Spiga

Csongrád megye a médiában 080228

:: Eric ::
West Balkán - Habár a Belgrádban levő külföldi kirendeltségek nagyobb része végzi rendes tevékenységét, a kialakult politikai helyzet miatt az USA, Németország és Szlovénia nagykövetsége a továbbiakig nem ad ki vízumokat.

:: Eric ::
A nemzetiségi iskolákat hatványozottan sújtja a gyermeklétszám apadása, ráadásul nincs elég pénz a magyar tankönyvek szerb fordítására, a szerbiai tankönyvek tematikája pedig nem illeszkedik a magyar tanrendbe.

Gaby blogja | Csongrád városának fóruma
Csongrád - Dr. Kuruc Ferenc képviselő úr,volt rendőrkapitány úr!
Autó vezetés közben, nem álló,mozgó gépkocsiban, kézbenfogott mobiltelefonnal még Önnek sem szabad beszélni?
/Történt ez 2008. február 27-én 12 órakkor, a Táncsics Mihály utcán./

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - 2008. február 15.-én lezárult a www.noeldekor.hu által az interneten meghírdetett és itt a www.algyo.hu-n promotált "2007-es ünnepi fények" fotópályázat szavazása, melynek eredményéről az alábbi tájékoztatást juttatták el hozzánk a szervezők:

A tarlót is ellenőrzik - Szeged Városi Televízió
Csongrád megye - Idén szigorúbb szankciókra számíthatnak azok a gazdák, akik nem mentesítik a tarlót a parlagfűtől. Tavaly Bács-Kiskun, Baranya és Pest megyében fizettek a legtöbbet a gazdák - derült ki az ANTSZ Dél-Alföldi Regionális Intézetében tartott szezonnyitó konferencián.

Lomnici Szegeden - Szeged Városi Televízió
szeged - A bíróságokra vonatkozó jogszabályok módosítását javasolja az Országos Igazságszolgáltatási Tanács. A javaslatcsomagot Pécsi Tudományegyetem, Pázmány Péter Katolikus Egyetem valamint az Eötvös Károly Intézet munkatársai állították össze.

Művelődési pályázati kiírás | Makó
Makó - Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Oktatási és Művelődési Bizottsága 2008-ban pályázatot hirdet 2008. március 1-jétől 2008. december 31-ig megvalósuló programokra. Az e célra felhasználható támogatási keret 850 ezer forint.

Külügyi pályázati kiírás | Makó
Makó - Makó Város Önkormányzati Képviselő-testülete Oktatási és Művelődési Bizottsága 2008. évi költségvetésben biztosított Külkapcsolati pályázati alap felhasználásával pályázatot hirdet a 2008. március 1-jétől 2008. december 31-ig megvalósuló programokra/tevékenységekre. Az e célra felhasználható támogatási keret: 1 millió forint.

Hír6.hu – A Turandot nyitja a Szabadtéri Játékok programját
Szeged - A Turandot című Puccini-operával indul július 4-én a Szegedi Szabadtéri Játékok programja, amelyben egy világpremier is helyet kapott: a Szentivánéji álom című musical bemutatója - mondta Bátyai Edina igazgató, Budapesten.

Hír6.hu – Magabiztos szegedi rendőri jelentés
Csongrád megye, Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság állománygyűlés keretében a mai napon tartotta az elmúlt évet értékelő munkaértekezletét. Az értekezleten részt vett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Lukács János dandártábornok.

Hír6.hu – Magyar-román orvosi tapasztalatcsere
Szeged - Temesvári egészségügyi intézmények képviselői vettek részt hétfőn Szegeden egy, a két ország orvosainak és gyógyszerészeinek kedvező gyakorlatát bemutató tapasztalatcserén.

Hír6.hu – Oscar-éjszaka lesz Szegeden
Szeged - Nyolc Oscar-díjas és Oscarra jelölt filmet láthat a közönség vasárnap éjszaka a szegedi Belvárosi Moziban.

Szentesi Élet
Szentes - Kellemes meglepetés érte a városi sportünnepségen Cseuz László nyugalmazott testnevelő tanárt, ismert sportembert. Az ünnepség utolsó fázisában Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő fölolvasott egy levelet, amelyben az állt, hogy a polgármesteri alap terhére 500 ezer forint támogatást nyújt a pekingi útjához. A sportcsarnok közönsége is nagy tapssal fogadta a bejelentést.

Rádió Szentes 106.1 MHzSz
Szentes - A következő héten a Fidesz - KDNP helyi szervezetének képviselői több helyszínen is tartanak fórumot. Antal Balázs Tibor, a , 12-es számú választókörzet egyéni Önkormányzati képviselője személyes fogadóórát tart március 5-én, szerdán, délután fél négykor a Boros Sámuel - Leininger utca kereszteződésénél, a Gyulavári boltnál; 18.00 órakor a Magyartési Művelődési Házban. Sipos Antal, a Fidesz - KDNP, 13-as számú választókörzet egyéni Önkormányzati képviselője személyes fogadóórát tart március 7-én, pénteken, délután 3 órakor a Nagyhegyszéli út 23. szám alatti Élelmiszerboltnál. Móróné Tulipán Edit, a FIDESZ - KDNP, 14-es számú választókörzet egyéni Önkormányzati képviselője személyes fogadóórát tart március 07-én, pénteken, délután 5 órától a Gróf Széchenyi István Általános Iskolában. Mindhárom képviselői fogadóórán vendég: Halmai László, a Fidesz Csongrád megye 5. számú választókerület elnöke, a Csongrád megyei közgyűlés képviselője.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Megnyitotta kapuit a Szentesi Református Idősek Otthona. Befejezéséhez közeledik a Református Nagytemplom felújítása is. Lassan elkezdődhet a két épület környezetének parkosítása: növények ültetése, padok, hulladékgyűjtők kihelyezése. A Kiss Bálint utcai idősek otthona előtt lévő fákat megvizsgálták a szakemberek és megállapították, hogy a fák egészségi állapota az időjárási viszonyok és az építkezés által okozott károk együttes hatásaként vészesen megromlott. Van olyan egyed köztük, amelyik kifejezetten balesetveszélyes. Kovách Péter lelkipásztorral egyeztetve olyan terv született, hogy - két fa kivételével - valamennyi fát szükséges kivenni és életerős példányokkal pótolni. A fajtaválasztás során figyelemmel kell lenni a rendelkezésre álló szűk térre, ezért olyan fajokat kell telepíteni, amelyeknek a természetes habitusa oszlopszerű, hogy a későbbiekben ne okozzanak károkat a homlokzatban. Ennek megfelelően a főtér túloldalán, a Kossuth tér 5. számú épület előtt lévő egységes oszlopos fasor tükörképét hozzák létre.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Fidesz MPSZ szentesi szervezete sajtóközleményt tett közzé, melyben nehezményezi, hogy a Csongrád megyei 5. számú Választókerület egyéni országgyűlési képviselője az általuk készített petíció átvételét már második alkalommal utasította vissza. Emiatt elmarad a február 29-re meghirdetett Fidesz által szervezett program. Ezt követően nyílt felhívásban Halmai László, a Fidesz MPSZ szentesi választókerületi elnöke nyilvános vitára hívta ki Szirbik Imrét, mint országgyűlési képviselőt, március 6-án, 16 órára, a Kossuth térre.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Bodnár és kovácsműhelyt is adnak át az idei gazdanapon
Hódmezővásárhely - 1906 óta kezdik a gazdabált palotással Hódmezővásárhelyen a Fekete Sasban. Jegyek még korlátozott számban kaphatók az idei gazdabálra, de a gazdanapon is találhatunk érdekességeket.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Évértékelő munkértekezlet a rendőrségen
Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság állománygyűlés keretében a mai napon tartotta az elmúlt évet értékelő munkaértekezletét. Az értekezleten részt vett a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője, dr. Lukács János r. dandártábornok.

Városi Visszhang Szentes » Az “igenekért” kampányol
Szentes - Farkas Sándor
, a FIDESZ Magyar Polgári Szövetség - KDNP országgyűlési képviselője az alábbi helyszíneken találkozik választóival az elkövetkező napokban:

Március 03-án 16.30 órakor Árpádhalom, Polgármesteri Hivatal, 19.00 órakor Fábiánsebestyénben a Faluházban.
Március 04-én 16.30 órakor Derekegyházán a Művelődési Házban, 19.00 órakor Szegváron a Polgármesteri Hivatalban.
Március 05-én 16.30 órakor Eperjesen a Faluházban, 19.00 órakor Nagytőkén a Művelődési Házban.
Március 6-án 16.30 órakor Nagymágocson a Művelődési Házban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Uniós segítséggel építik át az Újvárosi Óvoda Erdélyi püspök
Makó - Pályázatot nyújtott be Makó az Erdélyi Püspök utcai óvoda korszerűsítése érdekében a DAOP „Alapfokú nevelési-oktatási intézmények és gimnáziumok infrastruktúrájának fejlesztése” programjára – tájékoztatta szerkesztőségünket Sarnyai Tibor sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fotókiállítás a Szegedi Kortárs Balettről
Szeged - A Szegedi Kortárs Balett társulatának próbáit megörökítő kiállítás nyílik Szakács Ildikó fotográfiáiból a húszéves társulat A tudattalan című produkciójának bemutatója előtt, a Kisszínház előcsarnokában pénteken este.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Balesetveszély volt Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Feltehetőleg nagymennyiségű gázolaj folyt az úttestre a Csütörtök reggeli órákban a Tóalj és a Szőnyi utca kereszteződésénél.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Picasso-tárlat - megérkeztek az utolsó darabok
Szeged - A Picasso-tárlat utolsó darabjai is megérkeztek szerdán a szegedi Regionális Összművészeti Központba (REÖK).

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pénteken farsangoznak a dóci iskolások
Dóc - Pénteken farsangoznak a dóci iskolások. A műsorban minden osztály rövid jelmezes műsorszámmal lép fel, melyet zsűri értékel – tudtuk meg Huszka Zoltánné tagintézmény-vezetőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elfogadták Sándorfalva költségvetését
Sándorfalva - Minimális hiánnyal tervezik Sándorfalva 2008-as költségvetését, azonban a pályázati tervekhez szükséges fedezetet kötvény kibocsájtásával biztosította a város – tájékoztatott Kakas Béla polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hova lett a pénzünk?
Hódmezővásárhely - Megterheli a családi kasszát a vizitdíj fizetése, derült ki a hódmezővásárhelyi Újvárosi Olvasókörben tartott lakossági fórumon. Több lakos hangot adott annak, hova lett az a pénz, amit évtizedeken keresztül levontak tőlük egészségügyi járulékként.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Útlezárás volt Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Útlezárás volt Hódmezővásárhely belterületén a 47-es főút belvárosi szakaszán és az Oldalkosár utcában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szikáncsi emberek számára megterhelő a vizitdíj
Hódmezővásárhely - A szikáncsi emberek számára megterhelő a vizitdíj kifizetése, derült ki a február 27-én rendezett lakossági fórumon, amelyet a népszavazásról tartottak a településrészen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Oktatási pályázatokat ismertettek a CSMKIK-ben
Csongrád megye, Szeged - A Térségi Integrált Szakképző Központok (TISZK) pályázati lehetőségeiről tartottak előadást a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara (CSMKIK) Humán Klubjában február 27-én, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nyílt levél Dr. Takács Róbertnek
Hódmezővásárhely - Mészáros Tamás, az MDF helyi szervezetének elnöke nyílt levélen keresztül reagált Dr. Takács Róbert, az SZDSZ vásárhelyi szervezetének nevében írt közleményére.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Negyvenegy Rippl-Rónai alkotás a Mórában
szeged - Pénteken nyit a szegedi Móra Ferenc Múzeumban látható Rippl-Rónai emlékkiállítás. A magyar festészet meghatározó alakjának 41 alkotását már elhelyezték a múzeumban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Zákányszék veszi át a soros elnökséget
Csongrád megye, Pusztamérges - Megtartotta közgyűlését a Homokháti Kistérség Gyermek- és Ifjúsági Önkormányzata. A Pusztamérgesen megrendezett Ifjúság Tér Konferencia nyitóeseményeként lezajlott tanácskozás megerősítette az ifjúsági önkormányzatok együttműködési szándékát, egyhangú igen szavazattal erősítették meg a még 2001-ben elfogadott működési alapokmány hatályát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 6,2 milliárd szociális beruházásokra
Csongrád megye - A február 27-én jelent meg a „Szociális alapszolgáltatások és a gyermekjóléti alapellátás fejlesztésére, valamint közösségi terek és bölcsődék korszerűsítésére és építésére” c. európai uniós pályázat a Dél-alföldi régióban csaknem 6,2 milliárd forintos keretösszeggel. A régió három megyéjében e célra 2013-ig összesen 11 milliárd 250 millió forintot fordíthatnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lámpás Kisteleken
Kistelek - „Lámpás”-program címmel tart rendezvényt kedden a MIÉP Kisteleki Szervezete Kisteleken a Rendezvényházban – tájékoztatott Kovács Imre elnök.

Makó hírek | Aki stroke-ot kap Makón, ezután is sokat utazik | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A minisztériumhoz tavaly ősszel eljuttatott kérelmek ellenére fél év után sem került vissza a stroke-osok ellátásának teljes joga a makói kórházhoz.

Makó hírek | Felújítási program: Makó támogatja a pályázókat | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Az érintett lakók szerint megérte részt venni a makói panelprogramban, ugyanis havi hét-nyolc ezer forintos megtakarítást is elkönyvelhetnek egy átlagos méretű lakásban.

Szentes hírek | A szentesi rendőrök az elsők a megyében | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A tavalyi számok azt mutatják, a megye rendőrkapitányságai közül a szentesiek dolgoztak a legeredményesebben: a nyomozási eredményességi mutató hetvenszázalékos.

Szentes hírek | Tagokat zártak ki a szentesi Fidesz-szervezetből | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Öt tagot kizártak a Fidesz szentesi szervezetéből, az erről szóló határozatot a minap kapták meg az érintettek. Egyikük, Szebellédi Anna – a gondozási központ nyugalmazott igazgatója – furcsának tartja az eljárást.

Szentes hírek | Szirbik Imre a makói modellt követné | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Önálló képviselői indítványában Szirbik Imre azt javasolja a megyei önkormányzatnak, hogy a Horváth Mihály Gimnázium kapja vissza önállóságát, a szentesi kórháznak pedig képezzenek az idei költségvetésben céltartalékot a lejárt tartozásai fedezeteként.

Szentes hírek | Nagytőke: kényszerből közös körjegyzőség | Szeged - delmagyar.hu
Nagytőke - Az ötszáz lakosú Nagytőke – egyéb lehetőségei híján – körjegyzőséget készül alakítani a közeli Szentessel. A csütörtöki testületi ülésre a város jegyzőjét várják a faluba.

Szentes hírek | Kispiac, kis haszon, kevés vásárló Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Szinte magukat kínálják Szentesen a Kossuth utca és a Klauzál utca sarkán lévő kispiac árui. Hagyma, répa, paradicsom majd kicsattan, de aranylik a méz és a dió is. Vevőt azonban csak elvétve látni.

Szentes hírek | Nem a város állja a cechet Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Foglalkoztatja a szentesieket a kérdés, hogy kijavítja ki a 2006 januárjában felavatott megyeháza épületén észlelt hibákat, miután a felújítást végző Délépítő Zrt. ellen felszámolási eljárás folyik.

Szentes hírek | Egy létrás kocsit használ Szentes és Vásárhely | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Több száz szórólapot hagytak a szentesi tízemeletesekben ismeretlenek. Arra hívják fel a lakók figyelmét, vigyázzanak a tűzzel, ugyanis a város eladta a tűzoltók létrás kocsiját.

Csongrád hírek | Főépítészt keres Csongrád | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Főépítészi pályázatot hirdetett a csongrádi polgármesteri hivatal, azonban a kiíró sem túl optimista. Berkes István jegyző szerint ebben a szakmában nem túl kecsegtető ajánlat egy közalkalmazotti állás. Ha lesz jelentkező, közvetlenül nem szólhat bele a döntésbe a helyi politika. Vagy mégis?

Csongrád hírek | Panelprogram: az első fecske Csongrádon | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Egy tizenegy lakásos lépcsőház mutatna példát a Csongrád panelházaiban élő lakóközösségeknek, de előbb tudni szeretnék, mennyit vállal az önkormányzat az iparosított technológiával épült tömbök felújításából.

Csongrád hírek | Hírverés kell a csongrádi boroknak | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A csongrádi szőlőhegy termelői azt szeretnék, hogy az általuk befizetett literenkénti nyolcforintos forgalomba hozatali járulékból reklámozhassák a térség borait. Ha csak a felét kapnák vissza az összegnek, akkor is több jutna a „cégérre", mint eddig.

Csongrád hírek | Minden rablót elkaptak a csongrádi rendőrök | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Nyomozás eredményességi szempontból az elmúlt öt évet figyelembe véve tavaly teljesített legjobban a csongrádi rendőrkapitányság állománya. Területükön nem volt gépjárműlopás, illetve az összes rablást felderítették.

Csongrád hírek | A csongrádi elkerülő előny lesz a szentesieknek is | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A csongrádi elkerülő út megépítésével és a 451-es út Kiskunfélegyházáig tartó szakaszának felújításával rövidül a menetidő: a szentesiek néhány perccel hamarabb érnek fel a fővárosba vezető sztrádára.

Csongrád hírek | Elűzik a bűzt Csongrádról | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A csongrádi csatornahálózatból itt-ott kiáradó bűz megszüntetéséhez beruházásra lesz szükség. A város 575 millióra pályázik, hogy bővíthesse a tisztítómű kapacitását. Március elején kipróbálják azt a technológiát, ami eltüntetheti a kellemetlen szagokat.

Szeged hírek | Düledező kalyibák a Maros partján | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hét elhagyott, kifosztott, lepusztult, félig összedőlt kalyiba árválkodik pár száz méterre a várostól a Maros-parton. A terület gazdája, az erdészeti vállalat csak akkor bontja le a munkásőr időkből ott maradt bungalókat, ha ahhoz hozzájárulnak a tulajdonosok.

Szeged hírek | Lippai Pál az új díszpolgárjelölt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Botka László polgármester elődjét, Lippai Pál ügyvédet jelölte a díszpolgári címre. Ezt Szeged rendszerváltás utáni első emberének tegnap, ebédnél mondta el – Lippai Pál meglepődött.

Szeged hírek | Füstmentesít a minisztérium | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi példa országos törvénnyé válhat, az egészségügyi tárca tervei szerint tilos lenne a dohányzás a játszótereken is. Akár már idén júliustól.

Szeged hírek | Kifogásolta a tervtanács a Hunguest-terveket | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Elsőre nem kapott zöld utat a hét és fél milliárdos újszegedi fürdő- és szállodakomplexum rendezési és építési terve a területi és a központi tervtanácstól, amely átdolgozásra javasolta a terveket.

Szeged hírek | Újra párban Jónás Zsuzsa és Haller János | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Különleges premierre készül a 20 éves jubileumát ünneplő Szegedi Kortárs Balett: pénteken este mutatják be a kisszínházban A tudattalan című, kétrészes darabot, Duda Éva és Juronics Tamás koreográfiáját.

Szeged hírek | Félmilliárd forint a régiónak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Idén minden eddiginél több, félmilliárd forintot meghaladó pályázati pénz jut a régió civil szervezeteinek. Különösen jó hír, hogy egy összegben hozzá is juthatnak.

Szeged hírek | Késésben a Bálint Sándor-ház | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Újabb késéssel, de a tervezettnél több pénzből, várhatóan az idén elkészülhet az alsóvárosi Bálint Sándor-emlékház. A város már megvette a Nyíl utcai műemlék ingatlant.

Szeged hírek | Szeged Budapesten csábított vendégeket | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szeged a tizenegyedik leglátogatottabb magyarországi város – idén először a Nemzetközi Utazási Kiállítás és Vásár nyitása előtti napon, tegnap harangozta be a fővárosban az új idegenforgalmi szezon programjait.

Szeged hírek | Három kérdés a népszavazáson | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Legutóbb 2004-ben járultak a választópolgárok az urnák elé, hogy népszavazási kérdésekben kinyilvánítsák véleményüket. A március 9-i népszavazásra a kormány 4,47 milliárd forintot biztosított. A korábbi voksolásokhoz képest mostanra néhány szabály megváltozott.

Szeged hírek | Bravózva ünnepelte a publikum a nagyszínházban Kesselyákékat | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi operajátszás nevezetes napjai közé került 2008. február 26-a, amikor először adták elő a nagyszínházban teljes egészében Wagner Ring-tetralógiájának egyik darabját, A walkürt. A bombasikerű koncertet Kesselyák Gergely vezényelte.

Szeged hírek | Rippl-Rónai kiállítás nyílik pénteken Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A modern magyar festőművészet meghatározó alakjának, Rippl-Rónai Józsefnek 43 művét állítják ki pénteken a szegedi Móra Ferenc Múzeum dísztermében. Az időszaki tárlatot április végéig nézhetik meg a látogatók.

Szeged hírek | Lomnici Zoltán Szegeden járt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az ügyészségek kiköltözésével kezdődhet meg a Csongrád Megyei Bíróság szegedi, Széchenyi téri épületének felújítása. Mintegy félszáz jogszabályváltozást kezdeményez Lomnici Zoltán.

Szeged hírek | Szerdán érkezik Szegedre az Ausztriában megsérült kislány | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hazajöhetett a klagenfurti kórházból a múlt hét hétfőn Ausztriában síbalesetet szenvedett két magyar gyermek egyike. A 11 éves kislányt menővel vitték Szegedre. A másik sérült, egy 10 éves kisfiú még az osztrák kórházban maradt.

Szeged hírek | Csaló pénzváltót keres a rendőrség Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság csalás bűncselekmény miatt ismeretlen tettes ellen folytat nyomozást. Az elkövetéssel gyanúsított személyleírása a következő: 30-40 év körüli, 160 cm magas, kreol bőrű, erős-, zömök testalkatú, kerek fejű, szeme sötét.

Hódmezővásárhely hírek | Gazdanap és bál lesz szombaton Hódmezővásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A Hódmezővásárhelyi Gazdasági Egyesület, a Gazdakörök Csongrád Megyei Szövetsége és a helyi önkormányzat szombaton rendezi meg Vásárhelyen a gazdanapot és gazdabált.

Hódmezővásárhely hírek | Művészeti díjat neveznek el Bessenyei Ferencről | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A család hozzájárulásával Bessenyei Ferencről nevezik el Hódmezővásárhelyen azt a művészeti díjat, melyet a közgyűlés májusban alapít.

Hódmezővásárhely hírek | Újra ivartalanítási akciót tartanak Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi állatvédők márciustól újabb kedvezményes ivartalanítási akciót szerveznek, hogy kevesebb legyen a nem kívánt szaporulat, és az utcára kerülő jószág.

Hódmezővásárhely hírek | Kibékülhet a polgármester a képviselőkkel Mindszenten | Szeged -
Mindszent - A bíróság ítélete nyomán a mindszenti polgármester tovább dolgozhat, együtt azokkal a képviselőkkel, akik az elmozdítását kezdeményezték. A felek a hátralévő két és fél évre „korrekt munkakapcsolatot" képzeltek el a település érdekében. Közben a rendőrség a korábbi feljelentések nyomán több önkormányzati ügyben is nyomoz.

Makó hírek | Új csatorna épül Lesiben | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Megoldódnak a makói Lesi városrész belvízgondjai annak a tizennégymillió forintos beruházásnak a jóvoltából, amelynek keretében új csatorna és egy szivattyú épül a területen.

Makó hírek | 910 ezer lesz a széfszámla Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Csaknem egymillió forintjába kerül a makói kórháznak, hogy megvegye az egészségügyi szaktárca által előírt széfeket. Meg is rendelte február 15-éig – ha ezt elmulasztotta volna, a működési engedélye kerül veszélybe.

Makó hírek | Makón toborzott a Magyar Gárda | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Toborzónapot tartott hétfő délután Makón a Magyar Gárda. A Csanád vezér téren, a Szent István-szobornál árpádsávos zászlók alatt előbb Tóth Péter, a Jobbik megyei elnöke beszélt többek között arról, hogy úgy érzi, visszatértek az ötvenes évek Magyarországra, mert a hatóságok a népszavazás közeledtével ismét zaklatták tagjaikat.

Makó hírek | Schmitt Pál Makón lelkesített a szavazásra | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Schmitt Pál, a Fidesz uniós képviselője, alelnöke buzdította közel százfős hallgatóságát hétfő délután a Petőfi parki Kisbagoly vendéglőben arra, hogy voksoljanak három igennel a népszavazáson.

Makó hírek | Rendkívüli támogatás az ipari parkba költözőknek Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Ingyen megkaphatja az ipari park egyhektáros portáját, és ezen felül még 15 millió forintos támogatásban részesülhet az a makói vállalkozás, amely vállalja: ötven új munkavállalót foglalkoztat. A városvezetés reméli: a rendkívüli akció fellendíti a vállalkozási kedvet.

Makó hírek | Öngyilkos lett a román képviselő Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Öngyilkos lett a makói román kisebbségi önkormányzat egyik képviselője, Vadaszán Aurél. Sokan a helyi szeszfőzde vezetőjeként is ismerték – ötvenegy éves volt.

Makó hírek | A Fidesznek is tetszik a vízmű | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Szerdán a Makó Térségi Víziközmű Kft.-nél jártak az ellenzéki Fidesz-frakció képviselői, akik elhatározták, hogy végigjárják a városi intézményeket.

Makó hírek | Ünnepel a környék legrégebbi óvodája | Szeged - delmagyar.hu
Kiszombor - Százhuszonöt éves a kiszombori óvoda – a térségben ezt alapították a legrégebben. A falu polgármesterétől, Szegvári Ernőnétől megtudtuk: az óvoda alapítását a helyi Vöröskereszt kezdeményezte azért, mert abban az időben mindenki a földeken dolgozott vagy a Rónay-uradalomban, így nem volt, aki a gyerekekre vigyázzon.

Makó hírek | A bioerőmű úgy kell Csongrád megyébe, mint egy falat kenyér | Szeged - delmagyar.hu
Csanádpalota, Pitvaros - Csanádpalotán és Pitvaroson tényleg nagyon szeretnék a helybeliek, ha oda települne Hujber Ottó bioerőműve.

0 megjegyzés: