Spiga

Csongád megye a médiában 080221

MR1-KOSSUTH Rádió
Szeged - Legalább 22-en kaptak szalmonellaszerű-fertőzést Szegeden. A tömeges megbetegedés két hete történt, de csak most adott hírt róla a helyi tisztiorvosi szolgálat - jelentette az MR1 Kossuth rádió tudósítója. A betegek valamennyien ugyanabban az étteremben ettek, még a Torkos Csütörtök nevű akcióban. Többen kórházba is kerültek, de már mindenki jobban van. A vizsgálat eredménye jövő hétre várható.

Rádió Szentes 106.1 MHz

Szentes - Mindenképpen Szentesre kívánjuk a végleges dél-alföldi légimentési bázist telepíteni. Ezen a jakabszállási átmeneti heliport lehetősége, bármilyen döntés is születik ügyben, nem változtat — jelentette ki a parlament hétfői ülésén Kincses Gyula. Az egészségügyi minisztérium államtitkára Erdős Norbert, Békés és térsége országgyűlési képviselőjének kérdésére elmondta, hogy eddig szakértői díjként a szentesi létesítmény tervezésre 1,9 millió forintot költöttek el, ami véleménye szerint az ügy jelentőségéhez képest nem tekinthető hatalmas összegnek. A békési politikus elsősorban egyébként arra volt kíváncsi, hogy mikor adhatják át a szentesi légibázist. Ma minden érdemi fejlesztést csak az Új Magyarország fejlesztési terven belül, annak a forrásaiból lehet megtenni. Ennek sajnos megvannak az eljárási szabályai. Erre a szaktárcának viszonylag kevés ráhatása van - hangsúlyozta Kincses Gyula, aki így konkrét határnapot nem tudott mondani a felvetésre.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi önkormányzat által fenntartott óvodákban a 2008/2009. nevelési évben várhatóan 20 fős tényleges létszámmal indítható óvodai csoport, kisebb létszámú csoport csak pedagógiailag indokolt esetben, illetve az eperjesi tagóvodában indítható. A sajátos nevelési igényű gyermekek számát hozzá kell számolni a tényleges gyermeklétszámhoz az óvodai csoportlétszám kialakításakor. Azonban két óvodai csoport indítása esetén az óvodánként 25 fős maximális létszám 20 százalékkal való túllépését a fenntartó engedélyezi. A Központi Óvoda Kossuth utcai tagóvodájában három éves korú gyermekek felvételét a képviselő-testület a 2008/2009. nevelési évben sem engedélyezi. Az egész csoportot nem alkotó gyermekek átirányítása pedig más óvodába az óvodák vezetői és a Művelődési Iroda egyeztetése alapján történik. Az átirányítás lehetőségéről az óvodák vezetőinek tájékoztatni kell a szülőket.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az önkormányzat február végén adja be a Széchenyi ligeti sportuszoda felújításáért kidolgozott pályázatot. A korszerűsítésére nem a kanadai, sátras megoldást választották a képviselők, hanem a végleges épületek felépítésének terve mellett döntöttek, mely költségben drágább, de hosszabb távon inkább megtérülő megoldás. 1,3-1,4 milliárd forint a teljes pályázati program, s az optimális időrend szerint körülbelül májusra már elbírálják a beterjesztett anyagot. Ha pozitív visszajelzést kapnak, akkor a második fordulós anyag kidolgozására kerül sor. Ennek függvényében 2009 tavaszán indulhatnak el a kivitelezési munkák és szakaszos átadással 2010-2011-ben adják majd át az új uszodát.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szegvár - Szegváron február 22-én és 23-án kezdődik meg a Lakáskassza szerződések újrakötése. Nyolc éves futamidőre tervezik a szerződéseket, a lakosoknak 1900 forintot kell fizetniük havi törlesztő részletekben. Azért választották ezt a futamidőt, mert ez egy szabadon felhasználható megtakarítás lesz, mely azt jelenti, hogy ha kevesebb lesz a költségvetése a csatornázásnak, a lakosok szabadon felhasználhatják a fennmaradó összeget. Ha nyertesen kerül ki a pályázat és a közbeszerzések is megtörténtek, talán már a 2009-es évben elkezdődhet a beruházás.

:: Eric ::
Szeged - Péntektől vasárnapig farsangi téltemetés és kézműves vásár lesz Szegeden.

Hírszerző - Belföld - "Aki szegénynek született, az is marad"
Szeged - Az egészségügy valóban reformra szorul, mert a korábbi pazarlást meg kellett szüntetni, de most rosszabb a rendszer, mint volt - jelentette ki Harrach Péter, az MKDSZ elnöke szerdán, szegedi sajtótájékoztatóján.

Pályázat
Csongrád - Csongrád Város Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet egy városi, önálló közszolgálati, független és pártatlan, havonta megjelenő, elsősorban tényközlő, informatív, kifejezetten a lakosság közérdekű tájékoztatását szolgáló kiadvány szerkesztésére, kiadására, terjesztésére olyan jogi vagy magánszemélyek részére, amelyek, vagy akik ezen a területen szakmai kompetenciával és tapasztalattal rendelkeznek.

aggódó blogja | Csongrád városának fóruma
Csongrád, Bokros - Több alkalommal felmerült a bokrosi rendelő felujitásával kapcsolatosan,bizonyos műszaki és pénzügyi anomália.
Javaslom,hogy az ügy végleges tistázása érdekében sziveskedjen elrendelni egy soronkivüli célellenőrzést,melyben részt venne a hivatal müszaki irodavezetője és a belsőellenőr.

Szeged Szerver
Szeged - Az utóbbi negyed században megkétszereződött az allergiások száma. A különféle allergiás megbetegedések minden korosztályt érintenek. - Ez lesz a témája a szegedi klinikai nyílt napnak

Kínai küldöttség Szegeden - Szeged Városi Televízió
Szeged - A 17 milliós Shanghaiból érkezett delegáció ma délelőtt a Szegedi Városházára. A kínai diplomaták azért találkoztak a városvezetőkkel, hogy megkeressék a metropolisz és a dél-alföldi régióközpont együttműködési lehetőségeit. Szeged polgármestere elsősorban a tudományos kutatásokra irányuló együttműködést szorgalmazta, ebben a kínai fél is lát lehetőséget.

eMagyarország Centrum - Szeged Városi Televízió
Szeged, Csongrád megye - 2004 óta 2400 eMagyarország pont jött létre az országban, ebből 110 Csongrád megyében. Az eMagyarország Centrum országjáráson ismerkedik az e-pontokon dolgozók észrevételeivel, véleményével. A találkozók célja, hogy még használhatóbbá tegyék az e-pontokat az emberek számára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Cigaretta a furgon alján és tetején
Nagylak - A szegedi Fővámhivatal járőrei a tegnapi napon, a nagylaki határátkelőhelynél egy román honosságú kistehergépjármű jövedéki ellenőrzését végezték.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kivetítőn is nézhetik a táncosokat
Hódmezővásárhely - Az Eötvös József Szakközépiskola végzősei bújnak ünnepi díszbe a hétvégén a hódmezővásárhelyi Fekete Sasban tartandó szalagavató báljuk alkalmából.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Zöld utat kapott a bankpalota felújítása
Mindszent - Engedélyt adott a mindszenti képviselő-testület a bankpalota pályázatának benyújtásához. A Városvédő és Szépítő Egyesület már eddig is gyűjtötte az adományokat, amiből a pályázati önerőt szeretnék fedezni, ami hozzávetőleg ötmillió forint. A gyűjtésből állják majd a tervek elkészítését is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kilenc település, egy mozgókönyvtár
Makó és térsége - Mozgókönyvtárat hoznak létre a makói kistérség kilenc településén a makói könyvtár irányítása mellett. Cél, a kilenc községi könyvtár fenntarthatósága.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szalmonella a torkos csütörtökön
Legalább 22-en kaptak szalmonellaszerű-fertőzést Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 46 rajz fél nap alatt
Szeged - Saját országos rekordját döntötte meg a szegedi Kovács Zsigmond karikatúrista. Csaknem tizenhárom óra alatt, ugyanis 46 karikatúrát készített el az egyik középiskolában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Allergianapot rendeznek Szegeden
Szeged - Allergianapot rendeznek szombaton a Szegedi Tudományegyetem bőrgyógyászati és allergológiai klinikáján, melyen a résztvevők megismerhetik a betegséggel kapcsolatos legfontosabb tudnivalókat, és a mindennapokban hasznosítható tanácsokat is kapnak - tájékoztatta Altmayer Anita egyetemi adjunktus az MTI-t.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közös részvénytársaságot hozott létre a szegedi egyetem és a
Szeged - A kutatásfejlesztési tevékenység segítésére, az ipari kapcsolatok koordinálására DEAK KKK Zrt. néven közös céget hozott létre a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központja (MTA SZBK) - tájékoztatta Kiricsi Imre, a felsőoktatási intézmény rektorhelyettese az MTI-t.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sándorfalván idén is koncerttel várják a tavaszt
Hódmezővásásrhely - Vasárnap Tavaszváró Dalvarázs címmel rendeznek koncertet a Budai Sándor Művelődési Házban. A műsorban közismert musical-slágerek és operettrészletek csendülnek fel – tájékoztatott Csányi Edit.

Webradio
Szeged - Ha csalás nyomára bukkannak az SZDSZ legutóbbi elnökválasztása kapcsán, akkor újabb tisztújító közgyűlést tartanak, a vétkeseket pedig kizárással büntetik, mondta Szegeden Gusztos Péter, a szabaddemokraták ügyvivője. Interjú is!

Webradio
Szeged - A Bartók Béla művelődési központot eredetileg a Szegedi Kereskedelmi és Iparkamara építette a tagok által befizetett pénzekből székháznak 1890-es években, ezért most a CSMKIK -ha úgy dönt a küldöttgyűlés is- elővételi jogot szeretne az épületre.

Szeged hírek | Mégis a plázapatika lesz az ügyeletes befutó? | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Közel négy hónapos huzavona után a héten végre döntés születik a szegedi patikai ügyeletről. Értesülésünk szerint az ÁNTSZ a Szeged Plazában működő és a feladatra önként jelentkezett gyógyszertárat jelöli állandó ügyeletesnek. Az előzményeket foglaltuk össze.

Szeged hírek | Tízezerbe is kerülhet az öv | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A városon belül legfeljebb minden harmadik autós kapcsolja be a biztonsági övet. A sofőröket – amellett, hogy az életükkel játszanak – az sem riasztja vissza, hogy a be nem kötött heveder miatt akár tízezer forint bírságot is fizethetnek. A rendőrség ma befejeződő, háromnapos országos közlekedésbiztonsági akciója az öv használatára hívja fel az autósok figyelmét.

Szeged hírek | Hét év fegyház az algyői robbantónak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hét év szabadságvesztésre ítélték azt a algyői gázszerelőt, aki két szegedi nőtől milliókat akart kizsarolni. Az egyiket azzal fenyegette meg, hogy agyonlövi a kisfiát, a másiknak kézigránátot dobott a kertjébe, ami felrobbant. Neki azt mondta és írta, ha nem fizet, nem látja meg a születendő unokáját.


Szeged hírek | Megérkeztek a Picasso-képek Szegedre | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Megérkeztek Németországból Szegedre a Picasso és a nemzetközi avantgárd című kiállításon szereplő képek. A negyven Picasso-mű mellett számos világhírű kortárs művész – Miró, Rauschenberg, Vasarely, Warhol – munkáit és plakátokat is láthat a közönség március 1-jétől a Reök-palotában.

Szeged hírek | Sanghajiak ismerkedtek Szegeddel | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szeged hivatalosan is felvette a kapcsolatot leendő testvérvárosával, Sanghajjal. Már a tizennyolcmilliós metropolisz nyolctagú delegációjával folytatott első tárgyaláson kiderült, hogy a biotechnológiai kutatásokban biztosan egymásra találnak a két város szakemberei.

Szeged hírek | Határvadászok és határsértők | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az embercsempészek folyamatosan csak az alkalmas pillanatra várnak, hogy az országukat érvényes okmányok nélkül elhagyni készülőket több száz vagy ezer euróért a magyar–szerb vagy a magyar–román határon bejuttassák a schengeni övezetbe. Az embercsempészet jól szervezett és jól jövedelmező üzletág.

Szeged hírek | Spórolnak és pályáznak Zákányszéken | Szeged - delmagyar.hu
Zákányszék - Csendes, szép kis faluban jártunk Szegedtől húsz kilométerre. Zákányszéken aktívak a közösségek, és a helybeliek keményen megküzdenek minden sikerért: az intézményeikért, a csatornapályázatért és a hagyományok megőrzéséért.

Szeged hírek | Ingyenes tanfolyamok a mérnöki karon | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ingyenes, egy-két napos tanfolyamokat hirdetett meg a Szegedi Tudományegyetem Mérnöki Kara felsőfokú végzettségűeknek. A kurzusokon elsősorban agrárvállalkozók juthatnak hasznos ismeretekhez.

Szeged hírek | Sportmenedzser, banki ügyintéző és#8211; két év alatt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Érettségizettek, de akár továbbképzésre vágyó diplomások számára is ideális választás lehet a felsőfokú szakképzés: a Szegedi Tudományegyetemen immár három karon indulnak ilyen képzések.

Szeged hírek | Szegedi biológus Melbourne-ben kutat | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bagyánszki Mária, az SZTE biológusa nyerte el azt a féléves melbourne-i ösztöndíjat, amelyet nyolc ausztrál egyetem írt ki hét európai ország valamennyi kutatója számára. Mindössze két ösztöndíjast fogadnak egész Európából, közülük az egyik magyar, ráadásul szegedi.

Szeged hírek | Petőfi feleségéről nyílik kiállítás a szegedi Móra-múzeumban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Petőfi Sándor feleségéről, Szendrey Júliáról nyílik kiállítás a Csongrád megyei Móra Ferenc Múzeumban február 22-én, pénteken 3 órakor. A tárlatot dr. Császtvay Tünde irodalomtörténész nyitja meg.

Szeged hírek | Megvan a négyszáz önkéntes a bőrklinika kutatásához | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Napok alatt összejött az a 400 önkéntes, aki vérét adja a bőrgyógyászati és allergológiai klinika nemzetközi projektjéhez.

Szeged hírek | Határsértőt fogtak Ásotthalom külterületén | Szeged - delmagyar.hu
Ásotthalom - Ásotthalom külterületén egy helyi lakos bejelentése alapján egy szerb állampolgárt fogtak el a szegedi határrendészet járőrei kedden a kora délutáni órákban.

Szeged hírek | Tömeges karambol Deszk mellett - frissítve! | Szeged - delmagyar.hu
Deszk - Tömegbaleset történt szerda délben Deszk határában. Hat jármű ütközött egymásnak, az egyik gépkocsi az árokban kötött ki. A 43-as úton pillanatok alatt tíz kilométeres kocsisor keletkezett.

Hódmezővásárhely hírek | Tizenöt másodperces telizöld Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Több vásárhelyi csomópontban, helyszínen akarnak változtatni a szakemberek a jelenlegi közlekedési helyzeten. Az ok: megnövekedett a forgalom. A Deák Ferenc, a Lázár és a Dr. Rapcsák András utca kereszteződésében például csupán 15 másodpercig tart a telizöld jelzés. Emiatt autók ragadnak a pirosban.

Hódmezővásárhely hírek | Tizenhét éve nem ellenőrzik Tömörkény kéményeit | Szeged - delmagyar.hu
Tömörkény - Tizenhét esztendeje a tömörkényiek maguk oldják meg kéményük takarítását, legalábbis azok, akik ügyelnek a biztonságra. A rendszerváltás óta nincs kéményseprői szolgáltatás a községben.

Hódmezővásárhely hírek | Polgárőrség és őrszolgálat is vigyáz a rendre | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Két önkéntesekből álló civil szerveződés is óvja Vásárhely bel- és külterületének közbiztonságát: a polgárőrség, valamint a Szent István Természetvédő Egyesület és Természetvédelmi Őrszolgálat.

Hódmezővásárhely hírek | Lecsaptak a hódmezővásárhelyi betörőbandára | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Négytagú vásárhelyi bandát fogtak el a Békés megyei rendőrök Székkutason. A banda Békés, Csongrád és Pest megyében tört be főként tetőteres családi házakba.

Hódmezővásárhely hírek | Szexis színésznők pikáns szerepben Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Oszter Alexandra és Fésűs Nelly is játszik holnap este a vásárhelyi Petőfi Művelődési Központban színpadra kerülő Elvámolt nászéjszaka című pikáns francia vígjátékban. Oszter Alexandra – aki nemrégiben a nyuszis magazinban mutatta meg bájait – lapunknak elmondta: tartja a szavát, nem vetkőzik többet.

Hódmezővásárhely hírek | Kinőtte a forgalom Hódmezővásárhelyt | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Hamarosan több helyszínen is változtatnak a forgalmi helyzeten Hódmezővásárhelyen. A helyzet már megérett rá, hiszen a Deák Ferenc, Lázár és Dr. Rapcsák utcák kereszteződésében már a jelzőlámpa tartja fel a forgalmat. A teizöld a Deák felől tizenöt másodpercig tart csupán.

Hódmezővásárhely hírek | Hódmezővásárhely támogatja a brüsszeli irodanyitást | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Vásárhely támogatja a dél-alföldi érdekképviseleti és információs iroda létrehozását Brüsszelben, és a költségekhez minden évben 6 millió forinttal járul hozzá.

Hódmezővásárhely hírek | Meseországban kalandozhatnak a vásárhelyi gyerekek | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Célegyenesbe érkezett a vásárhelyi Tiszta Szívvel Egyesület újabb projektje: a Damjanich utcai művészek játszóterére álmodott játékok tervezőivel – kettő kivételével – megegyeztek, a szerződéseket előreláthatóan hétfőn írják alá.

Hódmezővásárhely hírek | Gyertyák gyúlnak a vásárhelyi Emlékpont falánál | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Rendhagyó történelemórákkal, történeti előadással és ünnepi gyertyagyújtással emlékeznek Hódmezővásárhelyen az Emlékpont Múzeumban a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról 2008. február 25-én, hétfőn.

Makó hírek | Diákfestők dolgoznak a József Attila Múzeumban | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Nyolcvan-kilencven százalékban elkészült a makói múzeum emeleti részének felújítása. A 46 milliós beruházásban makói alvállalkozók és a helyi szakközépiskola diákjai is részt vesznek.

Makó hírek | Késelés a makói hajléktalanszállón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Kedden délután nem sokkal hat óra előtt a szegedi Mentőszolgálat Központjába bejelentés érkezett: a makói hajléktalanszállón késelés történt.

Makó hírek | Nagylak Palotával közösen csatornázna | Szeged - delmagyar.hu
Nagylak - Végleges döntés még nem született, de úgy tűnik, Nagylak a csanádpalotai szennyvízberuházáshoz kapcsolódva oldja meg a település szennyvízkezelésének gondját – hangzott el azon a fórumon, amit a helyi művelődési házban rendeztek tegnap. Egy felmérés szerint a lakosság hetven százaléka egyetért azzal, hogy csatornázni kell.

Makó hírek | Energiát adhat az MTV-nek a makói állomás | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Összesen 4,6 gigawattórányi villanyáramot vásárol június elsejétől az MTV. Budapest, Miskolc és Szeged mellett az energiát a makói állomásról igénylik.

Szentes hírek | Gyalogol, de nem fizet az autós Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A fizetőparkolást a bevezetés óta csak részben sikerült elfogadtatni a szentesi autósokkal: nagy részük a közeli mellékutcákba húzódik, csak hogy ne kelljen fizetni.

Szentes hírek | Fürdőszobára gyűjt a beteg Evelinnek | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Árverést tervez a nagymágocsi Kiss Bence, aki a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szentesi kislányon, Gazsi Ildikó Evelinen akar segíteni. A tizenegy éves fiú nem pénzt kér a játékaiért, hanem téglát gyűjt, hogy a vele egyidős kislánynak is legyen fürdőszobája.

Szentes hírek | Iskolatörténeti kiállításra gyűjtenek Szegváron | Szeged - delmagyar.hu
Szegvár - A szegvári falumúzeumban már fellelhető néhány olyan tárgy, amelyet az őszi iskolatörténeti kiállításra gyűjtöttek.

Csongrád hírek | Hiányérzet Csongrádon | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Hiányérzete van a csongrádi jobboldalnak a város 2008-as költségvetési tervezetével kapcsolatban. Lapunknak egyik ellenzéki erő sem árulta el, megszavazza-e pénteken az idei büdzsét. A település 3 milliárd 52 millió forintból gazdálkodhat ebben az évben. A tervezett hiány 418 millió forint, amit jórészt kötvénykibocsátásból fedeznének.

Csongrád hírek | A balkezességről nyílik kiállítás Csongrádon | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Balkezesek egy jobbkezes világban címmel nyílik kiállítás február 21-én, csütörtökön 15 órakor a csongrádi Tari László László Múzeumban. A tárlat június közepéig tekinthető meg.

Csongrád hírek | Gyalogtúra a csongrádi Nagyrétbe | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Felpezsdítené a nagyréti életet a csongrádi önkormányzat: gyalogtúra útvonalat építenének ki az egyre elhagyatottabb Tiszán túli területen. A 37 milliós fejlesztés eredményeként hat pihenőhely, közösségi épület és kilátó létesülne a helyileg védett Tisza–Körös zugban.

Csongrád hírek | Bizonyítványt oszt az Összefogás | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Elégedetlen a városvezetés eddigi munkájával az Összefogás Csongrádért Egyesület. A szervezet önkormányzati képviselői szerint a polgármester és a jegyző olyan lehetőségeket szalaszt el, amelyek serkenthetnék a település gazdaságát, illetve javítanák Csongrád megítélését. Kurucz Ferenc elnök szerint a vízlépcső lehet a város egyetlen kitörési pontja.

0 megjegyzés: