Spiga

Csongrád megye a médiában 080128-29

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi képviselő-testület még 2007. szeptember 28-án megtartott ülésén határozott arról, hogy „SZENTES VÁROSÉRT" emlékérmet adományoz a szentesi származású Badár Sándor és Szőke András színművészeknek kiemelkedő munkásságuk elismeréseként, valamint a város jó hírnevének öregbítéséért. A kitüntetést ünnepélyes keretek között adják át január 30-án, szerdán 15 óra 30 perckor a Városháza konferenciatermében.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Magyar Televízió népszerű országjáró magazinjának, a Főtérnek a stábja Szentesen és környékén forgat ezen a héten. Ma délután 2 órától az ecseri romtemplomnál, 15 és 19 óra között a Koszta József Múzeumnál és a zsinagógánál forgatnak. Január 30-án, szerdán Badár Andrással és Szőke Andrással készítenek riportot, és 17 órától a Strandon forgatnak. Január 31-én, csütörtökön pedig a Fényírdát és a Péter Pál Polgárházat keresik fel.

Algyő Nagyközség Honlapja

Algyő - Az Algyői Általános Iskola diákjai és dolgozói szeretettel meghívnak minden kedves érdeklődőt Ökoiskola kiállításukra:
A tárlat kiemelten foglalkozik az algyői iskolában folyó HEFOP 3.1.3. kompetencia alapú oktatás bemutatásával.
A kiállítás megtekinthető: 2008. január 28. - február 8-ig, munkanapokon 8-18 óra között a Zöld Iskolában (Algyő, Kosárfonó u. 16.)

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád megye - A Dél-alföldi régióban idáig 83 ezer őstermelő igényelt és 78 ezer kapott adószámot. A kiadott adószámok mintegy 30%-át Csongrád, 35-35%-át Bács-Kiskun és Békés megye őstermelői kapták, illetve kapják meg a közeli napokban. A benyújtott kérelmek kisebb része hiánypótlást igényel, ezért még néhány ezer adószám kiadása várható. A 2007. év december közepén indult „őstermelői roham” elmúlóban van, a régióban az adóhatóság már nem számít jelentősebb számú, őstermelőktől érkező kérelemre.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Mint arról beszámoltunk az első lakók már január elején beköltöztek a belvárosában lévő Szentesi Református Idősek Otthonába. Az intézmény megnyitó ünnepségét azonban csak február 7-én, jövő hét csütörtökön tartják délelőtt 11 órától. Az ünnepélyen megnyitóbeszédet mond dr. Bölcskei Gusztáv, a Tiszántúli Református Egyházkerület püspöke, a Magyar Reformtus Egyház zsinati elnöke, valamint Szirbik Imre polgármester, országgyűlési képviselő és Kovách Péter református lelkipásztor.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentesen eddig három vendéglátóhely csatlakozott a február 7-i Torkos csütörtökhöz. A már hagyománynak számító akciós napon a az éttermek vállalják, hogy 'a la carte' kínálatukból, vagy a saját maguk által kidolgozott "Torkos Csütörtök menüsorból" 50%-os kedvezményt biztosítanak a betérő vendégeknek. A Magyar turizmus Zrt. 2006-ban meghirdetett "Nagy Ízutazás 2006" kampányának legsikeresebb eseménye a Torkos Csütörtök volt, amelyhez akkor országszerte közel 500 vendéglátóhely csatlakozott. Tavaly ez a szám már 683 volt és várhatóan az idén tovább bővül. Szentesen a Páterház Panzió és Étterem, a Galéria Kávéház és Étterem valamint a Nádas Csárda csatlakozott a Torkos csütörtökhöz, így ezeken a helyeken fél áron étkezhetnek a vendégek február 7-én.


Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád - A csongrádi önkormányzat pályázatot hirdet társadalmi szervezetek, alapítványok támogatására 2008-ban. A pályázaton nyert összeget vissza nem térítendő támogatásként biztosítja a város. Pályázatot nyújthatnak be: a városban legalább egy éve működő társadalmi szervezetek, azaz egyesületek, klubok, művészeti csoportok, közösségek, csongrádi székhelyű alapítványok, közalapítványok.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Február 3-tól, azaz ehét vasárnaptól új helyi autóbusz-menetrend lép érvénybe Szentesen. Ennek eredményeként több vonalon is változott az autóbuszok menetrendje, csak a munkába járáshoz használt járműveket nem érinti a változtatás

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A TIT Szentesi Szervezete és a művelődési központ közös szervezésében január 31-én, csütörtökön 14 és 17 óra között tankönyv és taneszköz kiállítást és vásárt szerveznek a művelődési házban.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Néhány napja az egyik szentesi oktatási intézmény igazgatója tett bejelentést a rendőrségen, hogy szokatlanul viselkedik az iskola két tanulója. A vizsgálat során kiderült, hogy az általános iskolába járó, fiatalkorú fiúk több alkalommal is marihuanát fogyasztottak 2007. októbere és szilvesztere között, igaz nem jelentős mennyiséget. Minden alkalommal az egyik fiú hozta a cigarettát, amit elmondása szerint talált. A marihuánát rendszeresen a Hősök erdejében és a város határában szívták el a fiatalok.

Mórahalom ~ v5.2
Mórahalom - A napjainkban Mórahalomra látogató turisták ámulva hallgatják, hogy milyen régóta működik a fürdő intézménye a városban. Sokan nem is gondolnák, hogy a helyiek már a 60-as évek óta igyekeznek kihasználni a föld mélyéről feltörő, értékes termálvizet.

Hatalmas szeretet fogadta városunkban a Nemzet Színészét | Makó
Makó - Páger Antalra emlékezett, és a színjátszást ünnepelte az elmúlt vasárnap Makó közössége. A Hagymaházban teltház és álló ováció köszöntötte Törőcsik Marit, Kossuth-, Jászai-díjas színművészt, a Nemzet Színészét, a cannes-i fesztivál Arany Pálma-díjas művészét, az ez évi Páger-gyűrű díjazottját. A művésznő lapunknak elmondta, minden díjnak megvan a maga értéke, és mindegyik örömmel tölti el. Págerről szólva kiemelte, ha angol anyanyelvűnek születik, ma az egész világ ismerné nevét.

IKT - Európában a makói pedagógusok - hír6.hu
Makó - A Makói Általános Iskola Almási Tagintézményének tanárai részt vesznek a Calibrate elnevezésű programban, mely nyolc oktatási minisztérium - köztük hat uniós - összefogásával működik.

Bemutatták Szeged 2008-as turisztikai marketing kiadványait - hír6.hu
Szeged - Elkészültek Szeged 2008-as turisztikai és idegenforgalmi kiadványai - jelentette be a városházán Solymos László várospolitikai alpolgármester illetve Illés Mihály a Szeged és Térsége Turisztikai Szolgáltató Kht. vezetője.
A kiadványok emellett hat belföldi és 10 külföldi turisztikai szakvásáron is népszerűsítik majd a Napfény Városát- tette hozzá Solymos László.

:: Eric ::
Szerbia, Vajdaság - A Vajdasági Végrehajtó Tanács elfogadta azt a jelentést, amelynek értelmében le kell állítani a kisebbségi nyelveken is műsort sugárzó helyi médiumok magánosítását.
Szentes -
Mint már arról hírt adtunk, hogy a Református Nagytemplom templomterének burkolatának felszedésekor az úrasztala alól előkerült azaz emlékeztető kő, amelyet még 1747-ben helyeztek oda Gál István lelkész szolgálata idején. Ezt Kiss Bálint református pap örökítette meg az eklézsiatörténetben, amikor is 1808-ban a jelenlegi templomot elkezdték építeni.

A felújítás alatt mindig téma volt, hogy mi lesz a megtalált kő sorsa melyen az elődök arra akarták felhívni az utókor figyelmét az esetleges viták elkerülése érdekében, hogy a templomot reformátusok építtették és ezen a helyen ez a harmadik templom. Régen a mostani katolikus templom területe a reformátusoknak volt a gyülekezeti helye, ám a katolikusok megfosztották őket attól.


Továbbá:

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/mozaik/2006/4/emlk.htm

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Harmincöt parkoló-automata lesz Hódmezővásárhelyen
Hódmezővásárhely - ...helyeznek ki szerda éjfélig Hódmezővásárhely utcáin a Városellátó Kht. üzemeltetésében lévő parkolókba. A már működő automatákból egyelőre érmével, a jövő héttől kártyával is lehet jegyet váltani.

Hódmezővásárhelyi hírek | Túri Mihály és a bűvös 04-es | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A mindszenti Túri Mihály tíz éve áll a vásárhelyi mentőállomás élén. Már tizenegy esztendősen elhatározta, hogy olyan munkát szeretne végezni, ahol segíthet az embereken.

Hódmezővásárhelyi hírek | Adómorál: 27 millióból csak tízet fizettek be | Szeged - delmagyar.hu
Mártély - Az elmúlt év végén számoltunk be arról, hogy Mártélyon az éves költségvetés mintegy hat százalékát kitevő összeggel, adóval, közel 17 millió forinttal tartoznak a lakosok és a vállalkozók. Az önkormányzat komoly lépésekre szánta el magát: decemberben, januárban megkezdődött a kintlévőségek behajtása.

Hódmezővásárhelyi hírek | Hódmezővásárhelyi céhemlékek kiállítása | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyi céhemlékek címmel kiállítás nyílt a Tornyai János Múzeumban.

Makói hírek | Ezer levéllel is adós maradt az eltűnt postás | Szeged - delmagyar.hu
Kiszombor - Nemcsak 1,2 millió forinttal maradt adósa a kiszomboriaknak az eltűnt postás, Kis Attila: nem vitt házhoz mintegy ezer levelet sem, amelyeket a felesége talált meg, most pedig pótlólag kézbesítik, a posta elnézést kérő sorainak kíséretében. A sikkasztással gyanúsított, országosan körözött kézbesítőt továbbra sem találja a rendőrség.

Makói hírek | Több mint egy év múltán javítják ki a kupolát | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Egy évvel az emlékezetes makói vihar után is csak ideiglenes borítás van a főtéri Bérpalota városképi jelentőségű kupoláján, amelyről akkor több bádoglemezt tépett le a szél. Májusra pótolják, kétmillióba fog kerülni – leginkább azért húzódott ilyen sokáig a pótlás, mert hosszú volt az alku a biztosítóval.

Makói hírek | A Koronában vitáznak a biztosítási rendszerről | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Nyilvános vitára hívta Buzás Péter makói polgármestert, országgyűlési képviselőt az új egészségbiztosítási rendszerről a 43-as út ügyében ismertté vált civil aktivista, Németh Pál. Buzás csak a szakmai vita moderátora szeretne lenni, helyette Tukacs István szocialista szakpolitikus állja majd a sarat. A polémiát várhatóan február 7-én rendezik meg a makói Korona Szállóban.

Csongrádi hírek | Eladó a csongrádi téglarakás | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Lassan egy éve éktelenkedik a csongrádi Körös-torok bejáratánál egy hatalmas törmelékhegy. A tégladomb abból az építőanyagból emelkedett, amit több mint száz éve a város árvízvédelmére használtak fel, és aminek védelmében a város szépészeti bizottmányának vezetője két éve szót emelt. Tóth Béla szobrászművész – aki esztétikai bűncselekménynek nevezte a gátrekonstrukciót – azt szerette volna elérni, hogy az élő skanzenként emlegetett belváros járdáit ezzel burkoltassa le az önkormányzat, de a döntéshozók ezt a javaslatot nem támogatták.

http://www.szegvaronline.hu/vege/vege.php
Szegvár - A Szegvár Online - Szegvári Hírportál 2008. január 1-től nem frissül, de régebbi híreink (2002. július - 2007. december) továbbra is megtalálhatók weblapunkon.
azonban megtalálható itt a Szegvári Napló legfrissebb pdf vátozata.
http://www.szegvaronline.hu/vege/szn200801.pdf

Városi Visszhang Szentes » Böjte Csaba településeinkre látogat
Szentes - Farkasné Márton Katalin arról értesítette szerkesztőségünket, hogy Böjte Csaba, Csaba testvér, a dévai árvák gyámolítója a következő napokban felkeresi a helyi katolikus közösségeket és a Máltai Szeretetszolgálat szentesi szervezetét a mellékelt szerint: (Képre kattintva kinagyítható.)

Városi Visszhang Szentes » Közművelődési délután

A Mosolygósabb Régióért Egyesület a HM Honvéd Kulturális Szolgáltató KHT-val közös nyílt közmûvelõdési délutánt szervez a Hegedûs László Helyõrségi Klubban Kölcsey Himnusza születésének 185. évfordulója tiszteletére.

A rendezvény idõpontja: január 29. 15 óra. Közremûködnek: Túri Andrea Wlassics Gyula-díjas népmûvelõ, Zöldi Lászlóné (tekerõ), Lakatos Béla (zongora) és az egyesület tagjai (versek, ének). A helyszínen a Lyra Könyv- és Zenemûbolt újdonságai megtekinthetõk és megvásárolhatók. Minden kedves érdeklõdõt szeretettel várunk.


Sándorfalva város önkormányzatának hivatalos honlapja:

Meghívó!


Kedves Sándorfalvi POLGÁROK!
Kakas Béla polgármester ezúton hív meg mindenkit
a 2008. évi első
POLGÁRMESTERI KÖZÉLETI KLUBR

Webradio
Nagyszámú fegyver és a hozzájuk való lőszerek kerültek elő egy sándorfalvi és egy szőregi férfinál tartott házkutatás során. A gyanú szerint orvvadászatra használták a fegyvereket.

Webradio
Szeged, Csongrád megye - A nyolcéves Dömötör Péter árverést indított az interneten: bögréket és képkereteket ajánlott fel. A második osztályos szegedi kisfiú a befolyt összeget a vásárhelyi Bogáncstanya állatotthon lakóinak szánja. 20 ezer 500 forint jött össze, amiből kutyaházakat vesznek. Peti akcióját egy vásárhelyi keramikus folytatja.

Hódmezővásárhelyi hírek | Újváros épp kétszáz éve volt új | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Újváros idén ünnepli 200 éves fennállását. Létezését a tulajdonképpen a tűznek „köszönheti": az 1808-as vásárhelyi vészben ugyanis több mint ezer ház pusztult el, a károsultakat telepítették az újvárosi területre. A jubileumra készülve régi fotókat vár az önkormányzat a vásárhelyiektől.

Szeged hírek | Saját fiát vádolta meg Papp Edina | Szeged - delmagyar.hu
Szerbia, Szabadka - Szabadkán hétfőn megkezdődött a kábítószer-birtoklással és -terjesztéssel vádolt Bogosné Papp Edina és férjének pere. A szegedi házaspár ártatlannak vallotta magát, az asszony kijelentette: saját, 11 éves fia tette az extasy tablettákat és az amfetamint az autójukba, amit szakértők bizonyítani tudnak. Mehmet Tüysüz visszautasította az anya vádjait.

Szeged hírek | Indulhatnak a dózerek a Gyimesi utcában | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csillagászati árat kértek és végül kaptak az újszegedi Gyimesi utcában a hatlakásos társasház lakói. Ők korábban csak 30 millió forintért lettek volna hajlandók kimenni a lakásukból. A bontásra ítélt házban hat család, tizenegy nyugdíjas lakott.

Szeged hírek | Magasnak tartják a belvárosi bérlakások vételárát a lakók | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Általában 200-250 ezer forintra értékelik fel a belvárosi lakások négyzetméterét az értékbecslők, egy száz négyzetméteres bérlakást, ha valaki készpénzzel fizet, mintegy 12 és 17 millió forint körüli összegért lehet megszerezni. Még a kedvezményes vételár is riasztja a vevőket.

Szeged hírek | Szegedi tájékoztató a szelektív szemétgyűjtésről | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A tavaly ősszel meghirdetett Tisztább Szegedért Akciót (Tisza Projekt), az idén is folytatja a Szegedi Környezetgazdálkodási Non-profit Kft. Ennek első lépcsője az a tájékoztató füzet, amit néhány napon belül mindegyik szegedi háztartásba eljuttatnak.

Szeged hírek | Szegedi búza a Fornettiben | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi gabonakutatóban nemesített búzafajtákat használ termékeihez a Fornetti, valamint a gyermelyi és a székesfehérvári tésztagyár is. A szegedi búzát egyébként az ország vetésterületének 35-40 százalékán, mintegy 300-400 ezer hektáron termesztik. Az ezekből készült liszt a szigorú minőségi követelményeknek is megfelel.

Szeged hírek | Civilek a traffipaxnál | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egy tavaly elfogadott törvénymódosítás szerint májustól – a rendőrség mellett – az önkormányzatok és a közútkezelők is ellenőrizhetik az útjaikon áthaladók sebességét.

Szeged hírek | A főigazgatói posztra jelentkezett négy pályázó | Szeged - delmagyar.hu
Szeged -Négy pályázó, Gyüdi Sándor, Herczeg Tamás, Maczelka Noémi és Korcsmáros György adta be jelentkezési anyagát a Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára.

Szeged hírek | A legtöbben Gyüdi Sándort támogatják | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára pályázók hétfőn délelőtt mutatkoztak be a teátrum dolgozói előtt. A társulat jelen lévő tagjai titkos szavazással nyilvánítottak véleményt: voksolásuk alapján a színház támogatottja Gyüdi Sándor karmester lett.

Szeged hírek | Laluskáék nyerő házasságot kötöttek | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Laluska Balázs, a magyar férfi kézilabda-válogatott átlövője és felesége, Laluska-Bagaméri Nóra egy országos nyereményjátékon egymillió forintot nyert. Lakodalmuk helyszínéül a szegedi Novotel Hotelt választották, így vehettek részt a sorsoláson. A pénzt abba a lakásba fektetik, amely az új otthonuk lesz, miután május végén hazatérnek Spanyolországból.

Szeged hírek | Alexandra a spanyol királlyal parolázik majd | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nos vemos en Panama! Találkozunk Panamában! E köszöntés köt össze most 53 országot. A világon működő spanyol két tannyelvű gimnáziumok diákjai versenyeztek, s a győztesek között egyetlen magyarként a szegedi Prém Alexandra nyerte el a kegyet: találkozhat a spanyol királlyal és felfedezheti Panamát.

Szeged hírek | Új szemészeti eljárással gyógyítanak Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A fiatal férfiaknál fordul elő főleg a szaruhártya előboltosulása. Egy új eljárás segíthet a bajon. Hazánkban erre egyedül Szegeden van lehetőség.

Szeged hírek | Lebukott a szőregi fegyverkereskedő | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az elmúlt héten lakossági bejelentés alapján tartottak házkutatást a szegedi nyomozók egy sándorfalvai férfi házában, ahol lőfegyverre bukkantak. A fiatalember megnevezte azt a személyt is, akitől a fegyvert vásárolta.

Szeged hírek | Hagyományteremtő kocsonyafesztivál Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hagyományteremtő szándékkal rendezik meg január 31-e és február 3-a között az első szegedi kocsonyafesztivált a Mars téri U pavilonban.

Szeged hírek | Embercsempész Röszkénél | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - A röszkei vámhivatalnál jelentkezett belépésre vasárnap délután VW Wohnmobil lakóautójával egy német állampolgár. Az átvizsgálás során a takarók alatt négy rejtőzködő szír állampolgárt találtak.

Szeged hírek | Biciklis gázolt gyalogost a Bertalan hídon | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - 2008. január 25-én délután a szegedi Bertalan híd újszegedi járdáján személyi sérüléssel járó közlekedési baleset történt. Egy ismeretlen személy kerékpáron haladt a Szilléri sugárút felől a Temesvári krt. felé. A tiltott helyen közlekedő kerékpáros nekiütközött egy gyalogosnak, majd az ütközés következtében mindketten elestek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Húsz illegálisan tartott lőfegyvert derített fel a rendőrség
Szeged - Lőfegyverrel való visszaélést és kábítószer-terjesztői hálózatot lepleztek le Csongrád megyében a múlt héten – jelentette be Zélity László rendőr alezredes, a Szegedi Rendőrkapitányság vezetője január 28-án, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Algyő az egyetlen község a 39. Filmszemle helyszínei közül
Algyő -*Régóta folyt már arról vita, hogy a budapestiek mellett vidéki helyszíneket is be kellene vonni a Filmszemlébe. Erre idén anyagiakat is áldoztak a szervezők. Algyőre január 31-én érkezik négy versenyfilm – tudtuk meg Bene Zoltántól, az Algyői Faluház igazgatójától.

Szeged hírek | Dinamizálni kell a gazdaságot! | Szeged - delmagyar.hu
Szeged, Csongrád megye - - Nincs könnyű helyzetben a térség gazdasága. Megkésett az ipari szerkezetváltás, nem egészséges a munkaerő szerkezete, kevés a műszaki szakember, magas a munkanélküliség, ugyanakkor a fejlesztési források alig húsz százaléka szolgálja a gazdaságfejlesztést.

Szeged hírek | Tóth Attila: Bánvölgyi | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Reprezentatív kiállítású album készült Bánvölgyi László szobrászművészről, restaurátorról.

Szeged hírek | Hétfőn kezdődik az operaverseny középdöntője Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szabadtéri, a Mezzo és az Armel Produkció nemzetközi operaversenyének nem nyilvános középdöntőjét hétfőtől szerdáig rendezik meg Szegeden, a Korzó Zeneházban, a színházban és a Reök-palotában.

Szeged hírek | Szelleműző gonggal nyílt meg a REÖK indonéz kiállítása | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Zenés-táncos indonéz esttel nyílt meg a szegedi Regionális Összművészeti Központban az Indonézia képekben című tárlat szombaton este.

Szeged hírek | Az ismeretlen hetedik: a D-Energia Kft. | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csaknem 27 és fél milliárdos éves árbevételével Csongrád megyében a hetedik legnagyobb cég a D-Energia Kft., amelyről szinte semmit sem tudni.

Szeged hírek | Lakásépítés Csongrád megyében | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - 2007 I–III. negyedévében Csongrád megyében 775 lakást vettek használatba – olvasható a KSH Szegedi Igazgatóságának decemberben megjelent elemzésében –, öt százalékkal többet, mint az előző év azonos időszakában.

Hódmezővásárhelyi hírek | Árvíz utáni fertő Csongrád megyében | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Már az önkormányzati minisztérium is vizsgálja, pontosan mire szeretne elfolyni még 180 millió forintnyi közpénz Csongrád megyében. A 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés számláiról van szó: míg ez a munka Komáromnál egy négyzetméteren 4 forintba került, nálunk 32-t kér érte az a cég, amelyet a katasztrófavédelem ajánlott az önkormányzatoknak.

Hódmezővásárhelyi hírek | Befoltozták a vásárhelyi református újtemplom tetejét | Szeged -
Hódmezővásárhely - Átmeneti megoldásként befoltozták a vásárhelyi református újtemplom tetején tátongó rést. A félmilliós javítás azonban csak ideiglenes megoldás.

Makói hírek | Páger-gyűrűt kapott Makón Törőcsik Mari | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Zsúfolásig megtelt vasárnap délelőtt a makói Hagymaház nézőtere: a népszerű és számtalan díj birtokosa, Törőcsik Mari színművész Páger-gyűrűt vehetett át a város polgármesterétől, Buzás Pétertől. A kitüntetett azt mondta a makói születésű színészóriásról, hogy a világ legjobb színészei között tartanák számon, ha Angliában született volna.

Makói hírek | Egy éven belül védett lehet a makói hagyma | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Az Európai Bizottság egy éven belül dönt arról, védett eredetű élelmiszer-ipari termékké minősíti-e a makói hagymát. A Pick szalámi mellett ilyen védelemre vár még a szegedi paprika és a szőregi rózsatő is.

Makói hírek | Halálos baleset Makó és Apátfalva között | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Halálos közlekedési baleset történt vasárnap hajnalban a 43-as számú főúton Makó és Apátfalva között: egy nő gyalogosan közlekedett Apátfalva irányából Makó felé az úttest jobb szélén, amikor egy román rendszámú Volkswagen Transporter mikrobusz elütötte. Az áldozat a helyszínen életét vesztette.

Szentesi hírek | Csokonai-díjat kapott a szentesi Bácskai Mihály | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A magyar kultúra napján Csokonai-díjat adományozott az oktatási miniszter Bácskai Mihálynak. A betegségből lábadozó pedagógus helyett felesége vette át az elismerést.

Szentesi hírek | Szentesi tervek a Kurca partjára | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Öt éven belül három és fél milliárd forintból szeretnék felújítani a szentesi ligetet és környékét. A város képviselő-testülete pénteki ülésén elfogadta azt a tervezetet, amely hosszú távú célként fogalmazza meg az üdülőközpont kialakítását.

Csongrádi hírek | Csongrád múltja képeslapokon felelevenítve | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Valódi szigete és úszóháza is volt egykoron Csongrádnak, és ezt képeslapokon is megörökítették az elődök. A kopasz Körös-torokot és a gimnázium helyén álló ivót is lencsevégre kapták az ősök, akiknek munkáiból két csongrádi lokálpatrióta gyűjtött össze egy tárlatra, illetve kötetre valót.

Szeged hírek | Misézik vagy vezet? | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A katolikus püspökök arra kérik a szakminisztert, hogy a rendőrök ne büntessék a misebort fogyasztó papokat. Kiss-Rigó László szerint vasárnaponként egy-egy pap két-három helyen is misézik.

Szeged hírek | Morvai Krisztina a magunkfajtákról és a magukfajtákról | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Emberi jogi krízishelyzetben egy jogász ne csak a bálozással legyen elfoglalva – vallja Morvai Krisztina. Az emberjogi aktivistát, aki Magunkfajta című könyvével járja az országot, a KDNP szegedi szervezete látta vendégül. Emberekről és jogokról beszélgettünk.

Szeged hírek | Megmentette az ötéves Henriett életét a rendőr | Szeged - delmagyar.hu
Kistelek - A Kisteleki Rendőrkapitányság főtörzsőrmesterének, Bozó Bélának köszönheti életét az ötéves csengelei Szécsényi Henriett. A polgárőrként is dolgozó férfi volt az egyetlen, aki megállt az autóút mellett segítséget kérő családnak, miután Heni elvesztette az eszméletét, és nem vett levegőt.

Szeged hírek | Három éve csúfítja a gödör a szegedi belvárost | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egészségügyi centrumot álmodtak a tulajdonosok a József Attila sugárút nagykörúttal alkotott kereszteződésébe, de nem kapták meg az építési engedélyt. Három éve fekszik parlagon az egyre szemetesebb terület. Most társasházat terveznek a helyére.

Szeged hírek | A Kálvária tér kálváriája a kúttal | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nem adta még vissza Szegednek lebontott benzinkútja helyét az OMV a Kálvária téren. A park átépítésére néhány hét múlva pályázna az önkormányzat, de keresztülhúzhatja a számításokat a terület késlekedő bérlője. Pedig – úgy tűnik – nincs különösebb oka.

Szeged hírek | Találatok a schengeni határon | Szeged - delmagyar.hu
Tiszasziget - Tiszaszigeten igazoltattak a Szeged Határrendészeti Kirendeltség járőrei szombaton késő este hat embert a helyi polgárőrség jelzése után.

Szeged hírek | Szegeden kár nélkül tombolt a vihar | Szeged - delmagyar.hu
Szeged, Csongrád megye - Szegedet és környékét 80-90 kilométeres óránkénti sebességgel érte el az országon végigsöprő szélvihar, lapzártánkig jelentős károkat sehonnan nem jelentettek. Az időjárás a megye más területeihez ennél jóval kegyesebb volt.
– Szegedről, Szatymazról, Zsombóról, Mindszentről utakra és villanyvezetékekre dőlt fák miatt riasztották a tűzoltókat

Szeged hírek | Kutyakozmetika: kedvencek parfümillatban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Sok kutya gazdijának természetes, hogy három-négy havonta elvigye házi kedvencét egy kutyakozmetikába. A kezelés után az ebek kifésült bundával, sokszor parfümillatban távoznak.

Szeged hírek | A kismamák Babaváró tanfolyamon tanulják a csecsemőgondozást | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A terhesség alatt és a szülés után millió kérdés fogalmazódik meg a kismamákban. A Babaváró tanfolyam előadásain ezekre próbál választ adni Ráczné Gyémánt Andrea védőnő, aki az elméleti oktatáson kívül néhány gyakorlati dolgot is bemutat a leendő szülőknek

0 megjegyzés: