Spiga

Csongrád megye a médiában 080103

Webradio
Csongrád megye, Szentes - Jakabszállásra kerül hamarosan a Dél-Alföldre szánt mentőhelikopter, az egészségügyi miniszter ugyanis elfogadta a repülőtér tulajdonosának felajánlását.
A légimentés dél-alföldi bázisa kétéves huzavona után került Szentesre. Először tavaly szeptemberre, majd év végére ígérték a bázis megépítését. Most úgy tudni, tavasszal kezdődik a munka, és az év második felében már leszállhat az első mentőhelikopter Szentesen.

2010-re megújul a nagyállomás előtti terület - Hazánktája - Cikkek - STOP

Szeged - A nagyvárosi tömegközlekedési nagyprojekt részeként 2010-re megújul a szegedi Indóház tér.

Egyre népszerűbb a high-tech szobrászat - Kultúra - Cikkek - STOP
Szeged - Kevesen ismerik a szegedi high-tech szobrászattal foglalkozó művészcsoportot, a BANATI'art teamet.

Egy új szegedi találmánynak köszönhetően 60 százalékkal lesz olcsóbb a termelés! - Tudomány - Cikkek
Szegerd - Szegedi kémikusok olyan speciális alapanyagot fejlesztettek ki, amelynek köszönhetően nem kell a Europe Match szegedi gyufagyárnak importból beszerezni a gyufa fejéhez szükséges alkotórészeket.

Bűntelen szilveszter éj Szegeden - Szeged Városi Televízió
Szeged - 2007-ben egy életveszélyt okozó testi sértéssel indult az év, idén mondhatni eseménytelenül telt el január elseje. A túlzott alkoholfogyasztás miatti rosszullétek, és a kisebb petárda sérüléseken kívül nemcsak a mentősöknek, a közbiztonsági szerveknek is kevesebb dolguk akadt.

SZIN-Ice siker tanulságokkal - Szeged Városi Televízió
Szeged - Körülbelül 6500-an vettek részt a Szegedi Ifjúsági Napok első téli kiadásán. Ezzel a tervezett nézőszám alsó határát érték el a rendezők. Boros Gyula főszervező elmondta: a tapasztalatok alapján érdemes megfontolni, hogy maradjon-e három napos a fesztivál, illetve hogy a jégpályánál rendezzék-e?

:: Eric ::
Szerbia, Vajdaság -A kishegyes községi képviselő-testület az ülés napirendjének meghatározásakor elutasította a javaslatot, hogy tárgyaljanak Vlagyimir Putyin orosz elnöknek Kishegyes diszpolgárává való megválasztásáról.

Szeged Szerver
Szeged - A jövő évtől mindegyik szegedi fürdőben változnak a belépőjegyek árai, de a csúcsidőszakon kívül jelentős kedvezmények vehetők igénybe.

Szeged Szerver
A jövő évtől mindegyik szegedi fürdőben változnak a belépőjegyek árai, de a csúcsidőszakon kívül jelentős kedvezmények vehetők igénybe.

Webradio
Szeged - Második napján már jóval barátságosabb képet mutatott a SZIN ICE. Többen voltak, melegebb volt és a hangulat is bőven felülmúlta az első éjszakát, amikor mindenünk megfagyott.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentesen ugyan úgy, mint az európai civilizált társadalmakban elöregszik a lakosság. A szociális háló azonban szinte teljes védettséget biztosított eddig is a szentesiek számára. Ez alól csak az idősek ellátása képezett kivételt. Ezért döntött a város úgy, hogy először a református egyházzal közösen építtet egy idősek otthonát, majd a ligetben egy 100 férőhelyes otthont is építtetni kezdett. Pontosan azért, hogy ezáltal teljessé váljon a szociális háló- mondta el rádiónknak Hornyik László, a szentesi önkormányzat egészségügyi- és szociális bizottságának elnöke, aki arról is beszélt, hogy mind a két intézménybe pályázat útján lehet bekerülni. Az idősotthonokba egyébként még mindig lehet jelentkezni.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szenetes - A Vöröskereszt Szentesi csoportja és a helyi Véradó Állomás által közösen szervezett véradásokon plusz juttatásként az elmúlt évben első alkalommal fürdő belépőket is kaptak az önkéntes véradók. Azok, akik ilyen belépőkel rendelkeznek, és azt még nem használták fel, azt ez év február végéig megtehetik.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentesen az önkormányzati adók mértéke és köre évek óta nem változott, azonban az elmúlt évek tapasztalatai azt mutaják, hogy az egyre növekvő feladatok megoldásához, a lakosság részére nyújtott szolgáltatásokhoz, a működőképesség biztosításához átlagosan 6,5 %-kal emelkedtek az egyes adók mértékei. A magánszemélyek kommunális adójában várhatóan átlagosan 6 % lesz a növekedés, a bevétel azonban ennél több lesz, mivel megszűnnek a közműfejlesztési hozzájárulás miatt öt évre elengedett kedvezmények. Az építményadót négyzetméterenként 300-ról 500 forintra emelték. A helyi iparűzési adó mértéke maradt az előírható maximálisan 2 %. Az idegenforgalmi adót 100-ról 200 forintra emelték- éjszakánként. A közszolgáltatói tevékenység díja 7,5 %-kal emelkedett.

Webradio
Szerbia, Vajdaság - Az új szerb útlevélben már eredeti formájukban szerepelhetnek a kisebbségi nevek. A vajdasági magyarok nevét tehát a magyar helyesírás szerint írják be az úti okmányba. Feltéve, hogy így is jegyezték be annak idején az anyakönyvbe.

Még nincs influenzajárvány, de már köztünk lapul - hír6.hu
Csongrád megye - Dr. Tombácz Zsuzsanna, az ÁNTSZ Régiós Epidemiológiai Osztályának vezetője úgy fogalmaz, hogy az influenza már felütötte a fejét, hiszen egyre több megbetegedésről kapnak jelentést. Pontos adatokról egyelőre még nem tudnak beszámolni, így arról sem, milyen típusú vírus okozza a megbetegedéseket.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megelevenedik, miként érett igazi várossá Vásárhely
Hódmezővásárhely - A török kori Hódmezővásárhely varázslatos leleteiről tart előadást január 4-én, pénteken 17 órától Bokorné Nagy Katalin régész, a Tornyai János Múzeum nyugalmazott igazgatóhelyettes – tájékoztatott Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Három személyautó ütközött Kopáncsnál a 47-esen
Kopáncs - A személyautók Vásárhely irányába tartottak, amikor Kopáncs határában megcsúsztak a jeges lefagyott útesten és egymásba rohantak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Személyautó csúszott az árokba a 47-esen
Koppáncs - Opel személyautó csúszott le az úttestről Kopáncs határában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elvégezték a munkát, ügyeletben maradnak
Kistelek - Kisteleken az átjárókat, a kerékpárutakat, az utcákat és a tanyai utakat is eltúrták – erről tájékoztatott Kordás István, az önkormányzat műszaki csoportjának vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újdonságokkal várják az idei bálozókat
Mindszent - Mindszenten már minden szórakozóhelyet kinőtt a már hagyományteremtő lovasbál, ezért idén januárban az előző évekhez hasonlóan a sportcsarnok ad otthont a népszerű rendezvénynek – tudtuk meg Apró Andrástól, a Mindszenti Lovasklub elnökétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Balástyán már tegnap délután végeztek
Balástya - Újév napján délután már csak néhány kevésbé forgalmas külterületi düllőút tisztítása volt hátra Balástyán. A munkafolyamatot Ujvári László polgármester ellenőrizte.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pusztaszeren ma a tanyákhoz is eljutnak
Pusztaszer - Tegnap a belterületi utakat tisztították meg, a ma délelőtti megbeszélést követően a külterületi tanyákhoz vezető utak megtisztítására indultak Pusztaszeren a gépekkel.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nincs nagy hó, csak elszoktunk tőle
Szatymaz - A már jól bejáratott csapat tette a dolgát, még a megyei feladatokba is besegítettek miután a szatymazi utcákat megtisztították – mondta el az irányítói feladatokat ellátó településvezető, dr. Kormányos László.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csendes ünnepeken vagyunk túl
Mindössze két bűncselekmény miatt kellett nyomozást elrendelniük a rendőröknek az ünnepekkor– tudtuk meg Dr. Dezső Józseftől, Hódmezővásárhely rendőrkapitányától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Figyelem! Többet fizet, ha nem cserél időben vízórát
Csongrád megye - Szerződésbontásra, s a jelenlegi vízdíjuknál akár sokkal kedvezőtlenebb, becsült átalánydíjra számíthatnak azok, akik elmulasztják hitelesíttetni vagy lecseréltetni elöregedett, azaz hatévesnél idősebb vízórájukat - olvasható a Népszabadságban.

Szeged | Tilos rámenni Szegeden a jégre | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A tiltás ellenére tegnap is gyerekek korcsolyáztak a szegedi Vértón. Egyelőre a horgásztavak jege is vékony és kiszámíthatatlan. A Tisza zajlik, de mivel kicsi a víz, illetve a felső szakaszon nincs hóutánpótlás és olvadás, ár egyelőre nem fenyeget.

Szeged | Szegedi hóhányók és#8211; öt gép dúrt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A kör- és sugárutak feketék Szegeden, de találtunk olyan utcát is, amit az autók jártak ki maguknak. A környezetgazdálkodási kft. tegnap öt géppel takarított.

Szeged | Rendőri esküt tettek a határőrök | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Százhúsz határőr tette le a rendőri esküt tegnap délelőtt a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság (CSMRFK) épületében. Az integrált szervezet létszáma 1800 főre emelkedett.

Szeged | Verseny a színigazgatói posztért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A Szegedi Nemzeti Színház főigazgatói posztjára kiírt pályázatra január 9-éig lehet jelentkezni. Információink szerint várhatóan Gyüdi Sándor, Herczeg Tamás és talán Korcsmáros György, a győri teátrum korábbi igazgatója is pályázik.

Szeged | Még Sokol rádiót is visznek szervizbe a kuncsaftok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A javíttatás árától függ, hogy a laposabb pénztárcájú emberek szervizbe viszik-e elromlott porszívójukat vagy pár ezer forintot érő háztartási gépüket. A témával kapcsolatban nem lehet általánosságban beszélni: van, aki a Sokol rádióba is életet leheltet, míg más megunt LCD-tévéjét hajítja ki, csak úgy.

Szeged | Támogatás a fogyasztóknak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Szinte mindenki kap állami segítséget a januári gáz- vagy távfűtési számlájához, aki szilveszterig elküldte vagy bevitte kérelmét a kincstárhoz.

Szeged | Top: Csomor, Makai és Martonosi | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Három, Csongrád megyében különböző bűncselekményeket elkövetett férfi is felkerült a magyar rendőrség által először összeállított és nyilvánosságra hozott száz legkeresettebb bűnöző toplistájára.

Szeged | Olaszok is keresik a római feliratokat Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A veronai egyetem és a szegedi Móra Ferenc Múzeum nagyszabású kutatásba kezd, hogy megtalálják azokat a római kori feliratos köveket, amelyekkel még a 18. század elején süllyedt el egy tutaj Szegednél.

Szeged | Szegeden él a legfiatalabb makettépítő mester | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Több hónapig is elbíbelődik egy-egy makett készítésével a szegedi Vrbovszki Áron, aki huszonnégy évesen lett az ország legfiatalabb makettépítő mestere. Az alkatrészeket Hongkongból rendeli, a kész alkotással külföldi versenyeken indul.

Hódmezővásárhely | 2007 is a fiatalok éve volt Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen eddig 774 újszülött kapott babakötvényt a várostól, a fiatal családok 2007-ben 124 ingyen- telket vehettek birtokba, és 360 új munkahely létesült önkormányzati támogatással. A város mindezt azért teszi, hogy segítse a fiatal családokat, és lehetőleg itt tartsa őket.

Makó | Tavaszig kitart a menhely Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - A makói kutyamenhely lakóit tavaszig biztosan lesz mivel élelmezni, sőt a telep felújítását is megígérte egy állatbarát veszprémi nyugdíjas. Maguk az állatvédők is meglepődtek, milyen sokan jelentkeztek, miután lapunk megírta: segítséget várnak.

Makó | Makó még nem csábító a románok számára | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - A békési településeken egyre több a román ingatlanvásárló, ám a megyehatáron innen nem jellemző az érdeklődés. Bár Békésben is az olcsó házakat keresik, a kövegyi, nagyon olcsó épületek, porták egyelőre nem érdeklik a románokat. A szakemberek szerint ahogy keletebbre telítődik a piac, kelendőek lehetnek a Makó környéki házak, lakások is.

Szentes | Leszerelik a város egyetlen jelzőlámpáját | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Tavaly bevezették a fizetőparkolást, idén pedig biztonságosabbá teszik a belváros forgalmát Szentesen. A Kurca-parti település mégsem lesz a körforgalmak városa: a korábban tervezett öt csomópont helyett csak hármat szándékoznak kialakítani a főutcán, a helybeliek javaslatát is figyelembe véve. A település egyetlen közlekedési lámpáját pedig leszerelik.

Szentes | Húsz kilométer havas út és#8211; egy gépre | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentesen és Csongrádon nem tapasztaltunk fennakadást a közlekedésben, a hó takarítása folyamatos volt. A kunszentmártoni út menti termáltavak közül a nagyobbik befagyott, de erre sem érdemes rámenni. A kisebbiken nap közben sirályok, kacsák, gémek, éjjel vadludak telelnek. kón a város utólag fizet a takarító vállalkozóknak, és a helyi hírlevélben közzé teszi, melyik területért ki a felelős.

Szentes | Formációt alakított a szentesi Szilver | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - A legeredményesebb hazai táncos klub, a Szilver táncosai formációt alakítottak, és világversenyen mutatkoztak be. A szentesi táncosok hatperces produkciója itthon is tetszést aratott, de az Európa-bajnokságon a hatodik helyet jelentette. A páronkénti versenyeken egymás ellen küzdőknek ebben a felállásban egy a céljuk.

Szentes | A Fecsegő Lányokat a Nox tagja is segíti | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szegvár - A szegvári lányokból alakult együttest a Nox frontembere, Nagy Tamás is segíti. A népszerű táncos szerint a Fecsegő Lányok tehetségesek, de még sokat kell tanulniuk. Tamás a falu művelődési házában a sulibuli sztárvendége volt.

0 megjegyzés: