Spiga

Csongrád megye a médiában 080207

Webradio
Szeged - Bár nem jutottak egyességre, békés hangnemben váltak el a felek, szerda délután a Szeviép székházában. A szegedi foci megmentéséért vívott „csata” folytatódik pénteken fél 12-től a Webrádió cset csatornáján .

Webradio
Szeged - A Szegedi Klinikai Központban az Infektológiai Osztály, a Kardiológiai Központ Szívsebészeti Osztálya, az Aneszteziológiai és Intenzív Terápiás Intézet egyik részlege, valamint a Fül-orr-gégészeti Klinika van feltüntetve a hiánylistán.

Webradio
Hódmezővásárhely, Makó - A hódmezővásárhelyi és a makói kórházban a rehabilitációs részlegek működnek ideiglenes engedéllyel. Baráth Lajos makói főigazgató megkeresésünkre azt mondta: április 30-ig elkészülnek azzal a beruházással, amely nyomán 40 millió forintból a meglévő 20 ágy mellé tíz, térítés ellenében igénybe vehető egyágyas kórtermet, két kétágyas és egy háromágyas betegszobát alakítanak ki. Az engedély véglegesítéséhez továbbá szükséges egy megfelelő képesítéssel rendelkező szakember is. A kórház - illetve egyik orvosa - már évek óta dolgozik azon, hogy ezt a feltételt is teljesítse.

Webradio
Szentes - A súlyponti szentesi kórházban az onkológia és a patológia ugyancsak a fejlesztendő részlegek között szerepel, ott a belgyógyászat-fertőző mátrix osztály és - a helikopter-leszálló hiánya miatt - a sürgősségi betegellátó is csak ideiglenes működési engedéllyel bír.

Mindszent.hu - MATASZ
A Magyar Tartalékosok Szövetségének Mindszenti Szervezete nem folytat politikai tevékenységet, pártoktól független, politikai pártokat nem támogat. A hivatalban lévő kormánnyal szemben lojális.

Mindszent.hu - felhívás

Folytatódik a gumiabroncs gyűjtés a BANKPALOTÁÉRT!
A Mindszenti Általános Iskola Igazgatósága értesíti a lakosságot, hogy folytatjuk a gumiabroncs gyűjtését, melynek bevételét a Bankpalota felújítására adományozzuk.
A gyűjtés munkanapokon a Szabadság tér 2–3. alatt folyamatos, a gyűjtőhely a Damjanich utca felől közelíthető meg. (Gondnok elérhetősége: 06-30-621-6460)

Sándorfalva város önkormányzatának hivatalos honlapja.

Sándorfalva Város Önkormányzat Képviselő-testülete
közmeghallgatással egybekötött képviselő-testületi ülést tart, melyre tisztelettel meghívom.


Az ülés helye: Budai Sándor Művelődési Ház

Az ülés ideje: 2008. február 14. du. 17:00 óra

Sándorfalva város önkormányzatának hivatalos honlapja.
Sándorfalava - A Sándorfalva Városüzemeltetési Kht. álláshelyeket hírdet

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi Dr. Bugyi István Kórház és a Magyar Vöröskereszt szentesi vezetősége minden héten kedden és szerdán, délelőtt fél 8 és 12 óra között tart véradást a szentesi vérellátó állomáson. Emellett kiszállásos véradást is szerveznek. A következőt február 11-án, hétfőn 15 órától 18 óráig tartják a nagytőkei művelődési házban, majd február 12-én, kedden szintén délután 3 és 6 óra között a mindszenti művelődési házban.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi önkormányzat pályázatot hirdet közoktatási és sportreferensi munkakör betöltésére. A feladatkörbe tartozik az önkormányzat közoktatási intézményeinek koordinálása, általános felügyelete, valamint a város sportszakmai és sportigazgatási feladatainak ellátása. Feltétel a szakirányú egyetemi vagy főiskolai végzettség, legalább 2 év hasonló munkakörben eltöltött közigazgatási, sportigazgatási vagy közoktatási vezetői gyakorlat és a büntetlen előélet. A pályázatot február 18-ig kell benyújtani Szentes jegyzőjéhez

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tóth József: Tandíj, nem!
Szeged - 2006-ban 132 ezren, 2007-ben pedig mindössze 108 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe. 24 ezer fiatal és családja gondolta úgy egy év alatt, hogy nem tudja finanszírozni a felsőoktatásban való részvételük költségeit - mondta el szerkesztőségünknek a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban Tóth József, A Szegedi Fidelitas csoportelnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az eltűnőben lévő Erdély képei Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Erdély és Moldva népi építészetéről, az erdélyi mindennapok világáról, a jellegzetes, máshol nem található tájról, s tipikus erdélyi, illetve csángó arcokról készült fotókból nyílik kiállítás Hódmezővásárhelyen az Árpád utcai Tájházban február 7-én – tudtuk meg Medgyesi Konstantin sajtóreferenstől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Átadták Szentesen a Református Idősek Otthonát
szentes - Ünnepélyes keretek között átadásra került Szentesen a Református Idősek otthona, mely egy városközponti rekonstrukciós projekt része. Az intézményben 50 idős ember gondozására van lehetőség.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem tudta, hogy lopott
Csongrád megye - Nem gondolta, hogy az általa vezetett személygépkocsi lopott az a szerb állampolgár, aki 7-én hajnalban jelentkezett belépésre a röszkei határátkelőhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nőtt a felderítések száma Csongrádban
Szeged - Az Országos Rendőr-főkapitányság jóra értékelte a Csongrád megyei szervezet 2007-es munkáját – jelentették be sajtótájékoztató keretében csütörtökön, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Változó vámszabályokról a CSMKIK-ben
Szeged - A vámszabályok változásának ismertetéséről tartottak Vámszakmai Napot a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) szegedi székházában, csütörtökön.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elsőként a lányát értesítette az eredményről
Szatymaz - Gulyás Gyula, szatymazi versenyző, a Budapest-Bamako rali 3. helyezettje mondta el élményeit, tapasztalatait a hallgatóknak a Rádió 7 mai Napraforgójában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Látogatási tilalom még két osztályon!
Hódmezővásárhely - Látogatási tilalom lépett életbe a vásárhelyi kórház újabb két osztályán – derül ki Dr. Kallai Árpád Erzsébet Kórház-Rendelőintézet főigazgatója szerkesztőségünkhöz eljuttatott közleményéből.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tíz képviselő ismerte a szerződés tartalmát
Mindszent - Csütörtök kora reggel rendkívüli közgyűlést tartott Mindszent város képviselő-testülete dr. Zsótér István polgármester elnökletével több napirendi pont közül elsőként tárgyalták a kerékpárút megépítéséhez szükséges földterületek megvásárlását.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kerékpározó fotóművészek kiállítása Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - A kerékpár, a kerékpározás volt a témája az országban egyedülálló hódmezővásárhelyi fotószimpóziumnak. A 19 részvevő fotográfus képeiből február 10-én nnyílik kiállítás az Alföldi Galériában - tájékoztatott Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Turandot a Szabadtérin, Operaszalon a REÖK-ben
Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok és a REÖK programkínálatának egyaránt fontos eleme az opera: a nyári fesztivál műsorán idén látható a Turandot, a REÖK-ben pedig az elismert karmester, Pál Tamás vezetésével zajló Operaszalon az intézmény egyik legkedveltebb állandó sorozata.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rendőrjárőrrel ütközött az M5-ösön
Rendőrjárőrrel ütközött egy személyautó az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán - értesült a HavariaPress.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegedi ''Képmutatók''
Szeged - "Képmutatók" címmel a Szegedi Nemzeti Színház munkatársainak fotóiból nyílik kiállítás pénteken a Kisszínházban - tájékoztatta az MTI-t szerdán az intézmény kommunikációs igazgatója.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 520 milliós költségvetéssel terveznek Földeákon
Földeák - A tavalyi évben 100 milliós forráshiányt sikerült leküzdenie a földeáki önkormányzatnak. 2008-ban hasonló méretű hiány mellett 520 millió forintos költségvetéssel gazdálkodhat a település – hangzott el a szerda esti földeáki falugyűlésen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hinni kell a dolgok jobbra fordulásában...
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár Olvasótermében Szepsy Eleonóra: Hitem szerint című könyvbemutatójára került sor. A verses kötetet Máté István tanár és Fehér József író, költő ajánlotta a megjelentek figyelmébe.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Koltai Róbert és Bánsági Ildikó Hódmezővásárhelyen
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban Koltai Róbert és Bánsági Ildikó főszereplésével került bemutatásra a Mary Chase „Barátom Harvey” című vígjáték. A színdarab teltházas volt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ruzsa is játszótér nélkül maradt
Ruzsa - Egyre szigorodnak az előírások, már nem lehetett tovább húzni: le kellett szerelni a játszótéri játékokat Ruzsán – tudtuk meg Sánta Gizella polgármester asszonytól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mártélyon elkészült a költségvetés
Mártély - A mártélyi képviselő testület február 6-i soros ülésén egyhangúlag, ellenszavazat nélkül fogadta el a 2008. évi költségvetést. A könyvvizsgáló szerint a 223 millió forintos főösszegű költségvetés csak a legszigorúbb gazdálkodással tartható. Éppen ezért már júniusban felülvizsgálják a végrehajtását.

:: Eric ::
Dél-Magyarország A békéscsabai repülőtér növelni szeretné ismertségét.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Búvár u. 9. sz alatt megüresedet 4 db – fsz. 3., fsz.4, I/3. sz. 2 szobás; emelet 5. 3 szobás - költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - A DÉMÁSZ Zrt. tájékoztatja a lakosságot, hogy szolgáltatásuk javítása érdekében végzett hálózati munkák miatt 2008. 02. 8.-án és 11-12.-én 830-1430-ig áramszünet várható.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Algyő Nagyközség Képviselőtestülete az Algyő Nagyközség Önkormányzat tulajdonában lévő víziközmű üzemeltetésére az 1991. évi XVI. trv. 4.§./1. Bekezdése alapján nyilvános pályázatot hirdet.

Bon appetit - féláron - hír6.hu
Csongrád megye - Hát újra itt van! Mégpedig harmadik alkalommal! Egy ország várta korgó gyomorral a Magyar Turizmus Zrt. által feltámasztott dicső napot, amelyen fél áron tömhetjük hasunkat, többnyire az ország legelegánsabb éttermeiben. Több mint ezer vendéglátó egység vesz részt az akcióban, Szegeden összesen 22 étterem. Hely már nem nagyon akad, de azért ne csüggedjenek az éhes szájak!

Szeged hírek | Tovább amputálják az új klinikai tömböt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Újabb amputáció történt Szegeden a korábban még kétezer ágyasnak ígért, legutóbb viszont már csak 370 ágyasnak mondott új klinikai tömb terveiben. Az egyetem vezetése már csak 255 ágyas tömb megvalósítását tartja reálisnak.

Szeged hírek | Nejlon, tálca és vödör védi a Feszty-körképet | Szeged - delmagyar.hu
Ópusztaszer - Kétszázmillió forint kellene a Feszty-körkép épületének felújítására, de sürgősen: most már ezt mondja a Szépművészeti Múzeum főrestaurátora is. A minisztérium az írásbeli jelentésre vár, a park és a megye egy pályázatra.

Szeged hírek | Családi szabadidőpark épülhet a Partfürdőből | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Strandnak már nem jó, de szabadidőparkként még népszerű lehet a szegedi Partfürdő. Az önkormányzat kérésére a Szegedi Ifjúsági Ház Nonprofit Kft. gondolkodik arról, hogy milyen programok lehetnének a korszerűtlen fürdő helyén.

Szeged hírek | Az elgázolt Roland már jobban van | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nyakcsigolya-repedéssel és néhány zúzódással megúszta az a szegedi a kerékpáros, akit a Horgosi úton néhány napja elütöttek. A gázoló cserbenhagyva áldozatát, segítségnyújtás nélkül elfutott, de az talán még megdöbbentőbb, hogy a jármű utasai sem segítettek a sérült kerekesnek.

Szeged hírek | Megszámolták a szegedi hajléktalanokat | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szegeden közel hatszázra becsülik a hajléktalanok számát. A múlt hét végi országos akcióhoz e nagyvárosunk is csatlakozott: itt 494 fedél nélküli adatait rögzítették a New Yorkban is bevált módszerrel – tudtuk meg Pap Istvánnétól, a szegedi kistérség többcélú társulása Humán szolgáltató központ igazgatójától.

Szeged hírek | Huszonötmilliós tűzoltás a mentőknél | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Huszonötmillió forintot költhet az Országos Mentőszolgálat költségvetéséből a Csongrád megyei mentőszervezet a szegedi mentőállomás felújítására – tudtuk meg Cserjés Andreától.

Szeged hírek | Emelkedett a Csongrád megyében elkövetett bűnesetek száma | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi munkájáról tartottak évértékelő sajtótájékoztatót a rendőrségen. Az országos vezetés jónak minősítette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi munkáját amellett, hogy nőtt az ismertté vált-, és a százezer lakosra jutó bűncselekmények száma.

Szeged hírek | Tíz hónapot kapott a jogosítvány nélkül gázoló szerb férfi | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Életét vesztette az az úton ittas állapotban fekvő kerékpáros, akit Fábiánsebestyén határában ütöttek el 2006. március 14-én. Az autót a szerb Guljas Laslo vezette, akit a Szegedi Ítélőtábla csütörtökön jogerősen két év próbaidőre felfüggesztve tíz hónap börtönre és három év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélt.

Szeged hírek | Játékpisztollyal próbáltak italboltot rabolni Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Alig néhány nappal az egyik szőregi élelmiszerboltot kirabolni próbáló fiatal elfogása után három másik férfit kapott el a rendőrség. Őket azzal gyanúsítják, hogy az egyik szegedi italboltot akarták kirabolni.

Szeged hírek | Állítólag megerőszakolta egyik cellatársát Muki | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Állítólag megerőszakolta cellatársát a szegedi börtönben az a 17 éves fiú, akit 15 évre ítéltek tavaly jogerősen, mert kirabolt és felgyújtott egy magyarcsanádi lányt - értesült a Blikk.

Szeged hírek | A balesetet elismeri, de fizetni nem akar a Tesco | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A kereset teljes elutasítását kéri a Tesco a bíróságtól, amelyet egykori munkavállalójuk, a szegedi Simon Zoltánné nyújtott be ellenük. Az asszonynak négy évvel ezelőtt roncsolta szét a lábát munkahelyén egy áruszállításra alkalmatlan targonca.

Hódmezővásárhely hírek | Ketten is állnak egy lábon a Vásárhely-Szeged buszjáraton | Szeged -
Hódmezővásárhely - Ülőhely szinte csak azoknak jut a vásárhelyi Kossuth térről reggel 6.25-kor, illetve 6.28-kor Szegedre induló buszokon, akik a Bocskai utcai pályaudvaron szállnak fel a járműre.

Hódmezővásárhely hírek | 145 éve született Vásárhely Dankó Pistája | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Tizenhárom évesen egy biliárdasztalon állva adta első koncertjét Vásárhely virtuóz cigányprímása, Czutor Béla. Sikerének csúcsán az ország divatos üdülőhelyein szórakoztatta közönségét tizenkét tagú bandája élén: 145 éve született.

Makó hírek | Közlekedésre veszélyes tolvajok Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Míg átlagosan évente három-négy esetben lopnak közlekedési táblákat és fényjelző vezetékeket, az utóbbi két hétben hét esetben kezdett nyomozást a makói rendőrség. A hatóság szerint megélhetési bűnözésről van szó – ám súlyosan pórul jár
a rendőrkézre kerülő tolvaj, ugyanis,
a közlekedés veszélyeztetése miatt börtön fenyegeti.

Szentes hírek | Teherautó elé hajtott a román busz Szentes mellett | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Nem adta meg az elsőbbséget annak a román rendszámú autóbusznak a vezetője, aki az utánfutós járművel a Szentest elkerülő úton haladt szerda reggel a 45-ös számú főút irányába. Ezért az elkerülő út végén a kanyarodáskor összeütközött egy, a városba tartó ponyvás kisteherautóval.

Szentes hírek | Várat magára a szentesi telep korszerűsítése | Szeged - delmagyar.huSzentes - Szentes - Újabb pályázati kiírásra vár a szentesi önkormányzat a szennyvíztisztító korszerűsítésére, mert a legutóbbi felhívás szerint egymilliárd forint körüli összegű önrészt kellene vállalnia a városnak. Az unió ugyanis nem támogatja, sőt bünteti az ipari szennyvíz befogadását.

Szentes hírek | Bankkártya-leolvasókat kér az okmányirodákba Szirbik Imre | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Az okmányirodákban bankkártya-leolvasó rendszer kiépítését szorgalmazta Szirbik Imre szentesi polgármester Gyurcsány Ferencnél. A miniszterelnök rácsodálkozott arra, hogy a 21. században még háromszor kell sorba állniuk az embereknek egy-egy ügy elintézése érdekében, és azt ígérte Szirbiknek: soron kívül teljesítik a kérést.

Csongrád hírek | Torkos év a csongrádi éttermekben | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Csak Csongrádon nem lehet ma torkoskodni: egyetlen étterem sem csatlakozott az 50 százalékos árengedményt hirdető akcióhoz. Okként a gyérülő forgalmat és az alacsony haszonkulcsot említették az érintett vállalkozók. Egyikük szerint olyan olcsók a csongrádi vendéglők, hogy a Tisza-parton egyfolytában torkos év van.

0 megjegyzés: