Spiga

Csongád megye a médiában 08025

Képzőművészeti kiírások | Makó
Makó - "Kerékpárosok" és "Maros-parti kalandozások" címmel két képzőművészeti pályázat került kiírásra:

Agro Napló (2008/02) szántóföld - A dél-alföldi régió növényi eredetű energiaforrás potenciálja
Dél-Alföld, Csongrád megye - Magyarország egyik legjelentősebb megújítható erőforrás potenciálja a biomassza. Különösen érvényes ez a dél-alföldi régióra, ha figyelembe vesszük természeti adottságát, művelésiág szerkezetét, az agrártermelés jellegét és színvonalát.

Pályázat

Csongrád - Csongrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet egy városi, önálló közszolgálati, független és pártatlan, havonta megjelenő, elsősorban tényközlő, informatív, kifejezetten a lakosság közérdekű tájékoztatását szolgáló kiadvány szerkesztésére, kiadására, terjesztésére olyan jogi vagy magánszemélyek részére, amelyek, vagy akik ezen a területen szakmai kompetenciával és tapasztalattal rendelkeznek.

Mórahalom ~ v5.2
Mórahalom - Mórahalom Város Önkormányzata közművesített építési telkeket értékesít Mórahalom számos új városrészében:

Mórahalom ~ v5.2
Mórahalaom - Értesítjük a tisztelt lakosságot, hogy TÜDŐSZŰRÉS lesz 2008. március 4-től

Ipari Parkunk reneszánsza következhet | Makó
Makó - A makói ipari park fejlesztéséről és a betelepülőknek nyújtott önkormányzati kedvezményekről tartott sajtótájékoztatót dr. Buzás Péter, Makó város polgármestere, országgyűlési képviselő február 22-én a Városházán. Makó 50%-os városi önerő mellett 500 millió forintot fordítana a terület bővítésére, az infrastruktúra fejlesztésére. A polgármester ismertette a betelepülőknek járó kedvezményeket, amely elsősorban a makóiakat, illetve azokat a vállalkozásokat segíti, akik tartósan munkahelyeket hoznak létre a városban.

Városi Visszhang Szentes » “Utazás” kiállítás
Szentes Város Önkormányzata a csongrádi önkormányzattal közösen idén is részt vesz a települések legnagyobb vendégváró seregszemléjén, a fõvárosi “Utazás” kiállításon.

Szeged Szerver
Csongrád - Balkezesek egy jobbkezes világban címmel nyílt kiállítás február 21-én, csütörtökön a csongrádi Tari László Múzeumban.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Magyar Máltai Szeretetszolgálat éves kampánysorozata keretében, február 8-29. között akciót hirdet "Aprókból épül" címmel, a forgalomból kivonásra kerülo 1 és 2 forintos érmék begyűjtésére. A szeretetszolgálat nem csak forrásteremto céllal hirdeti meg akcióját, hanem külön fel szeretné hívni a figyelmet az adott célcsoportra. A szolgálat a legrászorultabb helyzetben lévo családokat támogatja a befolyt összegbol. A kampány ideje alatt országosan 350 Máltai pontot kereshetnek fel az adományozók. Szentesen a Sáfrán Mihály utcában található szervezetnél fogadják az érméket.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A hollandiai Utrecht városából, a hódmezővásárhelyi Brinkman cég közreműködésével nemrég érkezett a szentesi gondozási központhoz egy nagyobb szállítmány, melyet a közeljövőben még kettő követ a közvetítő, Hargitai Judit segítségével. Ez alkalommal a mopedek szervízeléséhez elengedhetetlen alkatrészeket, szerszámokat, sportruházatot és sportszereket kaptak, illetve plüssfigurákat, melyet a helyi óvodásokhoz juttatnak majd el. A következő szállítmányban pedig várhatóan ülőalkalmatosságokat, betegágyakat, ruhákat, asztalokat hoznak a rászorulóknak. Az adományt a gondozási központ munkatársai nemcsak saját ellátottjaik között szeretnék szétosztani.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Vasúti közlekedés biztonságának veszélyeztetése miatt indított büntetőeljárást a szentesi rendőrkapitányság ismeretlen tettes ellen. A tolvaj, vagy tolvajok ugyanis az erőtakarmánygyárnál található vasúti átjáróban a fénysorompóhoz tartozó úgynevezett „fazékföldelést” tulajdonították el. Ennek a rézből készült berendezésnek a hiányában a fénysorompó nem működött, semmilyen fényjelzést sem adott ki.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Felsőpárti városrészben összesen 500 facsemete elültetését kezdték meg még tavaly ősszel. Akkor az időjárás miatt nem tudták befejezni az akciót. A múlt héttől azonban tovább folytatták, a napokban a Jókai és a Bercsényi utcában mintegy 100 gömbkőrist ültettek el az út mentén. Ezért az önkormányzat Városellátó Intézménye azt kéri a telektulajdonosoktól, hogy akik elé ültettek facsemetét, azok időnként csak egy vödör vizet öntsenek a kisfák tövére, hogy gyökeret tudjanak ereszteni.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A pénteken délután tartott testületi ülésen a szentesi önkormányzat elfogadta idei költségvetését. Ez 123 millió forintos forráshiánnyal számol, ami egynegyede a tavalyinak, de még ez is jelentős. Éppen ezért továbbra is rendkívül szigorú, és költségeket megtakarító gazdálkodást várnak el az önkormányzati intézményektől. Ennek egyik jele, hogy az eddigieken túl még a költségvetések főösszegének 1,5 % -át tartalékba kell helyezniük. Mind a Polgármesteri Hivatalban, mind az intézményekben az ellátott feladatok ésszerű átszervezésével a működési költségeket csökkenteni kell.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - FIDESZ Magyar Polgári Szövetség Szentesi Szervezete a sajtó számára eljutatott nyilatkozatában tiltakozását fejezte ki, "azon politikai gyakorlat ellen, amely során az ellenfelet megvádolják olyan kifejezésekkel, szavakkal, amelyeket nem mondott, és ezen kifejezések okán a vádló magát mártírként tüntetheti fel. Ezért Szirbik Imre Országgyűlési képviselő ez irányú összemosási kísérletét, melyet a szentesi képviselőtestületi ülésén adott elő visszautasítjuk. Véleményünk szerint ez csupán a súlyos cselekedetéről történő figyelem elterelés."

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi Kiss Bálint Református Iskolában pénteken rendezték meg a HEFOP 3.1.3 pályázat záró konferenciáját, melyen értékelték a közel másfél éves munkájukat. Az eseményen nemcsak a projekt megvalósulását tekintették át, hanem Dr. Csíkos Csaba egyetemi docens a mérés és értékelés jelentőségéről tartott előadást az érdeklődő pedagógusoknak, szakembereknek. Előrelépést főként három területen: a szövegértés- szövegalkotás, a matematika és logika, valamint az idegen nyelv oktatása keretében értek el.

Hír6.hu – Csongrád megye
Szeged - Az allergiás megbetegedések hátterében nagyon gyakran pszichés problémák állnak - hangzott el a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati Klinikáján rendezett Allergianapon.

Hír6.hu – Csongrád megye
sueged - Péterfy Bori és a tulajdonképpen Amorf Ördögökből álló Love Band hol máshol kezdhette volna vidéki körútját, mint mondjuk Szegeden? Péntek este a Jatéban vendégeskedett az MR2 tenyerén hordozott zenekar.

Szeged hírek | Négy órát feküdt, hányt, aztán meghalt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Órákon át feküdt egy beteghordó kocsin az egyik szegedi klinika ambulanciáján egy szegedi nő. Többször hányt, majd megfulladt – állítja az asszony fia, aki rendőrségi feljelentést tett. Szerinte az osztály dolgozói megsértették édesanyja emberi méltóságát.

Szeged hírek | Füstmérgezésben halt meg egy idős asszony | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Már csak a holttestét találták meg a tűzoltók annak az idős szegedi asszonynak, akinek a lakásában szombaton hajnalban gyulladt ki egy televízió. Az egyedül élő, 72 éves Jutka néni füstmérgezést kapott.

Szeged hírek | Elővásárlási jogot kér a Bartókra a vállalkozók | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Információink szerint a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) elővásárlási jogot kér az önkormányzattól a vállalkozók által 1896-ban épített egykori székházára, az eladósorba került Bartók Béla Művelődési Központ épületére.

Szeged hírek | Templomot szenteltek fel Petőfitelepen | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Kiss-Rigó László megyés püspök szentelte fel tegnap délelőtt a felújított szegedi Krisztus Szíve-templomot Petőfitelepen.


Szeged hírek | Új élet a kenguruk földjén | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egyre több magyar próbál szerencsét a kenguruk földjén. A vállalkozó kedvű kivándorlókat még az sem riasztja el, hogy a vízumért és ügyintézésért összesen több mint egymillió forintot kell fizetniük.

Szeged hírek | Torgyán József újra csatasorba áll | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A mérleg nyelvének szerepére készül Torgyán József, ezért újra csatasorba áll – a Megújuló Magyarországért Mozgalom elnöke erről szombaton beszélt Kiskundorozsmán körülbelül száz ember előtt.

Szeged hírek | Csütörtökig tart a tavasz | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Áprilist idéző hőmérséklet kényeztetett el bennünket a hét végén. Tegnap Szegeden hivatalosan 17 fok volt, a sajtóház előtti hőmérő délután kettőkor 20 fokot mutatott – két fokkal kevesebbet, mint az ezen a napon valaha mért legmagasabb hőmérséklet.

Szeged hírek | Sertésszállító kamion borult fel a régi 5-ösön | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Felborult vasárnap délben egy sertéseket szállító, magyar sofőrrel közlekedő olasz rendszámú kamion az E75-ös úton (a régi 5-ösön), a kettős körforgalom után Budapest irányába. Személyi sérülés nem történt, a malacok jelentős része azonban elpusztult, néhányat pedig a helyszínre érkezett hatósági állatorvosnak kellett elaltatnia.

Szeged hírek | Bajuszparti nem csak férfiaknak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bajszban ismerszik meg a barát! – ezzel a jelmondattal várták a második szegedi bajuszparti és farsang szervezői azokat, akik hetek óta növesztették arcszőrzetüket, hogy aztán az est előtt gondosan megborotválkozzanak, és csak azt hagyják meg, amit állítólag a nők szeretnek, a férfiak pedig irigyelnek.

Szeged hírek | Százmilliók csúsznak le a kormorán torkán | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ökológiai katasztrófával fenyeget Európa-szerte a kormoránok elszaporodása. A védett madár védett halakat is eszik, és már nálunk is nagyobb kárt okoz, mint a szabálytalanul horgászó, halászó ember. A Fehér-tói gazdaság tavaly már 8,4 milliós kárt írt a kormorán számlájára. Az Európai Parlament szerint sürgősen lépni kell, és a megoldás az ellenőrzött vadászat.

Szeged hírek | Már hazajár Indiába a nandafalvi szerzetes | Szeged - delmagyar.hu
Balástya - A balástyai tanyavilágban megbúvó hindu kolostor szerzetese, Leves Zoltán a „hinduk Jeruzsálemében", az indiai Vrindávanban töltötte az őszi zarándoklati szezont. A 36 éves férfi majd két évtizede él Nandafalván, szerzetesi fogadalmát 2000-ben Indiában tette, és azóta is gyakran visszajár az egzotikus országba.

Szeged hírek | Életet menthet a köldökzsinórvér | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egyre többet lehet hallani, hogy érdemes eltetetni az újszülöttek köldökzsinórvérét. A benne lévő őssejtek ugyanis gyógymódot jelenthetnek a leukémiában szenvedő gyerekek számára, illetve egyre több betegség kezelésénél merül fel az őssejtek jelentősége. Megőrzésük azonban költséges.

Szeged hírek | Gázzal olcsóbban megy az autó | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az egekig szökő benzinárak láttán egyre többen alakítják át gépkocsijukat gázüzeművé. A literenként hozzávetőleg 180 forintos autógáz még akkor is csábító lehet, ha ebből 10-15 százalékkal többet használ a jármű, mint benzinből. A tankolás sem jelent akadályt, hiszen az országban mintegy 400 kútnál lehet autógázt tölteni.

Szeged hírek | Kereskedő, kőműves és pék a 2007-es díjazott | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az év vállalkozója díjat elmúlt, 2007-es teljesítményük után hárman kapták meg Csongrád megyéből a Vállalkozók Országos Szövetségétől: a vásárhelyi Molnár Zsuzsanna, a szegedi Fogas Géza, valamint a szintén szegedi Nagyiván Mihály.

Szeged hírek | Kisodródott egy autó a szegedi Sportcsarnoknál | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt vasárnap 19 óra körül Szegeden, a Sportcsarnoknál.

Szeged hírek | Több mint kétszázan vettek részt a szegedi allergia napon | Szeged - delmagyar.hu
Allergia napot, ingyenes szűréssel egybekötött nyílt napot tartottak a Szegedi Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikán szombaton. Az allergia napon több mint kétszázan vizsgáltatták meg magukat.

Hódmezővásárhely hírek | Az otthonnak adta egymillióját | Szeged - delmagyar.hu
Mindszent - A 88 éves mindszenti Magyar Sándor úgy döntött, összekuporgatott egymillió forintját a helyi idősek otthonának adományozza. Sanyi bácsi kubikos volt, részt vett a földalatti építésén is. 1992 óta az otthon lakója, ott ápolták, gondozták, törődtek vele, míg két fia egyszer sem látogatta meg az eltelt tizenhat év alatt. Ezért is gondolta úgy, az összeg az intézményt illeti.

Hódmezővásárhely hírek | A Népkertnél is fizetőparkoló lesz Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Megjelent a fizetőparkolót jelző tábla Vásárhelyen, a Tóalj utcán, a játszótér mellett. Bár fizetni csak szombattól kell, a tábla máris megoldott egy közlekedési problémát: sok autós eddig ide húzódott a belvárosból, mert itt eddig nem kellett fizetni. Emiatt nehezebben fértek el a közlekedő autók.

Hódmezővásárhely hírek | Súlyos motorbaleset Hódmezővásárhely határában | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Súlyosan megsérült az a motoros, aki a 47-es főúton, Hódmezővásárhely határában ütközött egy személygépkocsival vasárnap 15 órakor.

Hódmezővásárhely hírek | Kollégisták csatája a Cseresnyésben | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Otthon a világban címmel regionális Ki mit tud? vetélkedőt rendeztek a minap a hódmezővásárhelyi Cseresnyés-kollégiumban. A megmérettetésre a Dél-Alföld több mint húsz kollégiumának mintegy százötven diákja jelentkezett több mint kétszáz produkcióval.

Szentes hírek | Élő vízzé tennék a Kurcát | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A Kurca vízminőségét hosszú távon javító megoldást keres a szentesi önkormányzat, folyamatosan áramoltatnák a csatornában a vizet. A képviselők egyhangúan támogatták a javaslatot, hogy a Kurca menti önkormányzatok között kezdődjön érdemi párbeszéd a kérdés rendezéséről.

Szentes hírek | Száműzték a telet Szentesről | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Az utóbbi évek egyik legsikeresebb karneválját rendezték meg a hét végén Szentesen, ahol ott volt a város apraja-nagyja, de még távolabbi településekről is érkeztek vendégek.

Szentes hírek | A Villeroy a szabad piacról vásárol | Szeged - delmagyar.hu
A megye legnagyobb gázfogyasztója, a vásárhelyi Villeroy & Magyarország Zrt. már az Égáz-Dégáz Zrt. kereskedelmi leányvállalatától, a D-Energia Kft.-től vásárolja jelenleg a földgázt.

Csongrád hírek | Főépítészt keres Csongrád | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Főépítészi pályázatot hirdetett a csongrádi polgármesteri hivatal, azonban a kiíró sem túl optimista. Berkes István jegyző szerint ebben a szakmában nem túl kecsegtető ajánlat egy közalkalmazotti állás. Ha lesz jelentkező, közvetlenül nem szólhat bele a döntésbe a helyi politika. Vagy mégis?

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A mártélyi iskolai farsang díjazottjai
Mártély - A mártélyi Általános Iskola szombaton délután tartotta farsangi mulatságát, ahol a következő eredmények születtek:

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegeden is megemlékeznek a kommunizmus áldozatairól
Szeged - Ma van annak az évfordulója, hogy 1947-ben, a szovjet biztonsági szolgálat elhurcolta és kivégezte Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát. Ez a szimbóluma annak, hogy Magyarország egyre nyíltabban a szovjet kommunista befolyás alá került.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kalmár Ferencet felháborítja az MDF köpönyegforgatása
Szeged - Az MDF írásban szakmai okokra hivatkozva támogatja a vizitdíj megtartását. Portálunk Kalmár Ferencnek, az KDNP Csongrád Megyei elnökének álláspontjára volt kíváncsi.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A geotermia fontosságára hívják fel a kormányzat figyelmét
Kistelek - Holnap negyedik alkalommal rendeznek konferenciát Kisteleken a Rendezvényházban a geotermiával kapcsolatos témakörökben. A szakembereken kívül meghívást kapott a kormányfő és a kormányzat energiapolitikával foglalkozó politikusai is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 9 órától felfüggesztik a sztrájkot
A Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) hétfőn reggel 9 órakor felfüggeszti a vasutassztrájkot határozatlan időre - közölte Gaskó István, a VDSZSZ elnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Összefogott az egyetem és az akadémia
Szeged - Az egészségiparban, a zöld biotechnológiában, a hulladékkezelésben, bioenergetikában, és az informatika és a gazdaságfejlesztés területén lép Szeged.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ellepték az allergiások Szegedet
Szeged - A résztvevők 80 százaléka akadt fenn az allergiaszűrésen - ez derült ki a hétvégén, Szegeden tartott ingyenes szűrőprogramból.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Picasso előtt tisztelgett a nemzetközi művészvilág
Szeged - A 20. század talán legizgalmasabb művészeti korszakáról, az avantgarde törekvéseiről kaphatnak átfogó képet a Picasso és a nemzetközi avantgárd című, a szegedi Reök-palotában március 1-jén megnyíló kiállítás látogatói - közölte nemrég Herczeg Tamás, a kulturális központ vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem telt el ez a hétvége sem eseménytelenül Röszkén
Röszke - Február 22-én 22 órakor jelentkezett belépésre egy lengyel állampolgár személygépkocsijával....

0 megjegyzés: