Spiga

Csongrád megye a médiában 080322-25

Rádió Szentes 106.1 MHz
Rendkívüli ülést tart a Csongrád Megyei Közgyűlés március 27-én, csütörtökön 10 órakor. Az ülés összehívására azért volt szükség, mert a Csongrád megyei intézmények fejlesztéséhez nélkülözhetetlen pályázatok határidőre történő beadása közgyűlési döntéseket igényel. A rendkívüli közgyűlést megelőzően Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke 9 óra 30 perctől a megyeháza Tisza termében tájékoztatót tart a szentesi és a makói kórházak tervbe vett fejlesztéseiről, illetve a megyei múzeum néprajzi gyűjteményét érintő pályázatról.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A Húsvéti ünnepek idén fokozott közúti ellenőrzést tartott a rendőrség. A hosszú hétvége során 473 esetben alkalmaztak alkohol szondát a Csongrád megyei rendőrök. Összesen 8 esetben kellett ittas személlyel szemben intézkedniük, közülük öten autót vezettek, míg hárman kerékpároztak. Valamennyi ittas autós vezetői engedélyét - a jogszabályi előírásnak megfelelően - elvették. Közlekedési szabálysértés miatt 69 vezetőt figyelmeztetésben részesítettek, míg 41 esetben 345 ezer Ft helyszíni bírságot szabtak ki emiatt. A hosszú hétvége során szerencsére nem történt súlyos sérüléssel vagy halállal végződő közlekedési baleset a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitányság illetékességi területén.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A szentesi képviselő-testület előző ülésein interpellált Horváth István és Hornyik László képviselő. Hornyik László felszólalásában elmondta, hogy véleménye szerint célszerű lenne a megyeháza épületében működő intézményekről tájékoztató táblát kihelyezni az épületre. Megvizsgálták ennek lehetőségét, s az épület homlokzatára június 30-ig elkészíttetik a tájékoztató táblát, a zöldterületben tervezett - megvilágítással rendelkező - információs tábla elkészítését azonban pénzügyi fedezet hiánya miatt elhalasztják. Horváth István az Ady Endre utcai és a Megyeháza előtti faládák műszaki állapota miatt interpellált. Ezek felújítását a tavaszi karbantartások ideje alatt elvégzik.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A St. Jupát SE Gördülő generációk, együtt a cél felé elnevezéssel kerékpáros kirándulásokat szervez korhatár nélkül. A rendezvénysorozat három tavaszi és három őszi állomásból áll az idei évben. A rendezvénnyel az a szervezők célja, hogy a kirándulásokon a különböző korosztályokhoz tartozók belekóstolhassanak a kerékpáros életbe. Az egyesület mindenkinek kedvet akar szerezni a biciklizéshez, ezért a kijelölt távokon bárki elindulhat előképzettség nélkül is. A Gördülő generációk első kirándulását március 29-én, szombaton délelőtt 10 órától szervezik meg, akkor a csapat a Dózsa-ház (Csongrádi út 2.) elől indul. További információ a www.jupat.hu/programok internetes oldalon szerezhető be.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A községi és városi könyvtárak állománygyarapítási összegének támogatására pályázatot lehet benyújtani. Ezzel a lehetőséggel a szentesi önkormányzat eddig minden évben élt. Az éves költségvetési törvényben biztosított könyvtári érdekeltségnövelő támogatásból 10 százalékot azon önkormányzati könyvtárak fejlesztésére különített el a szakminisztérium, amelyeknél az egy lakosra jutó állománygyarapítási összeg elmarad az országos átlagtól. Pályázhatnak azok a községi és városi önkormányzatok, amelyek könyvtárai 2007-ben az országos átlagnál kevesebbet tudtak állománygyarapításra fordítani. A pályázati beadási határideje várhatóan április közepe lesz az idei évben. Ezért a szentesi képviselők elé kerül a február 29-i ülésen a javaslat, miszerint a Szentes Városi Könyvtár Kht. könyvbeszerzési keretét 1 millió forinttal egészítsék ki a már jóváhagyott költségvetési támogatáson felül, hogy a pályázathoz meglegyen a szükséges önerő.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Egy hét múlva a Mi Városunk akció keretén belül nagytakarításra hívják Szentes lakosságát. Március 28-án és 29-én a Városellátó Intézmény munkatársai elszállítják azokat az anyagokat, amelyeket a lakosok, az oktatási intézmények, a vállalatok, a kereskedelmi egységek és a civil szervezetek gyűjtenek össze. A már több éve megtartott akció az idén új elemekkel bővül: a szervezők kérik, hogy külön gyűjtsék a zöld hulladékot ( pl. fű-kaszalék, fagallyak ), valamint az egyéb épületek körüli szemetet. Azt is érdemes tudni, hogy a már szintén hagyományos lomtalanítást is megszervezik, de azt várhatóan áprilisban. A jövő héten pénteken és szombatos esedékes nagytakarítás céljait úgy foglalta össze Csányiné Dr. Bakó Veronika, a helyi Polgármesteri Hivatal közigazgatási osztályvezetője: kérjük, mindenki tegye rendbe, takarítsa ki környezetét.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nagylaknál és Röszkénél is várakozni kell
A nagylaki határátkelőhelyen 6 órás várokozás alakult ki a Romániából kilépni (Magyarországra belépni) szándékozó tehergépjárművek vonatkozásában - tájékoztatta portálunkat Pál János rendőr alezredes.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csúszik a csatornázási pályázat beadása
Földeák három utcájának pormentesítését jelentené az a 72 milliós beruházás, amelynek a pályázatát már benyújtották. Ez a beadvány egy másikkal együtt már csak elbírálásra vár a következő hetekben – tudtuk meg Vass Imre polgármestertől. A csatornázási pályázatot azonban még nem tudták beadni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hármashatár ipari parkot is terveznek
A közös katasztrófavédelmi képzés mellett a Duna-Körös-Tisza-Maros Eurorégióban az együttműködés más területekre is kiterjed – mondta szerkesztőségünknek Magyar Anna elnök.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - ''Újrahangolják'' a szegedi zenélő kutat
Az idei nyári turistaszezonra megújul a szegedi Dugonics téri zenélő szökőkút.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhelyen 350 katonát várnak
Több mint négyszáz szerződéses katonát várnak Csongrád megyében. A Hódmezővásárhelyi Helyőrség 350 katonát tud foglalkoztatni. A Napraforgóban Farkas Imre ezredes, a helyőrség parancsnoka, és Mészáros Antal őrnagy, a Honvédség Szegedi Toborzóirodájának vezetője ismertették a jelentkezők számára tudnivalókat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Várhatóan még ebben az évben megépül a kerékpárút
Mindszent Város Önkormányzata és a Hódmezővásárhelyi Többcélú Kistérségi Társulás közel 300 millió forintot nyert a Mindszent – Mártély közötti kerékpárút megépítésére, valamint a már meglévő Mártély – Hódmezővásárhely közötti út kiszélesítésére. A kerékpárút várhatóan még ebben az évben megépül.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Még várják az amatőr képzőművészek jelentkezését
Két évvel ezelőtt rendezték meg az a kiállítást, amelyen nyugdíjas korú amatőr képzőművészek alkotásait tekinthették meg az érdeklődők Hódmezővásárhelyen. Akkor tizennyolcan akartak bemutatkozni, de már idén is érkeznek szép számban jelentkezők a tárlatra. Még mindig várják a jelentkezőket.

Hirszerző
A helyhatóság tulajdonában álló Rendezvényház Kht. 46 millió forintot kapott a megye idei költségvetéséből.

HírExtra
Húsvéttől pünkösdig Aranyi László szegedi szekérhúzó egész Magyarországot akarja körbejárni, a hatvanegy éves sportember csaknem négymázsás szekerével szombaton indult 1500 kilométeres útjára a szegedi városháza elől.

Algyő Nagyközség Honlapja
Kemencében sütött kalács, kézműves játszóház, lovaskocsikázás és tojáskiállítás jellemezte Algyőn a Húsvéti sokadalom elnevezésű egész napos programot március 20-án.

MNO Magyar Nemzet Online
Őrizetbe vették a nyomozók azt a férfit, akit azzal gyanúsítanak, hogy az elmúlt napokban két Csongrád közeli tanyára is bement és onnan haszonállatokat tulajdonított el több mint két millió forint értékben - értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Csongrád Megyei RFK sajtószolgálatától.

Hír6.hu – Csongrád megye
Gőzerővel beindult a hazai pólusvárosok fejlesztése - nyilatkozta a Világgazdaság keddi számában Zombori Zita, a közelmúltban létrehozott Pólus Programiroda ügyvezető igazgatója.

Hír6.hu – Csongrád megye
Pénteken Pesten is bemutatkozik Juronics Tamás-Duda Éva közös produkciója: A tudattalan.

Hír6.hu – Csongrád megye
A Bharata Nátjam több ezer éves virtuóz táncával, vegetáriánus ételbárral, az indiai népautó, a Tata bemutatásával, és indiai témájú könyvek bazárával várja az érdeklődőket a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ.

Hír6.hu – Csongrád megye
Öt országból huszonnégy fiatal tehetség vesz részt a kedden kezdődő Nemzetközi Bartók Béla Zongoraversenyen, amelyet immár harmadik alkalommal rendeznek meg Szegeden - tájékoztott Kerek Ferenc Liszt-díjas zongoraművész.

Hír6.hu – Csongrád megye
Kiírták a pályázatot az M43-as autópálya kivitelezésére, és május végén eredményt is hirdetnek. Az építés befejezésének határideje 2010. augusztus 31. A Népszabadság Online írásából kiderül: a 43-as főút mellett élők kételkednek abban, hogy ez a határidő betartható.

Mórahalom ~ v5.2
A korábbi évek gyakorlatának megfelelően ebben az évben is anyagi segítséget kíván nyújtani Önkormányzatunk a társadalmi szervezetek számára.

Mindszent.hu - Jelenleg aktív témák
Mindszent Város Önkormányzata nyilvános versenytárgyaláson értékesítésre meghirdeti a Mindszent, belterület 2374/2 hrsz. alatt nyilvántartott, természetben a Mindszent, Horváth Gy. u. 17. szám alatti, 654 m2 nagyságú, épület és udvar megnevezésű (vendéglátó-ipari üzletként működő) ingatlant.

A világhálóra kerül Szeged fejlesztési koncepciója - Szeged Városi Televízió
Elkészült Szeged város fejlesztési koncepciója és az Integrált Városfejlesztési Stratégia. A jövő héten közmeghallgatáson vitatják meg a város hosszú távú fejlesztési terveiről szóló anyagokat.

Hír6.hu – Csongrád megye
Ismerős önnek az érzés, amikor buszon vagy autóban összeverődnek a fogai? Harapta már el a nyelvét, vagy borult már nyugdíjasra? Aki sűrűn igénybe veszi Szeged tömegközlekedését, vagy sokat autózik, az érteni fogja, hogy mi a probléma.

Városi Visszhang Szentes » Közös tavaszi nagytakarítás - “a mi városunk”
Március 28-29-én várom tavaszi nagytakarításra a gyerekeket, kamaszokat és fiatalokat, a fiatalos idõsebbeket, a szülõket és nagyszülõket. Hívom az iskolákat, sportköröket, a civil szervezeteket, intézményeket, vállalkozásokat, gazdasági társaságokat. Szeretnénk, ha a nagytakarítással tisztább lenne a város.
Az összegyûjtött zöldhulladékot, falevelet és avart bezsákolva, a gallyat kévébe kötegelve a Városellátó Intézmény jármûvei a rendszeres heti szemétszállítástól függetlenül elszállítják.

Városi Visszhang Szentes » Referens
A szentesi önkormányzat pályázatot hirdetett a polgármesteri hivatal oktatási, közmûvelõdési és sportreferensi álláshelyére.

Webradio
Óriási az érdeklődés a Dél-alföldi Operatív Program pályázati kiírásai iránt, az eddig lezárult projekteknél a pályázati keretösszegeket mind jelentősen meghaladták az igények.

Webradio
Ferenczi Györggyel és a Rackajam-el, valamint a Hobo Blues Band-el nyitott meg a harmadik Blues&Jazz Fesztivál Szegeden, a Belvárosi Moziban. A csütörtöki sztárvendég Rhoda Scott and Sarah Morrow Trio lesz. Videó is.

Szeged hírek | Fiatalos és kísérletező és#8211; Rhoda Scott Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hetvenöt perc helyett több mint két órán át koncertezett Szegeden Rhoda Scott triója a harmadik blues- és jazzfesztiválon. Tele volt a Belvárosi mozi.


Szeged hírek | Egy órás várakozás Röszkénél | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - A röszkei autópálya határátkelőhely belépő oldalán vasárnap délutánra egy órás várakozás alakult ki. Nagylakon, Kiszomboron és Tiszaszigeten folyamatos a forgalom.

Szeged hírek | Autóval ütközött a Szeged felé tartó InterCity | Szeged - delmagyar.hu
Szeged, Vecsés - Vonatbaleset történt vasárnap délután Vecsés-Kertekaljánál Pest megyében, egy vasúti átjáróban. Egy gépkocsi "belógott" a sínre, és a Szegedre tartó IC nem tudott időben megállni, lesodorta az autót a pályáról.

Szeged hírek | Szlovák hatóságok által körözött autót fogtak Röszkén | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - Szlovák hatóságok által körözött autót fogtak a röszkei határrendészek a Schengeni Információs Rendszer segítségével.

Szeged hírek | Újabb határsértő és két óra várakozás Röszkén | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - A szombat délután elfogott három határsértő után hétfő délután újabb illegális migránst állítottak elő a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai.

Szeged hírek | Kombináltban utazunk | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Már több mint négy éve csak kombinált bérlet váltható a szegedi tömegközlekedésben. Kíváncsiak voltunk, hogyan rajzolta át a bérletvásárlási szokásokat a változás. A következő lépés az időzónás jegy lehet.

Szeged hírek | Oroszlánok pótszülei is lehetünk | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bár sokan nagyon szeretnék, a Szegedi Vadasparkból senki sem vihet haza állatokat. Az örökbefogadási program segítségével azonban egy évig pótszülők lehetünk: 2000 óta eddig 150 lakó talált ideiglenes gazdára. Az emlékbe kapott oklevelek zömén puha, kedves állat neve szerepel, és csak néhány madár árválkodik.

Szeged hírek | Vitorlás rekordkísérlet a Tiszán | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A víz világnapján vitorlással szálltunk vízre, hogy rekordidő alatt teljesítsük a Boszorkánysziget–Maros-torkolat nyolc kilométeres távot. A kedvező déli szél megalapozta esélyeinket, bár a későbbi szeszélyes időjárás meglehetősen izgalmassá, fordulatokban gazdaggá tette utunkat – a Tiszában is megmártóztunk.

Szeged hírek | Kölnivel és sonkával ünnepelték névnapjukat | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Buli helyett tegnap sonkával, kölniillatban töltötték névnapjukat a Gáborok. A népszerű keresztnév csak egyszer szerepel a naptárban, ami az idén húsvéthétfővel esett egybe.

Szeged hírek | Díjnyertes szegedi tojás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi „tojásművész", Szutor Gabriella nyerte a Párizs melletti Compiegne-ben, 16 ország 60 kiállítója részvételével megrendezett 21. nemzetközi tojásszalon és -kiállítás első díját.

Szeged hírek | Akadálymentesítik a megyeházát | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Április végéig elkészül a szegedi megyeháza bejáratánál az a felvonó, amelynek segítségével ezután a mozgáskorlátozottak is könnyebben mehetnek be az épületbe, a földszinti ügyfélszolgálati irodákba.

Szeged hírek | Legutóbb a TIK-ben folyt a legtöbb vér | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Összesen 1363-an adtak vért februárban a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ Szegedi Regionális Vérellátó Központjának közös szervezésében.

Szeged hírek | Gyermekorvosok panasza: árenyhítés és#8211; elvonással | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szaktárca tervei szerint a házi gyermekorvosoktól visszavett vizitdíj-kompenzációt osztanák szét vizitdíj helyett a felnőtt háziorvosok között. A házi gyermekorvosok szerint ez jogtalan, és nehéz helyzetbe kerülhetnek miatta.

Szeged hírek | Drasztikus fogyókúra és#8211; csak alakulgat a pólus | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A tervezett megaberuházás időközben drasztikus fogyókúrán esett át. Igaz, a pólusváros és a szegedi biopoliszprogram több eleme megvalósul, a pályázatokat már írják.

Szeged hírek | Szegeden is korszerűsíti a MÁV utastájékoztató rendszerét | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Több állomáson, köztük Szegeden is korszerűsíti utastájékoztató rendszereit a MÁV Zrt.

Szeged hírek | Az eső miatt idén elmaradt a körmenet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A nagyszombati szertartás keretében a szegedi dóm előtt megszentelt tűzről gyújtotta meg Kiss-Rigó László szeged–csanádi megyés püspök a székesegyház idei húsvéti gyertyáját – ami egy éven át minden misén jelképezi majd a Szentlélek jelenlétét.

Szeged hírek | Fiákerrel járták az újszentiváni legények az utcákat | Szeged - delmagyar.hu
Újszentiván - Lelkes locsolókkal járta hétfőn három fiákeres kocsi Újszentiván utcáit. Finom sütemények, italok, forró kávé és piros tojás, csokinyuszi várta az átfagyott vendégeket.

Szeged hírek | Kisebb károkat okozott Csongrád megyében a húsvéti szélvihar | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Komolyabb károk nélkül úszta meg megyénk a hétfő reggeli szélvihar tombolását, a tűzoltóknak összesen nyolcszor kellett kivonulniuk kidőlt fák, megrongálódott tetők miatt – tudtuk meg a Csongrád megyei katasztrófavédelem hétfői ügyeletesétől.

Hódmezővásárhely hírek | Kölni, puska, piros tojás | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Bár szeretett volna, mégsem menekülhetett a locsolkodók elől tegnap a hódmezővásárhelyi laktanyában Korsósné Szakál Edit: kollégája megöntözte.

Hódmezővásárhely hírek | Baleset és teljes útzár a 47-es főúton egy őz miatt | Szeged - delmagyar.hu
Székkutas - Árokba borult egy Citroen Xsara típusú személygépkocsi a 47-es főúton Orosháza és Székkutas között a megyehatár közelében vasárnap este. Egy fő könnyebben megsérült.

Hódmezővásárhely hírek | Hegedűs László 1996 óta vezeti a vásárhelyi tűzoltóságot | Szeged -
Hódmezővásárhely - A tősgyökeres vásárhelyi Hegedűs Lászlónak tinédzserként meg sem fordult a fejében, hogy tűzoltó legyen.

Hódmezővásárhely hírek | A hideg hétvégén is népes volt a vásárhelyi fürdő | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A márciusi hideg sem riasztotta el a szabadtéri fürdőzéstől a vásárhelyi strand törzsvendégeit a hét végén. A fürdőzők szerint a harminchat fokos gyógyvízben üldögélve kiválóan lehet relaxálni, sőt a beszélgetés is jobban esik. Találkoztunk turistával, de olyan vendéggel is, aki negyvenöt éve mindennap itt úszik.

Hódmezővásárhely hírek | Locsoljak, vagy menjek haza? | Szeged - delmagyar.hu
Kishomok - „Zsolti vagyok, szép és laza, locsoljak, vagy menjek haza?" – így köszönt be Szabóék Zsoltja Öreg-Kishomokon a Búzás utca egyik ismerős házába.

Hódmezővásárhely hírek | Duplán ünnepeltek a Gáborok Vásárhelyen is | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Égető Gáborék egy nappal előbbre hozták, vagyis húsvéthétfő helyett vasárnap tartották a névnapi összejövetelt. Drahos Gábor felesége tojásfigurákat készített. Ismert Gáborokat faggattunk: mit szólnak ahhoz, hogy most először a nevük napján kellett (volna) locsolkodniuk.

Makó hírek | Szombat délutánra megszűnt a torlódás Nagylaknál | Szeged - delmagyar.hu
Nagylak - Szombat délutánra megszűnt a torlódás a nagylaki határátkelőnél - tájékoztatta a delmagyar.hu-t Szenti Szabolcs, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense. A román hatóságok az április 2-a és 4-e között Bukarestben megtartandó NATO csúcstalálkozó miatt szigorították meg az ellenőrzéseket.

Makó hírek | Polgármesterek és#8211; széllel szemben | Szeged - delmagyar.hu
Kübekháza, Battonya - Országosan ismert politikus volt Molnár Róbert, aztán Kübekháza polgármestereként új, ellenfelei szerint is meggyőző pályát kezdett építeni.

Makó hírek | Nagylaknál várhatóan kedden is várakozni kell | Szeged - delmagyar.hu
Nagylak - Négy órát kellett várakoznia a kilépő teherforgalomnak péntek estétől szombat délutánig Nagylaknál a húsvéti ünnepek miatt vasárnap reggeltől tegnap este 22 óráig tartó kamionstop miatt.

Makó hírek | Kilenc község csatlakozik a makói könyvtárhoz | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Mostantól közösen működik kilenc falu bibliotékája és a makói József Attila Városi Könyvtár. A kis forgalmú községi intézmények számítógépet kapnak, így ezentúl az ország összes nagy könyvtárából rendelhetnek a könyvtárközi kölcsönzés keretében – egyetlen e-maillel.

Makó hírek | Német piacon a makói találmány | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Németországban kerül először forgalomba egy makói fejlesztésű fűtőberendezés. A kandallógyár egy forgácsot, fahulladékot elégető, energia- és költségtakarékos fűtési rendszert dolgozott ki. Egy-egy fűtési szezonban jelentős összegeket spórolhatnak vele intézmények, iskolák.

Makó hírek | Lehet-e Makó Csongrád megye Sopronja? | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Több vállalkozás is betelepülhet a Makóra tervezett új fürdőépületbe: helye lesz itt masszőrnek, fodrásznak, kozmetikusnak és magánorvosnak.

Szentes hírek | Csökkenhet a távfűtés díja a szentesi főtéri hatemeletesben | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A jövő hónapban derül ki, hogy két szolgáltató cég közül melyikkel kötnek szerződést a távfűtésre a szentesi Kossuth tér 5. számú társasház lakói.

Szentes hírek | Szavazást vár Bubor a hékédi lakóparkról | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Dűlőre akarja vinni a szentesi Bubor Zoltán a hékédi városrészbe tervezett lakópark ügyét. A vállalkozó a képviselő-testület jövő heti ülésétől várja, hogy az önkormányzattal együttműködve sikerül hozzákezdeni az évek óta húzódó beruházáshoz.

Csongrád hírek | Csongrád kiszáll az Egészségvárosból | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Az ötletgazda kérésére kiszáll az Egészségváros projektből a csongrádi önkormányzat. Az Első Magyar Projektház Kft. ügyvezetője szerint így legalább kimozdulhat a holtpontról a hétmilliárdos fejlesztés, ami jól eséllyel pályázik a Norvég Alap támogatására.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Uniós játszótér lehet Mindszenten
Játszótér felújítására pályázik Mindszent. A pályázathoz mindössze 20 százalékos önerőre van szükség. A játszótér ezzel az Európai Uniós normáknak megfelelő lesz.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Többször is megütötte a nőt, majd 700 forinttal távozott
A húsvéti ünnepeket már fogdán tölti az a 27 éves szegedi férfi, akit a Szegedi Rendőrkapitányság nyomozói egy március 18-án történt rablás elkövetésével gyanúsítanak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Embercsempészekken ütöttek rajta a kommandósok
Látványos kommandós akciót láthattak az M5-ös autópályáról Kiskunfélegyházánál lehajtók a vasárnap déli órákban. Kiderült: Békés megyei rendőrök fogtak el egy embercsempész csoportot Bács-Kiskun megyében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Délutánig tartanak a színes programok
Már kora reggel megkezdődtek a húsvét hétfői színes programok az Ópusztaszeri Nemzeti Emlékparkban. Sipos Mihály kollégánk Nyulassy Ágnes kulturális referenst kérdezte a programokról.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A fiúk is kaptak, ha nem vigyáztak
Ha nem vigyáztak, a locsolóvízből a fiúk is kaptak ma Ópusztaszeren. A nagyoknak számos látnivalóval, a kicsiknek játszóházzal és zenével készültek az emlékpark dolgozói a Húsvét alkalmából.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb határsértőket fogtak
A szombat délután elfogott három határsértő után ma délután újabb illegális migránst állítottak elő a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársai – tájékoztatott Szenti Szabolcs, a CSMRFK sajtószóvivője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset: Őz miatt borult árokba egy személyautó a
Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt a 47-es főúton a Hétfő esti órákban Székkutas és Orosháza között

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szeged lehet a magyar kozmetika fellegvára
Kozmetikai termékek nemzetközi színvonalú vizsgálatára nyújt majd lehetőséget a Szegedi Egyetem szaklaboratóriuma.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A nemesített tönkölybúzából készült kenyér erősíti az
Egy szegedi kutató által nemesített tönkölybúzából olyan kenyér készül, amely erősíti az immunrendszert, javítja a fizikai és a szellemi teljesítőképességet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hatalmas kábítószerfogás a szerb határnál
Huszonötmillió forint értékű marihuánát találtak a kábítószer-kereső kutyák a tompai határátkelőhelyen egy szerb tehergépkocsiban szombaton - közölte a Vám- és Pénzügyőrség Országos Parancsnokságának szóvivője.

0 megjegyzés: