Spiga

Csongrád megye a médiában 080107

epresso.hu - Viszlát, index!
Szeged- Következő félévtől már csak az vezeti az indexét, aki szeretné. A Szegedi Tudományegyetem ugyanis február 1-től az ETR használatával elektronikus leckekönyv-vezetést alkalmaz.

:: Eric ::
Szerbia, Vajdaság - Korhecz Tamás, a Vajdasági Végrehajtó Tanács alelnöke és kisebbségügyi titkár jókívánságait fejezte ki mindazoknak, akik a Julianus naptár szerint, január 7-én ünneplik a Karácsonyt.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az év elején a Szentes-Csongrád Rotary Klub a Rotary nemzetközi pályázataival szeretne foglalkozni. Ennek keretében a tagok információkat akarnak szerezni tapasztaltabb klubok képviselőitől, akiket meghívnak körükbe. Februárban pedig ismét meghirdetnek egy pályázatot, melynek keretében az idei nyáron a nemzetközi rotary szervezésében nemzetközi táborokban vehetnek részt a diákok Európa szerte

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Minden hónap első szerdáján tart ruhaosztást a rászorulóknak Szentesen Ollai Istvánné független önkormányzati képviselő. Legközelebb január 9-án reggel 7 órától 10 óráig várja az érdeklődőket a Nyíri köz és Vásárhelyi út sarkán lévő volt járműboltban-mondta rádiónknak.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szirbik Imre polgármester levélben fordult Draskovics Tibor tárca nélküli miniszterhez azért, mert a helyiek nem tudnak belenyugodni abba, hogy november 1-i hatállyal bezárták a Magyar Államkincstár szentesi kirendeltségét. Draskovics Tibor válaszlevelében azt írta, hogy állaspontja begegyeik a polgármesterével. Az ügyek egyszerűbb intézése érdekében olyan ügyfélszolgálati központok létrehozását tervezik a kistérségekben, ahol az állampolgárok minden ügyet elindíthatnak ezekből a közigazgatási szolgáltató központokból, melynek munkatársai a kérelmeket elektronikusan továbbítják majd a hatáskörrel rendelkező szervhez. A kistérségi központokat az okmányirodák bázisán akarják működtetni.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Tisza - Az eddigi tartós hideg miatt a karácsonykor kezdődött jégzajlás a Tisza egész magyarországi szakaszán folytatódott. Így a Tisza alsó szakaszán is beállt a jég, csak néhol vannak benne kisebb megszakítások. A jég vastagsága a Csongrád és az országhatár közti szakaszon 3 és 15 centiméter közötti. A folyó jegére lépni nemcsak tilos, de életveszélyes is. Bár az előrejelzések szerint enyhül az idő, a szakember szerint nem annyira, hogy a beállt szakaszokon megkezdődjön az olvadás. Ennek ellenére jégtorlaszrobbantásra vagy jégtörő hajó bevetésére egyelőre nincs szükség.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Ez évben is folytatja börzéit a Szentesi Művelődési Központ díszmadártenyésztő szakköre. Az ország második legnagyobb találkozóját minden hónapban megrendezik a Móricz Zsigmond Művelődéi Házban. Mint Kotvics Varga Antal a szakkör vezetője rádiónknak elmondta, - a tavalyi év bizonytalansága után - ez évre megegyeztek a művelődési központ igazgatójával a madárbörzék helyéről és idejéről. Ha esetleg a város talál befektetőt a Móriczra, akkor az Ifjúsági Házban várják majd vasárnaponként a madárbarátokat. Legközelebb január 20-án tartanak madárbörzét az Ady Endre utcai intézményben.

Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő - Az előadások továbbra is a Faluház emeleti klubtermében hallgathatóak majd, változatlanul lesznek sorsolások: minden előadáson könyvet sorsolunk ki a jelenlévők között! Emellett bárki kitöltheti és beadhatja az előadásokkal kapcsolatos teszteket (minden előadáshoz egy teszt fog kapcsolódni a jövőben is), s aki a legkiválóbb teszt-kitöltőnek bizonyul, könyvcsomaggal jutalmazzuk a nyár elején.

A következő előadók és témák

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Halálra égett egy 25 éves fiú Szegeden
Szeged - Egy 25 esztendős fiatalember vesztette életét abban a lakástűzben, ami az egyik szegedi Építő utcai lakásban történt 2008. január 07-én hajnalban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megújult kórtermekben folyik tovább a munka
Hódmezővásárhely - Dr. Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő adta át január 7-én reggel a hódmezővásárhelyi Erzsébet Kórház felújított épületszárnyát, amelyben az egynapos sebészeti ellátás kapott helyet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Káosz a betegszállításban: a rendszer felülvizsgálatát kérik
3 hónapra felfüggesztenék a betegszállítók a mentés és a betegszállítás szétválasztását - a rendszer átalakításának felülvizsgálatát kérik az egészségügyi minisztertől. A szolgáltatók szerint ennyi idő kell ahhoz, hogy kiderüljön mekkora kapacitásra van szükség, és kinek milyen ellátási terület jusson.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb információk a szegedi balesetről(képekkel)
Szeged - Ma reggel fél hat előtt pár perccel egy Makó felől érkező török kamion feltehetően a csúszós út miatt a szegedi Bertalan híd szalagkorlátjának ütközött.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több építésügyi hatóság is megszűnik februártól
Közigazgatás - Amennyiben a jelenlegi építésügyi hatóságok nem tudnak eleget tenni a most megjelent rendeletben előírt feltételeknek, jogkörüket februártól át kell adniuk a körzetközponti település jegyzőjének.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Három évszázada eltűnt köveket keresnek Szegeden
Tisza - Római feliratos kövek pihennek valahol a Tisza medrében Szegednél, amelynek megtalálásához olasz-magyar kutatócsoport alakult.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közlekedési információk adáskörzetünkből
Időjárás - A Dunától keletre az Alföld déli részén, közepesek a látási viszonyok, Makó, Hódmezővásárhely és Békéscsaba környékén van sűrű köd, ott 50 és 100 méter a belátható útszakasz.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Folytatódik a Népfőiskola Zsombón
Zsombó - A Zsombó melletti egykori tanyasi iskolában szerveznek hétről hétre előadásokat a tudomány különféle területeiről. Tavaly januárban indult útjára egy sorozat, annak sikerén felbuzdulva most folytatódik.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem nyert a balástyai kerékpárút pályázata
Balástya - Első körben nem nyert annak a kerékpárútnak a pályázata, mely az 5-ös számú főút mentén 5km hosszan épülne meg – mondta el Ujvári László polgármester. A pályázatot a Kisteleki Kistérségi Iroda készítette Balástya önkormányzata részére.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megúszta a kiszombori biciklis
Kiszombor - Könnyű sérüléssel megúszta a balesetet az a kerékpáros, aki szombaton a késő esti órákban egy arra közlekedő jármű elé esett.

Makó | Apátfalván félnek a Magyar Gárdától | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Apátfalva - A Csongrád Megyei Közgyűlés roma képviselője, Károlyi Sándor szerint az apátfalvi cigányok rettegnek a Magyar Gárdától. A fideszes politikus úgy véli: helyes cigánypolitikával oldódna a feszültség romák és magyarok között.

Szentes | Államkincstár: mégis lesz iroda Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Nem fogadta el Szentes polgármestere a Magyar Államkincstár területi vezetőjének válaszát a szentesi kirendeltség megszüntetéséről.

Csongrád | Csongrád önkormányzata felkarolta a kortárs irodalmat | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Csongrád - A kortárs irodalom legnagyobb fogyasztója Csongrádon az önkormányzat. A képviselő-testület arról döntött, hogy megrendeli a Fövenyt havonta száz példányban. Az irodalmi folyóirat így nemcsak a teremben fogy el azonnal, hanem a város intézményeihez is eljut.

Makó | Böllérrel együtt is olcsóbb a disznóvágás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Egy negyvenezer forintba kerülő élő sertést levágva a szalonna és egyebek mellett 25 kiló csontozott karajhoz és 34 kiló sonkához juthatunk. Ugyanez a hús a boltban hetvenezer forintba kerül. Tehát megéri disznót vágni, de nagyon sok múlik a bölléren és a jószágon is.

Makó | Három fiatal pár építkezhet a makói ingyentelken | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - A helyszínen tudta meg három makói pár, hogy melyik telken építhetnek házat. A portát a makói önkormányzat ingyen ajánlotta fel, öt jelentkezőből hárman teljesítették a feltételeket. Úgy vélik: hatalmas segítség a város ajándéka, ami nélkül nem is álmodhattak saját családi házról.

Szeged | Ismét akkreditálták a TELC nyelvoktatási és képzési módszert | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Újított a felnőttképzés legszebb hagyományait ápoló civil szervezetünk, a Tudományos Ismeretterjesztő Társulat (TIT) az idegen nyelv oktatásában.

Szeged | Kesselyák a Turandotról | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A Szegedi Szabadtéri Játékok nyári bemutatóiról kaphatnak ízelítőt az érdeklődők a REÖK-ben szervezett exkluzív beszélgetéssorozat segítségével.

Szeged | Újra sikeres évet zárt a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Újra sikeres évet zárt a Juhász Gyula Pedagógusképző Kar, amely 2005–2006-ban korábbi képzéseinek 70 százalékát, alkalmazotti létszámának negyedét elveszítette. Galambos Gábor dékánnal az intézmény új struktúrájáról, jövőjéről beszélgettünk.

Szeged | Tévéreklámban ázik szét a Feszty-körkép | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Ópusztaszer - Néhány hete országos tévéreklámkampány indult a Feszty-körkép megmentéséért, sokan segítenének, a 19 megye által létrehozott új alapítvány még bejegyzés előtt áll. Közben a régi kuratóriumának tagjai a visszavonulást fontolgatják.

Szeged | Újra hódítanak az Anconai szerelmesek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Közkívánatra újból műsorra tűzte a Szegedi Nemzeti Színház az Anconai szerelmeseket. A zenés játék felújítását az is indokolja, hogy csökken a teátrum új produkciók létrehozására fordítható kerete. A direktor legalább húsz telt házas előadást vár.

Szeged | Több a külföldi vendég Csongrád megyében | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csongrád megyében az elmúlt esztendő első háromnegyed évében a kereskedelmi szálláshelyek forgalma alig változott, növekedés kizárólag a külföldi vendégek esetében volt regisztrálható.

Hódmezővásárhely | Tavasszal kinyithat az Aldi Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - November közepén még csak a tereprendezési munkáknál tartottak, mostanára már a leendő vásárhelyi Aldi élelmiszer áruház körvonalai is jól látszanak. Az Aldi, ahogy Európa tíz országában, itt is főleg a közelben álló Lidlnek jelent majd versenytársat.

Hódmezővásárhely | Szikáncson egy férfi kihűlt és meghalt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szikáncs - Hiába volt tűzifája, nem gyújtott be szikáncsi otthonában, s kihűlt Sz. Mátyás, akit szombat este a rendőrség talált meg holtan a lakásában. Az egyedül élő rokkantnyugdíjas férfit közösségi embernek ismerték, s olyannak, aki nem veti meg az alkoholt.

Szeged | Befektetőt keres a szegedi Tisza malom | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Harminckét méter magasból, a Vám téri Tisza malom legfelső szintjéről néztünk le Szegedre. Szemügyre vettük az egykor jobb napokat látott üzemet is. A mostani tulajdonos befeketetőre vár.

Szeged | Feljelentést tesz Mehmet Karcsi nagymamája | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Papp Károlyné ma feljelentést tesz a rendőrségen nagyobbik unokájának apja ellen, mivel szerinte a férfi alaptalanul állítja, hogy fojtogatta a gyermeket. Az apa közleményben megtiltotta, hogy a fiáról és róla írjanak vagy felvételeket bemutassanak.

Szeged | Tömegbalesetet okozott az ónos eső | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Kilenc jármű karambolozott a szombat esti, útra fagyott ónos eső miatt Balástya közelében, a sztrádán. A jegesedés több balesethez vezetett, a meteorológiai szolgálat riasztást adott ki. Hétfőtől enyhülés várható, de éjszakánként továbbra is veszélyes a közlekedés.

Szeged | Talajtakaró és trágya lesz a karácsonyfából | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Vízkeresztkor, január 6-án hagyományosan véget ér a karácsony. A feldíszített fenyőktől a hét végén számos lakótelepi család megszabadult. A csupasz fákat a környezetgazdálkodási társaság feldolgozóüzeme újrahasznosítja.

Szeged | Főként a fiatalokat támadja az influenza | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csongrád megye - Vásárhelyen már átlépte a járványküszöböt az influenzás panaszokkal orvoshoz fordulók száma, de kétszer annyi beteg van a megyében is, mint a múlt héten. Általános járványra egy-két héten belül számítanak a szakemberek.

Szeged | Kacsának bizonyult az 50 forintos a tojás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Nem lett 50 forint a tojás karácsonyra, ma sem kerül sokkal többe, mint 2007 nyarán. A mostani 30 forintos tojásárak pedig már biztosan nem emelkednek az égig.

0 megjegyzés: