Spiga

Csongrád megye a médiában 08029-10

belfold.ma.hu: A módosító indítványok nem korrigálják a tb törvény hibáit
Szeged - Az egészségbiztosítási törvényhez benyújtott MSZP-s módosító indítványok nem korrigálják annak hibáit, nem reagálnak a társadalom által megfogalmazott kritikára - közölte Cser Ágnes szakszervezeti vezető pénteken Szegeden

Magyar tudománynak magyar pénzeket - hír6.hu
Szeged - Hét Széchenyi-díjas szegedi akadémikus arra kéri a vállalkozókat, ösztöndíjjal támogassák a száz, nemzetközi visszajelzések szerint legsikeresebb magyar tudóst.

Közös munkához lát az MSZDP és a Centrum Párt - hír6.hu
Szeged - Megállapodást kötött a részben közös munkáról pénteken, Szegeden a Magyarországi Szociáldemokrata Párt (MSZDP) és a Centrum Párt.

Lázár: elfogadhatatlan a rendőrség tevékenysége a terrorgyanús ügyekben - hír6.hu
Hódmezővásárhely - Elfogadhatatlan a rendőrség tevékenysége a terrorgyanús ügyekben, megmagyarázhatatlan, hogy ezekbenaz esetekben vagy nem tud, vagy nem akar lépéseket tenni - jelentette ki Lázár János (Fidesz), az Országgyűlés honvédelmi és rendészeti bizottságának elnöke szombaton Hódmezővásárhelyen.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Magyar Televízió 1-es csatornáján közvetíti az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntőjét. A tizenöt zsűri által kiválasztott dalok közül egy igazán közel áll hozzánk, hiszen a szentesi származású Imre Zsuzsa a Mészáros Gábor és Varga Kiss Sándor szerzeményét, az Érintést énekli. Egy tekerőlant is megjelenik a színpadon, ami úgy képileg, mint hangulatában is remekül illik a dalhoz. A színpadi képhez hozzátartozik a háttérben megjelenített Tisza-kép is. Pénteken este tizenöt előadó közül hetedikként lép fel az Eurovíziós Dalfesztivál magyarországi döntőjében a szentesi Imre Zsuzsa Érintés című dalával. A siker attól is függ, hányan szavaznak az Érintésre. A zsűri hat előadót és dalt választ ki, ezekre szavazhat a közönség a dal ideje alatt, és a produkciók után is még tizenöt percig. A dalt mindenképpen méltó, hogy Magyarországot képviselje a nemzetközi döntőn.

Rádió Szentes 106.1 MHz

Szentes - Szentesen már nyolcadik éve van lehetőség szelektíven gyűjteni a szilárd hulladékot. Ugyanakkor csak az utóbbi három évben sikerült olyan feltételeket teremteni, hogy a célokat minél maradéktalanabbul el lehessen érni. Ekkor már 29 hulladékgyűjtő sziget, az egész város területét lefedve szolgálta a hulladékok válogatott gyűjtését, és a folyamat további részében az elkülönített tárolást. Azóta már, ha szerény mértékben is, de bevételt is hoz ez a tevékenység. Most újabb négy bázist alakítottak ki, hogy még több vállalkozó kedvű lakónak könnyítsék meg a korszerű hulladék kezelésbe való bekapcsolódást. E hónaptól kezdve már a nagyhegyi városrészben lévő Madách utcában, a Deák F. és a Dósai utcák sarkán, a Bocskai utca elején és a Honvéd valamint a Cseuz B. utcák kereszteződésében. Kiss Ferenc, a Városellátó Intézmény csoportvezetője, aki e munkát irányítja, többségében kedvező tapasztalatokról számolt be.




PROMENAD - a vidék hírportálja... - Három határsértőt fogtak
Nagylak - Hamis okmányokkal kísérelte meg átlépni a schengeni határt Nagylaknál három személy tegnap hajnalban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Előzésnél csúszott árokba a Nissan
Csongrád - Megye - Egy súlyos és egy könnyű sérültje van annak a balesetnek, ami a 451-es főúton Csongrád és Kiskunfélegyháza között történt szombaton 19 óra 30 perckor – tájékoztatott Szenti Szabolcs sajtószóvivő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tinédzserdal a XII. Jótékonysági bálon
Midszent - A Mindszenti Általános Iskola Dózsa-telepi Tagintézménye is megrendezte hagyományos jótékonysági bálját az intézmény tornatermében. A rendezvényen az ifjú tengerészek mellett részt vett a horgosi testvériskola igazgatója, Goran Nikityics is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Majdnem meglépett a tél Zsombón
Zsombó - Maszkások vonultak fel ma Zsombó utcáin, elégették a telet, Csólyospálos pedig szomszédolt a Zsombói Farsangon – ez volt a zsombói József Attila Művelődési Ház utolsó programja.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fejlesztésekkel próbál olcsóbb áramhoz jutni Vásárhely
Hódmezővásárhely - 2007-ben a liberalizált energiapiacon nem alakult ki az a kereslet-kínálat, amely lehetővé tette volna, hogy Hódmezővásárhely önkormányzata ismét olyan sikert érjen el, mint 2006-ban, amikor több mint 50 millió forintot sikerült megtakarítani – derült ki Dr. Kovács Pálnak a város energetikai stratégiájáról szóló beszámolójából a vásárhelyi közgyűlésen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhelyre jön az olimpiai bajnok magyar vízilabda válogatott
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen szerepel felkészülési mérkőzésen a magyar vízilabda válogatott. Kemény Dénes csapatának ellenfele Németország lesz a február 20-i találkozón.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A kiáltvány komoly vitát váltott ki a vásárhelyi közgyűlésen
Hódmezővásárhely - Hagyó Miklós szocialista országgyűlési képviselő „A demokrácia nem fél” címmel kiáltvánnyal fordult az ország nyilvánosságához, csatlakozásra szólítva fel a magánszemélyeket, mozgalmakat, egyesületeket, érdekképviseleteket, egyházi és tudományos köröket, pártokat és politikusokat. A felhívást a hódmezővásárhelyi közgyűlés is napirendre tűzte február 7-én, amiből hosszas vita alakult ki.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az új díjat Bessenyei Ferencről neveznék el
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi önkormányzat művészeti díjat kíván alapítani, melyet Bessenyei Ferenc színművészről neveznének el.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kezdődik a második szemeszter
Algyő - Vége a pihenésnek, ismét iskolapadba ülhetnek az algyőiek, kezdődik a második szemeszter. Elsőként egy igen érdekes, szegedi szakemberek által fejlesztett szoftverről lesz szó.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nemzetközi szennyvízcsatorna?
Nagylak -Nagylakon már elkészült a szennyvíztanulmányi terv, amelynek a tervbemutatójára hamarosan sor kerül – tudtuk meg Gyarmati András polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egészségeseket toboroznak az allergiakutatáshoz
Szeged- A szegedi klinika a nemzetközi kutatás egyik fő betegvizsgálati és DNS-mintagyűjtő központja.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Többek közt a szegedi mozdonyvezetők is jótékonykodtak
Szegerd- Jótékonysági célra fordítja a mozdonyvezetők egy csoportja azt a pénzt, amelyet a vasúti sztrájk ideje alatt végzett munkájukért a MÁV Trakció Zrt. felajánlott.

Szeged hírek | Harminchat volt SZTK-s dolgozó kerülhet utcára | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hivatalosan harminchat volt SZTK-s dolgozót küldene el a szegedi klinikai központ. Emellett viszont az ötből három rendelőintézeti fül-orr-gégész és egy asszisztens is felmondólevelet kapott. Az SZTK-s szakrendelés forrásaink szerint így ellehetetlenülhet.

Szeged hírek | Jogvita várható az alkalmasságról | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Információnk szerint a szegedi színidirektorságra pályázott négy jelölt közül csak hárman felelnek meg a jogszabályi előírásoknak. Pénteken a várost vezető koalíciós frakció és a háromtagú szakmai tanácsadó grémium is kialakította álláspontját a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói pályázatáról.

Szeged hírek | Szegeden nyáron még ötezer szálláshely sem elég | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Vajon mennyire minősít egy várost, hány szállodája, panziója van, és azok hány csillagot tűznek a nevük mellé? Úgy gondoljuk, nagyon is, hiszen kedvezőtlenül hat a megítélésére, ha a turista elkerüli.

Szeged hírek | Albán határsértőket fogtak péntek éjszaka Röszkén | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - Nyolc albán határsértőt és egy szerb embercsempészt fogtak el a határrendészek az éjszaka folyamán Röszkén.

Szeged hírek | A vonatok járnak, egyezség nincs | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Már csütörtök este helyreállt a menetrend a szegedi nagyállomáson a vasutassztrájk után, és pénteken is pontosan indultak, érkeztek a vonatok. Ugyanakkor eredménytelenül fejeződött be a pénteken 12 órakor kezdődött egyeztetés a MÁV-Start Zrt. és a Vasúti Dolgozók Szabad Szakszervezete (VDSZSZ) között.

Szeged hírek | Nagy bajban a kis patikák Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Miközben a patikaliberalizáció következtében Szeged belvárosában sorra nyílnak az új gyógyszertárak, addig a városhoz csatolt településeken egyre inkább ellehetetlenülnek. Szentmihály patikája január 28-án zárt be, és hamarosan a tápéi is erre a sorsra juthat.

Szeged hírek | Tavaly kétszáznál is több diák kerülte az iskolát | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Kétszáznál is több szabálysértési eljárás indult tavaly Szegeden iskolakerülés miatt. Amennyiben a szülők is okolhatók a felhalmozott igazolatlan órákért, akkor maximum 50 ezer forintos pénzbírságot is kiróhatnak rájuk a hatóságok.

Szeged hírek | Fórumoztak és tüntettek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Cser Ágnes szerint meg kell győzni a képviselőket, hogy ne szavazzák meg az egészségbiztosítási törvényt. Lakossági fórum és tüntetés volt pénteken Szegeden. A körülbelül hatvanfős csoport előtt Cser kijelentette: az állampolgárok feladata rábírni a képviselőiket arra, hogy ne szavazzák meg a törvényt

Szeged hírek | Egész évben fánkszezon | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Már a nagyi is ismerte a reformkonyhát Molnár Jánosnééknál: azóta öröklődik a családban a pehelyfánk receptje. Kóbori Kovács Vilmosné pedig kéthetente süti kedvenc túrós édességét – lapunk szakácskönyvének e két szerzője egyetért abban, hogy egész évben szezonja van a fánknak.

Szeged hírek | Megszűnt a látogatási stop Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az ÁNTSZ-szel folytatott szakmai megbeszélést követően feloldotta a látogatási tilalmat a szegedi klinikákon és kórházakban Pál Attila a klinikai központ elnöke – közölte pénteken Tombácz Zsuzsanna, a régiós szakhatóság járványügyi osztályvezetője.

Szeged hírek | Gömb a szőnyegben | Szeged - delmagyar.hu
Szeged – A hír igaz, Vasarely megérkezett – mondta péntek délelőtt a Móra Ferenc Múzeumban Zombori István, az intézmény igazgatója.

Szeged hírek | Szeged szebb lett, mint volt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szeged történetének legnagyobb katasztrófáját élte át 1879 márciusában. A Víz pusztítása utáni négy esztendőben tiszta szerkezetű európai városként született újjá, a mérhetetlen erőfeszítéseknek köszönhetően.

Szeged hírek | Tizenhét éve vonultak ki a szovjetek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Közel ötven év megszállás után 1991-ben hazamentek a szovjet katonák. Február 13-án lesz 17 éve, hogy a szegedi „orosz laktanyában" állomásozó bakák kivonultak a városból.

Hódmezővásárhely hírek | Mártélyi képek Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Mártély, Hódmezővásárhely - Vasárnap délután egy órakor nyílik a 42. Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola téli tárlata a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban. Tavaly nyáron több mint hetven alkotó fordult meg a mártélyi szabadiskolában, akik többek között Mosonmagyaróvárról, Sopronból, Siófokról és Debrecenből érkeztek.

Hódmezővásárhely hírek | Hétfőtől hét, később nyolc patika ügyel Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen több mint tizenkét évig a Központi Gyógyszertár látta el az ügyeletet. Az ÁNTSZ döntése értelmében ez február 11-étől, hétfőtől megváltozik: hét, zömmel belvárosi intézményre hárul a feladat, ezek heti váltásban követik egymást.

Makó hírek | Jön a 38 milliárdos hőerőmű, ha a nép is úgy akarja | Szeged - delmagyar.hu
Csanádpalota - Csanádpalota és Pitvaros polgármestere is szívesen venné, ha községük mellé építené hőerőművét Hujber Ottó cége. A nagyvállalkozó tervét a Medgyes- egyházán rendezett népszavazáson elutasította a többség: pedig 133 főnek munkahelyet, a gazdáknak piacot ígértek.

Csongrád hírek | Csongrádon nem tudnak mit kezdeni a legénységi épülettel | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Nem tud mit kezdeni a helyi laktanya legénységi épületével a csongrádi önkormányzat. Az objektumot egy forintért kapta meg a város az Orbán-kormány idején, de a nagyra törő hasznosítási elképelésekből semmi nem lett. Ahhoz, hogy bármire is használják, több százmillió forintot kellene rákölteni.

iWiW - Üzenetek
Ezúton tájékoztatlak benneteket, hogy még 40hely van a délvidéki utazásra. Amenyiben érdekel az út, kérjetek további információt, vagy nézzétek meg a honlapot: http://www.marcius15.mlap.hu

iWiW - Üzenetek
LOVAK ELADÓK!!! MEGMENTÉSRE VÁRNAK!!!
A Tata melletti Dióspusztán gazdára vár 30 ló, akik, ha nem tudják
őket eladni, vágóhídra kerülnek. Valamennyien angol telivérek,
különböző képzettségi szinttel. Nagyon jutányos áron lehet
megvásárolni őket! Egyikük, Génbank, különösen kedves, szelíd,
barátságos, kifejezetten kezdő lovasnak ajánlott, 7 éves telivér.
Adjátok át az üzenetet lóbarát ismerőseiteknek is, talán valakit
érdekelhet! Köszi a segítséget!"
Zsámpár Rózsa
36/70-258-2741

0 megjegyzés: