Spiga

Csongrád megye a médiában 080226-27

Múlt-kor történelmi portál
Szeged - Az egykori román titkosszolgálat, a Securitate működéséről kaphatnak átfogó képet azok, akik megtekintik a Téged is megfigyeltek! címmel hétfőn megnyílt kiállítást a Budapesti Román Kulturális Intézet Szegedi Fiókintézetében - közölte Germina Nagat, a tárlat egyik rendezője.

Algyő Nagyközség Honlapja

Algyő - Térségi vers- és mesemondó versenyt rendeztek az Algyői Faluházban február 23-án délután, 23 általános iskolás diák részvételével, akik a megye iskoláiból érkeztek.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - A Színterápia és a szimbólumok alkalmazása a gyógyításban címmel tartanak egészségprogramot Algyőn – tudtuk meg Lele Istvánnétól, az Algyői Faluház kulturális munkatársától.

:: Eric ::

Deszek - A deszki önkormányzat által létrehozott vállalkozásokat segítő szolgáltató iroda díjmentes lehetőségeket kínál a határ menti térség kis és középvállalkozásai számára.
A regisztrált vállalkozók bekerülnek az iroda adatbázisába, információkhoz juthatnak, tanácsadásban részesülhetnek, valamint részt vehetnek a térség gazdasági lehetőségeit is bemutató konferenciákon.

A Gyógyszertér vállalta - HAZÁNKTÁJA - Cikkek - STOP
Szeged - Négy hónap után megoldódni látszik a szegedi patikai ügyelet problémája. Márciustól éjjel, hét végén és ünnepnap a plázába kell menni gyógyszerért, de időnként a Kígyó Patika is besegít. Bár az új hely messze van az orvosi ügyelettől, önkéntes felajánlásnál a tiszti gyógyszerész szerint ez mellékes.

Városi Visszhang Szentes » Szirbik változtatna - Képviselői indítvány a kórház és a középiskolák
Szentes - A szentesi középiskolák esetében is a makói modell érvényesüljön, terjesztette be indítványát Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő a Megyei Közgyűlés csütörtöki ülésére.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Csaknem hatszáz millió forint céltartalék képzésére kéri a Csongrád Megyei Közgyűlést Szentes polgármestere, a városi kórház helyzetének megoldására. A polgármester kifejtette: egyéni képviselői indítványában - amelyet csütörtökön tárgyal majd a közgyűlés - javaslatot tesz a Dr. Bugyi István Kórház konszolidációjára.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az éves kiképzési tervnek megfelelő harcászati felkészítés vettek részt a napokban az MH 37. II. Rákóczi Ferenc Műszaki Zászlóalj 1. hídépítő század katonái. Az egész évet átölelő, a folyóhoz, a pontonhídhoz kötődő szakkiképzés mellett a katonai alapismeretek szinten tartása céljából, általános harcászati foglalkozást vezettek le a hídépítő katonáknak a szentesi laktanya közelében található hékédi gyakorlótéren.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Immár hatodik alkalommal rendezik meg a szentesi Lajtha László Alapfokú Művészeti Intézményben a Jazz- és világzenei sorozatot. Az iskola hangversenytermében három héten keresztül, péntekenként este 7 órától, egy-egy olyan együttes ad koncertet, akik már a nemzetközi zenei életnek is ismert, népszerű résztvevői. Elsőként március 7-én az alapvetően világzenét játszó Fabula Rasa együttes lép fel, majd egy hét múlva 14-én a Molnár Dixieleand Band szórakoztatja a közönséget. A sorozat zárásaként március 21-én az új- zélandi Matthew Mitchel gitáros trióját láthatják a latin amerikai zenéért rajongók.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az idén ünnepli fennállásának 10. évfordulóját a szentesi Ifjúsági és Diákönkormányzat. Ennek köszönhetően is egyre nagyobb a hazai és a külföldi érdeklődés, amit egyre többen röviden csak „szentesi modell”-nek neveznek. Az évforduló pontos dátuma ugyan ősszel lesz, de már megalakult egy 8 fős csapat, aki megkezdték az ünnepi program előkészítését. Ehhez a szervezet várja a további csatlakozókat.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád megye - A Csongrád Megyei Önkormányzat az elmúlt évben negyvenkettő településnek, valamint 150 szervezetnek nyújtott támogatást – közölte sajtótájékoztatón Sándor Attila, a megyei közgyűlés alelnöke. A tavalyi költségvetés terhére 20 millió forint összegben pályázatot írt ki a Csongrád Megyei Önkormányzat játszóterek Ebben az évben a következő alapok terhére lehet még pályázatot beadni.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád megye - 2008. február 20-án az „Akadálymentes égbolt" megállapodás aláírásával a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium, a Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület, valamint a hazai áramszolgáltatók vállalják, hogy a konkrét működési feltételek, továbbá egy kiszámítható ütemterv elfogadásával, valamennyi madártani szempontból veszélyes vezetékszakaszt átalakítják madárbaráttá. Hasonló önkéntes együttműködési megállapodásra még nincs példa az Európai Unióban.

Kevesen járnak HIV szűrésre - Szeged Városi Televízió
Dél-Alföld - A dél-alföldi megyékben évente egy, legfeljebb két HIV- fertőzött személyt találnak a szűrővizsgálatokon. Az anonim szűrés ingyenes. A vírushordozókat a fővárosi Szent László Kórházba küldik, ahol nyilvántartásba veszik és gyógykezelik.

Hír6.hu – Csongrád megye
Makó - 2008. február 28-án, csütörtökön ingyenes szűrővizsgálatokra, valamint az egészségügyi tanácsadásra várja Makó lakosait a SZ.É.P. – Szűréssel az Életért Program. A kormány által tavaly indított rendezvénysorozat szűrőbusza februárban és márciusban az ország 16 településén segít megismertetni a lakossággal az ajánlott szűrővizsgálatokat, valamint a gyakorlatban is felhívja a figyelmet a szűrővizsgálatokon való rendszeres részvétel és a saját egészségért vállalt felelősség fontosságára.

Hír6.hu – Csongrád megye
Szeged - Még 2007 márciusában döntött úgy a szegedi önkormányzat, hogy bezárja az erősen szegregálódott Móra Ferenc Általános Iskolát, a tanulókat pedig 2007 szeptemberétől tizenegy különböző szegedi iskolába integrálja. A többségiben hátrányos helyzetű diákok beilleszkedése nem volt zökkenőmentes, de összességében sikeresnek mondható, hiszen ma már mindegyiküknek mentor segít a felzárkózásban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegeden állomásozik az Egyetemes Európa programsorozat kamionja
Szeged - Az Egyetemes Európa programsorozat Info-járat kamionja február 27-én landol a József Attila Tanulmányi és Információs Központ (TIK) előtt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megújult a konyha Maroslelén
Maroslele - Maroslelén az elmúlt két hét során mintegy félmillió forintból újították fel a közkonyha berendezéseit és szennyvízelvezetését. A munkákat az ÁNTSZ már jóváhagyta.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Bár fegyelmi eljárás indult ellene, mégis újraválasztották
Szeged - Két jelölt közül újra Török Márkot választották az Szegedi Tudományegyetem (SZTE) hallgatói önkormányzatának elnökévé kedd este.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szentgyörgyi-relikviát kapott a szegedi múzeum
Szeged - Újabb Szent-Györgyi Albert személyéhez köthető relikviával gazdagodott a Móra Ferenc Múzeum gyűjteménye.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Négyszáz diák az emléknapon
Hódmezővásrhely - Négyszáz diák vett részt a hódmezővásárhelyi Emlékpont Múzeumban a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapján megrendezésre került különleges történelemórákon, történeti előadásokon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fenyő Iván Vásárhelyen randizik
Hódmezővásrhely - A 9 és 1/2 randi című nagysikerű magyar filmet Hódmezővásárhelyen is bemutatják, amelyre az alkotók is ellátogatnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Határátkelő lehet Ásotthalomnál
Ásotthalom - Újabb határátkelő létesülhet Csongrád megyében. Az Ásotthalom és a vajdasági Királyhalom közötti létesítményt kizárólag EU-s és szerb állampolgárok használhatnák – mondta a kezdeményezésről Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hat évig a 2-es számban aludt – interjú Buzánszky Jenővel
Hódmezővásrhely - Egyetlen vidékiként volt a legendás Aranycsapat tagja, nyert olimpiai és Európa Kupa aranyérmet, az 1954-es svájci világbajnokságon pedig ezüsttel zárt. A 2-es számhoz a végletekig ragaszkodó Buzánszky Jenővel hódmezővásárhelyi látogatása során beszélgettünk.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Dr. Kószó Péter nem ért egyet pártja vezetésével
Hódmezővásrhely - Amennyiben eredménytelen lesz a népszavazás, biztos, hogy nőni fog a vizitdíj összege, mivel a kormány úgy gondolja majd, hogy ezután mindent szabad – jelentette ki Almási István a hódmezővásárhelyi Belvárosi Olvasókörben február 26-án tartott népszavazási fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegedre szerződött Kásás Zoltán
Szeged - Közös megegyezéssel szerződést bontott egymással a Szeged VE vízilabdacsapata és Gyöngyösi András edző. A Csongrád megyeiek már megtalálták a szakember utódját, a hódmezővásárhelyi szakmai irányítást végző Kásás Zoltán szerdától készíti fel az együttest.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fogynak a vállalkozók
Kistelek - 64-ből 12 vállalkozás szűnik meg Kisteleken a héten és a riasztó, hogy ezek mind tradícióval rendelkezők – hívta fel a figyelmet Horváth János, a helyi Ipartestület elnöke a keddi képviselő-testületi ülés alkalmával.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egészséges egyensúlyba kell hozni a geotermia felhasználását
Kistelek- Külföldről nézve pazarlónak látszik a magyarországi termál energia felhasználása. Az egyensúly kialakítására hívta fel a figyelmet Ribak László Svájcban élő egyetemi tanár Kisteleken.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megfontoltabban pályáz Kistelek
Kistelek - Kedden elfogadta Kistelek képviselő-testülete az idei költségvetést, melyben szinte egyedülállóan nőtt a civilek támogatása és sokkal óvatosabban használják fel a fejlesztési céltartalékot.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Karitatív út a sivatagba
Sándorfalava - Izgalmas témával foglalkozott a sándorfalvi Polgármesteri Közéleti Klub februári ülése – az eseményen a januárban a Budapest-Bamako ralit teljesítő Sümegi Sándor és Börcsök Vince osztották meg élményeiket a nagyszámú közönséggel.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mindenkit a részvételre bíztattak Kútvölgyön
Hódmezővásrhely - A szociális népszavazásról rendeztek február 26-án lakossági fórumot a Kútvölgyi Olvasókörben. Dr. Kószó Péter és Almási István alpolgármesterek mellett Benkő Zsolt külterületi képviselő tájékoztatta a lakosokat a március 9-i népszavazás kérdéseiben.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Növendékek muzsikáltak
Hódmezővásrhely - A Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hangversenytermében február 26-án növendékhangversenyt rendeztek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szombaton lesz a 102. Gazdanap és Gazdabál
Hódmezővásrhely - A hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület és a Gazdakör szervezésében szombaton kerül megrendezésre a 102. Gazdanap és Gazdabál. A két szervezet a nap folyamán különböző programok keretében eleveníti fel a parasztság hagyományait.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Öt évre visszamenőleg is behajthatják az adósságot
Szeged - Ma is Adókeddet tartottak Szegeden, ezúttal a társadalombiztosítási jogviszony tisztázása volt terítéken Plenter Jánosné előadásában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Suliváró napok
Hódmezővásrhely - ” Suliváró napok” címmel tartottak bemutatót a leendő elsőosztályosoknak és szüleinek február 26-án a hódmezővásárhelyi Szőnyi Benjámin Református Általános Iskolában.

Szeged hírek | Újraválasztották Török Márkot az EHÖK elnökévé | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Első körben megszerezte a szükséges kétharmados többséget Török Márk kedden az SZTE hallgatói önkormányzat tisztújító választmányi ülésén, így újra ő az EHÖK elnöke.

Szeged hírek | Munkahely, ötven méterrel a város fölött | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Sárga munkavédelmi sisak, erős sóhajtozás, remegő lábak: az első felmászásnál eldől, kiből lesz toronydaru-kezelő. Zörényi Tibor átment a próbán – másfél éve dolgozik 50 méteres magasságban.

Szeged hírek | Már bankkártyával is fizethetünk adót | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az APEH január 1-jétől lehetővé tette az adózók számára, hogy bankkártyával fizessenek az ügyfélszolgálatok termináljain. Ezen szolgáltatás bevezetése lerövidíti az ügyintézést.

Szeged hírek | Halász Miklós emlékkötet bemutató a szegedi Korona Szállóban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Halász Miklós újságíró emlékkötetét mutatták be tegnap a szegedi Korona Szállóban.

Szeged hírek | Játszótér-felújítást is támogat a megye | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bár nincs könnyű helyzetben, idén is segíteni akarja a megye kistelepüléseit a Csongrád megyei önkormányzat.

Szeged hírek | Gyüttmöntekkel szaporodik Szeged | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Fogyna Szeged népessége, ha a külföldi munkavállalók és a megyéből, vagy az ország más tájairól érkezők nem szaporítanák a lakosság számát.

Szeged hírek | A tulajdonos kárpótolná vendégeit | Szeged - delmagyar.hu
Szeged – Megismétlem, amit korábban már mondtam: nagyon sajnálom a történteket, de meggyőződésem, hogy nem tehetünk róla. Sajnos ilyen bárhol és bármikor bekövetkezhet – mondta Frank Sándor, a Fehértói halászcsárda és a szegedi Kék Csillag étterem tulajdonosa.

Szeged hírek | Sikeres a szegedi deszegregációs program | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egyik kisiskolás sem bukott meg idén félévkor azokban a szegedi általános iskolákban, akik a tavaly nyáron bezárt városszéli iskolából kerültek ezekbe a tanintézményekbe.

Szeged hírek | Újabb hatósági razziák riogatnak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egymást érik a szezonális hatósági razziák – elmaradnak a megdöbbentő leleplezések. A régi ügyeket lezárták az élelmiszer-ellenőrök, a vétkesek többnyire megfizettek.

Szeged hírek | Már ötvennél is több a szalmonellás beteg | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ötven körülire emelkedett azoknak a szalmonellásoknak a száma, akik a Fehértói halászcsárdában ettek illetve dolgoztak a torkos csütörtökön. Minden ÁNTSZ-t értesítettek, mert további fertőzötteket keresnek. A Kék Csillagból is jelentkeztek fertőzött vendégek – ide szintén a halászcsárda szállít.

Szeged hírek | Melléképület van, termálhotel még nincs | Szeged - delmagyar.hu
Újszentiván - Százhúszmilliót már ráköltött, most pedig befektetőkre vár az újszentiváni termálhotel megálmodója. Mohos László szerint jó befektetés a szálló, aminek év végére el kellene készülni. Az alapkövet 2005-ben tették le. A kerítés és egy melléképület már áll.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Három autó koccant Vásárhelyen
Hódmezővásrhely - Baleset történt Hódmezővásárhely belterületén, amikor három személyautó koccant egymással.

Webradio
Pusztamérges - A napokban jelent meg a Pusztamérgesi Hírlevél,a 22. sorszámmal. Mint minden valamirevaló sajtótermékben, ebben is láthatók a márciusi népszavazásról szóló fizetett politikai hirdetések

Webradio
Szeged - Fizetésképtelenség miatt felszámolás induét a sertéshízlalással foglalkozó Beneti-Pig Kft. ellen, de az eljárás során nem szűnt meg a cég, hanem a Pick vette meg így megmaradt a 95 dolgozó munkehelye is.

Kevaesen járnak HIV szűrésre - Szeged Városi Televízió
Dél-Alföld, Szeged - A dél-alföldi megyékben évente egy, legfeljebb két HIV- fertőzött személyt találnak a szűrővizsgálatokon. Az anonim szűrés ingyenes. A vírushordozókat a fővárosi Szent László Kórházba küldik, ahol nyilvántartásba veszik és gyógykezelik.

Kábítószer ügyek - Szeged Városi Televízió
Szeged - Tavaly egész évben egy, idén már a második ember halt meg Szegeden heroin túladagolás miatt.

Deszegregáció - Szeged Városi Televízió
Szeged - A szegregáció a mai magyar oktatás egyik alapproblémája. Szegeden szeptembertől nem üzemel az addig csak „cigányiskolának" nevezett Móra Ferenc Általános Iskola, diákjai 11 különböző szegedi iskolába kerültek.

Szeged hírek | Éjjeli pirula a plázából | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hivatalos döntést hozott négy hónap után az ÁNTSZ a szegedi patikai ügyeletről. Márciustól éjjel, hét végén és ünnepnap a plázába kell menni gyógyszerért, de időnként a Kígyó is besegít. Bár az új hely messze van az orvosi ügyelettől, önkéntes felajánlásnál a tiszti gyógyszerész szerint ez mellékes.

Szeged hírek | Tűz: nádas, avar és erdő égett | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szeged környékéről tegnap szinte folyamatosan érkezett riasztás a városi tűzoltó-parancsnokságra. Dudás László százados, ügyeleti parancsnok lapunk érdeklődésére elmondta, a három fecskendős és a vízszállító autójuk egész nap mozgásban volt, egyik helyszínről vonultak a másikra.

Szeged hírek | Kikelettel kel a kullancs | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Akár a hét végén elkezdhetik a kullancsirtást Szegeden – ha a napi hőmérséklet tartósan tizenöt fok fölött marad. Az állatorvosi rendelőkbe már most tucatnyi négylábút visznek be – beléjük másztak a vérszívók.

Szeged hírek | A walkür - először Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Nemzeti Színházban kedden 18 órától maratoni koncerten hallhatja a közönség A walkürt. A teljes Wagner-operát neves szólisták és a szegedi szimfonikusok Kesselyák Gergely vezényletével adják elő.

Szeged hírek | Csontsűrűséget is vizsgálnak az új szegedi mérésközpontban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Magyarországon népbetegségnek számít a magas vérnyomás, a cukorbetegség, a csontritkulás. Akár életeket is menthet, ha időben felismerik a bajt, és ezt leginkább úgy lehet elérni, hogy rendszeresen részt veszünk a szükséges szűrővizsgálatokon.

Hódmezővásárhely hírek | Milliárdok Vásárhely fejlesztésére | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Már elkezdték az Erzsébet-kórház rehabilitációs osztályának kialakítását, a Lázár utcában és a Dr. Rapcsák András úton épülnek az önkormányzati lakások, kijelölték két kerékpárút nyomvonalát, és beadtak több városi beruházással kapcsolatos pályázatot.

Hódmezővásárhely hírek | A mindszenti diákok palackot is gyűjtenek | Szeged - delmagyar.hu
Mindszent - Gyermeknapi programokra költik a mindszenti diákok azt a pénzt, amit a január eleje óta gyűjtött PET-palackokért kapnak majd egy cégtől.

Hódmezővásárhely hírek | A kommunizmus áldozataira emlékeztek Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen az Emlékpont múzeum konferenciatermében emlékeztek tegnap a kommunizmus áldozataira. Kovács Bélát, a Független Kisgazdapárt főtitkárát 1947-ben ezen a napon, vagyis február 25-én tartóztatta le, hurcolta el, és végezte ki a szovjet biztonsági szolgálat.

Hódmezővásárhely hírek | Nincs többé hátrányosak iskolája Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen a gyakorlatban vitték véghez azt, amit az oktatási minisztérium országszerte szorgalmaz.

Hódmezővásárhely hírek | Divatbemutató az ősfák alatt | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A fővárosban mesebeli környezetben: a Svábhegyen, ősfákkal teli parkban, egy patinás villaépületben működik a Jókai-klub. Március 14-én, este hat órától itt debütál az a szegedi "divatkommandó", amelynek tagjai Ecker Szilvia hódmezővásárhelyi tervező bemutatóján közreműködnek.

Csongrád hírek | Panelprogram: az első fecske Csongrádon | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Egy tizenegy lakásos lépcsőház mutatna példát a Csongrád panelházaiban élő lakóközösségeknek, de előbb tudni szeretnék, mennyit vállal az önkormányzat az iparosított technológiával épült tömbök felújításából.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Késelés, balesetek és lopás az elmúlt hét mérlege
Hódmezővásrhely - Az elmúlt héten tizennyolc bűncselekmény jutott a rendőrök tudomására Hódmezővásárhelyen, illetve öt olyan közlekedési esemény, amelyekhez szintén a helyi rendőröknek kellett kiszállniuk – tudtuk meg Dr. Dezső József rendőrkapitánytól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sulitúra a forráskúti iskolában
Forráskút - Diákok kezdeményezésére a forráskúti Általános és Alapfokú Művészeti Iskola is részt vesz a Sulitúra vetélkedőn – tájékoztatott Rácz Posztós Helga fejlesztőpedagógus. Az elméleti feladatokon túl családi sportos vetélkedő rése is van a programnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Minden a terv szerint Tömörkényen
Tömörkény - Változtatás nélkül fogadta el Tömörkény község képviselő-testülete az idei költségvetési rendeletet – tudtuk meg Fekete Gábor polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 150 szervezetnek nyújtottak támogatást
Csongrád megye - A Csongrád Megyei Önkormányzat tavaly negyvenkettő településnek, valamint 150 szervezetnek nyújtott támogatást – mondta el sajtótájékoztatón Sándor Attila, a megyei közgyűlés alelnöke. A tavalyi költségvetés terhére 20 millió forint összegben pályázatot írt ki a Csongrád Megyei Önkormányzat játszóterek építésére és felújítására. A pályázat benyújtási határideje március 31.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Soha nem látott lehetőség előtt a paneltulajdonosok
Hódmezővásárhely - Soha vissza nem térő lehetőség előtt állnak a hódmezővásárhelyi paneltulajdonosok. A Rádió 7-ben a Napraforgó Plusz vendége volt Dr. Makó András, a hódmezővásárhelyi lakosságszolgálati iroda vezetője és Sipos Attila pályázatíró szakember.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Állománygyűlés a Szegedi Fegyház és Börtönben
Szeged - Ma délelőtt évértékelő és feladat meghatározó állománygyűlést tartottak a Szegedi Fegyház és Börtönben. Az eseményen az intézet dolgozóin kívül a társszervezetek képviselői, valamint a Temesvári Maximális Biztonságú Börtön delegációja is jelen volt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egyre több és jobb szolgáltatás a régióban
Kistelek - A dél-alföldi régióban az egészségmegőrzést gyógyító hévizek szolgálják, és egyre gazdagabb spa szolgáltatásokkal invitálva a látogatókat. Az „Alföld Spa” lényege, hogy a gyógyító vizek és szolgáltatások sokasága itt pusztai romantikával, sok napfénnyel, a kedves kisvárosok, falvak és tanyák hagyományaival és kultúrájával, valamint jellegzetes gasztronómiai kínálattal kiegészülve várja a vendégeket. Íme néhány lehetséges úti cél.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szirbik Imre bízik a képviselők megfontoltságában
Szentes - Szirbik Imre két indítványt is benyújtott Csongrád Megyei Közgyűlésnek. Az egyiket a tavaly nagy port kavart oktatási intézmények átszervezése kapcsán az elmúlt időszak rossz tapasztalatait mérlegelve nyújtotta be Szentes polgármestere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 40 közhasznú munkást alkalmaz Vásárhely
Hódmezővásrhely - Áprilistól 40 közhasznú munkás foglalkoztatására nyílik lehetőség a Munkaügyi Központ támogatásával Hódmezővásárhelyen – tájékoztatta rádiónkat Dr. Ambrus Norbert.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset:Három autó ütközött Vásárhelyen (képekkel!)
Hódmezővásrhely - Baleset történt Hódmezővásárhely belterületén az Ady Endre és a Somogyi Béla utca kereszteződésénél.

Szeged hírek | Mehmet Karcsi hétfőn visszament Isztambulba | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Mint az várható volt, Mehmet Tüysüz és a fia, Mehmet Karcsi visszatért Törökországba. Az apa és a fia ezúttal legálisan, a kisfiú édesanyjának a beleegyezésével, érvényes okmányokkal hagyta el az országot.

Szeged hírek | Kevesen sztrájkoltak, és hamar abba is hagyták | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Éjféltől mindössze reggel 9-ig sztrájkoltak tegnap a vasutasok, akkor a VDSZSZ újfent felfüggesztette a munkabeszüntetést.

Szeged hírek | Tükröm, kockám, Vasarelym! Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egyet fizet, másfelet kap! – hirdethetné mától a Móra-múzeum. Soha nem látott siker koronázta a szegedi közgyűjtemény Vasarely-tárlata kapcsán meghirdetett akcióját: a két hete látható 43 darabos összeállítás most 24 remekművel gyarapodott.

Szeged hírek | Otthagyták a házkutatási útmutatót a nyomozók | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Házkutatás közben dokumentumokat felejtett egy szegedi fiatalember lakásában a Nemzeti Nyomozó Iroda. A fiatalember hétfőn megpróbálta ezeket visszaadni, de nem ment könnyen.

Szeged hírek | Szeptemberre ígérik a szőregi szerb templom restaurálást | Szeged - delmagyar.hu
Szeged-Szőreg - Eltüntették a szőregi szerbek pénzét – így a népnyelv a pravoszláv templom felújításáról, konkrét tájékoztatás híján. A püspökség nem nyilatkozik, az esperes ígéretet emleget. Az idő kevés – a templom állapota borzasztó.

Szeged hírek | Kevés az akadálymentes iskola Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Mindössze két általános- és egy középiskola számít teljesen akadálymentesnek Szegeden. Számos intézmény ugyan már részlegesen közlekedhetővé vált a mozgáskorlátozottak és látássérültek számára, de a teljes sikerhez rengeteg pénz kellene: csak a Tabán utcai iskolában harmincmillió forint.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Forráskúton 30 millió hiányzik
Forráskút - Azt gondoltuk, hogy a tavalyi hiány lefaragásával majd csökken az idei hiányunk, de úgy látszik tévedtünk – mondta Forráskút idei költségvetése kapcsán Fodor Imre polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Makón kudarcba fulladhat a széf-program
Makó - Elismeri az ÁNTSZ, hogy tarthatatlan a kórházi széfek beszerelésére adott 30 napos minisztériumi határidő. A tisztiorvosi szolgálat egyelőre megelégszik azzal, ha a kórház igazolni tudja a biztonsági szekrények megrendelését. A széf része a kórházi minimumfeltételeknek, az intézmények a működési engedélyüket kockáztatják, ha elmulasztják a beszerelést.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ki tette? Ismeretlenek festették le a Libás lány szobrát!
Hódmezővásrhely - Csúffá tették Hódmezővásárhelyen a Népkertben álló Libás lány szoborcsoportot. A szemeket festette feketére a tettes, akit még keres a rendőrség.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kamera vezette el a rendőröket az elkövetőhöz
Kistelek - Egy áruház biztonsági kamerája vezette el a kisteleki rendőröket egy nem éppen becsületes megtalálóhoz. Meglett az elveszett tárca, az iratok, de pénz nem volt benne – tudtuk meg Micheli Ferenc rendőr századostól, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti és Közrendvédelmi Osztály vezetőjétől.

0 megjegyzés: