Spiga

Csongrád megye a médiában 080204

Érvényes a vasúti bérlet a Tisza Volán járatain a sztrájk idején - hír6.hu
Csongrád megye - Hétfőn reggel üzemkezdettől a Tisza Volán is elfogadja a vasúti sztrájk idején az utasok vasúti bérletét, illetve a vasúti dolgozók és családtagjaik fényképes, ingyenes utazásra jogosító igazolványait - közölte a közlekedési cég vasárnap este.

:: Eric ::

Szerbia, Vajdaság, Zenta - Danyi Zoltán fiatal zentai költő, műfordító azon ritka munkák egyikét végzi, amelyek irodalmi kincseink szempontjából páratlanok.
Hamvas Béla naplóit, jegyzeteit készíti el a kiadásra, amelyek az évizedekig tartó mellőzés után így lassanként napvilágra kerülhetnek

Csongrád Város Hivatalos Honlapja

Csongrád Város Önkormányzata Polgármesteri Hivatal Jegyzője állást hirdet városi főépítészi munkakörbe

Feladatkör:az épített környezet elemeinek alakításával és védelmével, továbbá a terület- és településrendezéssel, ...

Jelentkezési határidő: A Magyar Közlöny Hivatalos Értesítőjében történt megjelenéstől (2008. február 04-08.-ig) számított 15. nap. bővebben...


Csongrád Város Hivatalos Honlapja

Csongrád Város Önkormányzata

Polgármesteri Hivatal Jegyzője állást hirdet településüzemeltetési és lakásügyi ügyintéző munkakör betöltésére

A jelentkezés beérkezésének határideje: 2008. február 20.

Sándorfalva város önkormányzatának hivatalos honlapja.
Sándorfalva - Jótékonysági farsangi bál 2008. február 9. (Szombat)
http://www.sandorfalva.hu/aktualitasok/Baliplakat-2k8.png
Felvételi ráadás - Szeged Városi Televízió
Két héttel a felvételi jelentkezés határideje előtt új képzéseket hirdettek meg a hazai felsőoktatási intézmények. Az idén felvételizőknek mindenképpen érdemes újra áttekinteni a felvi.hu honlapot, itt ugyanis minden olyan változásról értesülhetnek, ami a felvételi tájékoztató könyvből kimaradt.

Városi Visszhang Szentes » “Mosolygós Hálózat” - civilek nem csak civil ügyei
Szentes - Egy civil kezdeményezés akkor sikeres igazán, ha teszi a dolgát. Nem függ, csak saját tagságától. Tudja, honnan indult, és hová szeretne eljutni. Él a kínálkozó lehetõségekkel, és maga is lehetõségeket teremt.

Városi Visszhang Szentes » Itt a farsang, áll a bál!
A karácsonyi ünnepkör végén mindig pontosan érkezik a farsang, a téli mulatozások idõszaka.
Ilyenkor a bálok sokasága csábít bennünket a vigadalomba, szerte a nagyvilágban. Január 6-án, vízkeresztnapján (Jézus ezen a napon keresztelkedett meg) kezdõdik.

Városi Visszhang Szentes » Sok kicsi sokra megy - aktuális pályázatokról
Csongrád megye - A még pályázható 13 prioritás megtekinthetõ az interneten (http://www.nfu.hu/, http://www.darfu.hu/). Kiemelnénk a versenyképes turisztikai termék és attrakció fejlesztésére, és a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozót, mert szélesebb kört érinthet.

Városi Visszhang Szentes » Zöldhulladék kezelés
Szentes - A Szentes-berki Hulladéklerakó Telep komposztáló tere 2007. évben 1830 tonna zöldhulladékot fogadott. A beszállított zöldhulladék nagytérfogatú fás növényi részeket, azaz ágakat, gallyakat, levágott sövényeket tartalmazott. Ugyancsak jelentõs zöldhulladék mennyiség érkezett - a Városellátó Intézmény által összegyûjtött mennyiségen felül - a zöldség és gyümölcs forgalmazásával foglalkozó vállalkozások részérõl is.

Városi Visszhang Szentes » Változtak a helyi adók Szentesen
Szentes - 2008. január 01-tõl változtak az önkormányzati adók mértékei.

Városi Visszhang Szentes » Irodalmi est
Szentes - A Krúdy Gyula Baráti Társaság és a Városi Könyvtár Kht. szervezésében február 6-án Tóth Kálmán (1831-1881) szerelmi lírájából láthatunk összeállítást a városi könyvtárban. Az érdeklődőket 18 órára várják.

Városi Visszhang Szentes » Tréning
Szentes - 12 órás csoportfoglalkozás indul Szentesen szorongók számára három korcsoportban. Általános-, teljesítmény- és egészségszorongás, fóbiák esetén javasolt a jelentkezés.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Minden hónap első szerdáján tart ruhaosztást a rászorulóknak Szentesen Ollai Istvánné független önkormányzati képviselő. Legközelebb február 6- án reggel 7 órától délelőtt 10 óráig várja az érdeklődőket a Nyíri köz és Vásárhelyi út sarkán lévő volt járműboltban-mondta el rádiónknak.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Múlt évben elindult az őstermelők adószámkiváltásának kötelezettsége az áfatörvény módosítása miatt. Így aki kereskedelmi vagy mezőgazdasági tevékenységet folytat, annak számla- és nyugtaadási kötelezettsége van január l-jétől. Az ezzel kapcsolatos január 15-ei határidőt feloldotta az Apeh, így március 31-éig igényelhetnek adószámot az őstermelők. Addig is lehet értékesíteni, de a felvásárló a kompenzációs felárat visszatartja. Március közepétől elkezdődik a területalapú támogatások igénylése és az új rendszer nem teszi lehetővé, hogy párhuzamosan őstermelői igazolvány kiváltását vagy hosszabbítását, illetve területalapú támogatások iránti kérelmet együtt intézhessenek az ügyfelek. Utóbbi esetében nagy változás, hogy az igényeket elektronikusan kell kitölteni az ügyfélkapun keresztül a falugazdászi irodákban a falugazdásszal, illetve a majd kijelölt helyeken tanácsadó segítségével.

Szeged hírek | Drága mulatság lehet a bálozás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nem olcsó mulatság a bálozás, akár három báli belépő árát is felemésztheti ünnepi toalettünk. Utánanéztünk, mennyibe kerül a báli öltözék és a kiegészítők, valamint egy önfeledt keringőzéssel eltöltött báli este. Számításaink szerint akár 150 ezer forint is kiröppenhet a zsebünkből.

Hódmezővásárhely hírek | Halálos gázolás Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Halálos közlekedés baleset történt tegnap a vásárhelyi Szent László és Jókai utca kereszteződésében. Egy személyautó vezetője nem adta meg az elsőbbséget egy segédmotorosnak, s összeütköztek. Az 59 éves motoros a helyszínen belehalt sérüléseibe.

Hódmezővásárhely hírek | Műemléki védettségű a mátyáshalmi iskola | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Országos műemléki védettséget kapott a vásárhelyi határban álló egykori mátyáshalmi iskola épülete, mely a 19–20. század fordulóján épült.

Hódmezővásárhely hírek | A holland és a francia kapcsolat él | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Újjáéledt Hódmezővásárhely legrégebbi nemzetközi civil szervezete, a Magyar–Holland Baráti Társaság. A magyar–francia szervezet is aktívan működik, két másik azonban megszűnt.

Hódmezővásárhely hírek | Félezren mulattak a Fekete Sasban | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A hagyományokhoz híven jótékonysági bált rendezett szombaton a vásárhelyi önkormányzat és az Erzsébet-kórház a Fekete Sas Szállóban.

Makó hírek | Megújult Nagylakon az orvosi rendelő | Szeged - delmagyar.hu
Nagylak - Felújították a közel hatszáz embert ellátó háziorvosi rendelőt Nagylakon. A beruházáshoz az önkormányzat másfél milliós ajándékot kapott egy cégtől, amely azonban szeretné megőrizni az inkognitóját annak érdekében, hogy más települések ne árasszák el hasonló kérésekkel. Felújításra viszont jóformán minden faluban szükség volna.

Makó hírek | Vivien divattervezőnek készül | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Csak Budapesten tudja folytatni tanulmányait a 13 éves makói Rácz Vivien, mert súlyos betegségét csak itt tudják kezelni. Az egész testét megbénító izomsorvadás a kislány kezét is megtámadta – ám hősies erőfeszítéssel továbbra is rajzol, a kór ugyanis nem gátolja tehetségét: régiós rajzversenyt nyert. Álma, hogy divattervező lehessen.

Makó hírek | Van még tartalék makó ipari parkjában | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Tízéves születésnapját ünnepelheti idén Makó ipari parkja, a betelepülőket csalogató terület ez idő alatt sokat nőtt – az eredetinek csaknem kétszeresére. A bővülés idén is folytatódik. Eddig két vállalkozás költözött be, a város a betelepülés „boomját" most az M43-as megépülésétől várja.

Szentes hírek | Böjte a szeretet erejéről Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Felfokozott érdeklődés kísérte Böjte Csaba ferences szerzetes szombati szentesi előadását. A dévai árvák gyámolítója a gyerekek neveléséhez adott jó tanácsokat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Két tuskót is húztak Forráskúton
Forráskút - Főleg a cigány, az öregasszony, vagy boszorka, a kéményseprő, a zsidó illetve a kormos képű rémségek jelmezei, maskarái a legjellemzőbbek ilyenkor
A farsangi báli szezon végéig aki pártában maradt, annak bizony szégyenszemre egy farönköt kellett végigvonszolnia a falu utcáin. Ezt a hagyományt elevenítette fel a Tuskóhúzás Forráskúton február 3-án.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szerb határsértők lapultak a bokorban
Mórahalaom - Kilenc határsértőt fogtak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei vasárnap hajnalban Mórahalmon - közölte a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sikeres évet zártak a vámosok a Dél-Alföldön
Csongrád megye - A Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális parancsnoksága tavaly 12,906 milliárd forint jövedéki adót, 18,377 milliárd forint vámot, és további 1,787 milliárd forint egyéb bevételt szedett be - közölte Márkus András dandártábornok.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem kapta meg nyereményét Utasi Árpi
Szerbia, Vajdaság, Csantavér - Ingatlanspekulánsok fenik a fogukat Árpiék pénzére, pedig a családnak a Csillag Születikben szerzett világraszóló dicsőség ellenére üres a zsebe. A kislegény mesés vagyonának hallatán megvonták a tisztes szegénységben élő famíliától a családi támogatást, bár a nyeremény még meg sem érkezett Árpi számlájára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem lankad a figyelem az EU belső határon sem
Nagylak - Egy nyugalmazott határőr riasztotta a nagylaki határrendész ügyeletet szombaton hajnalban, miszerint 5 személy mozog közvetlenül az államhatárnál – tájékoztatott Tuczakov Szilvána, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fél évszázada tájékozódnak
Szeged - A Dél-alföldi tájékozódási sport fél évszázados jubileumát ünnepelték meg a korábbi és jelenlegi sportolók a szegedi Bartók Béla Művelődési Központban szombaton.

Szeged hírek | A parkolóházban feleannyiért áll az autó, mint az utcán | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tavaly tovább nőtt, de egy átlagos hétköznapon még így is csupán 30-40 százalékos a szegedi parkolóház kihasználtsága. Pedig a parkolójegyek árának növekedése miatt januártól még inkább megéri az Arany János utcai épületben hagyni az autót.

Szeged hírek | Macskaköves utcák Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egy kezünkön megszámolhatjuk Szeged kockaöves utcáit. Régiek és zötyögősek, de stabilak. Javítani nem is ezeket akarja a város, hanem a kohósalakos burkolatokat.

Szeged hírek | Fogynak a nézők a mozikban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Moziba járni már nem olcsó mulatság. A szombat délutáni kikapcsolódás egy négytagú makói család esetében tízezer forintos kiadást jelentett Szegeden. Sokan leszoktak a mozizásról, inkább DVD-n nézik meg a filmeket, mert úgy sokkal olcsóbb.

Szeged hírek | Maradjon, vagy menjen a gyerek? | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Februárban kapják meg a szülők azt a szakvéleményt, amelyből kiderül, gyermekük elég érett-e ahhoz, hogy iskolába menjen. Míg régen szégyennek számított az oviban maradni, ma a gyerekek érdekeit veszik figyelembe.

Szeged hírek | Az APEH nem utazhat turisztikai adatokra | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az utazási irodáknál végrehajtott APEH-vizsgálatok célja nem lehet általános adatgyűjtés – jelentette ki az ombudsman. Szegedi utazási irodák szerint volt már olyan ügyfelük, aki rákérdezett az adóhatóságra. Úgy vélik, akiknek takargatnivalójuk van, azok Bécsből utaznak.

Szeged hírek | Két hétig tilos parkolni a Hajnóczy utcában | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nyesik a fákat a belvárosban hétfőtől két héten át a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. munkatársai.

Szeged hírek | Csak a mentésben nincs üzlet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A mentősök megyénkben tizenhat éve támogatják saját munkahelyüket, az OMSZ pedig eddig nem számolta, országszerte mennyi pénzzel segítik őket az emberek – az állam helyett is. Csak annyi biztos, hogy évente több tízmillióval. A mentőszolgálat közben a magyar egészségügynek az egyedüli szervezete marad, amelyre nem hat a piac.

Szeged hírek | Időközi kisebbségi választás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Csongrád Megyei Cigány Kisebbségi Önkormányzat tavaly feloszlatta magát, ezért az Országos Választási Bizottság 2008. február 17-ére időközi választást tűzött ki a megyében.

Szeged hírek | Vagyonleltárt készítettek a képviselők | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Csongrád megyei képviselők felének alig változott a vagyoni helyzete, néhányan a tavalyi bevallásukat is lemásolhatták és leadhatták volna. A többiek között volt, aki házat, volt, aki nyaralót, személygépkocsit, szántót, lakberendezési műtárgyat vásárolt. Ami szembetűnő: egyikük sem kapott értékesebb ajándékot.

Szeged hírek | Hobbi, unaloműző és jó agytorna | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Akad, aki passzióból űzi, mások időtöltésként. Elszöszmötölhetünk vele akár órákig is, a versenyeken azonban néhány perc alatt végeznek megfejtésükkel. Február 3-a a rejtvényfejtők napja – ennek kapcsán a játék szerelmeseit kérdeztük.

Szeged hírek | A vasorrú bába és a gonosz boszorka a testhez álló szerep | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Balasi Jolán már tíz éve a szegedi Kövér Béla Bábszínház társulatának tagja. Sokoldalú színészi munkájáért a magyar kultúra napján ő volt az első bábszínész, aki Kölcsey-emlékérmet kapott. A „gonosz" karakterekért rajong, vasorrú bábát és boszorkányt szeret játszani.

Szeged hírek | Felnőttek az 1989-ben születettek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nagykorúvá érnek, akik a rendszerváltás körül, vagyis 1989 és 1990 eseménydús időszakában születtek. Mit tudnak, hogyan gondolkodnak a 18-19 évvel ezelőtt történtekről? Milyen szerepet szán magának a rendszerváltás nemzedéke? E kérdésekre is kíváncsian kopogtattunk be a Szegedi Tudományegyetem Ságvári gyakorló gimnáziuma végzőseinek történelemórájára.

Szeged hírek | Legdrágább családtag az autó | Szeged - delmagyar.hu
Megkíséreljük a lehetetlent: összeszámolni azt, amennyibe a „lábunk" kerül. A legtöbb, átlagfizetésből, vagyis havi 150-160 ezer bruttóból élő pénzkeresőnek ugyanis munkába járáshoz, ügyintézéshez, a család összetartásához ma már elengedhetetlen kellék egy újabb láb, vagyis egy autó.

Szeged hírek | A borotvahab és a nitrogéngáz | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tejszín és borotvahab felhasználásával is láthattak kísérletet azok, akik szombaton a Szegedi Tudományegyetem fizika tanszékére látogattak. A fizika napjának célja a természettudomány megszerettetése, valamint a fizika szak népszerűsítése.

Szeged hírek | Négy tál kocsonya és#8211; zéró vendég | Szeged - delmagyar.hu

Szeged - A négynapos első szegedi kocsonyafesztiválról a látogatókon kívül a kocsonya is „hiányzott". Csupán két standon árultak a hideg finomságból. Az italpultnál többen megfordultak.

:: Eric ::
Szerbia,Vajdaság - Régiónkban a schengeni csatlakozás óta a magyar-szerb határon a Kelebia és Tompa közötti szakaszon próbálnak meg a legtöbben illegálisan bejutni Magyarország területére.

0 megjegyzés: