Spiga

Csongrád megye a médiában 080123

Szegedi patikai ügyelet - ez már tényleg botrány! - Hazánktája - Cikkek - STOP
Szeged- Még mindig nincs döntés a szegedi patikai ügyeletről, mert nem érkezett meg a régiós tiszti főgyógyszerészhez a kamara és a városi szakbizottság véleménye. A két testület vezetője ellenzi az ÁNTSZ sokpatikás verzióját, de a döntést nem ők hozzák.

HírExtra
Szeged- Idén már hetedik alkalommal szervezte meg egy szegedi fitneszedző a Nagy Fogyiversenyt. Kovács Éva az MTI-nek elmondta: a program első meghirdetése óta már csaknem 2300 jelentkező több mint 4700 kiló túlsúlytól szabadult meg.

Lesz szennyvízcsatornázás Makón - hír6.hu
Makó és térsége - Az uniós támogatási politika változása miatt késik, de nem marad el a térségi szennyvízcsatornázás, amelyet Magyarország egyik legjobban előkészített beruházásának tartanak a szakemberek.

:: Eric ::
Románia, Temesvár -A román utasszállító vasúti társaság hétfőtől új vasúti kocsikat állított forgalomba a Bukarest és Temesvár között közlekedő InterCity járatokon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gondoskodtak a madarakról a gyerekek
Hódmezővásárhely - A Szent István Általános Iskola tanulói január 22-én ültek biciklire Hódmezővásárhelyen és a Téglagyári Tanösvény környezetében élő madaraknak kedveskedtek. Madáretetőket helyeztek ki és eleséggel töltötték fel a régebbi etetőket is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hiányoznak a paraszti életforma erényei
Algyő - Újabb állomásához érkezett a Sok-mindent-tudás Egyeteme Algyőn. A magyar Kultúra Napja tiszteletére január 22-én a néphagyományokról adott elő Juhász Antal néprajzkutató, a Szegedi Tudományegyetem óraadó tanára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Velünk él a reneszánsz
Algyő -Velünk élő reneszánsz címmel nyitották meg az Algyői Faluház legújabb kiállítását január 22-én, a Magyar Kultúra Napján. A tárlatot Kövér László, a szegedi Kövér Béla bábszínház igazgatója ajánlotta a nézőknek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csak egy autós vette zokon
Kistelek - Egy hete már tart a Kisteleki Rendőrkapitányság gyermekbiztonsági eszközök használatának ellenőrzését célzó akciója. Többnyire pozitív a fogadtatás - mondta el Micheli Ferenc rendőr százados.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Eperjes Károly kísérőt is adott a versek mellé
Hódmezővásárhely - Az elhangzó versekből van, amelyiket 4 és fél év, de van olyan is, amelyiket 16 év után mertem elmondani – árulta el Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész a hódmezővásárhelyi Petőfi Művelődési Központban tartott zenés esten.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Embercsempészt fogtak
Csongrád megye - Embercsempész segítségével próbált hazánkba jutni 5 szerb állampolgárságú férfi tegnap az esti órákban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az első helyezett szaktanári dicséretet kap
Dóc - A dóci iskola 82 tanulója és a tanárai is megemlékeznek a Magyar Kultúra Napjáról csütörtökön. A diákönkormányzat szervezésében történő rendezvényen a felsős tanulók játékos kedvük mellett megmutathatják műveltségüket is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szülőkkel közösen az egészségért
Hódmezővásárhely - A Klauzál Gábor Általános Iskola Szülői Klubja egy uniós pályázat keretében először rendezi meg azt az Egészséges Táplálkozás programot városi szinten, ahol Vásárhely különböző iskoláiból érkező tanulók vetélkednek, miközben a szülők salátákat készítenek csemetéiknek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Másodjára rendeznek nyílt napot az idén
Hódmezővásárhely - A Németh László Gimnázium és Általános Iskola ebben a tanévben már másodszor tart nyílt délutánt a döntés előtt álló szülőknek és diákoknak egyaránt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Folyamatosan próbálkoznak a határsértők a Dél-alföldön
Csongrád megye - A schengeni csatlakozás óta nem változott, továbbra is intenzív a határsértők mozgása a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság területén, azaz a szegedi, a nagylaki és a kiszombori határrendészeti kirendeltség körzetében - közölte kedden a főkapitányság sajtóreferense.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Negyedik alkalommal rendeznek természetfilm-fesztivált
Pusztaszer - Negyedik alkalommal rendeznek országos természetfilm-fesztivált a Csongrád megyei Pusztaszeren.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fölavatták Kass János szoborcsoportját Szegeden
Szeged- A magyar kultúra napján rendezett ünnepségen, kedden avatták föl a szegedi Korzó Zeneházban Kass János A zenélők című szoborcsoportját.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Üllés folyamatosan pályázik
Üllés - Decemberben beadtak egy pályázatot a Polgármesteri Hivatal akadálymentesítésére és most van előkészítés alatt egy iskolafelújítási pályázat – tudtuk meg Nagy Attila polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egy szegedi „örömművész” művei
Szeged- Január 24-én nyílik a kortárs magyar képzőművészet sokoldalú alkotója, az 50 éves Sejben Lajos festőművész Félmúlt című tárlata a REÖK-ben.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több mint 100 program Szatymazon
Szatymaz - Idén is lesz Barackvirágnap, Őszibarack Fesztivál és Falunap Szatymazon. A fiatal nagy rendezvények között másodjára Repülőnap, valamint egyhetes névadót is rendeznek, de az idei programtervbe belekerült jó néhány különleges újdonság is – mondta el Kálmán János, a szatymazi Dankó Pista Művelődési Ház és Könyvtár vezetője.

Szegedi hírek | Még mindig a levegőben lóg a szegedi patikai ügyelet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Még mindig nincs döntés a szegedi patikai ügyeletről, mert nem érkezett meg a régiós tiszti főgyógyszerészhez a kamara és a városi szakbizottság véleménye. A két testület vezetője lapunkat arról tájékoztatta: ellenzik az ÁNTSZ sokpatikás verzióját, de a döntést nem ők hozzák.

Szegedi hírek | Tombol az influenza Csongrád megyében | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye, Szeged - Tovább nőtt az influenzások száma a megyében, főleg a kisgyerekek betegszenek meg. Szentesen és Vásárhelyen marad a látogatási tilalom, és ezt mától kiterjeszthetik Szegedre is.

Szegedi hírek | Szegedi tűzoltók: volt, hogy védelem nélkül maradt a város | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A szegedi tűzoltók 2007-ben minden eddiginél több, 1049 esethez vonultak ki. A forró nyárnak köszönhetően legtöbbször tüzet kellett oltaniuk. Július végén olyan sok dolguk akadt, hogy a város védelme is veszélybe került.

Szegedi hírek | Darvasi László Márai-díja | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Munkatársunk, Darvasi László József Attila-díjas író tegnap, a magyar kultúra napján Márai-díjat vett át Hiller István oktatási és kulturális minisztertől Budapesten, a Néprajzi Múzeumban megrendezett ünnepségen.

Szegedi hírek | Két Csongrád megyei a Top 100 bűnözői listán | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye, Szeged - A Top 100-ba a korábbi hárommal szemben ezúttal már csak két Csongrád megyében különböző bűncselekményeket elkövetett férfi került fel. Egyikük az előzőn is szerepelt.

Szegedi hírek | Kötelező biztosítás: január 30-áig | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Akár biztosítási alkuszon, akár közvetlenül a biztosító munkatársánál kötötte meg kötelező biztosításáról szóló szerződését az autós, a rendelet szerint az ő felelőssége, hogy az első díjat időben befizesse.

Szegedi hírek | Szerdától ismét kátyúzzák az utcákat Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Környezetgazdálkodási Kft. idén is 10 millió forintból kátyúztat. A kivitelező Szegedi Magas- és Mélyépítő Zrt. eddig húsz helyen javította a tömegközlekedési útvonalak güdreit, így a Hont Ferenc, Hétvezér, Rigó, Tárogató, Oskola utcán, a Szilléri sugárúton, a Makkosházi és Rókusi körúton, az Anna-kútnál, a Belvedere-nél, valamint a Közép fasoron.

Hódmezővásárhelyi hírek | Parkolóőrök helyett automaták Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Hamarosan automatákból vásárolhatnak jegyet azok, akik Vásárhely belvárosában kívánnak várakozni autójukkal. A vandálbiztos, csak magyar aprópénzzel működő eszközök helyét már előkészítették a szakemberek.

Hódmezővásárhelyi hírek | Elátkozott háziorvosi praxis Mindszenten | Szeged - delmagyar.hu
Mindszent - Mindeddig nem sikerült megtalálni azt a háziorvost, aki véglegesen átvenné a két éve nyugállományba vonult mindszenti háziorvos, dr. Horváth István praxisát. Két orvos már visszaadta a megbízást, a mindszenti képviselő-testület hatodjára is pályázatot ír ki rá. A körzetben élőket a végleges megoldásig továbbra is Gémes Csaba gyógyítja.

Hódmezővásárhelyi hírek | Eperjes Károly és az istenes versek Hódmezővásárhelyen | Szeged -
Hódmezővásárhely - A magyar kultúra napját Eperjes Károly rendhagyó, a XX. századi istenkereső költők műveiből összeállított előadói estjével ünnepelték Vásárhelyen.


Hódmezővásárhelyi hírek | Fertőtlenítés: patthelyzet | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Egyelőre nincs előrelépés a csőddel fenyegetett megyei települések ügyében. A BS Alfa Bt. – amelynek a 2006-os árvíz utáni fertőtlenítés árával tartoznak a települések – kedden bírósághoz fordult.

Makói hírek | Az év második felében megnyílhatnak a makói gázcsapok | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Részletes laboratóriumi vizsgálatnak vetik alá ezekben a hetekben a Makó-árokban feltárt földgázmintákat. Ha ez sikeres eredményt hoz, és a szükséges engedélyek is megérkeznek, az év második felében megnyílhatnak a makói gázcsapok.

Makói hírek | Vegetálnak a helyi járatok Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A Makó–Újszeged vasúti szárnyvonal felszámolásának hírére nem növekedett számottevően a két város közötti buszjáratok telítettsége – ám e nélkül is jellemzően a megye legjobban prosperáló járata Makó–Szeged buszvonal. Ezzel szemben a helyi járatok gyakorlatilag vegetálnak Makón.

Makói hírek | Makóra várják Törőcsik Marit | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Vasárnap délelőtt tizenegy órakor a Makón kezdődő ünnepségen veszi át a Páger-díjat az idei kitüntetett, Törőcsik Mari kétszeres Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművész, a Nemzet Színésze.

Szentesi hírek | A Himnusz zengett Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A Kiss Bálint Református Általános Iskola igazgatójának felhívására tegnap több szentesi általános iskolában is elénekelték a Himnuszt. Karikó-Tóth Tibor reményei szerint hagyománnyá válik a városban a közös éneklés január 22-én.

Szegedi hírek | Embercsempészet: albán kézben | Szeged - delmagyar.hu
Szerbia, Szabadka - Szabadka a délvidéki embercsempészet központja. A vajdasági városban sokan abból élnek, hogy lakásukat pihentető helynek adják ki. A rendőrség szerint a szerb–magyar bűnözői köröket egyre inkább albánok váltják fel, akik vállalják, hogy két-háromezer euróért Nyugatra csempésznek embereket.

Szegedi hírek | Bejelentkezett a városi ügyészség a Bartókra | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hivatalosan is bejelentkezett a városvezetésnél a Bartók Béla Művelődési Központ épületére a Szegedi Városi Ügyészség. Ha az ügyészség elképzelése szerint átalakítható az épület, akkor az intézményben otthonra lelő civil szervezeteknek költözniük kell.

Szegedi hírek | Díjak Szeged kultúrájáért | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Összművészeti ünnepséget tartottak tegnap a magyar kultúra napján. Ez idén – Mátyás király trónra lépésének 550. évfordulója tiszteletére – a reneszánsz év nyitánya is volt, és Szegeden egybeesett Kass János köszöntésével is.

Szegedi hírek | Embercsempész kísérte Röszkéig a koszovói határsértőket | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - Embercsempész segítségével próbált hazánkba jutni öt szerb állampolgárságú férfi kedden az esti órákban. A Szeged Határrendészeti Kirendeltség kutyavezető járőrei megfigyelést hajtottak végre a röszkei határ közelében, amikor este kilenc óra előtt ismeretlen személyek mozgására lettek figyelmesek.

Szegedi hírek | Szén-monoxid-mérgezés Baktón | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szegeden, Baktóból kedden, a kora esti órákban egy négytagú családot, két felnőttet és két kisgyermeket szén-monoxid-mérgezéssel szállítottak a mentők kórházba.

Szegedi hírek | Eltűnt az idős asszony egymilliója | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Néhány napon belül két nyolcvan év feletti asszonyt is meglopott papírgyűjtés ürügyén két férfi. Zsákmányuk összesen majd másfél millió forint volt. A trükkös tolvajok Vásárhelyen sem pihennek.

Szegedi hírek | Csapó és Hódi folytatja a bíróságon | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A bíróságon folytatódott kedden a Hódi Lajos–Csapó Balázs-ügy. A Szegedi Testamentum Kft. igazgatója becsületsértés miatt perelte be a Szegedért Egyesület önkormányzati képviselőjét.

0 megjegyzés: