Spiga

Csongrád megye a médiában 080307

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Zuschlagot kihallgatták: a FIB-re költötték a milliókat
Dél-Alföld Újból kihallgatták Zuschlag Jánost a kecskeméti ügyészségen. A különösen nagy kárt okozó csalással gyanúsított MSZP-s politikust szerdán hallgatták újból ki az ügyészek: Zuschlag ezen a kihallgatásán már nem csak politikai, hanem büntetőjogi felelősségét is elismerte a 75 milliós csalási ügyben.

Webradio
Szeged - Szombaton, a IV. Árvizi Emléknapon egész napos, ingyenes programokkal várják a családokat a Dóm téren. Erre az alkalomra a Dóm kilátótornya is megnyílik.

Hír6.hu – Csongrád megye
Szeged - Jelmezes felvonulást tartott a szegedi Fidelitas Gyurcsány Ferenc miniszterelnök és a kormány ellen. Hét Gyurcsány-jelmezes fiatal a Kárász utcán sétálgatott a járókelők nagy meglepetésére. Atrocitás nem történt. (VIDEO)

Még mindig elégedetlenek a betegszállítók - Szeged Városi Televízió
Csongrád megye - Ha a finanszírozási probléma belátható időn belül nem oldódik meg, nyár elejére összeomolhat a betegszállítási rendszer. A járművek továbbra is veszteségesen futnak, kilométerenként legalább plusz 70 forintra lenne szükség.

:: Eric ::
Szerbia, Románia - Újabb előrelépés történt „Az elérhetőség javítása a helyi közösségek számára a néranádasi határátkelő felé.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Mivel készülnek az Algyői Nőegylet tagjai a falunapokra? Többek között ebben az ügyben is döntés születik a taggyűlésen – tudtuk meg Kovácsné Budai Éva elnöktől.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Algyő Nagyközség Önkormányzata pályázatot hirdet a Szivárvány Óvoda intézményvezetői beosztására.

Hír6.hu – Csongrád megye
Szeged - Lezárult a Külügyminisztérium által 2007 őszén kezdeményezett és az EUvonal által szervezett TézEUsz 2011 - Tézisek az EU-elnökségi stratégiához elnevezésű országos tanulmányi diákkonferencia és verseny. Az első helyezett Kovács Endre Miklós lett, a Szegedi Tudományegyetem végzős hallgatója, aki a lisszaboni stratégiával kapcsolatos kihívásokról írt.

Hír6.hu – Csongrád megye
Szeged - A Szegedi Ifjúsági Kerekasztal (SZIKE) mai ülésén egyhangúlag úgy határozott, kéri a fiatalokat, hogy március 9-én szavazzanak igennel a tandíj eltörlése érdekében

Népszavazási ügyelet a megyeházán - Szeged Városi Televízió
Csongrád megye - Csongrád megyében körülbelül 340 ezren voksolhatnak a március kilencedikei népszavazáson. A referendummal kapcsolatos panaszaikkal a területi választási irodához fordulhatnak az állampolgárok. Az előzetes eredmények valószínűleg már este 8 és 9 óra között megszületnek, de a hivatalos végeredményt csak március 14-én hirdetik ki.

Hír6.hu – Csongrád megye
Zsombó - Farkas Zsolt és öccse, Farkas Szabolcs a hazai autó- és motorsport két ifjú titánja, egyben Zsombó büszkeségei is. Az egyre magasabbra törő idősebb testvér auto-cross versenyeken elért eredményei, tehetsége és lehetőségei alapján szép jövő előtt áll. A legifjabb Farkas motoron próbálkozik, egyre több sikerrel, így nem csoda hogy családja őt szeretné támogatni, amíg Zsolt már szponzorok révén kaphat anyagi segítséget a komolyabb szériákban való induláshoz.

Hír6.hu – Csongrád megye
Csongrád megye - Nemzetközi közúti ellenőrzési akciót tartottak csütörtökön Csongrád megyében magyar, szerb és román rendőrök, illetve a magyar és román közlekedésrendészeti hatóságok részvételével; elsősorban a tehergépjárművek műszaki állapotát és a vezetők pihenőidejének betartását vizsgálták - tudatta Radics Róbert őrnagy.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kétszázezer őstermelő a legális gazdaságban
Mezőgazdaság - Több mint kétszázezer őstermelő jelenik meg az idén a nyilvántartásokban - ennyien váltottak ki adószámot, így ennyien lesznek kénytelenek számlát kibocsátani termékeik eladása után. A Napi Gazdaság becslése szerint 120 milliárd forint válhat láthatóvá.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ötmilliárdos irodaberuházás Szegeden
Szeged - Több mint ötmilliárd forintos beruházással két ütemben, összesen 16.800 négyzetméter bérbe adható irodaterületű ingatlanfejlesztésbe kezd Szegeden egy építőipari Zrt. - tájékoztatta Kiss Andrea, a cég kommunikációs vezetője az MTI-t.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mezei futóverseny lesz Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Városi mezei futóversenyt rendeznek március 17-én Hódmezővásárhelyen az Euro Parkban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csongrád megyében 340 ezren szavazhatnak
Csongrád megye - Csongrád megyében 340 ezer szavazásra jogosult járulhat március 9-én az urnákhoz az ügydöntő népszavazáson – tájékoztatott Dr. Csonkáné Dr. Balda Ilona megyei főjegyző csütörtökön, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Áder a népszavazásról Székkutason
Székkutas - Racionális érveket hozott fel a vizitdíj, a kórházi napidíj és a tandíj ellen Áder János a székkutasi népszavazási fórumon március 6-án.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tragédia történt Makón
Makó - Három holttestet találtak Makón a Kossuth utca egyik házában március 6-án kora délután.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mégsem kell azonnal fizetniük a fertőtlenített Csongrád megyei
Csongrád megye - Megszüntette a Csongrád Megyei Bíróság azt a pert, amelyet egy fertőtlenítést végző cég indított több önkormányzat ellen a megyében, hogy kifizettesse a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés költségeit - tájékozatta az MTI-t Cseh Attila, a bíróság elnökhelyettese.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felsős farsang a Kozmutzában
Hódmezővásárhely - Rendhagyó télbúcsúztató ünnepséget tartottak a Kozmutza Flóra Általános Iskola felső tagozatos tanulói és az intézmény pedagógusai március 6-án a Hódmezővásárhelyen a Hód-Mezőgazda Zrt. ebédlőjében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jó tudni a népszavazás kapcsán
Hódmezővásárhely - Három nappal a népszavazás előtt a hódmezővásárhelyi Választási Iroda vezetője a legfontosabb tudnivalókat gyűjtötte csokorba.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nőnapi meglepetés Picassóval Szegeden
Szeged - Nőnapi meglepetéssel várja látogatóit szombaton a szegedi Reök-palota: délután a párjukkal érkező hölgyek ingyenesen csodálhatják meg a Picasso és a nemzetközi avantgárd című tárlatot.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Somlói galuskával köszöntötték az algyői hölgyeket
algyő - Vámos Zoltán algyői cukrász süteménykülönlegességével: somlói galuskával köszöntötték az Algyői Nyugdíjas Klub férfi tagjai hölgy kollégáikat a közelgő nőnap alkalmából.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Március 16-ig várják a pályázatokat
Hódmezővásárhely - Utcai bútorok karbantartására, játszóterekre ütéscsillapító homok beszállítására, homokózóba homokcserére, egy- és kétnyári növények ültetésére, közterületi növények öntözésére, fák nyesésére illetve kivágására, az Andrássy útra kihelyezett zöld szigetek karbantartására, növényvédelmi feladatokra és földmunkákra vár pályázókat a hódmezővásárhelyi Polgármesteri Hivatal.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Negyedéves gyűlés köszöntővel
Hódmezővásárhely - Csütörtökön a negyedéves közgyűlés alkalmával köszöntötték a Csongrád Megyei Mozgáskorlátozottak Egyesületének Kisteleki Csoportjának hölgy tagjait a Rendezvényházban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lélegzethez juttatnák a kisvállalkozásokat
Csongrád megye - Konzultációs fórumot hozott össze a Csongrád megyei iparkamara, hogy az egyetemi kutatók és az ipari cégek egymásra találjanak. Ezen a vállalkozások képviselői igen kemény kritikákat fogalmaztak meg. Rugalmatlanságot, szervezetlenséget tapasztalnak. Ezen változtatna a szegedi egyetem kutatási központja.

Szeged hírek | Jön az évszázad legkorábbi húsvétja | Szeged - delmagyar.hu
Az évszázad legkorábbi, Guinness-rekorder húsvétját ünnepelhetjük két hét múlva. A huszonegyedik században soha többé nem követi majd egymást ennyire szorosan a napéjegyenlőség napja, a telihold és a keresztény ünnep.

Szeged hírek | Füstölögve várják a babát | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Megdöbbentő látvány, ahogy a nagy pocakos, várandós kismamák nyugodtan pöfékelnek a szegedi női klinika épülete előtt vagy az épületben. Azt mondják, feszültek, ezért muszáj szívni.

Szeged hírek | Cirkusz a színházban és#8211; zuhanás a mélybe | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bal József új rendezését, Lázár Ervin A kisfiú és az oroszlánok című mesejátékát március 14-én mutatja be a Szegedi Nemzeti Színház. A rendező valóságos cirkuszt varázsol a színpadra oroszlánokkal, mutatványosokkal, kedves és megható emberi történetekkel.

Szeged hírek | Vasárnap ügydöntő népszavazás | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye, Szeged - Vasárnap 6-tól 19 óráig a tandíj, a vizitdíj és a kórházi napidíj kérdéséről három eltérő színű – fehér, zöld és lila – lapon szavazhatnak a választópolgárok. A kampánycsend március 8-án 0 órától vasárnap 19 óráig tart.


Szeged hírek | Jövőre újítják fel a tarjáni Víztorony teret | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Május végére elkészül ugyan Tarján rekonstrukciója, a negyvenéves városrész két lepusztult területe azonban kimaradt belőle. A kispiac őszre, a Víztorony tér jövőre születhet újjá.

Szeged hírek | Utazási börze a Mars téren | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Majoros International Kft. szervezésében másodszor nyílik turisztikai seregszemle, ez alkalommal a Mars téren – jelentette be a csütörtöki sajtótájékoztatón Majorosné Farkas Ágnes, a cég ügyvezetője.

Szeged hírek | Hűségesek első munkahelyükhöz | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Történetünk három szereplője az élet más-más területén lett sikeres. Az orvosprofesszor, az iskolaigazgató és a cégvezető is több évtizede, töretlen lelkesedéssel és fiatalos lendülettel végzi a munkáját, ugyanott, ahol egykor elkezdte a szakmát.

Szeged hírek | Buszok járnak az 1-es vonalán | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az áramszolgáltató karbantartást végez a Külső-Pulz utcai transzformátorállomásán. A munkálatok miatt szombaton és vasárnap egész nap villamospótló autóbuszok közlekednek az 1-es villamos teljes hosszában. A pótlóbuszok Rókusra a nagyállomás előtti ideiglenes végállomásról indulnak.

Szeged hírek | Brigitta az egyetlen lány erdésznövendék az osztályában | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Máriás Ferenc erdésszel édesapja szerettette meg a természetet. Hozzá hasonlóan a szegedi erdésznövendék, Brigitta és Ádám kedvenc időtöltése is a vadászat. Iskolaigazgatójuk szerint nem indulnak rossz esélyekkel a munkaerőpiacon: gyakorlatias képzésben részesülnek.

Szeged hírek | Hat és fél milliót vitt el a Széfből egy szegedi egyetemista | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A négyes szám, no meg a tudás hozta meg a szerencséjét Bene Zsoltnak a Széf című vetélkedőben a RTL Klubon. A szegedi egyetemista nővérével együtt több mint ötmillió forinttal távozott a műsorból.

Szeged hírek | Tandíjellenes a Szegedi Ifjúsági Kerekasztal | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Ifjúsági Kerekasztal (SZIKE) csütörtöki ülésén úgy döntött: arra kéri a fiatalokat, hogy vegyenek részt vasárnap a népszavazáson és mondjanak igent a tandíj eltörlésére – közölte a szervezet elnöke, Török Márk a TIK előtt.

Szeged hírek | A nagykun kapitány szobrai a szegedi várban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Győrfi Sándor Munkácsy-díjas szobrász alkotásaiból nyílik kiállítás pénteken a szegedi várban. A tárlat április 20-áig látható. A Karcagon született köztéri szobrász kunmotívumairól közismert. A művész nemrég nagykun kapitány lett.

Szeged hírek | Víz alá kerülhet jövő héten a szegedi rakpart | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Árhullám vonul a Tiszán Szeged felé: a rakpartot és alacsonyabban fekvő ártereit is elöntheti jövő hét közepére a Tisza. Az Atikövizig szakemberei 550 centiméter környékére várják a tetőzést.

Szeged hírek | Lekapcsolták a csanyteleki zárfelszúrót | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tetten érték azt a 26 esztendős csanyteleki férfit, aki szerda délben Szegeden egy társasház mellett parkoló Volkswagen Golf GTI típusú gépkocsiból zárfelszúrás módszerével CD-s autórádiót tulajdonított el.

Hódmezővásárhely hírek | BS Alfa: ugrik a 180 millió? | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Ha az ítélőtábla is jóváhagyja a megyei bíróság végzését az árvíz utáni fertőtlenítés áráról szóló perben, a BS Alfának nincs esélye arra, hogy megkapja 180 millió forintját. A cég fellebbezett.

Hódmezővásárhely hírek | Féléves a vásárhelyi csikkrendelet | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Országos hírnek számított, amikor tavaly szeptemberben Vásárhelyen betiltották a városi intézményekben, munkahelyeken a dohányzást, majd októbertől cigarettázási tilalmat rendeltek el a játszótereken is. A szakmisztérium még csak most tervez hasonló törvénymódosítást.

Hódmezővásárhely hírek | Mindszenti csatorna: lehet fizetni | Szeged - delmagyar.hu
Mindszent - A cégbíróság rendben találta a mindszenti víziközmű-társulat papírjait, és a hónap végén már a lakossági befizetéseket is várják a szervezők.

Hódmezővásárhely hírek | Etnoszociológus a nemzetről Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Dr. Csámpai Ottó, etnoszociológus, egyetemi docens, kandidátus, a Nagyszombati Egyetem oktatója tart előadást március 7-én, pénteken 17 órakor a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban.

Hódmezővásárhely hírek | Három igen mellett kampányolt Áder és Lázár Székkutason | Szeged -
Székkutas - Tapssal köszöntötte mintegy százhatvan székkutasi csütörtök este a művelődési házban fórumot tartó Áder Jánost, az Országgyűlés alelnökét, a Fidesz frakcióvezető-helyettesét.

Hódmezővásárhely hírek | Városüzemeltetési pályázatok Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Városüzemeltetési feladatok ellátására írt ki pályázatot külső vállalkozások számára Hódmezővásárhely önkormányzata – jelentette be csütörtöki sajtótájékoztatóján Ékes József.

Hódmezővásárhely hírek | Vásárhelyi cég újítja fel Arad egy részének utcáit | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Több tucat alkalmazottja Magyarországról ingázik Aradra annak a vásárhelyi vállalatnak, amely egy 2,5 millió euró értékű versenytárgyalást nyert meg Arad két városnegyede utcáinak felújítására.

Hódmezővásárhely hírek | Baleset a 47-esen Hódmezővásárhely és Szeged között | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Egy román kisbusz árokba hajtott a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Szeged között az Anno vendéglőnél. Személyi sérülés nincs, de a műszaki mentés idejére félpályás útlezárás van.

Makó hírek | Hármas tragédia Makón: két gyilkosság és egy öngyilkosság | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Három holttestet talátak csütörtökön kora délután Makón a Kossuth utca 54 szám alatt - értesült a delmagyar.hu. A három halott közül ketten gyilkosság, egyikük öngyilkosság áldozata lett. A tragédia szerelemféltésből történhetett.

Szentes hírek | Új pályázatot írtak ki árokfelújításra Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Felbontotta a szentesi önkormányzat a dunántúli kivitelezővel a szerződést a csapadékvíz-elvezető rendszer felújítására, mert a cég még hozzá sem kezdett a munkához. A város új közbeszerzési felhívást tett közzé, és március 17-éig várja az ajánlatokat a kétszázmillió forintos beruházásra.

Szentes hírek | Ötmilliót érő traktort lopott | Szeged - delmagyar.hu
Nagymágocs - A nagymágocsi önkormányzat traktorát lopta el egy lapistói tolvaj. A 32 éves férfi valószínűleg éjjel vitte el a járművet a volt grófi intézőlak udvaráról, ahol a község most helytörténeti múzeumot tart fenn.

Szentes hírek | Igenre buzdítottak Szentesen és Csongrádon | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A Fidesz választókerületi elnöke, Halmai László nyílt vitára hívta csütrtökön a szentesi Kossuth térre Szirbik Imre polgármestert.

Csongrád hírek | Körözött autókra vadászik a csongrádi polgárőrség | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A rendszámfelismerő berendezéssel körözött járművekre vadászik a csongrádi polgárőrség. A szervezet saját bevételeiből közel négymillió forintot áldoz erre a célra. A kezdeményezésnek a csongrádi és a szentesi rendőrök is örülnek.

hvg.hu - hírek szünet nélkül : Települések rangsora - „Jaj, istenem, már megint miben vagyunk
A fejlesztési döntéseknél sokkal nagyobb mértékben kellene figyelembe venni a települések egyéni adottságait - mondta a HVG-nek Németh Nándor, az MTA Közgazdaság-tudományi Intézetének munkatársa. Az állami szabályozás azonban csak egységes megoldásokban tud gondolkozni - tette hozzá -, ráadásul a hosszú távú, fenntartható fejlesztéseknek manapság nincsen piacuk, csak a látványos és politikailag már a következő választáson megtérülő megoldásoknak. Márpedig ezt a politikát az elmaradott települések sínylik meg.

0 megjegyzés: