Spiga

Csongrád megye a médiában 080115

XLsport.hu
Szeged - Janics Natasa, Athén kétszeres olimpiai bajnoknője nemcsak sportolói, hanem üzleti jövőjére is gondol. Erre utal többek között az is, hogy - az adás-vételi szerződés korábbi aláírása és a vételi összeg kifizetése után - a minap hivatalosan is birtokba vette a szegedi „Bárka” éttermet, amely eddig a város tulajdonában állt.

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
Kistelek - Jegyzői tájékoztatás a szavazókörök módosulásáról

Kitüntetett helyezetben az SZBK - Szeged Városi Televízió
Szeged - Visszakerült az Szegedi Biológiai Központhoz a mesterséges kromoszóma technológia génterápiai alkalmazásának joga a kanadai Chromos cégtől. Ez az a vállalat, amely 1996-ban a szegedi kromoszómakutatások hasznosítására jött létre és eddig mintegy 12 milliárd forintnak megfelelő összeget költött a kutatásfejlesztésre.

Doktoravatás - Szeged Városi Televízió
Szeged -Idén 137 hallgató fejezte be tanulmányait az Állam és Jogtudományi Kar nappali és levelező tagozatán. A végzősöket a hétvégén fogadta doktorrá az Avató tanács a Szegedi Nemzeti Színházban. A hétvégi Ünnepi Tanácsülésen meghívott vendégként részt vett Dr. Lamperth Mónika, szociális és munkaügyi miniszter is.

Mórahalom ~ v5.2
Mórahalom - Háromszázötven újabb munkahelyet ígér az a három befektető, amelyek ezekben a téli napokban is építkeznek a mórahalmi ipari parkban. Kettő közülük, a belga Pacapime és a holland LCPackaging csomagolóanyagokat állít elő, a harmadik, a húsfeldolgozással foglalkozó belga Fléma Snack pedig saslikgyártással foglalkozik majd a megvásárolt hektárokon.

Szentesi Élet
Szentes - Három hónapos várakozás után megkaptuk a Szentesi Református Idősek Otthonának elvi, azt követően pedig 11 napon belül a végleges működési engedélyét is. Így felvehettük az első jelentkezőket, akik már be is költöztek. Jelenleg több mint 10 lakója van az intézménynek, a létszám pedig folyamatosan gyarapodik - tájékoztatta lapunkat Kovách Péter.

Szeged Szerver
Szeged - Nyugat költői címmel hallhatnak előadást csütörtökön az érdeklődők a Somogyi-könyvtárban, ahol a megzenésített verseket Huzella Péter adja elő.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Mindszent - A mindszenti képviselő-testület következő soros ülését január 17-én, csütörtökön 14 órától tartja a városháza emeleti üléstermében. A tanácskozáson szó lesz a kistérségi kerékpárút beruházás, valamint a szennyvízberuházás helyzetéről, az alapfokú nevelési-oktatási intézmények és gimnáziumok infrastruktúrájának fejlesztése című pályázat benyújtásáról, beszámolót hallgathatnak meg a városatyák az alapfokú művészetoktatás helyzetéről, és a jövőbeni elképzelésekről. A napirendi pontok között szerepel a polgármester illetményének meghatározása, a mindszenti önkormányzat idei évi rendezvényterve is, valamint javaslattétel a „Mindszent Város Ifjúsági Díj” és Mindszent Közéletéért Emlékérem” odaítélésére.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád - Eseménydúsan indul az újév a csongrádi önkormányzatnál: benyújtandó pályázataik közül több beadási határideje is január végére, február elejére esik. Öt közoktatási pályázatuk beérkezési határideje január 28-a, míg az önkormányzat és egy magánvállalkozó közös tulajdonában álló cég fűtéskorszerűsítéséről szóló tenderre január 20-ig kell jelentkezni. A fürdőfelújításról szóló pályázataikat pedig február 8-ig kell elkészíteni, ezért gőzerővel dolgoznak a feladatokon. Februárban pedig a 2008-as év költségvetését kell meghatározniuk, valamint fel kell készülniük az újabb pályázati lehetőségekre, amelyeket a Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács ír ki.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Midszent - Ismét háziorvost keres Mindszent Város Önkormányzata. A jelenlegi orvos Dr. Móricz János nem kíván tovább helyettesítő háziorvosként praktizálni, ezért új pályázatot kell kiírni. Az 1325 fős háziorvosi körzetre február 15-ig lehet jelentkezni. Szükség esetén a pályázónak a mindszenti önkormányzat szolgálati lakást biztosít.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi képviselő-testület még tavaly döntött arról, hogy pályázatot nyújt be a belterületi csapadékvíz-elvezető hálózat felújítására. Az árokrendszer rekonstrukciójára nyert is 170 millió forint állami támogatást az önkormányzat, s az önerővel együtt belátható időn belül elkezdődhet a mintegy 200 milliós beruházás. A közbeszerzési kiírásra több ajánlat is érkezett, az eljárásból a tatai székhelyű OMS-Hungária Kft. került ki győztesen. A kivitelezési szerződést már megkötötték a felek, és a munkaterületet is átadták az építőknek. Ha pedig az időjárás kedvező lesz, akkor elkezdődhet a csapadékvíz-elvezető hálózat rendbetétele, mellyel előreláthatólag április végére készülnek el. Ennek keretében a Kisérben 1500 méteres szakaszt tesznek rendbe, a Horváthtelepen több mint 4000 métert, míg a Szeszfőzde-dűlőben 600 méternyit. Ezekhez kapcsolódva megközelítőleg 5000 ezer ingatlan kapubejáratánál is megteremtik a rendszerhez való csatlakozás feltételeit.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Óriási előrelépéseket sikerült a Szntesi Gondozási Központnak tennie az önkéntesek képzésével és szervezésével kapcsolatban. Egyre többen jelentkeztek a középiskolások és az egyetemisták köréből, akik a szünetekben, illetve szabadidejükben szívesen szakítottak időt arra, hogy az idősebb generációk hétköznapi problémáira megoldást találjunk. Az elmúlt időszakban összesen harminchét önkéntes segítette és jelen pillanatban is segíti a munkánkat. Ők több mint negyven ellátotthoz jutotnak el folyamatosan- mondta el rádiónknak Puskásné Halál Ágnes, a szentesi gondozási központ vezetője.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes, tanyavilág - Néhány nappal ezelőtt tizenhat akácfát vágott ki ismeretlen tettes az egyik szegvári tanya elől. A kivágott fa rendezgetése közben az elkövetőt tetten érte a tanya szomszédságában lakó férfi. A tolvajt megzavarta, így az elmenekült hátrahagyva a kivágott fát. Az alkalmat azonban kihasználta a szomszéd, aki magával vitte a zsákmányt. Nem volt szerencséje, hiszen a hóban hagyott lábnyomai a házáig vezettek, így gyorsan kiderült, hogy hová is került a tüzelőnek való.

Tíz osztály, vigyázz! - hír6.hu
Csongrád megye - Öt Csongrád megyei intézmény tíz osztálya szerepel azon a listán, melyet az Országos Tisztiorvosi Hivatal adott ki november végén. A hiányosan felszerelt, bármilyen minőségi vagy technikai követelménynek nem megfelelő, és emiatt csak ideiglenes engedéllyel működő osztályok listáját most publikálta a Heti Válasz. Az érintett kórházakat hatósági bezárás nem fenyegeti, a magánbiztosítók azonban - a lap szerint - nem biztos, hogy tolongani fognak a félig-meddig működő intézmények szolgáltatásaiért.

Újra kinyitott az Emlékpont - hír6.hu
Hódmezővásrhely - Az Emlékpont már újra látogatható. A nyitva tartásban lesz egy kisebb változás: hétvégén 19 óra helyett 18 órakor zár a kiállítóhely, tehát hétfő - a múzeumi szünnap - kivételével minden nap 10 és 18 óra között tart nyitva az Emlékpont Múzeum.
A hónap első szombatján a 26 év alattiak, valamint 18 év alattiak két kísérője ingyenesen tekinthetik meg a tárlatot. Ingyenes a belépés a 70 éven felülieknek, valamint hódmezővásárhelyi lakcímkártya felmutatásával továbbra is térítésmentesen tekinthető meg az Emlékpont Múzeum.

Eltűnt Pordán János - hír6.hu
Szeged - Eltűnt Pordán János, 20 éves szegedi egyetemista. A hallgatót családja mellett most már a rendőrök is keresik.

Szeged | Február 15-én választják meg a színház új főigazgatóját | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Herczeg Tamás és Maczelka Noémi személyesen beadott dolgozata után Gyüdi Sándor és Korcsmáros György postán feladott pályázata is megérkezett az önkormányzathoz, újabb jelentkező pedig nem akadt, így négyük közül választja meg a közgyűlés február 15-én a Szegedi Nemzeti Színház új főigazgatóját.

Szeged | A munkavédelmisek 15 milliós bírságot szabtak ki | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Sok a munkabiztonsági szabálytalanság a régióban. Védőkorlátok és felszerelések hiányoznak. Az a legkevesebb, hogy a szabadban dolgozók nem tartanak teaszünetet.

Szeged | Csongrád megyének tizennégy pénzes cége van | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád megye- Az ötszáz legnagyobb árbevételt elért cégek listája után megjelent a legnyereségesebb vállalatok Top 500-as rangsora is a HVG-ben. Csongrád megye akár elégedett is lehetne a megyék közötti hetedik helyével, ha nem viszonyítaná magát Pest megyéhez.

Szeged | Veszélyes átkelni a kétszer két sávon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A helyszínen meghalt az az 56 éves nő, aki a Kastély Szálló közelében akart átkelni a 47-esen, hogy a Vásárhely felé tartó buszra szálljon. A múlt évben Szegeden és környékén a személyi sérüléses balesetek 12 százalékában gyalogos volt a főszereplő.


Szeged | A Jégvirág 27 éve vár | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged, Tisza - A kemény zimankó ellenére is csak öt-tizenöt centisre hízott a folyó jégpáncélja – mondta Andó Mihály, az Atikövizig főmérnöke.

Szeged | 270 millió uniós forint szegedi bicikliutakra | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A dél-alföldi régió 230 milliárd forintot kap az uniótól 2013-ig a gazdaság, a turisztika, a közlekedés és a térség fejlesztésére.

Szeged | Tímár, Puskás és Szente és#8211; Casting minden Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - A Casting minden című film szegedi bemutatóján Tímár Péter rendezővel és két szereplővel, Puskás Péterrel és Szente Vajkkal beszélgettünk ösztönről, zenéről és színészekről a Belvárosi moziban.

Szeged | Az Aranyszöm és a hely szelleme | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Mórahalom - Mórahalom: mintatelepülés. Nem csak Csongrád megyében, országosan is példa arra, hogy a rendszerváltás óta igenis meg lehetett változtatni a helyi „kisvilágot". Hogyan? Lapunkban azért szentelünk tízrészes sorozatot a kisvárosnak, hogy ezt bemutathassuk.

Hódmezővásárhely | Abdul Rahim pénzét nem küldte el az MKB Szíriába | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Mindszent - Előbb elfogadta, majd néhány nap múlva visszamondta dr. Abdul Rahim 300 eurós pénzátutalási megbízását a Magyar Külkereskedelmi Bank vásárhelyi fiókja. A mindszenti háziorvos végül a Western Unionnal küldte ki Szíriába, beteg nővérének a pénzt.

Hódmezővásárhely | Összefogott hat vásárhelyi állatorvos | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Fog- és karomproblémákkal, valamint felső légúti és szívizomgyulladással, illetve máj- és vesegondokkal küzdenek az idős kutyák, macskák. A hetedik életévüket betöltött állatokat január végéig hat vásárhelyi állatorvos ingyenesen szűri.

Makó | Az óföldeáki Vass József a helytörténet szerelmese | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - A napokban a Magyar Kultúra Lovagjává ütik Budapesten az óföldeáki Vass Józsefet. A makói bíróságon teremőrként dolgozó ötvennégy éves férfit azért javasolta a falu önkormányzata a nemzetközi szinten is jegyzett rangos kitüntetésre, mert sokat tett a település múltjának megőrzéséért.

Makó | Tizenöt méteres vízesés készül a makói fürdőbe | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Grandiózus vízesés, nyolc méter magasban lévő medenceterasz, kupolák: Makó eddigi legnagyobb, 3.5 milliárdba kerülő turisztikai fejlesztésének ígérkezik a fürdő bővítése. Makovecz Imre legújabb makói tervére uniós pénzt vár a város.

Szentes | A szegedi Borbola Imre segített a beteg kislánynak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Meghatotta a szegedi Borbola Imrét a gyógyíthatatlan betegségben szenvedő szentesi Gazsi Ildikó Evelin sorsa, amiről lapunkból értesült. A Niagara 2003 Kft. ügyvezetője – aki egyedül neveli három gyermekét – fürdőkádat és mosdókagylót adott szombaton az anyagi nehézségekkel küzdő családnak

Csongrád | A Gyovai nővérek nem tudták, mit tesznek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - A csongrádi rendőrség befejezte a nyomozást az állatkínzás ügyében, és vádemelést javasol a városi ügyészségnek. A gyanúsítottakat közben elmeszakértő is vizsgálta, és megállapította: nem voltak tisztában azzal, mit tesznek az állatokkal.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Továbbra is őrizetben a szegedi házaspár
Szerbia, Szabadka - Újabb 30 nappal, február 11-ig meghosszabbította a Szabadkai Kerületi Bíróság Papp Edina és férje eddigi előzetes letartóztatását hétfőn.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szenzációs ötletekkel tarkítják a lovasbált
Mindszent - Január 26-án rendezik meg Mindszenten a lovasbált. A már hagyományosnak mondható és az új programokról apró Andrással a Mindszenti Lovasklub elnökével beszélgettünk a Napraforgóban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jelölteket gyűjtenek a kitüntetésekre
Makó - Rangos elismerések odaítéléséhez kéri a makóiak véleményét a város önkormányzata. A jelöltek nevét január 30-ig lehet eljuttatni a polgármesteri hivatalba.

Földeák -
Földeákon adományokból szeretnék a templom utolsó ablakát is színes üvegesre cserélni – számolt be szerkesztőségünknek Katona Pál plébános. A gyűjtést nagyban segíti Rácz Berta felajánlása.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A puding próbája az evés – ízlik...
Csengele -Tavaly márciusban adták át a Csengelei Napköziotthonos Óvoda és Általános Iskola új óvodaépületét, azóta a gyakorlat is igazolta, hogy egy valóban jól használható épülettel gazdagodott a község – mondta el Heim Géza igazgató.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Parkoló személyautóba csapódott egy Rover Vásárhelyen
Hódmezővásrhely - Baleset történt az éjszakai órákban Vásárhelyen a Makói út és a Virradat sor kereszteződésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az év második felében érhet be a csongrádi pályázatok gyümölcse
Csongrád - Több pályázat beadási határideje is január végére, február elejére esik a csongrádi önkormányzatnál. Bedő Tamás polgármester bízik benne, 2008-ban beérhet tavalyi munkájuk gyümölcse.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Klárafalva nehéz idők elébe néz
Klárafalva - Klárafalva önkormányzata is nehéz év előtt áll. Kisebb költségvetéssel, kevesebb támogatással számolnak– tudtuk meg Fekete József polgármestertől.

Szeged | Kocsmából lett a deszki családi napközi | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Deszk - A legtöbb tízezer lakos alatti településen nincs bölcsőde. Deszken a közelmúltban egy kocsmát alakítottak át, így megnyithatta kapuit egy újabb családi napközi.

Szeged | Menekülés a sodródó kamion elől | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Kiss Krisztián túlélte, hogy elsodorta egy kamion, hogy legalább 15 méter repült, hogy minimum 6-7 métert zuhant, hogy eltört 3-3 csigolyája és bordája. A szegedi fiatalember nyolc napig feküdt az intenzív osztályon, állapota fokozatosan javul. Tegnap délután már a baleseti sebészeten beszélt (meg)meneküléséről.

Szeged | Picasso-kiállítás Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Balzac Az ismeretlen remekmű című novellájához 1931-ben készítette Pablo Picasso azt illusztráció-sorozatot, amit más grafikákkal együtt március 1-jétől állítanak ki a Reök-palotában.

Szeged | A vasúti síneket követve próbáltak Magyarországra szökni | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Csongrád megye- A vasúti síneket követve akart hazánkba illegálisan lépni a zöld határon keresztül 6 szerb állampolgár – köztük egy fiatalkorú – a röszkei határátkelő közelében hétfőn este.

0 megjegyzés: