Spiga

Csongrád megye a médiában 080104

VG.hu
Nem járult hozzá a Csongrád Megyei Bíróság Zuschlag János szabadlábra helyezéséhez, az erről szóló határozatot tegnap kapta kézhez a politikus védője, Kovács M. Gábor - írja a Magyar Hírlap.

Szentesi Mozaik Internetes Újság - Szentes

Kovács Imréné Margitka néni, a legidősebb magyar szenior úszó elhunyt. Temetése 2007. január 3-án 12 órakor lesz a Szeder temetőben.

Zene.hu - Ismét Magyarországon ad koncertet Danny Cavanagh
Szeged - Szokásához híven január elején ismét hazánkba érkezik Danny Cavanagh, a brit Anathema zenekar vezetője. Danny ezúttal két kedvenc magyarországi városát ejti útba: a fővárosban 8-án, Szegeden pedig 9-én, a JATE kluban ad majd egy-egy exkluzív hangulatú akusztikus koncertet.

Objektív Hírügynökség
Szeged -Szegeden a város szívében, impozáns környezetben, a(z) SZTE TIK Átriumában (Szeged, Ady tér 10 szám alatt) kerül megrendezésre a II. Szegedi Menyegző Esküvői Kiállítás 2008. január 12-13-án. Ezt követően minden évben ugyanezen a helyszínen, január 2. hétvégéjén várják a házasulandó párokat a kiállításra – tudatta az OBJEKTÍV Hírügynökség.

:: Eric ::
Borászat - Magyarország a reform első teljes évétől, 2009. január 1-től kezdve az első évben 16,8 millió eurót, 2015-ben pedig már 29,1 millió eurót kap majd a közös költségvetésből. Ebbe az összegbe még nem számítanak bele az ültetvények önkéntes kivágásáért a gazdáknak fizetendő támogatások. E számok alapján a magyar borágazat hektáronkénti támogatása a legmagasabb lesz az új tagállamok között.

http://www.mako.hu/files/20080104.pdf
MAKÓI HÍREK

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
Kistelek - A Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság Szegedi Polgári Védelmi Kirendeltségének Kisteleki Polgári Védelmi Irodája ezúton tájékoztatja a tisztelt lakosságot a téli sportok és az ezzel kapcsolatos esetlegesen bekövetkező balesetek esetén követendő magatartási formákról.

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
Kistelek - Város Önkormányzata pályázatot nyújtott be a Dél-alföldi Regionális Operatív Program keretében meghirdetett akadálymentesítési pályázati felhívásra. Sikeres pályázat esetén a Polgármesteri Hivatal épületének akadálymentesítésére kerül sor. A tervek szerint az átépítés során kialakításra kerülnek kizárólag a mozgássérült autótulajdonosok számára fenntartott gépjármű parkolóhelyek.

Megteltek a hajléktalanszállók Szegeden - Szeged Városi Televízió
Szeged - Csendesen teltek az ünnepek a hajléktalanokat ellátó intézményekben. Sérülés, haláleset eddig nem történt. Az utcán élőket folyamatosan látogatják a szociális munkások. Sok segítség érkezik a nem állami szervezetektől is. A civilek segítsége és egyházi szervezetek, például a ferencesek által nyújtott meleg étel is sokat jelent a otthontalanoknak.

Városi Visszhang Szentes » Az első szentesi baba
Szenetes - Évek óta hagyomány, hogy Szentes város polgármestere köszönti az év első újszülőttjét és szüleit. Ma délelőtt dr. Várkonyi Katalin, a dr. Bugyi István Kórház főigazgatója társaságában tette ezt meg.

Webradio
Szeged - Minden kétséget kizárólag a SZIN ICE harmadik napja volt a legsikeresebb. A zömében hazai előadók között megmutatta magát a nagysikerű Kispál és Borz, valamint a Quimby is. Videók is!

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szenetes - Jelenleg országosan általános tendencia a gyermeklétszám csökkenése, mely alól a nagymágocsi Hunyadi János Általános Iskola sem kivétel. Az intézményben az idei tanévben 200 fő alá esett a tanulólétszám, hiszen összesen 188 tanulót írattak be. Emellett fontos változás az is, hogy az iskola már csak egy telephelyen működik a folyamatos létszámcsökkenés miatt, azonban az oktatáshoz szükséges feltételek kielégítők- tájékoztatta rádiónkat Sándorné Szín Rózsa. A Hunyadi János Általános Iskola igazgatónője arról is beszámolt, hogy már évek óta az Apáczai Tankönyvkiadó és a Vöröskereszt bázisiskolájaként működik az intézmény, ahol tájékoztatása szerint tanévenként több versenyt is rendeznek.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szenetes - A szentesi önkormányzat számára nagy jelentőségű a biomassza erőmű felállítása, amelynek érdekében a polgármesteri hivatal munkatársai már több mint egy éve dolgoznak. Bocskai István, az önkormányzat Ipari Park referense a projekttel kapcsolatban elmondta: kiemelten hangsúlyos, hogy Szentesen minél több olyan megújuló energiát tudjunk előállítani, amely árban kedvezőbb, mint a gáz. A tervek között szerepel egy biomassza kiserőmű felállítása, amellyel versenyképes árú hő-, és villamos energiát állítanánk elő. Ennek segítségével pedig cégeket, vállalkozásokat lehet az Ipari Parkba hozni, s a térségben egyedülálló lehetőséget lehet felkínálni.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád - Újév hajnalán csoportosan elkövetett garázdaság megalapozott gyanúja miatt állítottak elő öt embert a csongrádi rendőrkapitányságon. Szilveszter éjjelén ugyanis két baráti társaság erősen ittas állapotban összeverekedett az egyik városi sörözőben. A dulakodók a kezük ügyébe kerülő eszközökkel estek egymásnak. A feleket szétválasztották, négy férfi és négy nő ellen indult eljárás. A vendéglátóhelyen kár nem keletkezett, és az elkövetők is csak nyolc napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedtek.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Mindszent - December 29-én közlekedett utoljára a Tiszán a Mindszent Baks között közlekedő komp. A jegesedés miatt ezt követően kifordították a partra a járművet. A komp üzemeltetője, Juhász Lajos szerint a hó nem gátolná a munkában a komposokat, hiszen az utak is tiszták, de a jég miatt nem biztonságos a közlekedés. Amint azonban az időjárás engedi, ismét munkába állítják a kompot.

Szeged | Csikorogva indult el a betegszállítás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A mentők januártól csak életmentéssel, súlyos állapotú betegek ellátásával, kórházba szállításával foglalkoznak – a többi betegszállítást magáncégek végzik. Az új rendszerre még sem a háziorvosok, sem a szolgáltatók nem készültek fel, az átmenet után azonban javulhat a színvonal.

Szeged | Kupaktengerrel az őssejtbeültetésért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egy tonna, vagyis 500 ezer darab kupak 70 műanyagzsákban fér el, de ha kiborítanánk egy 18 négyzetméteres szobában, akkor ellepné a bútorokat. Egy tonna – pénzben kifejezhető értéke azonban mindössze 50 ezer forint. A kis pénz mögött emberfeletti munka áll.

Szeged | Húszperces dugó a szegedi sulik körül | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Tömegeltek csütörtök reggel „nyolc tájt", a téli szünet utáni első tanítási nap startjakor a szegedi Boldogasszony sugárúti iskolák körül – diákok és szülők, tanuló „tömegközlekedők" és úrvezetők.

Szeged | A hideg miatt szakadt félbe a tanítás a Ságváriban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Leállt a fűtés, emiatt tegnap délelőtt tanítási szünetet rendeltek el a szegedi Ságvári gimnáziumban. Mára – ígérte az iskolavezetés – helyreáll a rend.

Szeged | A tandíj éve lesz 2008 a felsőoktatásban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A felsőoktatásban is a változások éve lehet az idei: szeptembertől jön a tandíj. A gólyák első két szemeszterben nyújtott teljesítménye dönt majd – legsikeresebb 15 százalékuk mentességet kap. A szociálisan rászorulók támogatására fordított összegek 20 százalékkal emelkednek.

Szeged | Új TEÁOR-számot kapnak a vállalkozók | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Vállalkozás - Idén a hazai vállalkozásoknak arra is oda kell figyelniük, hogy megváltozik tevékenységük besorolása, új TEÁOR-számot kapnak.

Szeged | Életet mentett a szegedi rendőrjárőr | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Alsóvároson egy kapu kilincsére kötötte fel magát egy férfi, ám egy arra járó nő észrevette. Levágta az öngyilkosjelöltet, és hívta a rendőrséget. A kiérkező fiatal járőrnek sikerült újraélesztenie a férfit.

Szeged | Elkél a suba Subasán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged-Kiskundorozsma - A házikók körül hóból épített kupacok árulkodnak arról, hogy a Szeged-Kiskundorozsma határában kialakult subasai kiskertes övezet milyen sűrűségben lakott. A postás, Turi János nagyjából minden második kapun csenget.

Szeged | Vállalkozások a szegedi egyetem szárnyai alatt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Több mint 14 úgynevezett spin off cég működik a Szegedi Tudományegyetemhez kapcsolódva. A vállalkozásokat az univerzitás kutatói alapították, hogy tudásukból ipari szabadalmat, majd pénzügyi sikert kovácsoljanak.

Szeged | 100. születésnapján köszöntötték Szegeden Kiss Imrét | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged – Nem egyszerű elmondani a hosszú élet titkát! Az él sokáig, akit szeretnek. Engem pedig, úgy érzem, a fiamék, az unokám és a két dédunokám is nagyon szeret – felelte törvényszerű kérdésünkre Kiss Imre.

Szeged | Január 16-án folytatódik a szegedi betegcsere-per | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Január 16-án folytatódik másodfokon a szegedi betegcsere-per - tudta meg a Független Hírügynökség. A kórházban két idős beteget cseréltek össze, és egyikük - egy indokoltalan műtét következtében - meghalt.

Szeged | Főleg gyermekek influenzásak Csongrád megyében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád megye - A legtöbb influenzás beteg gyermek és fiatal felnőtt Csongrád és Bács-Kiskun megyében. A tavalyi év utolsó és az ünnepek utáni első héten a korábbi adatokhoz képest ugrásszerűen megnőtt az influenzás betegek száma.

Hódmezővásárhely | Rendetlenkedő időjárás Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen az elmúlt kétszáz évben többször is előfordult, hogy januárban már repültek a méhek, és vetni lehetett – máskor megfagytak a vadállatok is. A feljegyzett, döbbenetes szélsőségek egyikét-másikát ma a klímaváltozásra fognánk. De akkor hol az igazság? A szakember szerint valami tényleg változik.

Hódmezővásárhely | Hazaszeretetre neveli diákjait Vásárhelyen Sós Csabáné | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Hazaszeretetre neveli diákjait Sós Csabáné, a vásárhelyi katolikus általános iskola rajz–földrajz szakos tanárnője, aki a tanítást bemutató pályázatával országos második díjat, hetvenezer forintot nyert.

Hódmezővásárhely | Vásárhelyről Gyulára és#8211; hajóval? | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Hogyan lehetett hajóval eljutni Vásárhelyről Gyulára? Hogyan lett Vásárhelyből mezőváros? Ezekre a kérdésekre is választ ad péntek este 5-kor a Petőfi Művelődési Központban kezdődő előadásán Bokorné Nagy Katalin régész.

Makó | Tolvajt is fogott Maroslele rendőre | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Maroslele - Beváltotta a hozzá fűzött reményeket a körzeti megbízotti iroda egy évvel ezelőtti újranyitása Maroslelén: Megyeri Zsolt főtörzsőrmester tavaly még terménytolvajokat is elfogott, az emberek biztonságérzete nőtt. Az önkormányzat folytatja az iroda felújítását – később újat szeretne kialakítani.

Szentes | Negyvenmillió vizitdíj a szentesi kórháznak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - A szentesi kórház mintegy negyvenmillió forint bevételhez jutott tavaly a vizit- és napidíjakból, az ezekhez kapcsolódó kiadásai meghaladják a tízmillió forintot. A vizitdíjak visszaigénylésére eddig csak 33 kérelem érkezett a városháza szociálpolitikai osztályára.

Csongrád | Új helyre költöztetik a csongrádi teheneket | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - A szomszéd tanyára, jobb körülmények közé költöztetik a bajba jutott marhaállományt a csongrádi tanyáról. Erről határozott a városházán tegnap az éhező jószágok miatt összehívott válságstáb. A beteg jószágok közül egy megint elpusztult.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Módosult a panelprogram
Több ponton is módosult 2008-tól a panelprogram pályázati rendszere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megvonják a szociális ártámogatást a telefonálóktól
A vezetékes telefon előfizetési díjához a rászorulóknak adott szociális ártámogatás megszüntetését tervezi a gazdasági és Közlekedési Minisztérium.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vigyázat: jön az ónos eső
Időjárás - Pénteken is felhős, borongós időre, -3 fok körüli csúcshőmérsékletre kell számítani. Szombattól a megérkező melegfront havas és ónos esőt hoz.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Eredménytelen a szakszervezetekkel folytatott bértárgyalás
MÁV - Január 3-án folytatódott a MÁV-START Zrt. és a szakszervezetek (Mérnökök és Technikusok Szabad Szakszervezete, Vasutasok Független Szakszervezeti Szövetsége, Vasutasok Szakszervezete és VDSZSZ Szolidaritás) között a 2008. évre vonatkozó bértárgyalás.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Három utcát és az oktatási intézményeket újítanák fel
Kistelek - Szerdára minden utcát megtisztítottak Kisteleken, de aki parkolni akar, annak helyet kell törnie magának - még ma is mozogtak traktorokkal.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új helyre kerülnek a csongrádi marhák
Csongrád - Pénteken új helyre kerülnek és az önkormányzat gondoskodik azokról a sokáig éhező marhákról, melyek eddig egy Csongrád mellett található tanyán éltek - tájékoztatta az MTI-t csütörtökön a település jegyzője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Balástyán a parkolókat is megtisztították
Balástya - Balástyán már újév napján megtisztították az utakat. Mintegy 15 centis hótakaró alól kellett kiszabadítani az utakat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Még nem büntetik a háziorvosokat
Nem büntetik meg azokat a háziorvosokat, akik nem adnak számlát a kezelésről –közölte az egészségügyi államtitkár. Kincses Gyula hozzátette, hogy a hatályos törvényeket ugyan be kell tartani, de mire sor kerülne a felelősségre vonásra, már módosul a szabályozás.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hétvégén változik a hóhelyzet
Időjárás - Meglehetősen változékony hétvége előtt állunk. Országszerte számíthatunk kiadós csapadékra, de a halmazállapot az utolsó pillanatig bizonytalanságot hordoz magában. Északkeleten általában hóesés várható, délnyugaton nagy valószínűséggel eső fog esni. Jelentősen változnak a hóviszonyok.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Másodfokon folytatódik a szegedi EHÖK-elnök ellen indult
Szeged - Másodfokon folytatódik a fegyelemi eljárás Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem (SZTE) Hallgatói Önkormányzatának elnöke ellen; a diákot nem jogerősen hallgatói kötelezettségeinek hétrendbeli megsértése miatt két félévre eltiltották az SZTE-n tanulmányok folytatásától - tájékoztatta Szabó Imre, a jogi kar dékánja az MTI-t csütörtökön.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset Vásárhelyen
Hódmezővásrhely - Koccanásos baleset történt Vásárhelyen a Kutasi út és a Vámház utca kereszteződésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset a 45-ösön (képekkel)
Hódmezővásárhely - Hírportálunkon beszámoltunk a 45-ös főúton történt balesetről, amelyben három gépjármű ütközött egymással a mindszenti elágazás után 2 kilométerrel Szentes irányába.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Űrlények Szegedről
Szeged - Kevesen ismerik a szegedi high-tech szobrászattal foglalkozó művészcsoportot, a BANATI'art teamet. A négytagú alkotócsapatnak - melynek tagjai Bánáti András szobrász, Lackó Balázs és Pintér László festők, valamint Sós Miklós dizájner - már két űrlényt ábrázoló műve látható Budapesten.

0 megjegyzés: