Spiga

Csongrád megye a médiában 080208

Webradio
Szeged - Megváltozik az elmúlt év szeptemberében bejelentett koncepció és nem az egykori Világ Utcájának területén épül fel a 6000 főt befogadó rendezvénycsarnok, hanem a belvárosban, a Mars téren, az U pavilon és a körülötte elhelyezkedő vásári területen -jelentette be Botka László polgármester a legnagyobb szegedi adózók előtt csütörtökön délután.
A döntés hátteréről -mely a jelenlévők közül is sokakat váratlanul ért- szerkesztőségünknek nem sikerült biztosat megtudnia, az viszont tény, hogy így könnyebben elérhető lesz az új csarnok, mely mellett a nem távoli jövőben hatalmas bevásárlóközpont is épül a kenderfonó helyén.

Webradio
Szeged - A hagyományok szerint a Tanulmányi és Információs Központben rendezi meg az Első Szegedi Lions Klub jótékonysági bálját. Az est bevételéből a SZTE Gyermekklinikája, a mihálytelki Családok Átmeneti Otthona és az Altorjay Alapítvány kap adományt.

Szeged Szerver
Szeged - Aggódik a szegedi lakosság biztonságos gyógyszerellátása miatt Péter Szilveszter kereszténydemokrata önkormányzati képviselő.
Sajtótájékoztatóján elmondta, az önkormányzat egészségügyi bizottsága egy olyan kisforgalmú, a belvárostól távol eső patikát jelölt ki ügyeletesnek, amely sem gyógyszerkincsét, sem megközelíthetőségét tekintve nem látszik erre alkalmasnak.
Péter Szilveszter bízik abban, hogy a Tisztiorvosi Szolgálat mérlegelve a körülményeket, megfelelő döntést hoz az általa meg nem nevezett patika ügyében.

Új klinikai tömb - Szeged Városi Televízió
Szeged - Az új klinikai tömb megépítése után sem lesz felesleges a II-es kórház. Pál Attila, a Szegedi Tudományegyetem Szent-Györgyi Albert Klinikai Központjának vezetője szerint a jövőben például az egynapos sebészeti beavatkozásokat fogják a Kálvária sugárúti épületegyüttesben elvégezni.

Elbocsátások a rendelőből - Szeged Városi Televízió

Szeged - Több mint 30 embert bocsátanak el az egységes egészségügyi ellátórendszerbe integrált rendelőintézetből, erősítette meg tegnapi értesülésünket a Klinikai Központ elnöke. Pál Attila szerint az orvosok esetében erről a tanszékvezetők döntenek.

Mártélyi emlékképek a Tornyai-múzeumban - hír6.hu
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeumban vasárnap 13 órakor nyílik a Mártélyi Képzőművészeti Szabadiskola téli tárlata.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Két szolgálati motort is vásárolnak a támogatásból
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi közgyűlés 2007 szeptemberében olyan döntést hozott, hogy 2008-ban 20 millió forinttal támogatja a helyi rendőrkapitányságot. A támogatás tervezett felhasználásáról Dezső József referált a február 7-i közgyűlésen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Indul az Egészséges Vásárhely Program
Hódmezővásárhely - Mint már korábban beszámoltunk róla, az Egészséges Vásárhely Programra mintegy 170 millió forintot szánnak 2008-ban Hódmezővásárhely költségvetéséből. A programmal kapcsolatos konkrét elképzelésekről Dr. Kallai Árpád szólt a város képviselő-testületének február 7-i közgyűlésén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szinte teljesen eltűnt a csángók kultúrája
Hódmezővásárhely -A hódmezővásárhelyi Árpád utcai Tájházban O. Csegezi Mónika Erdélyben készített fotóiból nyílt kiállítás, melyek többsége Csángóföldön készült. Az alkotó elmondta, hogy az 1980-as években az emberek a teljesség igénye nélkül népviseletet hordtak, amit már szinte teljesen elhagytak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Maros megmentéséért küzdenek
Csongrád megye - Bár a Maros folyó tisztán magyarországi szakasza mindössze 29 kilométer, a Csemete Természetvédelmi és Környezetvédelmi Egyesület mégis fontosnak érzi a vízminőség óvását – derült ki a ma tartott Maros Fórumon, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szuverenitás elve nem csorbul – hangzott el Makón
Makó - Makón lakossági fórumot rendeztek február 7-én az egy biztosító több egészségpénztár témakörében. A makóiak a hétfőn végszavazásra kerülő törvényjavaslat tartalmáról kérdezhették az előadókat, akik között a civilek és a szakma is helyet kapott.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vad miatt borult az árokba
Szentes, Fábiánsebestyén - Vad miatt rántotta félre a kormányt egy autós Szentes és Fábiánsebestyén között.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rockzenész evangélista a Csillagbörtön színpadán
Szeged - „Önök Érték” címmel Pajor Tamás és együttese mutatta be műsorát, február 7-én, délután a Csillagbörtönben büntetésüket töltő elitélteknek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megalkották Vásárhely 2008-as költségvetését
Hódmezővásárhely - Az állami normatíván felül 1,4 milliárd forinttal kell az önkormányzatnak hozzájárulnia az intézmények működéséhez – derült ki Dr. Végh Ibolyának a 2008-as költségvetésről szóló összefoglalójából a hódmezővásárhelyi képviselő-testület február 7-i közgyűlésén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset a 45-ösön!
Hódmezővásárhely, Szentes - Hódmezővásárhely és Szentes között három autó ütközött, az anyagi kár jelentős.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhelyen is megváltozik a gyógyszertári ügyelet!
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen a Központi Gyógyszertár úgy döntött, nem vállalja tovább egyedül az ügyeleti szolgálatot, mert anyagilag nem tudja finanszírozni ezt a feladatot.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tóth József: Tandíj, nem!
Szeged - 2006-ban 132 ezren, 2007-ben pedig mindössze 108 ezren jelentkeztek felsőoktatási intézményekbe. 24 ezer fiatal és családja gondolta úgy egy év alatt, hogy nem tudja finanszírozni a felsőoktatásban való részvételük költségeit - mondta el szerkesztőségünknek a csütörtöki sajtótájékoztatón elhangzottakkal kapcsolatban Tóth József, a Szegedi Fidelitas csoportelnöke.

Szeged hírek | Megtelt táblák a Torkos Csütörtökön | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Torkos Csütörtökön szinte csak az torkoskodhatott, aki már hetekkel korábban helyet foglaltatott magának az akciózó 41 Csongrád megyei étterem egyikében. Például a szegedi Matusalemben egész nap ki lehetett tenni a táblát: "Megtelt".

Szeged hírek | Idősek: aranykor vagy nyomor? | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Minden harmadik Csongrád megyei lakos nyugdíjas. Az arányok egyre romlanak, a szépkorúak létét meghatározó folyamatok tíz éven belül kezelhetetlenné válhatnak.

Szeged hírek | Botka László a nagy adózókkal találkozott | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Elsőként a város mintegy kétszáz legnagyobb adófizető cégét képviselő menedzsereknek mutatta be Szeged 2008-as költségvetését Botka László polgármester csütörtök délután a városházán.

Szeged hírek | Kevesebb baleset, több hamisítás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az országos vezetés jónak minősítette a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság tavalyi munkáját annak ellenére, hogy nőtt az ismertté vált és a százezer lakosra jutó bűncselekmények száma.

Szeged hírek | Mehmet Karcsi végül az apját választotta | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hiába találkoztak Mehmet Karcsi szülei, hiába mondta azt a kisfiú, hogy az édesapjával szeretne élni, egyelőre semmi nem változott. Bogosné Papp Edina és Mehmet Tüysüz még nem állapodott meg gyermekük jövőjéről.

Szeged hírek | Paul Anka énekel a kalapácsos gyilkosnak a Kisszínházban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Arthur Miller Pillantás a hídról című drámáját mutatják be péntek este a szegedi Kisszínházban. Hargitai Iván rendező szerint a mű főszereplője az állati szenvedély. Sallai Nóra, aki ezzel a darabbal mutatkozik be a szegedi közönségnek, úgy fogalmazott: kőkemény dráma.

Szeged hírek | Krisztusi korban a szegedi gibbon | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szeged két természeti szépségének, a Szegedi Vadasparknak és a szegedi füvészkertnek a legérdekesebb lakóira voltunk kíváncsiak. Megkerestük a legidősebbet és a legritkábbat is.

Szeged hírek | Az optikai festészet remekei Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A huszadik századi képzőművészet legjelentősebb magyar származású alkotója, Victor Vasarely főbb műveit néhány hétig a Móra Ferenc Múzeum látogatói is megcsodálhatják. A február 15-én nyíló kiállítás anyagának utolsó darabjai – köztük a közel kétszázmillió forintos aukciós értékű Cheyt-Pyr – pénteken érkeznek Szegedre.

Szeged hírek | Határsértőket fogtak, ezúttal Tiszaszigeten | Szeged - delmagyar.hu
Tiszasziget - Polgárőrök buktattak le határsértőket Tiszaszigeten: a település bejárása után az esti buszra vártak a faluszéli megállóban. Itt figyeltek fel egy mobillal telefonáló idegenre, és a buszváró mögötti bokrokban megbújó két nőre.

Szeged hírek | Önfeledt passzolgatás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A négy román kamionsofőr a dorozsmai vasútállomás Ro-La telephelyén lábtengózik önfeledten, így próbálja elütni az időt – kapta lencsevégre az önfeledt pillanatot szemfüles fotóriporterünk. Kamionjaikra várnak, hogy aztán hazáig vezessék a hatalmas teherautókat.

Hódmezővásárhely hírek | Költségvetési filozófiát vált Hódmezővásárhely | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Mérsékelt és visszafogott költségvetést alkotott a vásárhelyi önkormányzat, melyet a csütörtöki közgyűlés el is fogadott. A korábbi évekhez képest most nem vesznek fel újabb hiteleket, illetve 1,3 milliárdos cél- és 588 milliós általános tartalékkal is számolnak. Az idei büdzsé főösszege 18,9 milliárd forint.

Hódmezővásárhely hírek | Mindszenti nyomozás egy aláírás miatt | Szeged - delmagyar.hu
Mindszent - Hivatali visszaélés gyanújával nyomoz a rendőrség a mindszenti polgármesteri hivatalban. Gyanúsítottként hallgatták ki az alpolgármestert, aki önállóan aláírt egy szerződést arról, hogy száz százalékban állja a város a jegyző tanulmányait.

Hódmezővásárhely hírek | Félárú ízutazás Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A Torkos Csütörtök elnevezésű akcióhoz csatlakozó vásárhelyi éttermekben már hetekkel ezelőtt lefoglalták a helyeket a csütörtöki napra. A vendéglőket járva találkoztunk nagymamával, aki rántott sajtra hívta meg unokáját, valamint Németországban dolgozó vízilabdaedzővel, aki legközelebb talán elhozza az egész csapatot.

Hódmezővásárhely hírek | Egyetemisták tanulják a futómadár-nevelést Vásárhelyen | Szeged -
Hódmezővásárhely - Három struccot tartanak a Szegedi Tudományegyetem Vásárhelyen működő tangazdaságában. A testes szárnyasok gondozásában részt vesznek a mezőgazdasági kar hallgatói is, akik elméletben és gyakorlatban is megtanulják a futómadarak tenyésztésének tudományát.

Hódmezővásárhely hírek | Vásárhelyen még nem készült betegfogadási lista | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A rendelőknek és kórházaknak február elsejétől kellene készíteniük a betegfogadási listát, de nem mindegyik tudta még elindítani a rendszert. Így például a vásárhelyi Erzsébet-kórház sem.

Makó hírek | Kétfelől győzködték Buzást a Koronában | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Csak néhány közbekiáltás zavarta meg az egészségbiztosítási reformról szóló háromórás fórumot a makói Koronában. Az MSZP szakpolitikusa, Tukacs István Domokos Istvánnal, az orvosi kamara megyei elnökével vitázott.

Szentes hírek | Felavatták a reformátusok otthonát Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A szentesi önkormányzat és a református nagytemplomi egyházközség összefogásával épült fel mintegy félmilliárd forintért az idősek otthona. A hajlék megnyitása alkalmából tegnap rendezett hálaadó istentiszteleten Bölcskei Gusztáv püspök hirdetett igét.

Csongrád hírek | Murányi és Bedő egymásra várt | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Bedő Tamás csütörtökön nem vette át azokat az íveket, amiket az Összefogás Csongrádért Egyesület által elvégzett közvélemény-kutatás során töltött ki a csongrádi választók tíz százaléka.

0 megjegyzés: