Spiga

Csongrád megye a médiában 080118

Híradó
Szeged - Karneválokat is rendeznek a kedvéért, Nizzában például. Magyarországon csak Szegeden van belőle ekkora példány. A Füvészkert mimózája most pompázik, és február végéig varázsolja el a látogatókat virágaival. Azután pihen, és jövő télen újra virágba borul.

kulturport.hu: Tíz éves a szegedi Nemzetiségek Háza

Szeged - Tíz év telt el azóta, hogy 1998. januárjában megnyitotta a kapuit a szegedi Nemzetiségek Háza. A jubileumot egy kéthetes rendezvénysorozattal (január 14- február 3-ig) ünneplik a szegedi nemzetiségek.

Új tükör a Mórában - hír6.hu
Szeged - A megyei Móra Ferenc Múzeum gyűjteménye egy szép, nagy szecessziós tükörrel lett gazdagabb.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Tiszazug néhány települését, Szelevényt, Kunszentmártont, és Csépát még decemberben csatolták a Dr. Bugyi István ellátási körzetéhez. Ennek értelmében a korábban szükséges befogadó nyilatkozat aláírása nélkül is ellátják az előjegyzett betegeket a szentesi intézményben. A sürgőségi ellátásban azonban nincs meg ez az ellátási kötelezettség- tájékoztatta rádiónkat dr. Földesi Irén főorvos. A járóbeteg-ellátási igazgató elmondta: Tiszasas önkormányzata is jelezte az ÁNTSZ-nél, hogy szintén szeretnének a szentesi kórházhoz visszacsatlakozni a betegellátás terén. Ügyükben azonban még nem történt előrelépés, hiszen arra egyelőre még ÁNTSZ határozat sincs.. Emellett pedig az Egészségügyi Minisztériumban az intézmény is jelezte igényét a korábbi ágyszámok visszaadására. Ők válaszukban nem mutattak hajlandóságot arra, hogy remény lenne a korábbi ágyak egy részének visszacsatolására. Arra hivatkozott a szakma képviselje, hogy majd a Regionális Egészségtanácsok fél év múlva esedékes újabb ülésén kell ezt a kérelmet előterjeszteni.

:: Eric ::
Vajdaság, Újvidék - A Duna-Körös-Maros-Tisza eurorégió kereskedelmi kamarai elnökeinek idei első találkozóját februárban tartják Újvidéken.

Szemle a zöldhatáron - Szeged Városi Televízió
Csongrád megye - A déli határszakaszon már jóval a Schengeni övezethez való csatlakozás előtt megnőtt a forgalom. Sajnos nemcsak a közúti határátkelőkön, de a zöldhatáron is.

Zaj miatt jelentették fel a TIK-et - Szeged Városi Televízió
Szeged - Birtokháborítási eljárást kezdeményeztek a Tanulmányi és Információs központ körül lakók az intézmény ellen, mert zavarja őket a rendezvények éjszakáin bonyolított ki- és bepakolás. A TIK igazgatója elmondta: csak kérheti, de nem utasíthatja a fellépőket és a rendezvényszervező cégeket, hogy éjszakánként halkabban dolgozzanak. A Központ Biztonsági Szolgálata most már külön figyelmet szentel arra, hogy a rendezvényeken részt vevők minél kisebb zajjal pakoljanak be és ki.

Rekordkísérlet ismét - Szeged Városi Televízió
Szeged - Újabb rekordra készül Aranyi László, szekérhúzó. Azt tervezi, hogy húsvétkor indul az 50 napos, 2000kilométeres túrájára.

Milliókat hoztak haza a megyei rádiók - hír6.hu
Makó, Szentes - Az Országos Rádió és Televízió Testület (ORTT) egy hete döntött a rádiós hírműsor, sportműsor, illetve közérdekű szolgáltató magazinműsora kategóriáiban helyi rádióknak meghirdetett pályázati eljárás eredményéről. A pályázaton 103 millió forintot sorsoltsak el, melyből Csongrád megyébe közel 4 millió jutott.

Szegedi hírek | Marad a lyuk a szegedi belvárosban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Még belátható ideig semmi sem épül a Centrum-gödörként elhíresült telken. Szeged szégyenfoltjával kapcsolatban a tulajdonos nem nyilatkozott. Ha 2009. január 1-jéig se fognak hozzá az beruházáshoz, a város akár ki is sajátíthatja a területet.

Szegedi hírek | Kamerára vették a 13 éves fiú megverését | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hat szegedi általános iskolást állítottak elő tegnap a Szegedi Rendőrkapitányságon, akik szerda délután 13 éves társukat az iskolából az intézményhez közeli füves területre rángatták, ahol arra kényszerítették, énekeljen...

Szegedi hírek | Vízumok Szabadkán | Szeged - delmagyar.hu
Szabadka - A Szabadkai Magyar Főkonzulátuson tizedannyian igényeltek vízumot az elmúlt hónapban, mint egy évvel ezelőtt. Magyarország schengeni csatlakozása óta a Vajdaságból beutazóknak harmincöt eurót kell fizetniük a vízumért.

Szegedi hírek | Kilencezer gólya költözhet ősszel a szegedi egyetemre | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A felsőoktatási intézmények valamelyikébe felvételizőknek február 15-éig kell jelentkezniük. Az SZTE 9249 elsőévest vesz fel, közülük akad majd, aki szlavisztikát vagy közpolitikát tanul, egyesek a társállattenyésztés, mások a fogpótlás rejtelmeivel ismerkedhetnek meg.

Szegedi hírek | 17 éves rablót fogtak Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Iskoláskorú fiatalokat állított meg a Szegedi Rendőrkapitányság adatai szerint az a 17 éves fiatalember, akit szerdán fogtak el a nyomozók.

Hódmezővásárhelyi hírek | A hódtói placcból parkot szeretnének a vásárhelyiek | Szeged -
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen lassan eltűnnek a kihasználatlan területek, nagy részükön az önkormányzat ingyentelkeket alakított ki, másutt áruházak építkeztek. Az egyik legnagyobb, még meglévő zöld felület a Hódtóban van. Ebből már nem lesz építési telek.

Hódmezővásárhelyi hírek | Kiállítják az értékes leleteket Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Értékes, országos viszonylatban is jelentős leletekre bukkantak Vásárhelyen a régészek tavaly nyáron az épülő új sportcsarnok és mélygarázs területén.

Makói hírek | Huzavona a német szemét fölött | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Egyelőre folyik a nyomozás az egyik makói raktárban talált, feltehetően német eredetű háztartási hulladék ügyében. A raktárat egy makói cég, a Dégusz-Transz Bt. bérli – álláspontjuk szerint van érvényes engedélyük a szemét gyűjtésére és kezelésére is. A cég ügyvédje azonban azt nem tudta megmondani, hogy a tárolt hulladék milyen eredetű.

Makói hírek | Együttes erővel pályázik Makó és Perjámos városa | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Makó együtt pályázik a Temes megyei Perjámossal a Maros-part rendbetételére, a pihenési, sportolási lehetőségek bővítésére. Az unió támogatja a határon átnyúló fejlesztéseket. Ha nyer a közel milliárdos terv, ismét felpezsdül a folyón a vízi élet.

Szentesi hírek | Akik megelőzték Oláh Ibolyát is | Szeged - delmagyar.hu
Szenets - Nagy megtiszteltetésnek tartja a szentesi szerzőpáros, Mészáros Gábor és Varga Kis Sándor, hogy Érintés című daluk bejutott az Eurovíziós dalfesztivál nemzeti döntőjébe. Szeptember óta dolgoztak együtt az ugyancsak szentesi énekesnővel, Imre Zsuzsával, aki a lírai dallal Oláh Ibolyát is megelőzte.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több volt mint basszista
Hódmezővásárhely - Több volt mint basszista, maga volt a magyar basszus – mondta Gregor Józsefről Varga Ferenc nyugdíjas tanár január 17-én a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban tartott előadásában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jók a tapasztalatok a kisteleki nappali kórházban
Kistelek - Mind a betegek, mind az orvosok pozitív véleménnyel vannak a kisteleki nappali kórház működésével kapcsolatosan. Komplikáció nem volt, eddig mindössze egy beteg ellátását kellett elutasítani – mondta el Vígh József ügyvezető.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Üllés a fiatalok felé fordul
Üllés - Üllésen azt szeretnék, ha ifjúsági referens fogná össze és segítené a fiatalokat. Foglalkoztatásának finanszírozását pályázati forrásból szeretnék megoldani – mondta el Nagy Attila polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb két buszváró épül a zsombói vonalon
Zsombó - Két új buszvárót építenek, egyiket a pályaépítés során áthelyezett megállóhoz Zsombó külterületén – mondta el Gyuris Zsolt polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több, mint húsz határozatot hozott a mindszenti
Mindszent - Január 17-én délután kezdődött a mindszenti képviselő-testületi ülés, amelyet Dr. Zsótér István vezetett. A kezdeti hideg hangulatban szóba került a keddi rendkívüli ülésen hozott határozat is, végül mégis sikerült több, mint húsz napirendi pontban döntést hozni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Súlyos kimenetelű közlekedési baleset történt Mártély határában
Hódmezővásárhely - A baleset Hódmezővásárhelytől 4km-re történt Mártély irányába, ahol is egy Opel Astra típusú személyautó eddig tisztázatlan körülmények között fának csapódott.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Őzbaleset a maroslelei úton
Hódmezővásárhely - Őz okozott anyagi kárt egy személyautóban Hódmezővásárhelytől 5 km-re Maroslele irányába.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közérthetően az adóügyi nyomtatványokról
Dél-Alföld - Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága eljuttatta szerkesztőségünknek közleményét a nyomdai előállítású számla, egyszerűsített számla, nyugta nyomtatványok 2008. évi felhasználására, sorszámára vonatkozóan.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felmentő ítélet a volt főkapitánynak
Szeged - Enyhítette a Szegedi Ítélőtábla az első fokú ítéletet abban az ügyben, melyben a volt hajdúsági rendőrfőkapitányt és több, korábban magas tisztséget betöltött beosztottját is megvádolták, többek között hivatali visszaéléssel.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megverték és ezt végignézte húsz diáktársa is
Szeged - Hat fiatalkorú személyt állítottak elő a Szegedi Rendőrkapitányságra az egyik szegedi általános iskolából a mai nap folyamán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rajzfilmek is őrzik keze nyomát
Sándorfalva - A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a sándorfalvi Budai Sándor Művelődési Ház és Petőfi Emlékkönyvtár pénteken Szemán Béla szegedi grafikus alkotásaiból rendez kiállítást.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tűz Körtvélyesnél
Hódmezővásárhely - Elhagyatott tanyaépület égett a körtvélyesi árvízvédelmi töltésnél.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Őstörténeti rendcsinálási kísérlet Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Záhonyi András mérnök, őstörténeti kutató a mezopotámiai szövegek, a Biblia és a rovásírás összefüggéseit keresi a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban megtartandó előadásában január 18-án, pénteken 17 órakor.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A zaklatás januártól már bűncselekmény!
Hódmezővásárhely - Közel húsz esetben rendelt el a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság nyomozást bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt az elmúlt héten. Dr. Dezső József kapitány egy január 1-jén hatályba lépett büntető törvénykönyvi különös tényállásról is beszámolt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A sportcsarnok alatt egy időablak rejtőzött
Hódmezővásárhely -A hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskola épülő sportcsarnokának helyén végzett régészeti ásatások során mintegy 20 ezer kerámiatöredék, 10 ezer állati csont, jelentős mennyiségű fémtárgy és üvegtöredékek is kerültek elő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Civilház nyílik Szegváron
Mindszent - A hétvégén átadott négysávos tekepálya után a civilház megvalósulásával újabb beruházás készül el hamarosan Szegváron – tájékoztatott Kondacs Mihály, a Szegvári Falufejlesztési Kht. vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az őstermelőknek is tanácsokat adnak
Mórahalom - Január 18-án délelőtt 10 órától kerül sor a Támogatások és adózások 2008-ban című szakmai rendezvényre Móralmon, az Aranyszöm Rendezvényházban, amelyet főleg termelőknek, szövetkezeti tagoknak és mezőgazdasággal foglalkozó vállalkozónak szerveznek – tudtuk meg Pónyai Réka marketing vezetőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mártély is készíti a pályázatot az iskola felújítására
Mártély - Jelenleg is folyik a mártélyi általános iskola felújítására kiírt pályázat előkészítése, amelyet a ROP program dél-alföldi régiójára írtak ki – tudtuk meg Bérczi Tamásné iskolaigazgatótól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Most már a gyakorlati kérdéseken a sor
Hódmezővásárhely - A kishomoki csatornázás gyakorlati kérdéseiről beszélgettünk a mai Napraforgóban Benkő Zsolt hódmezővásárhelyi külterületi képviselővel és Mucsi Lászlóval a Városfejlesztési és Üzemeltetési Iroda vezetőjével.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Veszélyben a magyar építőipar?
A KSH októberi adatai szerint az építőipari termelés 21, a szerződésállomány 34,5 százalékkal csökkent egy év alatt. Az Építési Vállalkozók Országos Szövetsége elnöke és elnökségi tagja sem a szövetség tisztségviselőjeként, sem vállalkozóként nem számít ennél jobb eredményre ebben az évben sem - derül ki a Napi Gazdaság cikkéből.

Szegedi hírek | Egyéves Csongrád megye legnagyobb súllyal született babája | Szeged - delmagyar.hu
Ruzsa - Bevárta kortársait az a kisbaba, aki pont egy éve hatkilós rekordsúllyal született a szegedi női klinikán. Vass Vencel alatt most tizenegy kilót mutat a mérleg.

0 megjegyzés: