeretteiktől. A megyei közgyűlés elnöke a helikopterbázis építéséről is beszélt. Elmondta, hogy az nem a kórház feladata, a megye pedig arra törekszik, hogy minél hamarabb megépüljön a báztis a kórházi leszállóhellyel együtt. Ennek érdekében a leszállóhely 2, 5 millió fointos engedélyes terveit már el is készítették, és csak a megfelelő pályázat kiírására várnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Báloztak a Szatymazi Mozgáskorlátozottak
Szatymaz - A Mozgáskorlátozottak Szatymazi Egyesülete szombaton este rendezte meg Nőnapi Jótékonysági bálját a Dankó Pista Művelődési Házban. A rossz idő ellenére telt ház volt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Óvodabál Ruzsán
Ruzsa - Nem voltak babonások, tizenharmadik alkalommal is megrendezték a Hétszínvirág Óvoda jótékonysági bálját Ruzsán a művelődési házban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A gazdák bálban gyűjtik az erőt
Hódmezővásárhely - Jövőre a 103. gazdabált rendezzük meg, nagyobbat szeretnénk, remélem, hogy többen összejövünk – hangzott Huszár Lajos megnyitója a 102. gazdabálon Hódmezővásárhelyen, a Fekete Sasban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - I. Jótékonysági Óvodabál Mindszenten
Mindszent - A mindszenti Károly Óvoda és Bölcsőde I. Jótékonysági Bálját tartotta a helyi Kulturális Központban. Az intézmény a bál bevételét udvari játékok vásárlására fordítja – mondta el megnyitó beszédében Tisza Zoltánné, az óvoda vezetője.

Szeged hírek | Tonnaszám pusztultak a halak Csanyteleknél | Szeged - delmagyar.hu
Csanytelek - Ammóniamérgezés miatt pusztulnak a halak a Pusztaszeri Tájvédelmi Körzethez tartozó csanyteleki halastavakban: eddig 160 mázsát szállítottak el a Silorus Kft. telepéről. A halászati cég szerint a Dong-érből kerülhetett be a méreg a tórendszerbe, ám ezt a hatóságok vitatják.

Szeged hírek | Egy megvalósult álom | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csongrád megyében mintegy félszáz vállalkozás foglalkozik gépjárműoktatással, közülük azonban csak a szegedi ATI-Császárné Bt. üzemeltet mozgásukban korlátozottak számára is alkalmas oktatóautót.

Szeged hírek | Nagy tér az igazságos királynak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hagyomány, tény és tévhit keveredik, mikor a legnagyobb magyar királyról beszélünk. Hunyadi Mátyás születésének 565. évfordulóját idén február 23-án, míg megkoronázásának 550. jubileumát, január 24-én ünnepeltük.

Szeged hírek | Frittmann borok a Fehértói Halászcsárdában | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A különleges ötfogásos menü mellé a Frittmann pincészet legkitűnőbb boraiból kóstolhattak az Év Borásza vacsoraest vendégei a szegedi Fehértói Halászcsárda és a Duna-Hungária Borház közös rendezvényén péntek este

Szeged hírek | Drogdílert és kábeltolvajokat füleltek le Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tetten értek a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság munkatársai péntek délután egy 29 éves szegedi férfit, amikor négy másik személynek adott át kábítószergyanús anyagot Szegeden.

Szeged hírek | Nyomozásba kezdett Muki édesanyja | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Fordulatot hozhat a magyarcsanádi diáklány meggyilkolásáért elítélt fiú ügyében a lány édesanyjának magánnyomozása. Az asszony azt állítja, hogy talált két embert, akik ha védettséget kapnak, eddig nem ismert információkkal szolgálhatnak az ügyről.

Szeged hírek | Jubilál a Szegedi Tavaszi Fesztivál | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Gazdag programkínálattal március 14-étől idén is megrendezik a két héten át tartó Szegedi Tavaszi Fesztivált.

Szeged hírek | Gyüdi Sándor az operabarátoknál | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Gyüdi Sándor, a szegedi szimfonikusok Liszt-díjas igazgató-karnagya, a Szegedi Nemzeti Színház július 1-jén hivatalba lépő új főigazgatója lesz a vendége az operabarátok következő estjének, hétfőn 18 órától a Bartók Béla Művelődési Központ dísztermében.

Szeged hírek | Zsiráf, zebra, antilop érkezik a vadasparkba | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Solymos László várospolitikai alpolgármester és Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója tegnap sajtótájékoztatón számolt be az intézményt érintő beruházásokról és az új rendszerről.


Szeged hírek | SZTE-fejlesztések | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A matematikai, műszaki, természettudományi fejlesztésekről, a Regionális Tudástranszfer és Szolgáltató Központ érdekében tervezett beruházásokról, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) klinikai és turisztikai fejlesztéseiről egyeztetett tegnap Szabó Gábor, Ujhelyi István, Kőmíves Bence és Balogh László.

Szeged hírek | Új rendőrkapitánya van Kisteleknek | Szeged - delmagyar.hu
Kistelek - A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője tegnap felmentette beosztásából a kisteleki rendőrkapitányt, Tódor Sándor alezredest, és ugyancsak pénteken visszavonta a kapitányság bűnügyi osztály vezetőjének a megbízását.

Szeged hírek | Hétfőtől változik a patikai ügyelet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Mint lapunkban megírtuk, az ÁNTSZ döntése értelmében március 3-tól, hétfőtől a Szeged Plazában működő Gyógyszertér nevű patika látja el az állandó ügyeleti feladatokat Szegeden.

Szeged hírek | Mindenki ismer mindenkit a Szegedés#8211;Félegyháza személyen | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tizennyolc utas indult Szegedről Kiskunfélegyházára – Vilmaszállásnál majdnem elfogytunk. Az utazóknak a busz nem jó, a vonatot viszont szeretik, mert kényelmes, és „bizniszelni" is tudnak. Az intercity óránként indul, mi mégis személyvonatra szálltunk.

Szeged hírek | A Társulat tagja lehet Simon Bogi és Kristóf István | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Társulat legjobb 16 énekese közé kerülhet be ma este a szegedi kötődésű Simon Boglárka és Kristóf István, ha a Magyar Televízióban futó produkció zsűritagjai és nézői beszavazzák őket.

Szeged hírek | A Pompidou Központban állított ki és Piafot énekelt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A bárénekesnőből festővé avanzsált szegedi Mónus Zsuzsa képeivel és Edith Piaf-sanzonokkal is sikert aratott Párizsban.

Szeged hírek | Orbán Viktor Vásárhelyen és Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A március 9-ei népszavazás előtt 19 nap alatt 19 megyébe látogat országjáró körútján Orbán Viktor, a Fidesz elnöke.

Hódmezővásárhely hírek | Termálvízzel megy a vásárhelyi távfűtés | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A korábbi négymillióról egy-két millió köbméterre kívánja csökkenteni a vásárhelyi távfűtésre felhasznált, egyre dráguló földgázt a Vagyonkezelő és Szolgáltató Kft.

Hódmezővásárhely hírek | Százéves a vásárhelyi vízhordó lány | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Idén száz éve leplezték le a vásárhelyi Kossuth tér artézi kútját díszítő, vízhordó lányt ábrázoló szobrot. Pásztor János alkotását akkoriban élesen bírálták.

Hódmezővásárhely hírek | Farsangi lovasparádé Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi lovasok tegnap farsangi felvonulással kedveskedtek a helyi lakosoknak.

Hódmezővásárhely hírek | Bezárt a Kossuth téri jég Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Bezárt a hódmezővásárhelyi Kossuth téri műjégpálya. A hőmérséklet az utóbbi napokban tartósan 10 fok fölé emelkedett, a Nap sugarai pedig elkásásították a jeget, amely így balesetveszélyessé vált.

Makó hírek | Makón előzékenyebbek a zebránál a kamionosok | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Nemcsak a 43-as út mellett élők, de az azon átkelni szándékozók számára is nyomasztó az egy éve elviselhetetlenné nőtt forgalom. A makóiak szerint nem várt izgalmakkal jár, ha valaki át akar kelni a zebrán. Tapasztalat: a kamionosok előzékenyebbek a személyautósoknál.

Makó hírek | Kövegy és Nagylak is az infosztrádán száguld | Szeged - delmagyar.hu
Kövegy, Nagylak - Már a megye legkisebb falujában, Kövegyen is van e-Magyarország Pont, azaz nyilvános internet-hozzáférés, a szomszédos, határ menti Nagylakra még Romániából is átjárnak számítógépezni.

Szentes hírek | Légimentő-bázis és#8211; csak jövőre! | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Minden eddigi ígérettel szemben csak jövőre épül meg a légimentő-bázis Szentesen. Erről tegnap beszélt a Kurca-parti városban lapunknak Kincses Gyula, az Egészségügyi Minisztérium államtitkára.

Szentes hírek | Megtartják a drámais találkozót Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A szentesi gimnázium tantestülete és igazgatója közötti viták ellenére megrendezik a drámai tagozat jubileumi, harmincéves találkozóját.

Csongrád hírek | Rossz a tűzcsapok negyede Csongrádon | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A csongrádi tűzcsapok negyede rossz állapotban van, ki kellene cserélni ezeket. Mivel egy ilyen csere 150 ezer forintba is kerülhet, a helyi közműszolgáltató csak több éves ütemezéssel tudta vállalni a rendszer korszerűsítését.

0 megjegyzés: