Spiga

Csongrád megye a médiában 080212

Az SZTE Bölcsészkarán induló mesterképzési szakokról, 250 ágyas klinikai tömb létesítésének előkészületeiről, és az EHÖK tervezett alapszabályáról hallgat meg tájékoztatást a hétfőn ülésező egyetemi szenátus.
http://www.webradio.hu/

Hódmezővásárhely hírek | Látáscsökkentként iratkozott be a vásárhelyi főiskolára | Szeged -

Hódmezővásárhely - A látáscsökkent Szabó Gabriella informatikus mérnöki diplomát szerzett Vásárhelyen. Speciális beszélő szoftver, illetve a képernyőn megjelenő szöveget, ábrákat felnagyító program segítségével dolgozik.

Hódmezővásárhely hírek | Húszmilliót kapnak a vásárhelyi rendőrök | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A járőrök túlóráinak kifizetésére, üzemanyagra, valamint két új motorkerékpár, hitelesített zajszintmérő, három kamera beszerzésére fordítja a várostól kapott húszmillió forintot a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság.

Hódmezővásárhely hírek | Lázár János: Garantálják az emberek biztonságát! | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Megmagyarázhatatlan a rendőrség hozzáállása a terrorgyanús ügyekhez, ugyanis nem tud, vagy nem akar lépéseket tenni az igazság kiderítése érdekében – mondta szombati vásárhelyi sajtótájékoztatóján Lázár János, a Fidesz rendészeti szakpolitikusa.

Makó hírek | Előre menekülne a makói kórház | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Négymilliárdos fejlesztési tervet állított össze a makói kórház az elkövetkező öt évre, hogy vonzóvá tegye magát az új egészségbiztosítási rendszerben. A makói terv az ellátási színvonal javításáról szól.

Makó hírek | Mezőgazdasági felsőfokú képzés indult Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Felsőfokú mezőgazdasági menedzserasszisztens képzés indult a Makói Oktatási Központ és Kollégium Galamb József tagintézményében.

Makó hírek | Napirenden az idei makói költségvetés | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Nyilvános ülést tart szerda reggel 9 órától Makó képviselő-testülete a városháza nagytermében. A képviselők megvitatják az önkormányzat 2008. évi költségvetését.

Makó hírek | Naponta vannak életveszélyben a klárafalviak a főút mellett | Szeged - delmagyar.hu
Klárafalva - Nincsen kijelölt gyalogátkelőhely Kárafalván. A járművek időnként nyolcvannal-százzal robognak keresztül a településen. Mivel a falu mindkét boltja ugyanazon az oldalon van, a helybelieknek naponta át kell kelniük az életveszélyes útszakaszon.

Szentes hírek | Szegeden folytatja a szentesi lexikonszerkesztő | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szegeden folytatja pályáját a szentesi Bodrits István könyvtáros, lexikográfus, aki a Kurca-parti településen eltöltött több mint két évtized alatt országos elismerést szerzett az általa szerkesztett és írt kiadványokkal. Ugyanilyen feladatok várnak rá a megyeszékhelyen is.

Szentes hírek | Egy évtized után újra van rendőre Eperjesnek | Szeged - delmagyar.hu
Eperjes - Tíz éve nem volt körzeti megbízottja Eperjesnek. A megyehatárszéli faluban most újra van rendőr: Skolka Zoltán Orosházáról települt át. A fiatalember az önkormányzattól szolgálati lakást kapott, és itt akar családot alapítani.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kereszteket formáló t betűk
Pusztaszer - A sorok végéről hiányoznak az írásjelek és minden t betű keresztet formál – mondta a vásárhelyi, Pusztaszerről elszármazott Gömöri István költő A Tiszán át című verseskötetéről Nagy Józsefné Pintér Eszter. A bemutatóra február 16-án 14 órától kerül sor a pusztaszeri Alkotóházban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - LEADER ötletek Ruzsán
Ruzsa - A LEADER tervezési időszakában Ruzsán született javaslat túraútvonal fejlesztésre, kulturális programra közösségi terekre és füvészkertre is – tudtuk meg Sánta Gizella polgármester asszonytól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Minden napra két „japán” rajz
Szeged - A Móra Ferenc Múzeum még tavaly ősszel hirdetett rajzpályázatot általános iskolások részére. A Távoli fények – közelítő színek, a régi japán művészet és a modern látásmód című kiállításhoz kapcsolódóan színes vagy fekete tussal készült A/4-es vagy A/3-as méretű alkotásokkal lehetett nevezni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szegedi városvezetésnek nem fontos az uniós érdekképviselet?
Szeged - A Fidesz szegedi önkormányzati frakciója tartott ma sajtótájékoztatót egyrészt a Feszty-körkép megmentésével kapcsolatos költségvetési módosító javaslatait ismertetve, másrészt pedig Botka László, polgármester válaszát várva az uniós érdekképviselet szegedi irodájának elutasításával kapcsolatban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felvételi jelentkezési lap - határidő február 15.
A felsőoktatásba való jelentkezés egyik legfontosabb lépése a felvételi papírok benyújtása. Sokaknak okozhat problémát az ezzel járó rengeteg információ fejben tartása. Ebben az összeállításban egy helyen megtalálható minden lényeges mozzanat a jelentkezés sikeres leadásához.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hét évesen nem lehet tanulni a zenét, kell!
Sándorfalava - Megszűnt a zeneiskola, létrejött az új Sándorfalván, ahol folyik citera-oktatás. A Budai Sándor Citerazenekar ettől függetlenül működik tovább, az utánpótlás-képzést szakkör formájában folytatja Rodler László, aki már 20 éve vezeti az egyesületet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mától változik a patikaügyelet Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - A mai naptól megváltozott a gyógyszertári ügyelet Hódmezővásárhelyen – számolt be a Rádió 7-ben Dr. Kőhegyi Ferenc, a Csongrád Megyei Gyógyszerész Kamara elnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ezúttal a gyermekek mesélhetnek a felnőtteknek
Algyő - A Reneszánsz Évhez kapcsolódóan egy felhívást tett közzé az Algyői Faluház, amelyben a legjobb mesemondókat és szavalókat keresik. Már sokan jelentkeztek, de még mindig várják a magukat megmérettetni kívánó diákokat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Várják a lakosság visszajelzéseit
Hódmezővásárhely - Bár Hódmezővásárhely közbiztonsága országos viszonylatban nagyon jó, lakossági fórumokon felmerült az igény a rendőri jelenlét fokozására – mondta el Benkő Zsolt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A mindszenti diákoknak tilos mobiltelefont vinni iskolába!
Mindszent - A Mindszenti Általános Iskolában, ettől a félévtől tilos a tanulóknak mobiltelefont vinniük az intézménybe. Az iskola szigorította a házrend több pontját – tájékoztatta portálunkat Bagitáné Szécsényi Mária igazgató.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mi lesz a sorsuk az aláírásoknak?
Csongrád megye - A Gazdakörök Csongrád megyei és Országos Szövetsége is csatlakozott az országos aláírásgyűjtéshez az egészségügyi törvény elfogadása ellen. Ők már leadták az összegyűjtött aláírásgyűjtési íveket- tudtuk meg Kispál Ferenctől, a Csongrád megyei elnöktől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új pályázatok, új lehetőségek
Nagymágocs - Az Új Magyarország vidékfejlesztési program aktuális pályázatairól lesz szó ma Nagymágocson, ahol a Szentesi Kistérségi Társulás tanácsadó szervezete tart előadást az érdeklődőknek - tudtuk meg Gyömbér Ferenctől, a helyi vidékfejlesztési iroda vezetője

Társaság alakul a szakképzők munkájának összehangolására Csongrád megyében - hír6.hu
Csongrád megye - Társaság alakul a szakképző intézmények munkájának összehangolására Csongrád megyében, ez nyolc kistérség 34 iskoláját érinti, s csatlakozott a szerveződéshez az orosházi önkormányzat is - közölte Solymos László Szeged várospolitikai alpolgármestere.

Mindentudás Egyeteme helyett Szabadegyetem Szegeden - hír6.hu
Szeged - Szabadegyetem Szeged címmel szervez ismeretterjesztő sorozatot a Szegedi Tudományegyetem (SZTE); az előadások témáit a lehető legszélesebb körből válogatták, így tükrözik majd az intézményben folyó oktatási és tudományos munka sokszínűségét - közölte Rácz Béla rektorhelyettes.
A rektorhelyettes hangsúlyozta, hogy az SZTE kapcsolata továbbra is kiváló a Mindentudás Egyeteme rendezvényeit szervező kht.-val, pusztán takarékossági okokból kényszerültek a szegedi előadássorozat átszervezésére és a névváltoztatásra.

Szeged hírek | Tizennyolc éve 14,80 forintos kenyerünk volt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nosztalgiázunk. Tizennyolc évvel ezelőtti árakat hasonlítunk össze a mostaniakkal, de nem azért, hogy fájdítsuk a szívünket, hanem hogy kiderüljön, eltávolodtak-e a keresetek az áraktól, s ha igen, mennyire.

Szeged hírek | Autóroncsok az utcákon és a feketebontókban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hazánkban évente több mint 60 ezer roncsautót „felejtenek el" végleg kivonni a forgalomból. A roncsok egy része illegális bontókba kerül, a többit az utcán, lakótelepeken vagy az erdők szélén hagyják.

Szeged hírek | Csodálatos élményt ígér José Cura | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - José Curát áprilisban a Szegedi Nemzeti Színházban Otello szerepében láthatja-hallhatja a közönség. A vele készült telefoninterjúban elmondta, ha mindig csak a világ leghíresebb operaházaiban lépne fel, mindig csak ugyanazok hallhatnák. A világhírű tenor jól emlékszik 2001-es szegedi fellépésére, ami a zord időjárás ellenére pozitív élményként maradt meg benne.

Szeged hírek | Influenzamegelőzés Csongrád megyében | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csongrád megyében is nagyon sokan betegedtek meg az influenza miatt az utóbbi hetekben. Aki az ágyban fekve utánaszámolna, meggyőződhetne róla: a megelőzés jóval olcsóbb.

Szeged hírek | Autósmellény: kell vagy nem kell? | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Január elseje óta éjszaka vagy korlátozott látási viszonyok között a gyalogosoknak is láthatósági mellényt kell viselniük lakott területen kívül. Az új szabály azokra az autósokra is vonatkozik, akik külterületi útszakaszon megállnak, és kiszállnak gépjárművükből.

Szeged hírek | Allergiakutatás: 800 jelentkezőt várnak, 5000 Ft-ot fizetnek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az allergia kialakulásában kulcsszerepet játszó gének megtalálására tesz kísérletet a Szegedi Tudományegyetem Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikája, amely egy nemzetközi projektben 400 pollenallergiástól és ugyanennyi egészséges önkéntestől vesz vért.

Szeged hírek | Megszámolták a hajléktalanokat Szegeden is | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szegeden közel hatszázra becsülik a hajléktalanok számát. A múlt hét végi országos akcióhoz e nagyvárosunk is csatlakozott: itt 494 fedél nélküli adatait rögzítették a New Yorkban is bevált módszerrel.

Szeged hírek | Változások a rendőrség és a határőrség integrációja óta | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A graffiti ugyanaz, a határkős emblémára azonban már a magyar címer került a Szeged Határrendészeti Kirendeltség épületén. Másfél hónap telt el a rendőrség és a határőrség integrációja óta.

Szeged hírek | Szembesítés: az esélyes direktorjelöltek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára pályázókat szerda délután hallgatja meg a városházán az önkormányzat kulturális bizottsága. A legesélyesebb két jelölt programját és elképzeléseit szembesítettük.

Szeged hírek | Meglátta Szandrát a látnok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Két napra eltűnt egy tizenhét éves diáklány Szegeden. A család a rendőrséghez fordult, de időközben látnoki segítséget is kértek. A kártyajós megnyugtatta Szandra hozzátartozóit: a lány épségben megkerül.

Szeged hírek | Szomorú csempészek, hatalmas vámbevételek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Schengeni csatlakozásunkkal alaposan átrajzolódtak a határviszonyok – az átszervezések nem kerülték el a vám- és pénzügyőrség dél-alföldi regionális parancsnokságát sem, amely ennek ellenére tízmilliárdokkal gazdagította a magyar állam kasszáját – tudtuk meg Márkus András dandártábornoktól.

Szeged hírek | Elkóborolt baktói lovak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ébren álmodom? – gondolhatta magában az a Tátra téri lakó, aki a paneldzsungel közepén négy lovat pillantott meg békésen legelészni éjnek évadján. Értesítette a rendőrséget. A járőrök néhány perc alatt odaértek, hogy befogják a paripákat.

Szeged hírek | A Feszty-körkép megmentésére kér pénzt az ellenzék | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi Fidesz 84, a KDNP 35 millió forintot adna a Feszty-körkép megmentésére a város költségvetéséből.

Szeged hírek | Kelet népe a Nyugatban: 100 éves a Nyugat című folyóirat | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Február 13-ig tekinthető meg a szegedi Somogyi-könyvtárban a Kelet népe a Nyugatban című kiállítás. A tárlat még szerdáig megtekinthető a földszinti aulában.

Szeged hírek | Tizennyolc éve 14,80 forintos kenyerünk volt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nosztalgiázunk. Tizennyolc évvel ezelőtti árakat hasonlítunk össze a mostaniakkal, de nem azért, hogy fájdítsuk a szívünket, hanem hogy kiderüljön, eltávolodtak-e a keresetek az áraktól, s ha igen, mennyire.

0 megjegyzés: