Spiga

Csongrád megye a médiában 080130

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - A 39.Magyar Filmszemlez algyői vetítésen, amelynek helyszíne a Faluház színházterme, több dokumentum-film mellett egy nagyjátékfilmre számíthatunk. Az érdeklődők találkozhatnak a filmek alkotóival, és szándékaink szerint kerekasztal-beszélgetéseket is rendezünk a filmekhez kapcsolódóan.
A részletes program:
http://www.algyo.hu/algyo.php?id=103&news_nr=302&site=1

:: Eric ::
Deszk - „Pályázási lehetőségek kis-és középvállalkozások számára” címmel rendez konferenciát január 31-én Deszk Község Önkormányzata.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pusztaszer is készül a természetfilm-fesztiválra
Pusztaszer - Immár negyedik alkalommal rendezik meg Pusztaszeren a Csizmazia György Természetfilm Fesztivált, melyre készül az alkotókon kívül a rendezőség és a település is. A költségvetés összeállt, remélhetőleg a pénz és a hely is meglesz - mondta el Máté Gábor polgármester.

Szeged Szerver

Szeged - A Beszélő januári számában is folytatódik a papi ügynökök -köztük a szegedi Benyik György és Sávai János professzorok- múltját feldolgozó cikksorozat.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentes város helyi autóbusz menetrendjében február 3-tól, vasárnaptól módosítást hajtanak végre az 1-es, 3-as, 3T valamint a 9-es jelzésű autóbuszvonalak egyes járatainál.
Részletes információ és menetrendi értesítő Szentes, autóbusz-állomáson kérhető a (63) 561-030-es telefonszámon.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csomgrád megye, Szeged - Rendkívüli ülést tart a Csongrád megyei Közgyűlés január 31-én 11 órakor a Hivatal Csongrád termében. Két napirendet tárgyalnak: először a Megyei Önkormányzat 2007. évi költségvetéséről szóló rendelet módosítását, amelyet azt tett szükségessé, hogy a megyei fenntartású kisteleki Napsugár Otthon alapító okiratát és részben költségeit kell módosítaniuk, hogy működését hivatalosan is meg lehessen hosszabbítani. Ezt követően a szentesi Dr. Bugyi István Kórház adósságállományának rendezéséről kell dönteniük.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Emberek a halál árnyékából: a délvidéki vérengzésekről az
Hódmezővásárhely - Dulka Andor „Emberek a halál árnyékából” című dokumentumfilmje kerül bemutatásra az Emlékpontban. A rendező az 1944-45-ös délvidéki, magyarellenes vérengzések áldozatainak állít emléket. A filmben egy túlélő meséli el fájdalmas történetét.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Még idő előtt megtudhatunk mindent az adózásról
Szeged - Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága adóklubot rendez holnap Szegeden, ahol az adóbevallási rendszer változásaival kapcsolatos kérdéseiket tehetik fel az érdeklődők.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Akinek a rádióhullámok használatát is köszönhetjük
Szeged - Nikola Tesla feltaláló volt. Gondolatainak és munkájának köszönhetjük többek között a többfázisú elektromos rendszer és a rádióhullámok használatát. A feltalálóról szóló előadás lesz holnap az Új Akropolisz KKE előadásában Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tarlós Szegeden kezdi a népszavazási kampányt
Szeged - Bár már sok szó esett a március 9-ére kiírt népszavazásról, de mégis indokolt volt egy kampánykörút megszervezése, amelynek első állomása ma Szeged lesz. A lakossági fórumon feltett kérdésekre Tarlós István, a kampány vezetője válaszol – tudtuk meg Dr.Gyimesi Lászlótól, a Fidesz Szegedi Szervezetének elnökétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyakorlatban a továbbtanulási lehetőségekről
Hódmezővásárhely - Pályaválasztási nyílt napot tart a Kalmár Zsigmond Ipari Szakközépiskola és Szakiskola Vásárhelyen, ahol a gyakorlati oktatás bemutatásra fektetik a hangsúlyt, a diákokat és a szülőket is egyaránt várják – tájékoztatott Nagy Norbert, gyakorlati oktatásvezető.

Üdülési csekk – 30 milliárdos forgalom - Szeged Városi Televízió
Csongrád megye - Egyre kedveltebb az üdülési csekk a munkáltatók, és a munkavállalók körében is, már több mint 8000 helyen fogadják el az utalványokat. Tavaly a Szegedi Ifjúsági Napokon 12 millió, az Ópusztaszeri Nemzeti Történeti Emlékparkban 11 millió forint értékben üdülési csekkel fizettek a látogatók.

Algyő Nagyközség Honlapja
Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt az Életreform Klubba! Időpont: 2008. január 30. (szerda) 17 óra– Életreform Klub a faluház emeleti klubtermében
Téma: Amit a homeopátiáról tudni kell
Vendég: Dr. Hugyecz Edit háziorvos

A belépés díjtalan, minden kedves érdeklődőt szeretettel várunk!

Sándorfalva, Szeged - Sándorfalvi & szegedi orvos a Budapest - Bamako rallyn
http://www.preventeam.fw.hu/

Webradio
Szeged - Szombaton virágszirom szórás közepette tartották a REÖK-ben az Indonézz! tárlat megynyitóját, ahol Balogh László festményeit és grafikáit, Gallatz Rita batik képeit, valamint Bárdos Yvette fotóit tekintheti meg a közönség.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi képviselő-testület pénteki ülésén elfogadta azt a tervezetet, amely hosszú távú fejlesztési célként határozza meg a Kurca-part, a liget, a strand és a parkerdő környékén történő üdülőközpont kialakítását. A hosszú távú program átfogóan kezeli a térséget, amelyre összesen 3,5 milliárd forintot kívánnak költeni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Parkoló van és lesz a Széchenyi utcában
Kistelek - Elkészült a piaccsarnok és azzal párhuzamosan megszűnt a piac a Széchenyi utcában, így ott már lehetőség van a parkolásra személygépkocsiknak, de az idén még nem kerül rá szilárd burkolat - mondta el Nagy Sándor polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Épül Balástya garázsa
Sándorfalava - Javában tart az építkezés, hamarosan tető alá kerül az a garázsépület, ahol az önkormányzat gépjárműveit fogják tárolni - tudtuk meg Ujvári László polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Líra és dráma zenében
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Művészetoktatási Intézmény hangverseny termében január 29-én Zsigmond Zoltán és Zsigmondné Papp Éva zongoraművészek adtak hangversenyt.

Szeged hírek | Elbocsátott légió: új pálya vagy szappanopera? | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye, Szeged - Csongrád megyében az elmúlt két évben csaknem kilencszázan veszítették el állásukat a közszférából. Többségük nyugdíjba vonult, kisebb részben átképzési programokon vesznek részt, míg negyedükről semmi információ sincs.

Szeged hírek | Piszkos pénz tapad a kezünkhöz | Szeged - delmagyar.hu
Nem szabad megfeledkezni arról, hogy a bankjegyek és fémpénzek akár több millió ember kezén haladhatnak át. Elég, ha egyikük nem mos kezet, amikor kellene, és máris kész a baj, hiszen egyes kórokozók akár hónapokig is életben maradnak a fizető eszközökön.

Szeged hírek | A belvárosban 150 ezret kérhetnek az albérletért | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bár a szegedi albérletpiacot továbbra is a városban tanuló főiskolások és egyetemisták uralják, mégis egyre több család költözik albérletbe. A legtöbben csak átmeneti megoldásként választják ezt a lehetőséget, de olyanok is akadnak, akik éveken keresztül fizetik az albérleti díjat.

Szeged hírek | Operaverseny: húszan juthatnak be a döntőbe | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Reök-palotában, a Korzó Zeneházban és a nagyszínházban zajlik a Szegedi Szabadtéri Játékok, a Mezzo és az Armel Produkció közös nemzetközi operaversenyének középdöntője. A ma délutáni eredményhirdetésen derül ki: a hetvenhétből ki lesz az a húsz énekes, aki a novemberben látható öt versenyprodukció szereplője lehet.

Szeged hírek | Török Márk-ügy: bontottak vagy takarítottak? | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az SZTE-BTK épületében engedély nélkül végeztetett munka vádja volt napirenden a Török Márk EHÖK-elnök fegyelmi ügyében eljáró jogorvoslati bizottság ülésén kedden. Török Márk és Polgár Zsuzsanna BTK HÖK-elnök szerint csak takarítottak, két hallgató szerint bontottak is.

Hódmezővásárhelyi hírek | Kútvölgy: falu a város szélén | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely-Kútvölgy története alig pár évtizedes. A múlt század ötvenes, hatvanas éveiben hozták létre – a vetőmagüzemhez és a téeszekhez csatlakozva – a települést, akkor érkeztek oda munkások. Bár akadnak új betelepülők, Kútvölgy lassan elöregszik, igaz, a tervek szerint 2010-re megvalósuló csatornázás fellendülést hozhat.

A Délmagyarország története | Tavaszias februárt jósol a vásárhelyi időjós | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Szabó Sándor vásárhelyi amatőr meteorológus előrejelzése tavaly 60–70 százalékban jött be. Szerinte idén a térségünkben az 1988-as esztendő időjárása ismétlődik meg.

Makói hírek | Makón ellopták a csatornafedeleket | Szeged - delmagyar.hu

Makó - Egymillió forintos kárt okoztak tavaly Makón a helyi víz- és csatornaszolgáltatónak azok a fémtolvajok, akik rendszeresen ellopják az öntöttvas aknafedeleket. Az anyagi kár mellett ez komoly balesetveszélyt is jelent, a kerek fedőlapok pótlása ugyanis nehéz. A rendőrségnek eddig egyet sem sikerült elfogni a tettesek közül.

Csongrádi hírek | Ennyit még nem állt a csongrádi malom | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Működik még valaha vagy műemlékké válik a csongrádi malom? A 2006 végére becsődölt üzemnek hitelező gazdák a reorganizációs programban bíznak, a malom korábbi vezetői pedig a banki támaszban.

Szeged hírek | Hetvennyolc nap után szabadultak Papp Edináék | Szeged - delmagyar.hu
Szerbia, Szabadka - Felmentő ítélet született kedd este a Szabadkai Kerületi Bíróságon a kábítószer-csempészettel vádolt Bogosné Papp Edina és férje perében. A bíróság 78 nap után megszüntette előzetes fogva tartásukat és elrendelte szabadlábra helyezésüket.

0 megjegyzés: