Spiga

Csongrád megye a médiában 080229

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tömeges halpusztulás Csanyteleken
Csanytelek - Napok alatt több mint 150 mázsa hal pusztult el egy a Csongrád megyei Csanytelek melletti halastórendszerben. A halpusztulás körülményeit a környezetvédelmi hatóság mellett már a rendőrség is vizsgálja, mivel a halászok vízmintáiban az ammóniából a megengedett határérték százszorosát mutatták ki az első laboratóriumi vizsgálatok.

Eladó az Etelka sori pálya - Szeged Városi Televízió

Szeged - A SZEVIÉP Zrt. a Szegedi Vasutas Sportegyesülettel közösen szeretné megszerezni az Etelka sori centerpályát az Önkormányzat által kiírt pályázaton. Ha ez sikerül, a SZEVIÉP valószínűleg egy lakberendezési áruházat épít a SZVSE pálya területén.

Kezdődik a műszaki átadás - Szeged Városi Televízió

Szeged - Április 1-től használhatják a lakosok azokat a szelektív hulladékgyűjtő szigeteket, amelyek kiépítését most fejezte be a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. Szegeden 44 új hulladékgyűjtő szigetet helyeztek ki. Ezeket a lakosság igényei szerint a jövőben bővítik majd.

Hétfőtől új ügyletes - Szeged Városi Televízió
Szeged - Március harmadikától veszi át a Kígyó patikától az ügyeletet a plázában található gyógyszertár. A gyógyszerekért éjszaka sem kell majd többet fizetni, mint nappal.

Városi Visszhang Szentes » Téltemető horgászverseny, didergősen - Haltelepítés előtt

Szentes - A napokban megindul a termál tó leeresztése, ami kb. március elejéig eltart. Remélhetõleg nem lesz az idén olyan csúnya szürke a Kurca tõle, mivel a tó vize most sokkal áttetszõbbnek látszik. Az ATIKÖVIZIG tájékoztatása szerint, ha a Körös vízállása lehetõvé teszi, át is öblítik a termálvíz után a Kurcát.
Egy kis elõzetes a telepítésekrõl: amikor az idõ engedi és tudnak halászni a haltermelõk, - várhatóan március elején, közepén, de mindenképpen húsvét elõtt - pontyot telepítünk, ártól és lehetõségtõl függõen, a Gerecz tóba és a Kurcába. Addig is sikeres próbálkozást mindenkinek!

Városi Visszhang Szentes » Mosolygós Hálózat - Civilek nem csak civil ügyei - Látni és láttatni
Szentes - A VE-GA Szövetség folytatja alternatív játszóházi programját. Új hír, hogy Balogh Csilla önkéntes ifjúsági segítõ Szabadkán mutatta be a Szentesi Modellt, amelynek lényege, hogy a fiatalok cserepartneri kapcsolataikhoz, nyári táboraikhoz szervezési tapasztalatokat gyûjtsenek.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Csongrád Megyei Közgyűlés február 28-i ülésén a képviselők többek között a szentesi Egyesített Szociális Intézmény vezetői posztjára nemrég kiírt pályázatáról is tárgyaltak. Hárman adták be elképzeléseiket a közgyűlésnek, a pályázók közül Ferenczy Zoltánné kapta meg a szavazatok többségét, és ezzel 5 évre őt bízták meg az intézmény igazgatói teendőinek ellátásával.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Halmai László, a Fidesz MPSZ szentesi választókerületi elnöke nyilvános vitára hívta ki Szirbik Imrét, mint országgyűlési képviselőt, március 6-án, csütörtökön 16 órára, a szentesi Kossuth térre. Szirbik Imre ezzel kapcsolatban rádiónknak elmondta, hogy az említett időpontban egy hivatalos küldöttség tagjaként Milánóban tanácskozik. A delegációban szentesi fideszes képviselő is részt vesz, ezért a fideszesek első kézből tájlékozódhattak arról, hogy abban az időpontban nem tartozkodik Szentesen. A polgármester egyébként sem híve az utcai politizálásnak, ezért semmiképp sem venne részt a Kossuth téri kampánygyűlésen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több mint 100 vásárhelyi lánnyal randizott Fenyő Iván
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen is bemutatták a 9 és 1/2 randi című nagysikerű magyar filmet csütörtökön a Lánc utcai Mozaik Moziban. A mozifilm után a közönség személyesen találkozhatott a főszereplővel, Fenyő Ivánnal és a ma már a színészet és a főzőcskézés mellett társproducerkedéssel is foglakozó, Kaszás Gézával, valamint Sas Tamás rendezővel.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baloldali érvek a ''nem'' mellett
Hódmezővásárhely - A tandíj versenyhelyzetet teremt, az intézmények beruházásokra tudják fordítani, és segít megszüntetni azt az aránytalanságot, amely a műszaki értelmiségiekben hiányt, humán értelmiségiekben viszont túlképzést eredményezett – érvelt Dr. Kertész Krisztián az MSZP Hódmezővásárhelyi Szervezetének népszavazási rendezvényén február 28-án.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - „Reformot hazudtak nekünk” - jelentette ki Dr. Berényi Károly
Hódmezővásárhely - 50 ezer forint nyugdíjból rezsit fizessünk, orvoshoz járjunk, gyógyszert vásároljunk vagy együnk – tette fel a kérdést Konczné Halászy T. Mária a hódtói sportcentrumban február 28-án rendezett népszavazási fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csökkentek a szociális étkeztetés díjai
Mindszent - A szociális étkeztetés díjainak változása miatt tartottak rendkívüli testületi ülést Mindszenten február 28-án. A korábbi 450 és 410 forintos díjakat 208 és 182 forintra mérsékelték.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A jövő iskolája Hódmezővásárhelyen
Hódmezővásárhely - Az SDT és az aktív tábla bemutatása is része volt annak az országjáró körútnak, amely hatodik állomása volt Hódmezővásárhely február 28-án. Magyar Bálint fejlesztéspolitikai államtitkár ismertette a Jövő iskoláját a Fekete Sasban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kevesebb a református, mint a katolikus
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumban az Ótemplomi esték programsorozat keretében dr. Tőkéczki László, az ELTE Művelődéstörténeti Tanszékének tanszékvezetője tartott előadást, aki elmondta, hogy jelenleg jelentősen több a katolikusok száma, mint a reformátusoké. Valamikor Debrecen mellett Hódmezővásárhely volt a magyarországi református egyház legnagyobb közössége – fogalmazott.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 2009-ben indulhat a növényi présolajüzem
Hódmezővásárhely - Közvetlenül 100-150 embernek, de hosszabb távon ennél jóval többnek nyújt majd megélhetést a Central EU Biofuels Hungary Kft. - mondta el dr. Gombos András, a cég mezőgazdasági főtanácsadója csütörtökön este a Gazdasági Egyesület rendezvényén Hódmezővásárhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Trükkös csalások
Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság egy újonnan megjelenő csalási formára hívja fel az állampolgárok figyelmét. Az utóbbi időben több lakossági bejelentés érkezett a rendőrkapitánysághoz, miszerint ismeretlen személyek telefonon, interneten keresztül az alábbi módszerekkel igyekeznek az állampolgárokat megkárosítani:

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Növendék muzsika
Hódmezővásárhely - Növendékhangversenyt rendeztek február 28-án a hódmezővásárhelyi Péczely Attilla Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hangverseny termében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Maszkok és maskarák
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Kozmutza Flóra Oktatási Intézmény alsótagozatos tanulói február 28-án farsangi ünnepséget tartott a hódmezővásárhelyi Hód-Mezőgazda ZRt. központjának éttermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Martonosi György nem érti az ellenzék kivonulását
Csongrád megye - Mivel a bizottságok munkája során 95 százalékig együttműködtek a felek, Martonosi György, a Csongrád Megyei Közgyűlés polgári frakciójának vezetője nem érti az MSZP-SZDSZ frakció kivonulását – hangzott el a csütörtöki közgyűlés végeztével tartott sajtótájékoztatón, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hétfőtől ismét lesz mammográfiai vizsgálat Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Fél év után ismét lesz mammográfiai vizsgálat Hódmezővásárhelyen. A szűrés március 3-án, hétfőn indul újra az Erzsébet Kórház-Rendelőintézetben.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nagy a zsúfoltság a kisteleki óvodákban – munkáltatói igazolás
Kistelek - 130 százalékos az óvodák kihasználtsága Kisteleken. Egy bővítést célzó pályázat eredményére várnak, egy másik beadás előtt áll, de addig is létszámot korlátozó intézkedésre van szükség – mondta el Szombathelyi Árpád, az Oktatási és kulturális Bizottság elnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 20 százalékkal csökkent a vállalkozások száma
Csongrád megye, Hódmezővásárhely - Nagymértékben felgyorsult az egyéni vállalkozók igazolványának visszaadása az utóbbi évben és rendkívül sok cég ellen indult felszámolás, valamint csődeljárás Hódmezővásárhelyen – mondta el dr. Hampel Tamás a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskolában tartott Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara összevont tagozati ülésén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tűzeset:Lángolt a vasúti töltés Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Csütörtök délután riasztották a vásárhelyi lánglovagokat a Népkert, Pákozdy Ferenc utcába , ahol a vasúti töltésoldal borult lángokba.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Személyautók koccantak Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Baleset történt Hódmezővásárhelyen a Tóalj és az Ady Endre utca kereszteződésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Péntekig lehet delegálni
Csongrád megye - Péntekig jelenthetik be a szavazatszámláló bizottságokba a parlamenti pártok, valamint a népszavazási kezdeményezést benyújtók a delegáltjaikat a március 9-ei népszavazásra. A megbízottakat a helyi választási iroda vezetőjénél (tehát a település jegyzőjénél) kell bejelenteni pénteken délután négy óráig.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Személycsere Nagylakon
Nagylak - 24 órán belül két közokirat-hamisítást fedtek fel a határrendészek a magyar – román közös ellenőrzés során, a nagylaki határátkelőhelyen - tájékoztatta portálunkat Pál János sajtószóvivő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A megye elégedett a rendőrség munkájával
Csongrád megye - A megyei közgyűlés elégedett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság 2007-es munkájával, Lukács János megyei rendőrfőkapitány beszámolóját egyhangúan fogadta el a testület.

Hír6.hu – Sinkó István és a kicsi gyíkok
Szeged - Április 6-ig látható Sinkó István festőművész és a GYIK Műhely kiállítása az SZTE JGYPK Rajz-művészettörténet Tanszék galériájában. A tárlatok ingyenesen tekinthetők meg minden nap 10 órától 18 óráig.

Hír6.hu – Százmillió az ópusztaszeri emlékparknak
Csongrád megye, Ópusztaszer - A Csongrád Megyei Önkormányzat 109 millió forinttal támogatja az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékpark rekonstrukcióját - közölte Magyar Anna közgyűlési elnök.

Webradio
Csongrád megye, Szeged - Sem Horthy, sem a költségvetés kérdésében nem tudtak megegyezni a megyei konzervatív, illetve szocialista-liberális képviselők. Utóbbiak egységesen el is hagyták a termet, majd pedig a sajtó útján üzengetnek egymásnak.

Szeged hírek | A kormánypárti ellenzék kivonult a megyegyűlésről | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Kivonult a megyei közgyűlés MSZP–SZDSZ frakciója, miután a fideszes többség nem vette napirendre Szirbik Imre indítványait a szentesi kórházról és a gimnáziumról.

Szeged hírek | Már Szegeden gyógyul a síbalesetes kislány | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Jól érzi magát a szegedi gyerekklinikán lábadozó Ági, akit szerdán szállítottak haza Ausztriából. Az ötödikes szegedi kislány egy osztálytársával együtt zuhant ki a síliftből másfél hete. Teljes felépülése még hónapokig tarthat.

Szeged hírek | Továbbra is a MÁV használja a szegedi igazgatóság épületét | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi MÁV-igazgatóság épülete – további tizenegy más ingatlannal együtt – a vasúttársaság újonnan létrehozott ingatlanbefektetési alapjába került. A több mint 6000 négyzetméter alapterületű, Tisza Lajos körúti székház nagy részét a MÁV visszabérli, míg a fennmaradó irodákra bérlőket keres.

Szeged hírek | Zöld utat kapott az újszegedi élményfürdő terve | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Jóváhagyta csütörtökön a központi tervtanács az újszegedi fürdőfejlesztés építési tervét – mondta Hülvely István, a Hunguest Hotels Zrt. vezérigazgatója. A részletekről Novák István egykori szegedi főépítész, a fürdőfejlesztés felkért szakértője tájékoztatta lapunkat.

Szeged hírek | Terápia alkoholistáknak | Szeged - delmagyar.hu
Dél-alföld, Mórahalom - Legalább egy-másfél millió alkoholfüggő él hazánkban, a betegek hozzátartozóival együtt a fél ország érintett. A Dél-Alföld a legfertőzöttebb régiók egyike. Ezért fontos, hogy születőben van a Homokháti kistérségben a Szenvedélybetegek Nappali Ellátó Intézménye.

Szeged hírek | A hazai átlagbérhez képest magasabb a pedagógusbér | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Megette az idő a Medgyessy-kormány ötvenszázalékos közalkalmazotti fizetésemelését a tanárok szerint. Noha a hazai átlaghoz képest még mindig többet keresnek, bosszantja őket, hogy a többi szellemi foglalkozású mögött kullognak.

Szeged hírek | Péntekig igényelhetők vissza a tavalyi vizitdíjak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A jogszabályok szerint máig lehet visszaigényelni a polgármesteri hivatalokban a 2007-ben befizetett 20-20 háziorvosi, illetve szakorvosi vizit fölött befizetett vizitdíjak összegét.

Szeged hírek | Utazás anyu pocakjába | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - "Nemsokára megszületik a kistestvéred!" – erre a kisgyerekek sokféleképpen reagálnak. Legtöbbjük szívébe féltékenység költözik.

Szeged hírek | Péntektől Rippl-Rónai-kiállítás a Móra Ferenc Múzeumban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Vasarely után pénteken Rippl-Rónai József képeiből nyílik kiállítás a Móra-múzeumban. Holnaptól Picasso a Reök-palotában – igazi kultúrdömping Szegeden. Mindent látni teljes áron is összesen 2500 forintba kerül.

Szeged hírek | Eltáncolják A tudattalant | Szeged - delmagyar.hu

Szeged hírek | Ezer kiló irodalom Finnországból | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Február 28. Finnországban a Kalevala napja. Ennek tiszteletére a finn nagykövetség történetének legnagyobb könyvadományával, összesen ezerkilónyi irodalommal támogat ötvenöt magyar települést, amelyek finn városokkal ápolnak testvérkapcsolatot.

Szeged hírek | Negyvenéves a szegedi Bartók Kórus | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az SZTE Zeneművészeti Karának Fricsay Ferenc Hangversenytermében szombaton 18 órai kezdettel rendezik meg a 40 éves szegedi Bartók Kórus jubileumi koncertjét.

Szeged hírek | Szegedi találmányok nyomában | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szegedi feltalálók és találmányaik nyomába eredtünk. Mire jutottak azóta, hogy először hírt adtunk róluk? A vonatbalesetek megelőzésére szolgáló sorompókutya iránt csak külföldiek érdeklődnek, míg a szegedi kisállathamvasztóhoz a gazdik az ország másik feléből is elhozzák elpusztult kedvenceiket.

Szeged hírek | Jól teljesítettek a szegedi gyerekek a kartondoboz-gyűjtésen | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi gyerekek ismét kiemelkedően jól teljesítenek az italos kartondoboz-gyűjtő akcióban. Az akció célja, hogy a szegedi és Szeged környéki gyerekeket ösztönözze az italos kartondobozok szelektív gyűjtésére.

Szeged hírek | Bánk bán ősbemutató: kiállítás a Somogyi-könyvtárban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged- 175 éve, 1833-ban volt a Bánk bán ősbemutatója Kassán. A kiállításon a szerző életének bemutatása mellett a látogatók megismerkedhetnek a mű keletkezésével, a dráma kiadásának történetével.

Szeged hírek | Új helyre költözik a szegedi Alliance Française | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Március 1-től új helyen, a Dugonics téren, az Olasz és a Román Intézet mellett várja a francia nyelv és kultúra iránt érdeklődőket az Alliance Française. A városi önkormányzat koncepciójába illeszkedően egy épületbe kerültek a neolatin kulturális intézmények.

Hódmezővásárhely hírek | A jövő iskolája programról Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely – A világ nem bemagolható, hiszen egyre több információ érhető el az internet segítségével. Az iskolának ezért változnia kell, ez a közoktatási reform lényege.

Hódmezővásárhely hírek | Kalandparkot terveznek a mártélyi üdülőterületen | Szeged - delmagyar.hu
Mártély - Miniarborétumot, kalandparkot, terepíjászpályát és új szálláshelyeket építenek a mártélyi üdülőterületen. A vásárhelyi önkormányzat célja, hogy vonzóbbá tegye a tiszai holtágat a turisták számára.


Hódmezővásárhely hírek | Városi pénzből vásárolt új műszert a vásárhelyi kórház | Szeged -
Hódmezővásárhely - Fél év kényszerszünet után hétfőn reggel 8 órától újraindul az emlőrákszűrés a vásárhelyi Erzsébet-kórházban. Az előző mammográf ugyanis tönkrement.

Hódmezővásárhely hírek | Megcélozták a közterület-felügyelőket Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Hivatalos személy elleni erőszak és közúti veszélyeztetés gyanúja miatt indítottak eljárást a vásárhelyi rendőrkapitányságon egy helyi férfi ellen.

Hódmezővásárhely hírek | Vásárhely is beszáll évi hatmillió forinttal | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Vásárhely önkormányzata is támogatja a dél-alföldi érdekképviseleti és információs iroda létrehozását Brüsszelben, és a költségekhez minden évben hatmillió forinttal járul hozzá.

Hódmezővásárhely hírek | MSZP-platform a három nem mellett | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely – A népszavazáson a három "nem" választ támogatja az MSZP Ésszerűség és Felelősség Platformja – mondta sajtótájékoztatóján Kertész Krisztián, aki csütörtökön tartott előadást a témáról a párt vásárhelyi szervezete tagjainak.

Hódmezővásárhely hírek | A Szent Korona-tan nyomában Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A Szent Korona-tan évezredes históriájáról tart előadást dr. Varga Tibor jogtörténész a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban február 29-én, pénteken délután 18 órától.

Makó hírek | Makói dilemma: hol legyen a négycsillagos szálloda? | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Makón arra számítanak, hogy a három és fél milliárdból bővülő, megújuló fürdő szállodás befektetőt vonz a városba, hiszen itt most nincs négycsillagos szálláshely. Több közeli épület közül is lehet választani, ezek közül kettő iránt már érdeklődtek is.

Szentes hírek | Félegyházáig javítják a 451-est | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A csongrádi elkerülő út megépítése, a 451-es út Kiskunfélegyházáig tartó szakaszának felújítása nyomán a szentesiek is hamarabb jutnak majd fel az M5-ös sztrádára: fél óra alatt

0 megjegyzés: