Spiga

Csongád megye a médiában 08023

Hírszerző - Belföld - Terrorgyanú és Molotov-koktél - Toroczkai ismerőseit hallgatta meg a rendőrség
szeged, Budapaest - Szegeden a nyomozók házkutatást tartottak a testvérpárnál. Erről az egyik testvér értesítette reggel az ügyvédet. Mivel a házkutatásnál nem találtak semmi gyanúsat, a fiatalokat a nyomozók megkérték, hogy kísérjék el őket Pestre, ahol tanúként terrorcselekmény ügyében hallgatták ki őket. Eddig semmivel nem gyanúsítják a két fiatalembert.

Metro - Itthon
Szeged, Budapaest - Pénteken hajnalban a Nemzeti Nyomozó Iroda munkatársai egy szegedi testvérpár lány és fiú tagjának lakásain tartottak házkutatást – tájékoztatta az MTI-t Tóth László ügyvéd, aki 2007. márciusban egy, az interneten megjelent fenyegető videofelvétel miatt indult ügyben képviselte a fiatalokat.

Szeged Szerver
Szeged - SZTE Bőrgyógyászati és Allergológiai Klinikája ingyenes szűréssel egybekötött nyílt napot rendez szombaton, amikor még vizitdíjat sem kell fizetniük a betegeknek.

Drasztikusan visszavágott fák - Szeged Városi Televízió
szeged - Felháborodtak az Osztrovszky utcai lakók. Szerintük túlságosan megnyesik, ezért a legtöbbje tavaszra el fog pusztulni. A Környezetgazdálkodási Nonprofit Kft. közterület-fenntartási divízióvezető-helyettese szerint a drasztikus fanyesésre balesetmegelőzés és az épületkárok kiküszöbölése miatt van szükség. Az életképes növények ezt a beavatkozást jól tűrik, tavaszra újra hajtanak

Ásatási gondok - Szeged Városi Televízió
Szeged - Folytatódhatnak a Szegedi Vár környékén az ásatási munkálatok, hisz mind a szegedi, mind a megyei önkormányzat anyagilag is támogatja azt. Azonban a szakembereknek problémát jelent, hogy jelentős költségeket kell fordítaniuk a különféle közművek kiváltására. A Móra Ferenc Múzeum most tárgyalásokat kezdett a DÉMÁSZ Zrt-vel, hogy a cég anyagilag is támogassa a vezetékek kiváltását.

Költségvetés-információ | Csongrád városának fóruma
Csongrád - Nemtudom nagy gondot okozna-e,más városok gyakorlatát alapulvéve,hogy a honlapon az adott testületi előterjesztések mellett,mondjuk az ülést követő napon a letett anyagok is hozáférhetővé vállnának. Szerintem ez csupán egy kis rugalmasság,az állampolgár tisztelete és az információszabadság maradaéktalan teljesitését jelentené. Lehet,hogy ez még valahol meg is térülne.

Kettős mérce a Hivatalban. | Csongrád városának fóruma
Csongrád - A Jegyző Úr által vezetett polgármesteri hivatal munkatársainak,és az Ön által vezett kistérségi munkaszervezet dolgozóinak munkamorálja megitélésem szerint jelentősen eltér. Addig mig a hivatal dolgozói napi 8 órát dolgoznak,vagy azon túlis, addig a kistérségiek valami oknál fogva naponta többször is a Füsti cukrázdában sziesztáznak,rontva ezzel a két munkaszervezet munkamorálját. Szerintem egy kis odafigyeléssel ez,még most a kezdetek kezdetén helyrehozható.

Szeged Szerver
Az eltelt néhány nap alatt több mint kétszáz orvos, és közel kétezer páciens iratkozott fel arra a listára, amely a háziorvosokat támogatja, a vizitdíj teremtette jobb anyagi helyzet fenntartásáért.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közlekedési információk adáskörzetünkből
Csongrád megye - Csongrád és Békés megyében, illetve az Alföld középső és déli részén esik vagy szemerkél az eső. Az utak csúszósak lehetnek, a látási viszonyok is korlátozottak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 170 kollégista vett részt Vásárhelyen a „Ki mit tud?”-on
Hódmezővásárhely - Három megye 170 kollégista diákjának részvételével rendeztek február 22-én Hódmezővásárhelyen regionális „Ki mit tud?” versenyt a Cseresnyés Kollégiumban

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A hideg színek melegét akarta megmutatni
Szeged - Bár a rajztanárnője korán fölfedezte tehetségét és különórákra küldte, Kelcs László festőművész elmondása szerint gyermekként mégis unatkozott, mert túl keveset foglalkoztak a színekkel. Aztán az élet úgy alakította, hogy a színek és a víz lettek Kelcs László művészetének elindítói és eredményei is. A művésznek Adria színei II. címmel nyílt ma kiállítása Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Bohózatok a színpadon
Csanádpalota - A csanádpalotai színjátszó csoport 25-30 perces bohózatokkal szórakoztatja a közönséget február 23-án Nagylakon. A csoport különlegessége, hogy képviselteti magát a juhásztól kezdve a tanárokig minden foglalkozás.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset: Fiat személyautó borult árokba Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Baleset történt Vásárhelyen a Hódtó utcában a kora esti órákban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem az ügyeletes orvos dönt
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Erzsébet Kórház és Rendelőintézete nevében a tavaly elhunyt mindszenti beteg ügyével kapcsolatban az alábbi nyilatkozatot teszi Dr. Kallai Árpád főigazgató és Dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő:

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megérkeztek a területalapú támogatások ismertetői
Kistelek - Megérkeztek a kisteleki falugazdász irodába a területalapú támogatások ismertetői – mondta el Horváth István falugazdász.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az FKGP részt kíván venni a Parlament munkájában
Hódmezővásárhely - Március végétől kezdve szeretnénk részt venni a Parlament munkájában – jelentette be Hódmezővásárhelyen sajtótájékoztatón Hegedűs Péter.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fejlesztési tervek Szatymazon
Szatymaz - A szatymazi belterületi utcák mindössze 65 százaléka szilárd burkolatú és az is jogos elvárása a lakosságnak, ha aszfaltút nincs, legalább járda legyen. Ezeken túl Egészségház- és iskolafelújítás van a tarsolyban – mondta el dr. Kormányos László polgármester az idei tervekről.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Húsz művel bővül tovább a Vasarely-kiállítás a Móra-múzeumban
Szeged - Még február elején hirdetett akciót az „Én Vasarely-m” címmel a Móra Ferenc Múzeum. A művészettörténetben jártas szakemberek véleménye szerint Magyarországon igen sok eredeti Vasarely-mű lappang vagy magán- családi gyűjtemények része, így e kincseket a szélesebb érdeklődői kör soha nem tekintheti meg – számolt be szerkesztőségünknek Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Késelés szerelemféltésből!
Hódmezővásárhely - Egy 14 éves lány szúrt meg egy 33 éves férfit Vásárhelyen, a Dobó Katalin utcában – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Szenti Szabolcs sajtószóvivő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sose lesz kész az M43-as?
Makó - Visszaszámlálást indított a Fidesz a Szegedet a román határral összekötő M43-as autópálya remélt 2010. május 2-ai elkészültéig pénteken a 43-as út klárafalvi pihenőjében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Koccanásos baleset Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Baleset történt Hódmezővásárhely belterületén az Ady Endre és a Tóalj utca kereszteződésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Peter & Pan Mártélyon muzsikált
Mártély - A mártélyi óvodás és iskolás gyerekek a Peter & Pan gitárduó műsorán vehettek részt a Faluházban. A program, a szegedi Somogyi Könyvtár támogatásával lett megszervezve. Holnap az iskolás tanulók farsangi mulatságára kerül sor a Tisza - parti településen.

Szeged hírek | Heroin végzett a 24 éves Ádámmal Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Túladagolta magát heroinnal egy 24 éves makói fiatalember Szegeden. Ádám már évek óta a fővárosban élt, és transzvesztita előadóművész társát jött meglátogatni. A kábítószert a fővárosból hozta. Katalin szerint a meleg fiú csak jól akarta magát érezni.

Szeged hírek | Szegeden látták el a Belgrádban megtámadott operatőrt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A TV 2 operatőrét csütörtökön Belgrádban, a Koszovó függetlenségének kikiáltása miatt rendezett nagygyűlésen egy doronggal leütötték, a csatorna ötmilliós kameráját darabokra törték. Baji Tibor súlyos fejsérülését a szegedi új klinika baleseti sebészetén látták el, már jól van.

Szeged hírek | Ágnes ma hazajöhet, Alex még marad | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az Ausztriában síbalesetet szenvedett gyerekek egyike, Ágnes már szombaton hazatérhet: édesapjával együtt betegszállítóval hozzák Szegedre. Másikuk, Alex hétfőig még biztosan Ausztriában marad. Társaik, a Béke Utcai Általános Iskola ötödikesei ma délután jönnek haza.

Szeged hírek | Hajvágásra jelentkeztek be a tolvajok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Délelőtt hajvágásra jelentkezett be, este zárás után pedig kifosztotta a Párizsi körúti szépségszalont két 34 éves szegedi férfi. A tolvajokat néhány perc alatt a szemtanúk, két szegedi fiatalember segítségével kapták el a rendőrök.

Szeged hírek | Százéves Irénke néni | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ma tölti be életének századik esztendejét a szegedi Weigel Endréné. Jó egészségnek örvend, úgy gondolja, a hosszú élet titka a „normális életvitel". Irénke nénit két gyermeke és három unokája köszöntheti.

Szeged hírek | Nincs döntés a szegedi ügyeletről | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Négy hónap után, az ígéretek ellenére még mindig nincs hivatalos döntés a szegedi gyógyszertári ügyeletről. Solymos László támogatja, hogy a plázapatika legyen az állandó ügyeletes, mert az könnyen megjegyezhető. Igaz, messze van a belvárostól.

Szeged hírek | Újjászervezik a kisgazdapártot | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - 2009-ben az Európai Parlamentbe, majd 2010-ben a magyar országgyűlésbe is szeretne bejutni az újjászervezés alatt álló, belviszályoktól mentes Független Kisgazdapárt – jelentette be pénteki vásárhelyi sajtótájékoztatóján Hegedűs Péter, az FKgP országos elnöke és Hevesi János megyei elnök.


Szeged hírek | Andjelkovics a tenyeréből eteti Boglárkát a reklámfilmben | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Intim helyzetben, a reggeli készülődés közben láthatjuk Tóth Boglárka szegedi fitneszmodellt a Pick Szeged játékosával, Daniel Andjelkoviccsal. A fiatalok azonban csak egy reklámfilm kedvéért alkottak egy párt – a szalámigyár termékét népszerűsítették.

Szeged hírek | A szegedi Árky László menedzselte Viktor Vasarelyt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Árky László, a Szegedről indult műkereskedő Vasarely képeit is értékesítette. Kanadában telepedett le Árky, aki kiállításokat rendezett a magyar származású művésznek a világ minden táján. Kalandos életéről unokái és dédunokája mesélt.

Szeged hírek | Közös céget alapít az egyetem és az SZBK | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A kutatásfejlesztés segítésére, az ipari kapcsolatok koordinálására közös céget hozott létre a Szegedi Tudományegyetem és a Magyar Tudományos Akadémia Szegedi Biológiai Központja – jelentette be Kiricsi Imre.

Szeged hírek | Újrakezdték a Kumbor-pert | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Újrakezdték a zsaroló szegedi főrendőr és társainak perét Budapesten, a II-III. kerületi bíróságon. A bíróság öt tárgyalási napot tűzött ki a terv szerint az ötödik tárgyalási nap március 7-én lesz.

Szeged hírek | Bibliát lapozva és hallgatva | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A magyar egyházak 2008-at a Biblia évének nyilvánították. Ennek apropóján megkérdeztünk diákot, fiatalt és családos szegedi keresztényt is: miért és hogyan forgatják a Szentírást. Kiderült: akár sokat, akár keveset olvasnak belőle, az évezredes bölcsesség mindnyájunk életében „működik".

Szeged hírek | Hétvégén újra leállhatnak a vonatok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tovább folytatódhat a vasutassztrájk a hétvégén. Információink szerint a VDSZSZ ezzel akarja nyomatékosítani követeléseit a hétfői tárgyalások előtt.

Hódmezővásárhely hírek | Mindszenti betegügy: az orvost vádolják | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi kórház ügyeletes orvosát vádolja az ügyészség a mindszenti beteg halálával kapcsolatos ügyben. A doktornőt nemcsak ügyvédje védi, közleményben áll ki mellette a kórház igazgatója és a város polgármestere is.
Makó hírek | Nem nyertek a vizitdíjjal a makói kórházban | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A makói kórház és rendelőintézet járóbeteg-szakellátásának 14 millió forint pluszbevételt hozott a vizitdíj, ugyanakkor – mivel az intézkedés miatt 23 százalékkal csökkent a betegforgalom – a bevételkiesés 39 millió.

Szentes hírek | Kiadják a kötvénycsomagot Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Más önkormányzatokhoz hasonlóan Szentes is kötvénykibocsátással teremti elő a pályázatokhoz szükséges önerőt – így döntött tegnap a város képviselőinek többsége. Az ellenzék tartózkodott a szavazáskor.

Csongrád hírek | Csongrádon a jobboldal is megszavazta a büdzsét | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A vita alatt egyáltalán nem tűnt úgy, hogy a helyi jobboldal megszavazza Csongrád 2008-as költségvetését, végül mégis ez történt a képviselő-testület tegnapi ülésén. A tanácskozás során több ellenzéki javaslatot is elfogadott a szocialista polgármester, aki nem leplezte örömét, mikor az előterjesztést megszavazta a grémium.

0 megjegyzés: