Spiga

Csongád megye a médiában 080222

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elégetik a Télboszorkát Szegeden
Szeged - Háromnapos télűző fieszta kezdődik pénteken Szegeden.

Szentes - Indul a karneváli időszámítás és a télűzés

Szeged Szerver
Szeged - Tagokat keres a Szegedi Kortárs Balett, ezért Juronics Tamás március 27-én Budapesten az előzetesen regisztrált jelentkezők számára meghallgatást tart.

Széles sávon dübörgött Kóka János - gyorshír - hír6.hu
Budapast, Szeged -Évértékelő sajtótájékoztatót tartott Kóka János az SZDSZ elnöke. Az eseményt a vidéki média interneten keresztül figyelhette a megyei SZDSZ-székházakban. Már amikor nem szakadozott a kapcsolat...

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A családok érdekeit kell szolgálnia a gazdaságpolitikának
Hódmezővásárhely - Február 21-én ismertette Hódmezővásárhelyen az „Erős Magyarország” programot Dr. Navracsics Tibor, a Fidesz Magyar Polgári Szövetség parlamenti frakcióvezetője. A fekete Sas zsúfolásig megtelt.

Önkéntesek tesztelik az új fogamzásgátlót - Szeged Városi Televízió
Szeged - Világszerte tíz országban, köztük Magyarországon, a Szegedi Tudományegyetemen végzik a klinikai vizsgálatát annak az új fogamzásgátlónak, amely nem csupán csupán egy hónapos, hanem egy éves védelmet biztosít majd a nők számára. A hormonális fogamzásgátlás legújabb módszerét a női klinikán összesen 100 önként jelentkezőn tesztelik.

Befejeződik Szeged története - Szeged Városi Televízió
Szeged - Hatmillió forinttal támogatja az önkormányzat a Szeged története könyvsorozat munkálatait. A támogatásból fogják elkészíteni és kiadni a monográfia befejező, ötödik kötetét, amely 1945-től 1990-ig tekinti át a város történetét.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szeged - Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága Adókeddet rendez Szegeden február 26-án. A társadalombiztosítási jogviszony tisztázásáról tart előadást Plenter Jánosné ügyfélkapcsolati főmunkatárs 9 órától az Apeh Szeged Bocskai u. 14. szám alattiszékházában. Az előadáson való részvétel ingyenes.

Szeged Szerver
Szeged - „Nők az 1848-as forradalomban és szabadságharcban" címmel kezdődik a Móra Ferenc múzeumban pénteken délelőtt konferencia, majd Petőfi feleségéről, Szendrey Júliáról nyílik kiállítás.

Városi Visszhang Szentes » Kertbarát
Szentes - A Király István Kertbarát Kör február 25-én az éves növényvédelmi programot beszéli meg. 18 órakor találkoznak a Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban, ahol a témában elõadást tart dr. Mile Lajos ny. egyetemi tanár.

Városi Visszhang Szentes » Móricz…
Szentes - A Móricz Zsigmond Mûvelõdési Házban a Nyugdíjasok klubja következõ összejövetelén, február 22-én 14 órától Hojcsi Pál ny. igazgató diavetítéssel egybekötött elõadását hallgathatják meg az érdeklõdõk Ausztráliáról.

Városi Visszhang Szentes » Növendék hangverseny
Szentes - A Lajtha László Alapfokú Mûvészeti Iskola hangversenytermében február 23-án 16 órától adnak hangversenyt az intézmény zenei pályára készülõ növendékei.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset a 47-esen: Három személyautó és egy busz ütközött
Hódmezővásárhely - Baleset történt a 47-es főúton a Péntek reggeli órákban Hódmezővásárhely és Szeged között, Vásárhelytől 4km-re

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fejbe ütötték husánggal a TV2 operatőrét
Belgrád, Szerbia - Fejbe ütötték egy husánggal a TV2 egyik operatőrét, amikor a televíziós stáb a belgrádi tüntetésről tudósított csütörtökön, sérülését Szegeden látják el - mondta el Bárdos András, a Tények főszerkesztője az MTI érdeklődésére.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ma kiderül, ki mit tud
Hódmezővásárhely - Regionális Ki mit tud versenyt rendez február 22-én Hódmezővásárhelyen a Cseresnyés Kollégium, amelyre 170 diák jelentkezett három megyéből.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Eltűnt a hermelin a Dél-Alföldről
Dél-Alföld, Szeged - Szinte teljesen eltűnt korábbi élőhelyeiről a menyétféle kisragadozó: az állomány felmérése során egyetlen állatot sem találtak a kutatók a Dél-Alföldön – írja a Népszabadság.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jól vannak a Mártélyra telepített hódok
Mártély - A mártélyi Bodnár Bertalan Természet- és Környezetvédelmi Oktatóközpontban a hódmezővásárhelyi kistérség oktatási intézményeibe járó tanulók Európa legnagyobb rágcsálójáról, a hódról hallhattak előadást. A WWF Magyarország 2006 őszén kilenc állatot telepített a mártélyi Tájvédelmi Körzetbe.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Összesen harminchat év büntetés egy kábítószer-kereskedő
Szeged - Összesen harminchat esztendő szabadságvesztéssel sújtotta jogerősen egy kábítószer-kereskedő társaság hét tagját csütörtökön a Szegedi Ítélőtábla, a fiatalok fél év alatt csaknem 57 ezer darab ecstasy tablettát értékesítettek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Már csak kettőt kell aludni!
Hódmezővásárhely - A Rádió 7 idén is megrendezi a Jégderűt, melyen 0-99 éves korig mérhetik össze korcsolyatudásukat a lelkes versenyzők.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kóka János eredményesnek ítéli a reformokat
Szeged - Az iskolarendszer, az egészségügy és a gazdaságpolitika változásainak sikerességéről beszélt Kóka János, az SZDSZ elnöke a 2007-es évet értékelő online sajtótájékoztatóján.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Makón betelepülésre ösztönöznék a vállalkozókat
Makó - A Makói Ipari Parkra újabb 500 millió forintot költene egy pályázatnak köszönhetően. Emellett más ösztönző lépésekről is beszámolt Dr. Buzás Péter polgármester mai sajtótájékoztatóján.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tizenötezerrel csökkent a felsőoktatás állami helyeire
Szeged - A Fidesz szerint a tandíj bevezetése után már az első évben tizenötezerrel csökkent a felsőoktatásba állami helyekre jelentkezők száma - jelentették be a párt Ifjúsági Tagozatának vezetői csütörtökön, Szegeden.

Szeged hírek | Három héten át tart a felvételi | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - 22 középiskolája közül 20 helyi felvételi vizsgát tart az általános iskolák végzőseinek. A hétfőn elkezdődött, március 7-én záruló időszak megpróbáltatás azoknak a szegedi nyolcadikosoknak, akik több középiskolába is elzarándokolnak írásbelizni vagy szóbelizni.

Szeged hírek | Torkoskodás után szalmonella | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szalmonellától betegedtek meg huszonketten, akik a torkos csütörtökön egy szegedi halászcsárdában ebédeltek. A konyhát rendben találta az ÁNTSZ, a dolgozók közül viszont többen fertőzhettek. Az étterem tulajdonosa sajnálja a történteket, szerinte a svédasztal és a túlszedés lehetett a bűnös.

Szeged hírek | Állkapcsa zúzódott az ötödikes lánynak | Szeged - delmagyar.hu
Tiszasziget - Megzúzódott az állkapcsa egy ötödikes kislánynak a tiszaszigeti iskolában. Becsöngetés után nyolcadikos fiúk fogták közre, csiklandozni kezdték, mire a lány a földre esett. Az édesanya szerint az ilyen esetek mindennaposak az iskolában, az igazgató azt mondja, a gyerekeknél életkori sajátosság a veszekedés.

Szeged hírek | Kiszely Pál lehet a Csillag parancsnoka | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A múlt héten menesztett igazságügyi és rendészeti miniszter, Takács Albert utolsó munkanapján, február 15-én érvényesnek de eredménytelennek nyilvánította a Szegedi Fegyház és Börtön parancsnoki posztjára kiírt pályázatot.

Szeged hírek | Újjászületőben a Vedres és a Tömörkény épülete | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Két szegedi szakközépiskola, a Tömörkény és a Vedres épületében is javában tart a felújítás. Mindkét intézményben a Ferroép Zrt. végzi az átalakításokat. Az építőipari iskolában ideiglenesen a tornaterembe került a tanári szoba, az igazgatóit pedig a szertárban rendezték be. A művészeti szakközépiskola hasznos területe 1400 négyzetméterrel nő.

Szeged hírek | Bosznia és integráció | Szeged - delmagyar.hu
Szegedi folyamat – Európából Európába, önkormányzatiság, EU regionalizmus, intézményi reformok címmel ötnapos konferenciát szervezett a hazai integrációs tapasztalatok átadása céljából Bosznia-Hercegovina politikai, állami és önkormányzati vezetői részére a Szeged Biztonságpolitikai Központ.

Szeged hírek | Így adózunk most és#8211; ingatlanért | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Szegedet és Vásárhelyt leszámítva az összes Csongrád megyei városban kommunális adót fizetnek az emberek házuk, lakásuk után, ami az ingatlanadó egy fajtája. Hódmezővásárhelyen idén más alapokra helyezték az ingatlanok utáni adózást, már nem kommunális adónak hívják,Szegeden pedig nincs ilyen adónem.

Szeged hírek | Oscar-gála a Belvárosi moziban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Oscar-gálát rendeznek február 24-én 21 órától egészen reggelig a szegedi Belvárosi moziban. A nézők válogatást láthatnak az idei Oscar-jelölt és a tavalyi díjazott filmekből, és közvetítik a díjátadó gálát. Lesznek játékok és nyeremények, a ceremóniamesterek Száraz Ferenc és Gedzo.

Szeged hírek | Sejben Lajos látlelete a jövőnek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A képzőművészetben elveszítették dominanciájukat a nemes anyagok – ma már bármiből készülhet műalkotás. Az újrahasznosított papírtól a fémipari hulladékokon át az egyszerű utcakövekig sokféle anyag feltűnik a galériákban. Példa erre Sejben Lajos Reök-palotában látható összegző tárlata is.

Szeged hírek | Duda Éva és A Zöld Szalon | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Juronics Tamás felkérésére a Szegedről elszármazott Duda Éva koreografálja a Szegedi Kortárs Balett jövő heti bemutatójának, A tudattalannak első felét, A Zöld Szalont.

Szeged hírek | Még nem jöhetnek haza az Ausztriában megsérült gyerekek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Továbbra sem lehet tudni, hogy meddig marad a klagenfurti kórházban az a két kisdiák, akik még hétfőn zuhantak ki a gerlitzeni sípálya felvonójából. A mentés, a kórházi ellátás és a hazaszállítás költségeit a biztosító állja - több millió forintról van szó.

Szeged hírek | Újabb Szent-Györgyi relikvia a Móra-múzeumban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Újabb Szent-Györgyi Albert személyéhez köthető relikviával gazdagodott a Móra Ferenc Múzeum gyűjteménye. Egy saját kézzel dedikált portréról van szó, melyet a Nobel-díjas tudós hűséges munkatársának adott. A tárgyat a megajándékozott férfi immáron nyugdíjas fia adományozta a Csongrád megyei múzeumnak.

Szeged hírek | A Fekete Péterre készülnek a kisszínházban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A kisfiú és az oroszlán című Lázár Ervin-mese, valamint a népszerű Eisemann-operett, a Fekete Péter-bemutatójára készül márciusban a Szegedi Nemzeti Színház.

Szeged hírek | Elölről kezdődik a Kumbor-per | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Pénteken újrakezdődik Kumbor Tibor, az egykori szegedi sztárnyomozó és társai elleni büntetőper a Budapesti II. és III. Kerületi Bíróságon.

Hódmezővásárhely hírek | Ha szélesítik a 47-est, útban lesz az artézi kút | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A kopáncsiak is örülnek a 47-es szélesítésének, de aggódnak a kútjukért, amely útban lesz. Pedig a környéken csak ennek a vize használható ivásra, főzésre, mosásra – ráadásul finomabb is, mint az, ami a városi csapból folyik.

Makó hírek | Most már a vízmű is becsüli a számlát | Szeged - delmagyar.hu
Makó és térsége - Makón és környékén egészen mostanáig maradt még egy közüzemi szolgáltató, amely kéthavonta olvasta le a mérőórákat, a pénzért pedig díjbeszedőt küldött – most viszont a Makó Térségi Víziközmű is vált. Négyhavonta lesz leolvasás, közben becsült számlát kap a fogyasztó, vagy maga diktálja be az óraállást, a vízdíjat pedig csekken kell befizetni.

Szentes hírek | 5,3 milliárd forintos kötvénykibocsátás Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A pályázatokhoz szükséges önerőt önkormányzati kötvények kibocsátásával teremtené elő a szentesi városvezetés is. A képviselők a mai ülésen döntenek az 5,3 milliárd forintos csomagról.

Csongrád hírek | Újabb kör a csongrádi körbüféknél | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Közel egymillió forint bérleti díj elengedését kérték a csongrádi önkormányzattól a Körös-toroki vállalkozók, de a városvezetés legfeljebb 200 ezres kedvezményt adna a büféseknek, azt is csak idén. A vállalkozói udvar vendéglátóit képviselő Big Brothers Bt. ügyvezetője szerint nem túl csábító az ajánlat.

Csongrád hírek | Bírósági per a pszichiátrián | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Az állatkínzással vádolt csongrádi Gyovai nővérek büntetőtárgyalását a szentesi kórház pszichiátriai osztályán tartották meg tegnap, mivel a nem akartak elmenni a bíróságra. A két vádlott hátat fordítottak a bíróságnak.

0 megjegyzés: