Spiga

Csongrád megye a médiában 080131

Algyő Nagyközség Honlapja

39. Magyar Filmszemle

2008. január 31. csütörtök – Algyő, Algyői Faluház
17 órától –

1. film
A város ritmusa (15’)
„A kisfiú hallgat, a városi felel.”
Rendező: Salamon András
Operatőr: Tóth Zsolt, Salamon András
Vágó: Szalai Károly
Producer: Nyeste Péter Aster Film

Csongrád megye PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem jutnak el Brüsszelhez a kiemelt támogatási kérelmek?
Hiába döntött már fél éve a kormány, a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) eddig egyetlen kiemelt uniós projekttámogatási kérelmét sem adta be Brüsszelnek - tudta meg az egyik internetes portál.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vágták és vitték a nyárfát
Ásotthalom - Az Ásotthalom határában található erdőből két személy 50 ezer forint értékben vágott ki és tulajdonított el nyárfákat tegnap - tudtuk meg Dr. Szenti szablocstól, a Csongrád Megyei Rendőrfőkapitányság sajtószóvivőjétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Böjte Csaba a szegvári baba-mama találkozón
A dévai árvákat felkaroló Böjte Csaba lelkész ma Szentesre érkezik, de a Katolikus Kör meghívására a Szegvárra is ellátogat – számolt be szerkesztőségüknek Piti Magdolna, az egyházközösség adminisztrátora, valamint a Katolikus Kör programszervezője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egy 13 éves fiút raboltak ki
Szeged- Rövid időn belül felderítette a Szegedi Rendőrkapitányság készenléti nyomozócsoportja azt a rablást, amit tegnap az esti órákban követettek el Szegeden egy 13 éves fiú sérelmére – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Szenti Szabolcs sajtószóvivő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ittas vezetés miatt is felenie kell
Szeged - Csak néhány órán át örülhetett annak az Opel Tigrának az a 47 éves szegedi férfi, amit január 29-én az esti órákban tulajdonított el Szeged rókusi városrészéből.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szentes Városért emlékérem Badárnak és Szőkének
Szenetes - Szentesen január 30-án vette át Badár Sándor és Szőke András a Szentes Városért emlékérmet, amelyet a szentesi képviselőtestület egyhangúlag adományozott a két színésznek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegedre szállították a meglőtt sast
Szeged - A madarat a Szegeti Vadasparkba szállították, itt van ugyanis a madármentő központ. A röntgenfelvétel kimutatta: sörét van a sas lábában. Mivel a rétisas a fokozottan védett állatfaj, melynek pénzben kifejezett értéke egymillió forint, a természetvédelmi őrszolgálat munkatársai természetkárosítás bűncselekmény elkövetésének alapos gyanúja miatt tettek feljelentést. Az elkövető akár három éves börtönbüntetést is kaphat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Emberek a halál árnyékából: a délvidéki vérengzésekről az
Hódmezővásárhely - Dulka Andor „Emberek a halál árnyékából” című dokumentumfilmje kerül bemutatásra az Emlékpontban. A rendező az 1944-45-ös délvidéki, magyarellenes vérengzések áldozatainak állít emléket. A filmben egy túlélő meséli el fájdalmas történetét.

Webradio
Szeged - Papp Edina a csütörtöki tájékoztatón azt mondta, bár a felmentés alapja az volt, hogy valószínűleg fia tette be apja kérésére a kábítószert az asszony kocsijába, ő nem akarja vádolni semmivel a gyermekét, sem az apját. Hozzátette: most már csak a gyermeke érdekeit tartja szem előtt, azt szeretné, hogy normális ember legyen, ezért jövő héten ügyvédek nélkül, hármasban szeretne beszélni egykori élettársával és Karcsikával.
Ha pedig fia úgy dönt, hogy az apjával akar élni, sem jogi, sem érzelmi akadályt nem gördít az elhatározása elé.

Újabb haladék a bódéknak - Szeged Városi Televízió
Szeged - Jogerős bírósági ítéletre várnak a Mars téri piacon, addig ugyanis nem bonthatják le azokat a bódékat, amelyek akadályozzák például a parkoló beléptetőrendszerének a használatát. Az első fokú pert áprilisban folytatják. A piacot üzemeltető kft. nem mond le a terület fejlesztéséről: a beruházás második ütemében uniós támogatásból építenék meg a nagy vásárcsarnokot.

Szeged ellopja a Miskolci Kocsonyafesztivált? - hír6.hu
Szeged - A kocsonyafesztivál ötletének ellopásával gyanúsítja Miskolc Szegedet, miután a Tisza-parti város is a miskolcihoz hasonló rendezvényre készül - írta az Észak-Magyarország. Pál Ildikó, rendezvényszervező a Hír6 kérdésére elmondta, szó sincs erről.

Enyhített a Táblabíróság - hír6.hu
Szeged - Részben megváltoztatta az I. fokon meghozott ítéletet a Szegedi Ítélőtábla büntető tanácsa abban az ügyben, amelyben egy volt rendőrtisztet, Valecsik Lászlót jelentős értékre, üzletszerűen elkövetett sikkasztás, hivatali visszaélés bűntettével és magánokirat-hamisítás vétségével vádoltak meg.

Jogerősen felfüggesztett börtönre ítéltek egy német embercsempészt - hír6.hu
Szeged - Négy szír állampolgárt próbált a röszkei határátkelőhelyen Magyarországra csempészni január 27-én az a német nő, akit jogerősen három év próbaidőre felfüggesztett tizenhat havi börtönre ítélt a Szegedi Városi Bíróság - tájékoztatta Cseh Attila bírósági szóvivő az MTI-t.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhely: a reformátusok erős vára
Hódmezővásárhels - A két világháború közötti hódmezővásárhelyi református egyház történetéről beszél február 1-jén pénteken 17 órakor a Petőfi Sándor Művelődési Központban Kovács Kálmán történész.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nagy Sándor komplex akadálymentesítésben gondolkodik
Kistelek - A Polgármesteri Hivatal akadálymentesítési pályázata be van adva, eredményt még nem tudni, de ettől jóval átfogóbb módon kezelik ezt a kérdést a városban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pusztaszer joggal reménykedik
Pusztaszer - Az önkormányzat számos pályázata van elbírálás alatt, eredményt még nem kaptak, de a visszajelzések reményre adnak okot – tudtuk meg Máté Gábor polgármestertől.

Hódmezővásárhely hírek | Kukori farok nélkül is kakas | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Különleges kakas kapirgál a hódmezővásárhelyi Szűcs Jánosné baromfiudvarában, a szárnyasnak ugyanis egyáltalán nem nőttek farktollai.

Hódmezővásárhely hírek | Nyílt nap az SZTE Mezőgazdasági Karán | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Nyílt napot szerveznek péntek délelőtt 11 órától a Szegedi Tudományegyetem Mezőgazdasági Karán (Andrássy utca 15).

Hódmezővásárhely hírek | Hazajöttek a katonák Koszovóból | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Ünnepélyes keretek között fogadták tegnap a vásárhelyi laktanyában azt a háromszáz katonát, akik fél évet szolgáltak Pristinában.

Makó hírek | Nem profitált Nagylak a megnőtt forgalomból | Szeged - delmagyar.hu
Nagylak - Nagylak semmit sem profitált abból, hogy tavaly január óta megháromszorozódott a tranzitforgalom a magyar–román határon. Sőt inkább veszített. Több, komoly iparűzési adót szolgáltató, vámügyintézéssel foglalkozó vállalkozás csukta be a kapuit. A karnyújtásnyira fekvő testvértelepüléssel egyelőre csak kulturális együttműködésre van lehetőség.

Szentes hírek | Ez év végéig föl kell újítani a konyhát | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Nem adja ki vállalkozásba a szentesi önkormányzat a központi gyermekélelmezési konyhát, hanem a költségvetésében elkülönít forrást a teljes felújítására. A mintegy 300 millió forintba kerülő építkezés idején sem maradnak étel nélkül a fiatalok.

Szentes hírek | Főtér és#8211; Szőkével és Badárral | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Szentest mutatja be a Főtér jövő vasárnapi adása, a stábot Szőke András és Badár Sándor kalauzolta a városban. A filmjeik, s újabban reklámjaik révén is ismert páros átszervezte a stáb életét. Sokat rögtönöztek, de a film ettől lesz érdekes. Nem csak a forgatás kedvéért jöttek haza: most vették át a Szentes Városért Emlékérmet is.

Csongrád hírek | Játszóudvar és tornaszoba az álom a csongrádi óvodákban | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A pedagógusoknak számítógépre és internet-hozzáférésre, a gyerekeknek meg tornaszobára és játszóudvarra lenne szükségük a csongrádi óvodákban. Egy szakértői megállapítás szerint a külterületen élő 3-5 éves gyerekek nem járnak óvodába. Baranyi Lászlóné igazgató szerint ez általánosítás.

Szeged hírek | Elfogták a szegedi színesfém tolvajokat | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Két a közelmúltban Szegeden történt színesfém lopás feltételezett elkövetőit fogták el a Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai.

Szeged hírek | A vajdsági parlamentben fogadták Csantavér csillagát | Szeged - delmagyar.hu
Szerbia, Vajdaság - A Vajdaság kormányában fogadták Utasi Árpit, az RTL Klub Csillag születik műsorának győztesét. A csantavéri diákkal Egeresi Sándor, a tartományi parlament alelnöke és dr. Jeges Zoltán tartományi oktatási titkár beszélgetett.

Szeged hírek | Megfeneklik a világelső szegedi kromoszómakutatás | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Biológiai Központ genetikusai húszéves mesterséges kromoszóma-kutatását a legnagyobb gyógyszergyár szerződése, idehaza két állami kitüntetés koronázta eddig. A kutatás a gyakorlatba ültetéséhez azonban nem kaptak támogatást.

Hódmezővásárhely hírek | A görögkeletiek várják legjobban a kőművest | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Vásárhely tizenegy templomából öt már védelem alatt áll, s a többit is hamarosan védetté akarják nyilváníttatni. A legjobb állapotban a Szent István katolikus templom és a zsinagóga van, a görögkeleti felekezet épületét kell a legsürgősebben renoválni. Tervezett felújítása része a Tornyai városrehabilitációs programnak.

Hódmezővásárhely hírek | Ebédet is visz a tanyagondnok | Szeged - delmagyar.hu
Mindszent - Reggelente iskolába, óvodába viszi a gyerekeket, a betegeket a rendelőig hozza, heti három alkalommal pedig a vásárhelyi laborba szállít vizsgálati anyagokat – ezek a mindszenti tanyagondnok feladatai. Az önkormányzat új szociális alapszolgáltatásának bevezetéséről egyhangúlag döntött a városi képviselő-testület.

Hódmezővásárhely hírek | Szeptemberre készül el a vásárhelyi sportcsarnok | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A leendő új vásárhelyi sportcsarnok építői elérték a tetőszerkezet magasságát. A belváros szívében készülő, 2500 négyzetméteres létesítményt szeptember elsején avatják. Tizenöt éven át béreli majd a város – aztán végleg önkormányzati tulajdonba kerül.

Szeged hírek | Karcsi pszichiátriára került anyja állítása miatt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Lelkileg összetört Mehmet Karcsi, mikor meghallotta anyja vádjait. A fiút a szegedi gyermekpszichiátrián vizsgálják. Bogosné Papp Edina szegedi ügyvédje viszont napokon belül – Mehmet Tüysüznek és fia nevének említése nélkül – büntetőfeljelentést tesz, hogy nyomozás állapítsa meg, ki tette a horgosi határátkelőhelyen megtalált kábítószert a házaspár autójába

Szeged hírek | Elfújta a szél a családi vagyont | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egy valamikor virágzó kertészet kalapács alá kerül. A szegedi, Tompai kapu úton lévő komplexum értéke 350 millió forintra tehető. De jó, ha ennek az árnak a tizedét megkapják a tulajdonosok. A tulajdonos szerint 60 milliós családi ház 15 millió forintért kelt el.

Szeged hírek | A szegedi Mozaik könyveiből tanulnak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nem érzi veszélyeztetve iskolája tankönyvellátását a szegedi Rókus II. igazgatója. Idén már csak a szakminisztérium háttérintézményén keresztül rendelhetik meg a tankönyveket az iskolák. Rókus városrész ezen általános iskolája elsősorban a szegedi Mozaik Kiadó könyveit használja. Ellenben a Fókusz, a város elsőszámú tankönyvboltja 60 kiadóval áll kapcsolatban.

Szeged hírek | Jegelik a nyugdíjasok olaját | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Zajlanak a tanúkihallgatások abban az ügyben, amelyben jövedéki orgazdasággal gyanúsítanak egy nyugdíjas csengelei házaspárt a vámosok. Még tavaly novemberben foglaltak le tanyájukon közel tízezer liter gázolajat, amelynek eredetét a tulajdonosok nem tudták igazolni.

Szeged hírek | Tarlós István a népszavazásról | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád, Szeged - Csongrádon és Szegeden tegnap délután több százan vettek részt Tarlós István lakossági fórumán. A Fidesz Szociális Népszavazás 2008 kampányának vezetője szerint az a céljuk ezekkel a fórumokkal, hogy a vizitdíjjal, kórházi napidíjjal és a tandíjjal kapcsolatos voksolás előtt alapigazságokra mutassanak rá.

Szeged hírek | Többen fizetnek üdülési csekkel | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Csak Csongrád megyében tavaly közel nyolcvan százalékkal több üdülési csekket vásároltak a munkaadók, mint egy évvel ezelőtt.

Szeged hírek | Lakni méreg, vállalkozni arany | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Három olyan, Szegedről kivezető útirány van, amely mellé csupa kis- és középvállalkozás települt: a röszkei irányt követő Szabadkai, a Vásárhelyre vezető Algyői és a 43-as út forgalmát viselni kénytelen Szőregi út.

Szeged hírek | Operafőváros lehet Szeged | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Két magyar énekes, Bódi Marianna és Beöthy-Kiss László került be a szabadtéri, a Mezzo és az Armel Produkció nemzetközi operaversenyének szegedi döntőjébe. A második forduló eredményhirdetését tegnap tartották a Reök-palotában.

Szeged hírek | Vidéken 18 éve tárcsázunk hat számjegyet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tizennyolc éve hatjegyű a vidéki telefonszám, a körzetek pedig az irányítószámok kiosztásához hasonlóan jöttek létre. Február végéig uniós hívószámokat vezetnek be az országban.

Szeged hírek | Szükség van a vőfélyekre - Nem divat az ízes beszéd | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A vőfélyek hagyományőrző szerepére még ma is nagy az igény, de a az elmúlt tizenöt-húsz évben jelentősen megváltozott az esküvőn betöltött szerepük. A ma házasodó fiatalok egy része már nem igényli az ízes magyar beszédet.

Szeged hírek | Egy nő nem lehet egyszerre szép és okos is | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egyes szakmáknál előnyt jelenthet, ha egy nő dekoratív és mosolygós, és léteznek olyan foglalkozások is, melyeket az emberek többsége tart vonzónak. Például egy fehér köpenyes, csinos doktornőnek szívesebben elmesélik a férfiak panaszaikat, és az sem hátrány, ha egy szép nő szolgálja ki őket a kedvenc kocsmájukban. Csinos tanárnőt, doktornőt, pultos lányt és modellt kérdeztünk szakmájukról, annak örömeiről, viszontagságairól.

FIZETESEM.COM - fizetés + elemzések, juttatások + munkaidő, állásajánlatok + fórumok
Szeged - Budapest még mindig erősebb az országos átlagnál és bármelyik vidéki városnál. Győr gyakorlatilag nem változott, Pécs, Miskolc és Debrecen kissé felzárkózott Győrhöz, Szeged viszont növelte a lemaradását.

Szeged ellopja a miskolci kocsonyafesztivált? - Borsod-Abaúj-Zemplén - Friss hírek - Borsod Online
Szeged - Egy újsághír szerint „a hagyományos téli gasztronómia ünnepére készülnek Szegeden az első Szegedi Kocsonya Fesztivál szervezői...” Nem semmi...

0 megjegyzés: