Spiga

Csongrád megye a médiában 080201

Mórahalom ~ v5.2
A Mórahalmi Agrár - Ipari Parkba betelepülő, 2008. IV. negyedévtől induló Pacapime papírgyár mérnököket keres az alább meghatározott feltételek mellett!

Algyő Nagyközség Honlapja

Algyő - Algyőre azért is esett a választás, mert a nagy port kavart és rengeteg vitát szült tiszai ciánszennyezés kapcsán a községben is jártak dokumentumfilm készítők, de volt már számtalan olyan szabadtéri vetítés is, amelynek hagyományait szintén szeretnék folytatni – tette hozzá Petróczy Sándor, aki szerint nem az a célja a szemlének, hogy tömegeket vonzzanak be az Algyői Faluház színháztermébe, hanem az, hogy aki filmet, értéket akar látni, az megtehesse.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fénysorompót rongáltak meg Vásárhelyen

Vasúti átjárót biztosító jelzőberendezést rongált meg ismeretlen elkövető Vásárhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Idén volt a legtöbb fellépő
Hódmezővásárhely - 13. alkalommal rendezték meg az Ifjú Zongoristák Csongrád Megyei Találkozóját hódmezővásárhelyen a Péczely Attila Művészetoktatási Intézményben. Február 1-jén 9 művészeti iskolából 59 résztvevő érkezett, hogy megmérettesse magát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Két új autót kaptak a polgárőrök
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata a helyi Polgárőr Szervezet munkáját két Renault Clio gépjárművel támogatja, melynek kulcsait ünnepélyes keretek között dr. Kószó Péter alpolgármester adta át a civilszervezet tagjainak, akik már ki is próbálták, hogy veszik a kanyart a közel 5 millió forint értékű autók.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Koccanásos baleset Vásárhelyen
Suzuki és Opel ütközött össze Vásárhelyen a Bajcsy-Zsilinszky utcán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Bepillanthattak a mezőgazdasági kar életébe
Szeged - Nyílt napon pillanthattak be az intézmény életébe a leendő hallgatók a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán. Február 1-jén Dr. Mészáros Attila oktatási dékán-helyettes és Fodor Ferencné, a tanulmányi osztály vezetője tájékoztatták az érdeklődőket.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Motoros ütközött kisteherautóval a 47-esen
Hódmezővásárhely - Harley Davidson és egy kisteherautó ütközött össze a 47-es főúton Hódmezővásárhely és Székkutas között, Vásárhely határában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A részvételt fontosabbnak tartják, mint az igen-nem arányt
Hódmezővásárhely - A magyar Demokrata Fórum hódmezővásárhelyi szervezete azt szeretné, ha a választópolgárok három igennel szavaznának a március 9-i népszavazáskor – mondta Mészáros Tamás elnök február elsején Hódmezővásárhelyen sajtótájékoztatón.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kábítószer-kereső kutyák buktatták le
Kiszombor - Szerdán az éjszakai órákban a Kiszombori Határátkelőhelyen közel 1.300.000 forint értékben csempészett cigarettát fedett fel a határrendész (rendőr) kutató – tájékoztatott Pál János sajtószóvivő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megjelent a felvételi tájékoztató kiegészítése
Szeged - Egy alapképzés, 4 szakképzés és 17 mesterképzés - ez a felsőoktatási felvételi tájékoztató hivatalos kiegészítésének szegedi mérlege. A legnagyobb fába a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Vallástudományi Tanszéke vágja a fejszéjét: angol nyelvű vallástudományi mesterképzést indít - az Egyesült Államokból is számítanak jelentkezőkre

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyorssegélyt kap a szentesi kórház
Csongrád megye, Szentes, Kistelek - Négymillió kétszázezer forintos segítséget ad a megyei közgyűlés a szentesi Dr. Bugyi István Kórháznak, amivel a felhalmozódott adósságát ütemezheti át az intézmény – jelentették be a csütörtöki rendkívüli közgyűlésen, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mediáció - egy második esély
Szeged - Magyarországon 2007-ben vezették be először a mediáció fogalmát a büntetés-végrehajtásban, amely egy második esélyt jelent a bűncselekményt elkövetők számára. Az első év tapasztalatairól január 31-én a Csongrád Megyei Igazságügyi Hivatal szegedi épületében tartottak megbeszélését az érintett szervek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kóka szerint a szocializmusról is szavazunk március 9-én
Szeged - Aki igennel szavaz a március 9-ei népszavazás kérdéseire, az a szocializmusra is igennel voksol - mondta január 31-én Szegeden tartott sajtótájékoztatóján Kóka János, a Szabad Demokraták Szövetségének pártelnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sportprogram ajánló 02. 02-03.
Hódmezővásárhely - A Tovább gombra kattintva a hétvégi, Hódmezővásárhely környéki sportesemények időpontját találhatja.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fánkkal fogadták az érdeklődőket Maroslelén
Maroslele - Maroslelén január 31-én a Teaházi esték rendezvénysorozat keretében Badicsné Szikszai Zsuzsa néprajzkutató tartott előadást a farsangi népszokásokról. Az érdeklődőket farsangi fánkkal és teával fogadták.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ópusztaszer 103 millió forintot pályáz az iskolájára
Ópusztaszer - Hétfőn volt a beadási határideje annak a felújítási pályázatnak, amely által Ópusztaszer iskolájának energiaköltségeit csökkentheti – tudtuk meg Makra József polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az infrastruktúrafejlesztés a legfontosabb
Csnádpalota - Útátadással egybekötött gazdaságfejlesztési fórumot rendeztek Csanádpalotán január 31-én. Az eseményen Dr. Kóka János országgyűlési képviselő, az SZDSZ elnöke ismertette a megjelenteknek a gazdaságfejlesztés legfontosabb elemeit, átadta a falu új útját és a könyvtárban az e-Magyarország pontot.

:: Eric ::
Románia, Temesvár - Graz polgármesteri hivatalának és néhány közszolgáltatójának képviselői, legutóbbi kétnapos temesvári látogatásuk alkalmával, elismerően nyilatkoztak a Bega-parti város fejlődéséről az utóbbi három évben.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Szentes Rádió adásában a Rádiós fogadóóra február 6-án, szerdán délelőtt 10 órától lesz hallható. A műsor vendége Lencséné Szalontai Mária, a szentesi polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályának vezetője lesz, aki a szociális- és a gyermekvédelmi eljárás változásairól tájékoztatja a hallgatókat.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Demeter Attila a 7. sz. választókerület önkormányzati képviselője lakossági fogadóórát tart február 6-án, szerdán 17 órakor. A fogadóóra témája az Alsórét rendezési terve és a 2008. évi költségvetési koncepció. Az önkormányzati képviselő az érdeklődő lakosokat a Csongrádi út 3. sz. alatt lévő Vízmű Kft. épületében várja.

56-os mártírra emlékeztek - Szeged Városi Televízió
Szeged-Szőreg - 1958. január 31-én végezték ki Földesi Tibort az 1956-os szegedi eseményekben való részvételéért. Erre emlékeztek egykori bajtársai és a falubeliek.

Rehabilitációs eljárás - Szeged Városi Televízió
2008-tól nehezebb rokkantsági nyugdíjba menni. Csak azok az egészségkárosodott személyek szerezhetnek rokkantnyugdíjra jogosultságok, akik nem rehabilitálhatók.

Mozgalmas lesz a REÖK-február - hír6.hu
Szeged - Egy hónap múlva nyílik a Picasso és a nemzetközi avantgárd kiállítás a REÖK-ben: addig is Sejben Lajos Félmúlt című tárlata, valamint az Indonézia képekben c. kiállítás várja a látogatókat a sok mozgalmas rendezvény mellett. A kiállításokon látható alkotások értelmezéséhez, elemzéséhez ad segítséget a REÖK induló Önképzőköre, emellett az érdeklődők az alkotókkal is találkozhatnak a képtár rendhagyó tárlatvezetésein.

Egyelőre véget ért a vasutassztrájk - hír6.hu
Pénteken déltől a VDSZSZ felfügesztette a vasutassztrákot, és bejelentette, hogy szombaton 3 órakor újra tárgyalóasztalhoz ülnek a MÁV vezetésével. Ennek a tárgyalásnak az eredményétől függ, hogy hétfőn - esetleg vasárnap - folytadik-e a munkabeszüntetés.

A Fizika Napja az SZTE-n - hír6.hu
Szeged - Immár második alkalommal szervezik meg A fizika napját a Szegedi Tudományegyetemen, az érdeklődők szombaton betekinthetnek a kutatói és hallgatói laboratóriumokba, maguk is végezhetnek kísérleteket, s számos érdekesség mellett megismerkedhetnek az intézményben folyó tudományos és oktatási munkával.

Szeged hírek | Évet értékelt a regionális vámparancsnok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Több mint 32 milliárd volt tavaly a regionális vámparancsnokság bevétele. Majdnem elérték a 13 milliárd forintot tavaly a jövedéki adókból származó bevételek – közölte a Vám- és Pénzügyőrség Dél-alföldi Regionális Parancsnokságának vezetője pénteki évértékelő sajtótájékoztatóján.

Szeged hírek | Nyolc százalékkal olcsóbb gázt ígérnek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nyolc százalékkal kevesebbet fizethet az a fogyasztó a vezetékes földgázért, aki átszerződik egy, a piacon most megjelent új gázkereskedőhöz. A lakossági gázszolgáltatásba beszálló cég azt ígérte tegnap, hogy ma már működik az a honlap az interneten, amelyen regisztrálhatják magukat az ügyfelek.

Szeged hírek | Papp Edina fiára bízza a döntést | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Újabb váratlan fordulat történt a négy éve zajló-dúló Mehmet Karcsi-ügyben. A kisfiú édesanyja tegnap bejelentette: 11 éves gyermekére bízza a választást, ő mondja meg, hogy a jövőben vele vagy édesapjával akar-e élni. Bogosné Papp Edina döntésével a férje, Bogos Attila egyetért, Mehmet Tüysüz pedig szentnek nevezte az asszonyt.


Szeged hírek | Bezár az új Dusha Galéria | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Februárban bezár Dusha Béla Horváth Mihály utcai magángalériája? A fotósok szegedi kiállítóhelye és műhelye másfél éve működik, a bezárás hírére mecénások jelentkeztek.

Szeged hírek | Felsőoktatási képzési kínálat 2008-ra | Szeged - delmagyar.hu
Megjelent a Felsőoktatási felvételi tájékoztató című kiadvány hivatalos kiegészítése: az idei képzési kínálat több mint 30 alapképzéssel, és 20-nál is több felsőfokú szakképzéssel, valamint közel 70 új mesterképzéssel bővült.

Szeged hírek | Tarlós István a népszavazásról és a kormányról | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád, Szeged - A népszavazás eredményével az emberek politikai ítéletet mondanak a kormány tevékenységéről – állítja Tarlós István. A népszavazás kampányfőnöke szerint – aki szerdán Szegeden tartott fórumot – a baloldali városokban erősebb az érdeklődés, mint a jobboldali településeken.

Szeged hírek | Földesi Tiborra emlékezik Deutsch-Für Tamás Szőregen | Szeged - delmagyar.hu
Szeged-Szőreg - A szőregi Csodaszarvas Polgári Kör meghívására ma délután Deutsch-Für Tamás, a Fidesz alelnöke mondott beszédet Földesi Tibor halálának ötvenedik évfordulója tiszteletére.

Szeged hírek | Hőkamerával fogták el a részeg cserbenhagyót | Szeged - delmagyar.hu
A Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrőrei az M5-ös autópálya röszkei lehajtójánál egy összetört kis teherautót találtak. A szerb gépjármű vezetője a helyszínen elmondta, hogy egy ismeretlen személy Opel típusú személygépjárművel neki hajtott, majd a helyszínt elhagyta.

Szeged hírek | A parkolóházban fele annyiért hagyhatjuk az autót | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tavaly ugyan tovább emelkedett, de egy átlagos hétköznapon még így is csupán 30-40 százalékos a szegedi parkolóház kihasználtsága. Pedig a parkolójegyek árának növekedése miatt, januártól még inkább megéri az Arany János utcai épületben hagyni az autót.

Szeged hírek | Védett tűzcsapok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bármennyi vizet is használnak el a tűzoltók oltáskor járművükből: az oltóanyagot a legközelebbi tűzcsapból azonnal pótolniuk kell. E különleges víznyerő helyeket a törvény védi.

Hódmezővásárhely hírek | Felújíthatták volna, de inkább lebontották | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Idén lenne száztíz éves a vásárhelyi Nyári Színkör – ha 1948-ban a város akkori vezetése a bontás helyett a felújításra voksol. Pedig később kiderült: többe került lebontani, mint ha renoválták volna. A Szőnyi utcával szemben állt egykori impozáns faépület ötven éven át szolgálta a település kulturális életét. Színpadán Bajor Gizi és Somlay Artúr is megfordult.

Hódmezővásárhely hírek | Tényleg a mentőknek gyűjtenek Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Telefonon gyűjtenek adományokat a hódmezővásárhelyi mentőállomásnak – jelezték többen, akik tartanak attól, hogy ez félrevezetés lehet. Túri Mihály, a helyi mentőállomás vezetője elmondta, hogy a Reménysugár Alapítvány gyűjt így nekik pénzt.

Makó hírek | Utat avattak Csanádpalotán | Szeged - delmagyar.hu
Csnádpalota - Kóka János korábbi közlekedési miniszter, az SZDSZ elnöke avatta fel Csanádpalota új, központi útját, ami 50 millióból készült. Ha továbbépítik, a romániai Nagylakig vezet.

Makó hírek | Önként jelentkezett a sikkasztó kiszombori postás | Szeged - delmagyar.hu
Kiszombor - Önként jelentkezett a Gyöngyösi Rendőrkapitányságon a kiszombori postás, aki ellen a Makói Rendőrkapitányság sikkasztás bűntett gyanúja miatt bocsátott ki országos elfogatóparancsot.

Szentes hírek | Megálmodta a dalfesztivált | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A szentesi Imre Zsuzsa pár éve megálmodta, hogy részt vesz az eurovíziós dalfesztiválon. Az énekesnő most ott lesz a színpadon február 8-án a nemzeti döntőben, hogy elénekelje a szintén szentesi szerzőpáros, Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor dalát. Most Ausztriában egy zenés show-műsor állandó szereplője.

Csongrád hírek | Kivonulhatnak a büfések a Körös-torokról | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Nem üzemeltetik tovább a csongrádi Körös-torok büféit a vállalkozók, ha az önkormányzat nem csökkenti a bérleti díjat. A vendéglátók az után fordultak a polgármesterhez, hogy a testület szigorította az üdülőterület házirendjét és az idei szezonra öt csendes hétvégét jelölt ki. Bedő Tamás szerint kicsi esély van a rendelet módosítására, de a büfések kérelmét a városatyák elé viszi.

Szüzsé - G-Portál
4 éve történt Koszovóban
Rigómező

Szeged hírek | Kiskundorozsmától közlekednek a budapesti vonatok | Szeged - delmagyar.hu
A MÁV-tól származó információk szerint Szegedről jelenleg Kiskundorozsmától közlekednek a vonatok Budapest felé a szegedi Nagyállomás sztrájkja miatt. A Békéscsaba felé induló vonatokat a Szeged-Rókusi pályaudvarról indítják. Sztrájk körkép a vidéki városokból.

Szeged hírek | Csak azért is talpra áll Noémi | Szeged - delmagyar.hu
Üllés- Mint a mesében: Hegedűs Noémi, az Üllés mellett élő szegény birkatenyésztő furfangos ötletével pénzt nyert. Mégis lóvá tették a gazdag emberek az egyik kereskedelmi tévé Ecopoly című játékában. Fél éve azonban csoda történt: az egyik vállalkozó kétmillió forinttal ajándékozta meg a lányt.

Szeged hírek | Török Márk és#8211; másodfokon is két félév eltiltás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Másodfokon is két félévnyi kizárással sújtották Török Márkot. A szegedi egyetem EHÖK-elnöke bíróságon fellebbez a döntés ellen. A sajtó számára tegnap az egyetem kinyitotta a vitatott módon átalakított BTK-pincét, amiről a szakemberek állítják: életveszélyes.

Szeged hírek | Szemészek szemben a professzorral | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi szemészeti klinika vezetőjének kezdeményezésére év végével felmondta két fiatal, ambiciózus rendelőintézeti szemészorvos vállalkozói szerződését Pál Attila, a klinikai központ elnöke. Az elbocsátottak személyes bosszúról és az orvosegyetemen mai napig uralkodó feudális szemléletről, a szemészeti klinika vezetője viszont gazdasági érdekekről beszél az ügyben.

Szeged hírek | Sztrájk: leállt a szegedi nagyállomás is | Szeged - delmagyar.hu
Országszerte megkezdődött hajnalban a Vasúti Dolgozók szabad szakszervezete által meghirdetett munkabeszüntetés. A szegedi Nagyállomáson is sztrájkolnak a forgalmi dolgozók, így vonatok nem indulnak.

Szeged hírek | Elfogták a tinédzser támadókat | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Megtámadta a 13 éves Zsoltit egy szegedi szálloda mellett szerdán este két 14 éves fiú. Megfenyegették, és annak ellenére, hogy támadóinak átadta a sapkáját és a headsetjét, megverték. A rendőrség már kézre kerítette a tetteseket.

0 megjegyzés: