Spiga

Csongád megye a médiában 080220

Szeged hírek | Betört kirakatok és aggodalom Szabadkán | Szeged - delmagyar.hu
Szerbia, Szabadka - Koszovó függetlenségének vasárnapi kikiáltása óta rendszeresek az atrocitások Szerbiában, illetve a Vajdaságban. Szabadkán például több albán tulajdonú üzlet, valamint a McDonalds kirakatát törték be szerb fiatalok. Rendőrök őrzik a magyar és a horvát konzulátus épületét.

Szeged hírek | Már szervezik az I-es kórház kiürítését | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Április végére – a tervek szerint – kiüríthető az I-es kórház épülete, de ehhez előbb ki kell alakítani a megfelelő fogadóhelyeket. A város az ingatlan vételárából 200 millió forinttal támogatja az egészségügyi integráció folytatását.

Szeged hírek | Szegeden borászkodik Ujvári | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ujvári Mihály ugyan soha nem tanulta a szakmát, mégis a 69 éves kiskundorozsmai férfi az egyetlen szegedi, aki a város közigazgatási határán belül borászkodik. Hét hektár szőlője és EU-szabványnak megfelelő palackozóüzeme is van a nyugdíjas autószerelőnek.

Szeged hírek | Családtagok körében gyógyulnak a sífelvonóból kiesett diákok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Véletlen baleset történt azzal a két szegedi, ötödik osztályos diákkal, aki hétfő délelőtt esett ki egy sífelvonóból – az osztrák rendőrség szerint.

Szeged hírek | Minden rendőr mellényt kap az országban | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Az Esztergomban, intézkedés közben lelőtt rendőr tragédiája kapcsán kerültek előtérbe a golyóálló mellények. A Csongrád megyei rendőrök munkáját 218 mellény segíti – ezek ára védelmi fokozattól függően 80 és 250 ezer forint között mozog.


Szeged hírek | Gyűlnek a forintosok Varga Ádámért | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egy- és kétforintosokat gyűjt szerkesztőségünk és a Cora a szegedi Varga Ádám őssejtkezelésére. A tizenegy éves kisfiút Kínában gyógyítanák, a kezelés 6 millió forintba kerül, 2 millió 300 ezer még hiányzik. Ádámnak egy nap alatt 39 ezer 544 forint gyűlt össze.

Szeged hírek | A megyei költségvetés 2 milliárd mínusszal számol | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A megyei közgyűlés büdzséjének tervezete csaknem kétmilliárd forintos mínusszal számol. Ezt a kötvénykibocsátásból befolyó összeg mérsékelheti. A nehéz helyzet ellenére is támogatni szeretnék a pályázó településeket, és a Feszty-körkép épületének felújítására is tesznek félre pénzt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Adriai nyári hangulat a tél végén
Szeged - Kelcs László festőművész autodidakta módon tanulta festészetet, és jórészt a Duna, a Tisza, az Alföld és az Adria, a mediterrán környezet ihlette műveit. Csütörtökön az Adria színei II. címmel első alkalommal nyílik kiállítása Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kutyákat hajigáltak át egy ebrendészeti telep kerítésén
Szeged - Vasárnap hat és hét óra között több kutyát is áthajítottak egy Szeged közelében lévő ebrendészeti telep kerítésén vélhetően a négylábúak gazdái – áll az Orpheus Állatvédő Egyesület közleményében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyertyák gyúlnak az Emlékpont falánál
Hódmezővásárhely - Rendhagyó történelemórákkal, történeti előadással és ünnepi gyertyagyújtással emlékeznek Hódmezővásárhelyen az Emlékpont Múzeumban a Kommunizmus Áldozatainak Emléknapjáról 2008. február 25-én, hétfőn.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tavaszig előadások is lesznek az algyői gazdagyűléseken
Algyő - Előadássorozatba kezdtek az algyői gazdák. Február 19-én az Algyői Gazdakör taggyűlése helyett az aktuális mezőgazdasági információkról esett szó az Algyői Faluház klubtermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szűkös költségvetés, szűkös év
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen a Szabadság Olvasókörben lakossági fórumot tartott dr. Havasi Katalin és dr. Grezsa István képviselő, akikhez a megjelentek feltehették kérdéseiket is. Szigorú működési feltételeknek kell eleget tennie a városnak, ugyanis mindennek emelkedett az ára, így a gázfűtésnek is. Az iskolák fűtése 30 százalékkal többe kerül a településnek, mint az előző évben, viszont a működtetésre kapott állami normatíva csökkent – hangzott el.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egyelőre nem aszfaltoznak Kisteleken
Kistelek - Az elbírálás második fordulóját éli a KEOP kiírásra benyújtott kisteleki szennyvízpályázat. Amíg nem lehet tudni az eredményt nem érdemes utcákat aszfaltozni – mondta Nagy Sándor polgármester, országgyűlési képviselő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vandálok szórakoztak a virágcserepekkel
Hódmezővásárhely - A hétvégén ismét történt egy felháborító esemény Hódmezővásárhelyen – mondta portálunknak Dr. Dezső József rendőrkapitány. 17-én az éjfélt követő órákban feltehetően ittas fiatalok a Polgármesteri Hivatal előtt felborítottak és összetörtek egy virágcserepet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csökkent Ruzsa forráshiánya, de még van mit ledolgozni
Ruzsa - Ruzsán nem fűznek sok reményt az ÖNHIKI-s pályázatok sikeréhez, még takarékosabb évet kell produkálni a 44 millió forint forráshiány ledolgozásához – mondta el Sánta Gizella polgármester asszony. Ezzel együtt elfogadták az idei költségvetést.

0 megjegyzés: