Spiga

Csongrád megye a médiában 080202-05

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szeged már bánhatja
A pécsiek problémája tehát az egész országot érintik, de leginkább a másik déli kulturális központban, Szegeden figyelik aggódva a fejleményeket. A két város ugyanis együttműködési megállapodást kötött, amely szerint a Dél-Alföldi Régió legnagyobb városa kiemelt partnere lesz Pécsnek a program során. Azt, hogy Szeged önállóan nem indult a megmérettetésen, akkor sokan felrótták a városvezetésnek.
A jelenlegi helyzetet vizsgálva kitűnik, hogy talán érdemes lett volna önálló pályázatot leadni a napfény városának.

ingatlanmagazin.com - Fordulat jöhet: felfedezik újra a tetőteret?
Szegeden a nagykörúton belül jó, ha 40-50 padlásteret alakítottak eddig lakássá a bérpalotákban. A lendület ugyanis megtört azt követően, hogy a 70-es évek végén, a 80-as évek elején a szegedi IKV a többlakásos belvárosi házak felújításához a tetőtér beépítését is hozzákapcsolta „ajándékként”.

BEOL.hu - BEOL

Már csak Szeged és Hódmezővásárhely támogatására vár a régió többi városa, hogy még ősszel megnyílhasson Brüsszelben a Dél-Alföld önálló képviseleti irodája — mondta el keddi békéscsabai sajtótájékoztatóján dr. Becsey Zsolt európai parlamenti képviselő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Már az Interpol is körözte
A mindenre kiterjedő kutatómunkának köszönhetően kábítószer került felfedésre röszkei határátkelőhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nagymacskákból szaporulat várható Szegeden
Vadaspark az ország legnagyobb területű állatkertje, a maga negyvenöt hektárjával – derült ki a Rádió 7 mai Napraforgójában, amelyben Veprik Róbert a Szegedi Vadaspark igazgatója és Kristó Imre örökbefogadó voltak a vendégek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Óriásgombolyag és Múzeum és óriási harangláb Nagylakon
A halódó kenderszakmának a szakmagyűjteményét szeretnék létrehozni Nagylakon. Ebben az évben tárgyi eszközöket próbálnak összegyűjteni, amelyből egy érdekes kiállítás is nyílik majd – tudtuk meg a polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Miért nincs Vásárhelyen tanyagondnoki szolgálat?
A tanyán élő emberek, különösen az idősebbek tulajdonképpen el vannak zárva a külvilágtól. Ezért lenne nagy segítség a tanyagondnoki szolgálat, ami jelenleg nincs Hódmezővásárhelyen. Kiss Andrásnét, a Polgármesteri Hivatal Népjóléti Csoportjának vezetőjét arról kérdeztük, az önkormányzat hogyan oldja meg ezt a problémát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Koltai Róbert és Bánsági Ildikó nevettet Vásárhelyen
A hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban Koltai Róbert és Bánsági Ildikó főszereplésével mutatják be Mary Chase „Barátom, Harvey” című vígjátékát. Az Örkény István által fordított darab minden bizonnyal kellemes kikapcsolódást, kacagással teli időtöltést biztosít majd a nézőközönség számára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Szeviép fejlesztheti tovább a Mahart-Szabadkikötő
A szegedi székhelyű Szeviép Zrt. fejlesztheti tovább a Mahart-Szabadkikötő Zrt. infrastruktúráját, miután elnyerte az erre a célra kiírt nyílt közbeszerzési eljárást.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Bartók Béla művelődési ház bezárása ellen tiltakoznak
Több mint harminc kulturális szervezetnek ad otthont a szegedi Bartók Béla Művelődési Központ, amelynek megszüntetéséről és épületének eladásáról február 15-én dönt a csongrádi megyeszékhely közgyűlése - közölte Ordasi Péter, a Bartók Béla Nőikar vezetője hétfőn.

Internetes állásvadászat a közszférában - hír6.hu
Kicsivel több mint egy hónap kellett ahhoz, hogy elmondhassuk: 300 állásajánlat található a közszféra állásportálján. A kevésbé jó hír az, hogy ebből mindösszesen 9 Csongrád megyei van, a választék pedig szűkös: a megyei állások közül 4 egyetlen erdészeti szakközépiskolában található.

Felújítják a szegedi mentőállomást - hír6.hu
Állagmegóvásra és felújításra 25 milliót kaptak a szegedi mentősök a központi költségvetésből. Előreláthatólag májusra készülnek el.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A szentesi önkormányzat a 2013-ig szóló Új Magyarország program keretében több olyan fejlesztési igényt tartalmazó pályázatot nyújtott be, amelyeknek csak az önrésze 4,3 milliárd forint. A képviselők úgy döntöttek, hogy a pályázatokat el kell küldeni, az önrészt pedig kötvény kibocsátás segítségével elő kell teremteni. Ez persze azt is jelenti, hogy az önkormányzatnak és intézményeinek olyan költségvetést kell még ebben a hónapban elfogadniuk, amely alapvetően null szaldós, a működési költségek esetleg hiányát pedig hitelfelvétellel nem lehet kiváltani. Ezért a működésben további megszorítások várhatók, és változatlanul mindent megelőző követelmény a szigorúan takarékos gazdálkodás.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Az idei évben négy szentesi vendéglátóhely csatlakozott a február 7-i Torkos csütörtök elnevezésű akcióhoz. Ezen a héten csütörtökön az akcióban résztvevő négy szentesi étterem, és az ország egyéb vendéglátóhelyei vállalják, hogy „a la carte” kínálatukból, vagy az egyénileg kidolgozott „Torkos csütörtök menüsorból” 50 százalékos kedvezményt biztosítanak a vendégeknek. 2006-ban közel 500, 2007-ben 683 vendéglátó egység csatlakozott az akcióhoz, s idén szintén több száz étterem szolgáltatásait lehet igénybe venni az akció keretében. Szentesen a Páterház Panzió és Étterem, a Galéria Kávéház és Étterem, a Nádas Csárda és a Főnix Étterem csatlakozott a Torkos csütörtökhöz, így ezeken a helyen féláron fogyaszthatják ételüket a vendégek február 7-én.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A szentesi képviselő-testület pályázatot hirdet a Dr. Sipos Ferenc Parkerdő Otthon intézményvezetői álláshelyének betöltésére. A pályázóknak rendelkezniük kell szakirányú szakképzettséggel, legalább 5 év felsőfokú végzettséget vagy felsőfokú szakmai képesítést igénylő, szociális ellátás területén végzett munkakörben szerzett szakmai gyakorlattal, illetve büntetlen előéletűnek kell lenniük. A pályázat elbírálásánál előnyt jelent a szociális intézményben szerzett vezetői gyakorlat, valamint a helyi viszonyok ismerete. A feltételekről és az ügymenetről további felvilágosítás kérhető Lencséné Szalontai Máriától, a szociálpolitikai osztály vezetőjétől a 63/510-323-as telefonszámon.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A szentesi Dr. Bugyi István Kórház és a Magyar vöröskereszt szentesi vezetősége minden héten kedden és szerdán, délelőtt fél 8 és 12 óra között tart véradást a szentesi vérellátó állomáson. Emellett kiszállásos véradást is szerveznek rendszeresen. A következőt ma délután 15 órától 18 óráig rendezik meg a mindszenti művelődési házban, melyre minden véradásra jelentkező, egészséges és segíteni kívánó embert szeretettel várnak.

:: Eric ::
Két napos látogatásra Szegedre érkezik René Roudaut Fanciaország magyarországi nagykövete

:: Eric ::
Szerbiában az elnökválasztás vasárnapi második fordulóját Boris Tadić, a Demokrata Párt elnöke nyerte.

Vasutas sztrájk folytatódik, a Volán kisegít - Szeged Városi Televízió
Vasutas sztrájk folytatódik, a Volán kisegít

Török Márk és az alapszabály - Szeged Városi Televízió
Török Márk és az alapszabály

A felújítás költsége visszatér az energiaszámlákon | Makó
– Ismét lehet pályázni a tömbházak akár teljes körű felújítására – hívta fel február 5-én a makóiak figyelmét a Deák Ferenc utcai, már megújított panelház előtt dr. Buzás Péter polgármester, országgyűlési képviselő.

Hódmezővásárhely hírek | Júniusban kezdenék a 47-es szélesítését | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Ha hinni lehet az ígéreteknek, idén két legnagyobb adósságát is elkezdi törleszteni a kormány Csongrád megyében. Az M43-as építése mellett júniusban szeretnék átadni a munkaterületet a 47-es négy és fél kilométerén a négysávosítást végző cégnek. Ezt a munkát 2009 végéig fejezik be – de ígérték már 2004-re, majd 2006 végére is.

Hódmezővásárhely hírek | A vásárhelyi kapitánynak imponált az esőben szolgáló rendőr | Szeged -
Hódmezővásárhely - Emlékszem egy képeskönyvre, melyben a rendőrt szakadó esőben ábrázolták. Imponált, hogy ilyen viszontagságos körülmények között is szolgálja az embereket – mesélt gyermekkori élményéről Vásárhely rendőrkapitánya. A 49 éves Dezső József külterületi tanyájukon találta meg az igazi békét.

Hódmezővásárhely hírek | Kóbor és levegőző ebek Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Sok a gazdátlanul kóborló, de különben gondozott és nyakörvet viselő kutya a Hódtóban és a belvárosban. Ég az állatvédők telefonvonala, egy hónap alatt negyven jószág eltűnését jelentették a gazdák. Mint kiderült, jellemző az is, hogy a tulajdonosok csak úgy kiengedik a jószágot, hadd szaladjon egyet.

Hódmezővásárhely hírek | Felborult egy trágyát szállító pótkocsi Hódmezővásárhelyen | Szeged -
Hódmezővásárhely - Személyi sérülés nélküli közlekedési baleset történt kedden reggel Hódmezővásárhelyen. Egy tehergépkocsi haladt a földeáki úton Hódmezővásárhely irányába, amikor a Kölcsey utcánál összeütközött egy komposztot szállító mezőgazdasági vontatóval.

Hódmezővásárhely hírek | Petőfire emlékeznek Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Az 1848/49-es forradalom és szabadságharc kirobbanásának százhatvanadik, Petőfi Sándor születésének száznyolcvanötödik évfordulója alkalmából a lánglelkű költőre emlékeznek a következő hetekben Vásárhelyen.

Hódmezővásárhely hírek | Hárommillió jött be a hódmezővásárhelyi bálon | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A gyors számítás szerint közel hárommillió forint lett a szombati vásárhelyi jótékonysági bál bevétele – mondta tegnapi sajtótájékoztatóján dr. Kallai Árpád, a vásárhelyi Erzsébet-kórház főigazgatója.

Hódmezővásárhely hírek | Nagykövet a vásárhelyi Emlékpontban | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Haszan Haszanov, Azerbajdzsán teljes körűen meghatalmazott nagykövete látogatott hétfőn Vásárhelyre.

Hódmezővásárhely hírek | Nagykövet a vásárhelyi Emlékpontban | Szeged - delmagyar.hu
– Megértem és mélyen átérzem az Emlékpont üzenetét – mondta a múzeum megtekintését követően Haszan Haszanov –, hiszen ez a kiállítás akár az azerbajdzsáni nép történetéről is szólhatna.

Makó hírek | Tízezer kilométerről választották Makót | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A makói József Attila Gimnáziumba jár néhány hónapja a 16 esztendős Mee, aki még otthon, Thaiföldön határozta el, hogy a Maros-parti városban szeretne magyarul tanulni. A 18 éves guatemalai Raul ugyanezért jött. Ő az interneten bukkant rá Makóra.

Makó hírek | Tatár István, a matematika makói mestertanára | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A második világháború utáni matematikatanítás tíz legnagyobb hazai egyénisége közé sorolta A matematikatanítás mestersége – mestertanárok a matematikatanításról című, nemrég megjelent kötet a makói pedagógust, Tatár Istvánt.

Makó hírek | Névre szól az ebéd is Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A makói kórház minden egyes betege zárt, hőtartó tálcán kapja meg az ebédet múlt csütörtök óta. Az intézmény gazdasági igazgatója, Pásztor István reméli: az ígéreteknek megfelelően ezt nem csak az elkövetkező három hónapban finanszírozza számukra a központi költségvetés.

Makó hírek | Nem indul eljárás a makói busztragédia ügyében | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Senki ellen nem indul eljárás a tavaly nyáron Makó mellett történt és nyolc halálos áldozatot követelő buszbaleset miatt, ugyanis a tragédia okozója is életét vesztette.

Szentes hírek | Húszezres büntetés a 20-as táblánál Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Nem engedély nélkül rakatta ki a szentesi Petőfi Szállót felújító Pendola Kft. az óránként 20 kilométeres sebességkorlátozó táblát.

Csongrád hírek | Csongrádi fürdő: most vagy soha! | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Közel egymilliárdos fürdőfejlesztést tervez a csongrádi önkormányzat. A beruházás felét újabb kötvénykibocsátásból fedezné a város.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb makói panelház újult meg Makón
A teljes felújítással (tető-, hő-, és vízszigetelése, nyílászárók cseréje, homlokzatszigetelés, dilatációs hézagtömítés) egységessé vált a Deák Ferenc utcai 60 lakásos paneltömb Makón, hisz a mostani beruházást megelőzően a tömb fele 30 lakással már elkészült.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ma sem született megállapodás
redménytelenül zárult a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete és MÁV Zrt. közötti keddi egyeztetés, a vasúttársaság a szakszervezeti követeléseket továbbra sem tartja megalapozottnak sem jogilag, sem gazdaságilag; a munkabeszüntetés egyelőre folytatódik, a szakszervezet délután értékeli a kialakult helyzetet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A tolvajok akcióba léptek
Igen mozgalmas hét után van a vásárhelyi rendőrség, hiszen közel harminc bűncselekmény miatt kellett nyomozást elrendelni – számolt be portálunknak Dr. Dezső József rendőrkapitány.

Szeged hírek | Heti 45 perc jut a technika és életvitel tantárgyra | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az élet gyakorlati oldaláról alig szereznek tapasztalatot a diákok az iskolában, amely elvileg „az életre nevel". Az egyetlen ilyen tantárgy a technika és életvitel, míg például Dániában a foglalkozások 10 százaléka gyakorlati jellegű.

Szeged hírek | Nem adnák a Bartókot a civil csoportok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Bartók Béla Művelődési Központban működő csoportok hétfőn közösen tiltakoztak a ház bezárása ellen. Az alternatívaként felajánlott intézmények nagy részével elégedetlenek. Úgy tudjuk, a városnak évente körülbelül 50 millió forintba kerül a Bartók fenntartása.

Szeged hírek | Tandíj diákhitelből | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Februártól néhány felsőoktatási intézményben kísérleti jelleggel a költségtérítéses hallgatók a „tandíjra" szánt diákhitel összegét egyenesen az egyetem folyószámlájára utalhatják – a kormány január 23-i jogszabály-módosítása alapján.

Szeged hírek | Belvárosi panoráma sok-sok fénnyel | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Porlódhoz méltóan a por az úr Szegednek a Víz után épült, több mint százéves palotái, középületei padlásán. Holott Európa nagyvárosaiban divat a tetőtér beépítése. Igaz, a Tisza-parti városban pedig az a trend, hogy minden új társasházban lakást bújtatnak a cserepek alá.

Szeged hírek | Negyvenegy megyei étterem nevezett be a Torkos-akcióba | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Fél áron ehetnek az ínyencek az ország 1008 éttermében február 7-én. Csongrád megyéből eddig negyvenegy vendéglátóhely nevezett be a Magyar Turizmus Zrt. akciójába. Szeged hírek | Az ifjúsági ház neve: IH Rendezvényközpont | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Új nevet kap az új külsőhöz a Szegedi Ifjúsági Ház, IH Rendezvényközpontnak fogják hívni – így döntött hétfőn a ház vezetése.

Szeged hírek | Garanciális embercsempészet a szerb-magyar határon | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - Már garanciát is vállalnak az embercsempészek az egyik magyar-szerb határszakaszon, hogy biztosan bejuttatják az illegális munkavállalókat az Európai Unióba. A határrendészek azonban a legtöbb illegális határátlépőt elkapják és visszatoloncolják Szerbiába, de az embercsempészek ennek ellenére más-más határszakaszokon újra kísérleteznek, ha kell, akár többször is.

Szeged hírek | Népszerűek a hálátlan állások | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Népszerűtlen feladat a parkolóellenőré és a közterület-felügyelőé. A jegyellenőré még ennél is rosszabb, mert ő mindig személyesen találkozik a megbírságolt ügyfelekkel. Még sincs szabad hely egyik szegedi cégnél sem, sőt inkább nagy a túljelentkezés.

Szeged hírek | A hóvirág dicsérete | Szeged - delmagyar.hu
Szatymaz - Virágzik a hóvirág, a tavasz első hírnöke – szemet, lelket vidító jelenség. A felhős, szürke, nyomasztó téli napokon ez a kedves növény az első reménysugarat jelenti azoknak, akik a tavaszi enyhülésre várnak.

Szeged hírek | Hamis vád a vád: újra bíróság elé állítják Mukit | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az ügyészség szerint K. András a Pénzes Henrietta ellen elkövetett bűncselekmények miatt indított büntetőeljárásban hamisan vádolta meg áldozatának barátját, ezért vádat emeltek ellene.

Szeged hírek | Vadászkéssel indult élelmiszerboltot rabolni Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nem járt sikerrel az a néhány hónap híján 18 éves szegedi fiatalember, aki a hétfő esti órákban álarcban és egy vadászkéssel a kezében ment be az egyik szegedi élelmiszerboltba a bevételt követelve.

Szeged hírek | Utolsó vacsora a szatymazi falvédőn | Szeged - delmagyar.hu
Szatymaz - Márványburkolatot, oltárt kapott a szatymazi magánkápolna. A megszentelt melléképületben már alig férnek el a kegytárgyak, de a tulajdonos addig nem bővít, amíg a kutyája él.

Szeged hírek | Utolsó vacsora a szatymazi falvédőn | Szeged - delmagyar.hu
Szatymaz - Márványburkolatot, oltárt kapott a szatymazi magánkápolna. A megszentelt melléképületben már alig férnek el a kegytárgyak, de a tulajdonos addig nem bővít, amíg a kutyája él.

Szeged hírek | Horvát és szerb bűnözőket fogtak Röszkén | Szeged - delmagyar.hu
Az útlevél-ellenőrzés során derült ki Röszkén, hogy egy belépésre jelentkezett horvát férfit rablás miatt körözi a Nemzetközi Bűnügyi Együttműködési Központ. Emberölés miatt körözték azt a szerb állampolgárt, akit február 3-án a déli órákban állítottak elő szintén a röszkei határátkelőhelyen.

Szeged hírek | Újra Kiskundorozsma volt a végállomás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csak kevesen mentek ki hétfőn az állomásokra és próbálkoztak azzal, hogy vonaton utazzanak a vasutasok hajnalban elkezdett, majd déltől 3 óráig felfüggesztett sztrájkja miatt. A szegediek Kiskundorozsmáról juthattak el Budapestre. A helyzet előreláthatólag kedden sem változik.

Szeged hírek | Ügyeletet vállalna a plázapatika | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A plázapatika a napokban azzal kereste fel az ÁNTSZ-t, hogy elvállalná a Kígyó patika számára terhessé vált ügyeleti gyógyszerellátást Szegeden. Ha a tisztiorvosi szolgálat elfogadja az ajánlatot, a rászorulóknak az orvosi ügyeletektől távoli patikába kell járniuk éjszaka.

Szeged hírek | Kutyapiszok csúfítja a szegedi belvárost | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szent István téren és a Dugonics téren sok szülő félti gyermekét, ha az a fűben játszik: rengeteg a kutyagumi a belváros zöldterületein. Kevés viszont a tároló, a kihelyezett kukákat lelopják, megrongálják. Pedig a gazdi, ha közterületen hagyja kutyája ürülékét, akár ötvenezer forintot is fizethet.

0 megjegyzés: