Spiga

Csongrád megye a médiában 080211

Visszavonulóban az influenza - Szeged Városi Televízió
Szeged- Békés megyében még keményen tartja magát az influenzajárvány, és a környező városokban is több a megbetegedés mint Szegeden. A régióközpontban már nincs járvány, az egészségügyi intézményekben fel is oldották a látogatási tilalmat. Védőoltásra már csak a krónikus betegeknek lehet szükségük, nekik is csak a járványos területeken.

Nappali melegedő hajléktalanoknak - Szeged Városi Televízió
Szeged - Nappali melegedőt nyitott a Máltai Szeretetszolgálat Újszegeden. A Gondviselés Háza mintegy harminc hajléktalan befogadására alkalmas. A szervezet "Aprókból országot" szlogennel jótékonysági akciót is szervez, egy és két forintosokat gyűjtenek az ország 100 legszegényebb családja számára. Az adományokat a Máltai Szeretetszolgálat Retek utcai Játszóházban valamint a Csanádi utcai központba várják.

:: Eric ::
Szerbia, Vajdaság - A Vajdaság Vizei (Vode Vojvodine) vállalat az idén 360 ezer facsemetét ültet el mintegy 450 hektáros területen a környezetvédelmi minisztérium akciójának keretében

Városi Visszhang Szentes » Utiélmény beszámoló
Szentes - A ST. JUPÁT SE. tavalyi túráit eleveníti fel képes-hangos utiélmény beszámolók formájában. Alább közöljük a részleteket:

Városi Visszhang Szentes » Hol a határ…
Szentes - …a jogos harag és indulatosság között? címmel a városi könyvtárban Cserbik Attila és Soós Attila bibliaoktatók előadására kerül sor február 11-én 18 órától.

Városi Visszhang Szentes » Kucsora Márta festményei
Szentes - A Szentesi Művelődési Központ szervezésében a főtéri Galériában február 14-én nyílik Kocsora Márta festőművész kiállítása.

Városi Visszhang Szentes » A hetedik karnevál elé
Szentes - Február 22-én délután 3 órakor veszi kezdetét a karneváli idõszámítás Szentesen. A város apraja-nagyja, és a meghívott vendégek együtt búcsúztatják el a telet.

Mórahalom ~ v5.2
Mórahalom - Mórahalom Város Önkormányzata közművesített építési telkeket értékesít Mórahalom számos új városrészében:

hírolvasó | Csongrád városának fóruma
Csongrád - Töltse a Valetin napot az Erzsébet Szállodában vagy Belvárosi vendégházaink egyikében! Február 14-én 10% kedvezménnyel várjuk a szerelmeseket! Szobafoglalás: 06-63-483-631, vagy idegenforgalom@csongrad.hu
Csongrádi Idegenforgalmi Kft.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tizenkét határsértő egy este
Csongrád megye - Mindösszesen 12 határsértőt fogtak el a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei valamint a Csongrád Megyei Rendőr- főkapitány Bevetési Osztályának munkatársai vasárnap este folyamán.
Az este folyamán előállított 12 fő közül három makedón állampolgár, a többiek szerbek, köztük kettő nő, míg 10 férfi.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Már az ősszel elkezdődhet a népkerti vasútállomás felújítása
Hódmezővásárhely - Már az ősszel elkezdődhet a népkerti vasútállomás felújítása, hangzott el sajtótájékoztatón február 11-én, Hódmezővásárhelyen. A felújítás negyvenmillió forintba kerül.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szeged nyert már egyszer
Szeged - Az Európai Bizottság közzétette a Tempus nemzetközi felsőoktatási együttműködési program új pályázati felhívását, a jelentkezéseket meghatározott nyugat-balkáni, kelet-európai, közép-ázsiai és mediterrán országok felsőoktatási intézményeivel közösen lehet benyújtani az Európai Bizottsághoz április 28-ig - közölte a magyarországi koordinációért felelős Tempus Közalapítvány

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hiába hívták a szocialista képviselőket
szeged- Egy szocialista képviselő sem ment el az egészségbiztosítási törvényről tartott lakossági fórumra Szegeden - pedig a szervezők ötöt is meghívtak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csongrád megyébe is kerülhet a leszavazott erőmű
Akár Csongrád megyében is felépülhet az eredetileg Medgyesegyházára tervezett hőerőmű. Ahogyan beszámoltunk róla, a medgyesegyháziak több mint 70 százalékos arányban leszavazták a beruházást, azaz a dinnye fővárosában nem építi meg a Hujber Ottó nevével fémjelzett vállalkozás a 35 milliárd forintos szalmatüzelésű hőerőművet.

Szeged hírek | Uniós milliárdok Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Több tízmilliárd forintnyi uniós pénz érkezett Csongrád megyébe az elmúlt években. Különböző cégek és intézmények ezeket az összegeket főleg fejlesztésekre használták fel. A Délmagyarország sorozatot indít, amelyben az uniós pénzek nyomába eredünk, hogy Szegeden és a megyében jól gazdálkodnak-e a támogatásokkal.
A Szentmihályi Új Élet MG. Szövetkezet uniós forrásból 90 millió forintot kapott silótornyos tároló építésére. Az összesen 15 ezer tonnás gabonatároló nettó értéke 200 millió forint volt, ebből 90 millió – csaknem a fele – uniós forrásból származott.

Szeged hírek | A Csongrád megyei képviselők nem kértek rendőri védelmet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A rendőrség és a titkosszolgálatok hajtóvadászatot indítottak az országgyűlési képviselőket Molotov-koktéllal, fehér porral vagy más módon fenyegetők kézre kerítésére. A megyei politikusok hiába utasították el a védelmet, házaikat szemmel tartják.

Szeged hírek | Retro lett a papírfotó | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A technika világában egyre kevesebben élnek a hagyományos módszerekkel – a képeket csak ritkán kérik fotóalbumba, gyakrabban digitális adathordozóra. Utánajártunk, melyek azok a pillanatok, amelyeket a szegediek mégis papírképen szeretnének megőrizni az utókor számára.

Szeged hírek | Janik László kerekes székes koreográfiája a végjátékra | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Janik László színművészt szombaton este előadás közben baleset érte, megsérült bal lábában az izom. Tolókocsiban játszotta végig a jeleneteket, majd miután leereszkedtek a függönyök, mentő vitte a szegedi klinikára.

Szeged hírek | Szenvedélyek a szegedi Kisszínházban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Sallai Nóra bemutatkozott, Székhelyi József pedig bebizonyította, hogy még mindig jól áll neki a filmvászon. A Pillantás a hídról című Arthur Miller dráma sztárja mégis Gáspár Tibor. A darab a szegedi Kisszínházban látható.

Szeged hírek | Üres Dóm tér, kékülő Reök-palota | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Húszezer példányban, majdnem hét és fél millió forintért készültek el nemrég Szeged turisztikai kiadványai Látnivalók, Információk, Programajánló címmel. A Látnivalók című füzetet Eger, Gyula, Székesfehérvár, Kőszeg, Békéscsaba hasonló kiadványaival hasonlítottuk össze.


Szeged hírek | Muki szerint ismét bosszúból jelentették fel | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szexuális bűncselekménnyel gyanúsított K. Andrást még nem hallgatta ki a rendőrség. A makói fiú az anyjának tagadta, hogy a szegedi Csillag börtönben megerőszakolta volna 15 éves cellatársát.

Szeged hírek | Több mint kétezer kórházi széfet szereztek be a megyében | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Pénteken jelent meg a szaktárca honlapján a kórházi széfekkel kapcsolatos rendelet, így az intézmények eddig csak sajtóhírekből sejtették az új előírást. A beszerzést ennek ellenére megkezdték – de nem jut mindenhová széf.

Szeged hírek | Szentmise a házasság világnapján | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - "Nem jó az embernek egyedül lenni" – Kondé Lajos, a szegedi dóm plébánosa a Teremtés Könyvéből idézett híveinek a vasárnap esti szentmisén.

Szeged hírek | Szegeden járt a szerbiai legfőbb ügyész | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az embercsempészet, a kábítószer, a korrupció és a pénzmosás jelenti a legnagyobb problémát a Vajdaságban. A szerb és a magyar legfőbb ügyész megállapodást írt alá a szervezett bűnözéssel szembeni hatékonyabb együttműködéshez.

Szeged hírek | Két kerék, három szegedi, tízezer kilométer | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Big Brother valóságshow után újabb kaland vár a szegedi, 41 éves Szabó Gézára: két társával tízezer kilométert kerékpározik, hogy eljusson az olimpia helyszínére, Pekingbe.

Szeged hírek | Első a mórahalmi kenyér | Szeged - delmagyar.hu
Mórahalom - Első helyezett lett a mórahalmi Varga Pékség tanyasi rozskenyere kenyér kategóriában azon az országos versenyen, amelyet a pékszövetség hirdetett egy nemzetközi pék, cukrász és gasztronómiai kiállításhoz kapcsolódva.

Szeged hírek | Éjjeli Harry Potter-vásárlás Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Február 9-én nulla óra egy perckor kezdték árulni Magyarországon magyarul a Harry Potter utolsó kötetét. A szegedi Libriben különleges vásárlókkal találkoztunk: volt, aki néhány nap alatt újraolvasta az előző hat kötetet, más ötéves kora óta olvassa a varázslótanonc kalandjait.

Hódmezővásárhely hírek | Lázár János: Garantálják az emberek biztonságát! | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Megmagyarázhatatlan a rendőrség hozzáállása a terrorgyanús ügyekhez, ugyanis nem tud, vagy nem akar lépéseket tenni az igazság kiderítése érdekében – mondta szombati vásárhelyi sajtótájékoztatóján Lázár János, a Fidesz rendészeti szakpolitikusa.

Hódmezővásárhely hírek | Szigorú költségvetés: nem lesz többé mártélyi kavalkád | Szeged -
Mártély - A képviselő-testület ellenszavazat nélkül fogadta el Mártély idei büdzséjét, melynek főösszege 223 millió forint. A költségvetés a polgármester szerint csakis szigorú, takarékos gazdálkodással tartható.

Hódmezővásárhely hírek | Megvizsgálják a gázt Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi közgyűlés csütörtökön egyhangúlag fogadta el Varga András települési képviselőnek az energiahordozókkal, főként a földgázzal kapcsolatos önálló indítványát.

Hódmezővásárhely hírek | Mártélyi képek Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Mártély - Vasárnap délután egy órakor nyílik a 42. Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola téli tárlata a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban. Tavaly nyáron több mint hetven alkotó fordult meg a mártélyi szabadiskolában, akik többek között Mosonmagyaróvárról, Sopronból, Siófokról és Debrecenből érkeztek.

Makó hírek | A megye nyomoz a makói szemét ügyében | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Már nem a Makói Rendőrkapitányság, hanem a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vizsgálja a Makón közel egy hónapja talált, német eredetű háztartási hulladék ügyét, tekintettel a külföldi szálakra.

Makó hírek | Cigányok ideje: fórum a szövetség ellen | Szeged - delmagyar.hu
Magyarcsanád - Nem tudott együtt dolgozni, most időközi választáson csap össze – egy-egy lista élén – a magyarcsanádi Graur Csaba és a szomszédos Apátfalván élő Károlyi Sándor.

Szentes hírek | Önmagát adta a szentesi Imre Zsuzsa a dalfesztiválon | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A szentesi Imre Zsuzsa a 7. helyen végzett Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor Érintés című számával az Eurovíziós dalfesztivál péntek esti nemzeti döntőjében. Az énekesnő elégedett az eredménnyel, és örül annak, hogy a mély értelmű, lírai dal tetszett a nézőknek.

Szentes hírek | Nem bontja le tulajdonosa a Zsoldos-téglagyárat Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Megmenekül az enyészettől a Szentes iparát megalapozó Zsoldos család téglagyára, amelyet Hiller István oktatási és művelődési miniszter műemlékké nyilvánított.

Csongrád hírek | Csodák márpedig vannak | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Blázsik Ildikót és kisfiát nem érdekli az orvostudomány, ők élni akarnak. A csongrádi anyuka egyedül neveli két és fél éves gyermekét, aki súlyos gerinc-rendellenességgel született. A szakemberek szerint amit együtt elért az édesanya és kisfia, az "élettel összeegyeztethetetlen csoda".

0 megjegyzés: