Spiga

Csongrád megye a médiában 080116

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felfüggesztették a polgármestert
Mindszent - Kedd reggel rendkívüli ülést tartott a mindszenti képviselő-testület, ahol arról döntött, hogy kezdeményezi dr. Zsótér István polgármesteri tisztségének megszüntetését, és felfüggesztette állásából – közölte szerkesztőségünkkel Hevesi István, önkormányzati képviselő, a testület kinevezett sajtóreferense.

Duna Televízió

Szerdán másodfokon folytatódik a szegedi betegcsere-per. A beteghordót 8 hónap, míg a szakápolót 1 év 4 hónap fogházbüntetésre ítélte foglalkozás körében elkövetett, halált okozó gondatlan veszélyeztetés miatt a Szegedi Városi Bíróság első fokon, tavaly május 18-án. Ítéletüket 1-1 év próbaidőre felfüggesztették. A harmad- és negyedrendű vádlott orvosokat bűncselekmény hiányában felmentették. A kórházban két idős beteget cseréltek össze, és egyikük - egy indokolatlan műtét következtében - meghalt.

Egy hónap múlva lesz új igazgatója a Szegedi Nemzetinek - Kultúra - Cikkek - STOP
Herczeg Tamás és Maczelka Noémi személyesen beadott dolgozata után Gyüdi Sándor és Korcsmáros György postán feladott pályázata is megérkezett az önkormányzathoz, újabb jelentkező pedig nem akadt, így négyük közül választja meg a közgyűlés február 15-én a Szegedi Nemzeti Színház új főigazgatóját.

Makó | Fertőtlenítési ügy: nem fizetnek az önkormányzatok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Nem fizetnek azok a folyóparti települések, amelyek másfél éve a BS Alfa Bt.-t bízták meg, hogy végezze el területükön az árvíz utáni fertőtlenítést. A központi vis maior alapból az önkormányzatok nem kapták meg a munka ellenértékét.

Makó | A demokrácia két oldala Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - A makói képviselő-testület utolsó tavalyi ülésén Buzás Péter polgármester megvonta a szót Endes Zsigmond képviselőtől. Erre a testület szervezeti és működési szabályzata lehetőséget ad. Az érintett szerint ez is azt jelzi, hogy a nemrég módosított szmsz megsérti a demokráciát.

Szentes | Profiltisztítást terveznek Szentesen: bezárnák a Móriczot | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Profiltisztítást tervez a szentesi önkormányzat a közművelődési intézményeinél. A legnagyobb veszteséget a Tóth József Színházterem bezárása jelenti.

Csongrád | Egymillió liter csongrádi bor fogyott tavaly | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - Tavaly egymillió-százötvenezer liter bort adott el az Árpád Agrár Zrt. cégcsoportjához tartozó Csongrád Bor Kft. Nedűik 2007-ben több arany minősítést kaptak a különböző versenyeken, ám ez a kereskedőket ma még hidegen hagyja.

Csongrád | Hatvan hangszeren játszik a csongrádi Csák László | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - Több mint hatvan különleges hangszer tulajdonosa a csongrádi Csák László. Valamennyit meg is tudja szólaltatni. A magyar, arab, vietnami, indonéz zeneszerszámok gyűjteménye a csongrádi múzeumban látható január végéig. Mindegyikhez egy kedves emlék kötődik.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sikeresen pályázott Üllés Bordánnyal
Üllés, Bordány - Szerencsésnek mondhatjuk magunkat, Üllés és Bordány, mert megnyertük a kerékpárút fejlesztéshez felhasználható összeget – fogalmazott Nagy Attila polgármester, aki örömmel számolt be arról, hogy még az idén elindulhat az építkezés.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Magyar Kultúra Napja Sándorfalván
Sándorfalva - A Magyar Kultúra Napja tiszteletére a sándorfalvi Budai Sándor Művelődési Ház és Petőfi Emlékkönyvtár a hétvégén több célközönségnek is programmal készül – tájékoztatott Pataki Zsuzsanna, a kultúrközpont vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyalogos gázolás a Mártély felé vezető úton
Hódmezővásráhely- Baleset történt Hódmezővásárhely és Mártély között Vásárhelytől 4km-re,ahol is egy személyautós gyalogost gázolt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem akarják tovább működtetni az állati hulla lerakót Maroslelén
Maroslelle - A maroslelei képviselő testület január 15-i ülésén a szennyvízprojektről hallgatott meg tájékoztatót. Döntöttek az iskolatej akció további folytatásáról, és a hulladék elszállításának rendjéről is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Indul a közmunkaprogram Zsombón
Zsombó - Zsombó a Szegedi Kistérség településeivel közösen a Szociális és Munkaügyi Minisztérium pályázatán indult és nyert. Ennek köszönhetően jó néhányan jutnak néhány hónapra munkához – tudtuk meg Gyuris Zsolt polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az elnökség maradt, a programokat már tervezik
Mindszent - Január 7-én határozott a Mindszenti Lovas-klub az elnökség tagjairól és a 2008-as évi lovas programokról – mondta el portálunknak Apró András elnök.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Eltűnt egy szegedi férfi
Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság eltűnés miatt keresi Pordán János 20 éves szegedi tartózkodási helyű lakost, aki 2008. január 08-án ismeretlen helyre távozott.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Holnaptól tilos a beteglátogatás a vásárhelyi kórházban
Hódmezővásráhely - A figyelő szolgálat legfrissebb jelentései alapján a megye több pontján is meghaladta a regisztrált influenzás betegek száma a járvány küszöböt. Vásárhelyről több mint négyszáz beteget jelentettek – tudtuk meg Dr. Tombácz Zsuzsannától, az ÁNTSZ dél-alföldi regionális intézetének osztályvezetőjétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Picasso Szegedre jön
Szeged - "Megmondjam, mi a művészet? Ha tudnám, akkor sem árulnám el." – kezdte a Pablo Picassotól kölcsönvett gondolatokkal a spanyol festő műveinek szegedi kiállításáról szóló sajtótájékoztatót Herczeg Tamás, a REÖK-palota igazgatója kedden a megyeszékhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sportprogram ajánló - Szeged
Szeged, sport - Összefoglaló a Szegeden megrendezendő sporteseményekről 2008. január 15-től január 20-ig.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hódmezővásárhelyen 1640 ember jut csatornához
Hódmezővásráhely, csatornázás - Január 7-én nyújtotta be Hódmezővásárhely a csatornapályázatot, amelyben Kishomok, Batida, Erzsébet, Kútvölgy és Szikáncs szennyvízhálózatának kiépítésére és szennyvíztisztítására pályázott a város – hangzott el sajtótájékoztatón.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felfüggesztették a polgármestert
Mindszent - Kedd reggel rendkívüli ülést tartott a mindszenti képviselő-testület, ahol arról döntött, hogy kezdeményezi dr. Zsótér István polgármesteri tisztségének megszüntetését, és felfüggesztette állásából – közölte szerkesztőségünkkel Hevesi István, önkormányzati képviselő, a testület kinevezett sajtóreferense.

:: Eric ::
Románia, Bánság - A Bánsági Vízügyi Igazgatóság új árvízvédelmi rendszert dolgozott ki, amely pontosabban előrejelzi az árhullám haladását és gyorsabb és hatékonyab információáramlást biztosít.

Hír6: tények, hírek, információk Békés- és Csongrád megyéből, valamint a világról
Szeged - Megállapították a februárban induló képzések ponthatárait. Ma debütált a 480 pontos rendszer is. A Szegedi Tudományegyetemen egy alapszak és egy mesterképzés mellett 10 felsőfokú szakképzés indul februárban.

Gregor Józsefre emlékeznek - hír6.hu
Hódmezővásráhely - Gregor Józsefre, a magyar operaéneklés fejedelmére, az egyik legismertebb és legnépszerűbb Csongrád megyei kötődésű művészre emlékeznek Hódmezővásárhelyen a Petőfi Sándor Művelődési Központban csütörtökön 17 órakor. Az emlékműsor keretében archív felvételek segítségével idézik fel ismét a néhai basszista felejthetetlen alakját.

4,5 tonnás csövek Dorozsmán - Szeged Városi Televízió
Algyő, Szőreg - Algyő és Városföld között építik ki azt az 1 méter átmérőjű gázvezetéket, amely a szőregi stratégiai gáztározót kapcsolja majd be a magyarországi nagynyomású földgázszállító rendszerbe. Jelenleg a tervezési és az engedélyeztetési eljárás, valamint a Törökországból érkezett csövek deponálása zajlik, Kiskundorozsmán összesen 801 darabot raktak le. A kivitelezési munkálatok február második felében kezdődnek majd. A munka befejezésének határideje 2008. december 31.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi mentőállomáson megfelelő személyi és szakmai feltételek állnak a sürgősségi betegszállítás feladatainak megoldására, ugyanakkor a tárgyi feltételek nagyon rosszak, és a felújítás anyagi forrásai nem állnak rendelkezésre. Jelenleg 30 fő dolgozik az intézményben megfelelő összetételben orvos-mentőtisztek, ápolók és gépkocsi vezetők. A járművek aránylag jó műszaki állapotúak: egy Mercédes, egy Ford és két Toyota mentőautóval elégítik ki az igényeket. Nagy Béla, a mentőállomás vezetője rádiónknak elmondta, hogy a mentőkocsi felszereltsége is elfogadható, egyébkén most kaptak egy lélegeztető berendezést, egy EKG készüléket defibrillátorral. Az mentőállomás épülete és környékének állagmegóvására viszont nincsenek anyagi eszközeik. Ebben külső, önkéntes támogatókat várnak.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az elmúlt hét napban az aránylag veszélyesebb útviszonyok ellenére csak két közlekedési baleset történ Szentesen és térségében. Az ezen a héten bekövetkezett kissé jobb időt kihasználva a Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya máris sűrűbben, és több helyszínen alkalmazza a nemrégiben kapott sebességmérőjét, hogy minél jobban ellenőrizzék a közlekedési szabályok betartását és kiszűrjék a gyorshajtókat.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szakember arra hívja fel a lakosság figyelmét, hogy aki az influenza tüneteit észleli magán, így magas lázat, végtagfájdalmat, elesettséget és hidegrázást érez, maradjon otthon, feküdjön, és bőséges folyadékkal, illetve vitaminokkal kúrálja magát. Az otthoni fekvéssel egyrészt nem terjesztjük tovább a vírust, másrészt megóvhatjuk magunkat a további súlyos szövődményektől.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Immáron harmadik alkalommal osztályozták a betegek és hozzátartozóik a gyógyító intézményeket. Csaknem 46 ezer szavazat (osztályzat) érkezett „Az év kórháza” díjért folyó versenyre, s megannyi észrevételt tettek a rendelőket, kórházakat „osztályozók" az egyik egészségügyi honlap szavazásához kapcsolódó fórumokon. Bár a kezdeményezés jellegéből adódóan a leginkább betegelégedettségi felmérés nem reprezentatív, ám a szavazatok száma alapján mindenképpen érdemes elemezni a kapott adatokat. A játékban a részt vevők egytől ötig osztályozhatták az intézményeket, öt kategóriában külön-külön. Csongrád megyében 26 intézmény kapott szavazatot, és osztályzatot. Itt első lett a SZTE Neurológiai Klinikája, akik az országos megmérettetésen a 43. helyen végeztek. A szentesi Dr. Bugyi István Kórház a megyében a 14. helyet szerezte meg, a nagyobb környezet rangsorában a 140. helyet foglalja el – 3,6-es osztályzat-átlaggal.

Hódmezővásárhely | Kegyelmet kaptak a vásárhelyi vörös csillagok | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Túlélték a rendszerváltás szoboreltávolító, vöröscsillag-leszerelő rohamát a vásárhelyi Z-bérházakon lévő ötágú csillagok.

Hódmezővásárhely | Wass Albertnek állítanának szobrot Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Közadakozásból állítana szobrot a hódmezővásárhelyi Wass Albert Kör az 1998-ban, Floridában elhunyt népszerű írónak.

Makó | Fertőtlenítési ügy: nem fizetnek az önkormányzatok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád megye, Makó - Nem fizetnek azok a folyóparti települések, amelyek másfél éve a BS Alfa Bt.-t bízták meg, hogy végezze el területükön az árvíz utáni fertőtlenítést. A központi vis maior alapból az önkormányzatok nem kapták meg a munka ellenértékét.

Szeged | Nincs pénzünk olcsó autókra | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Éppen azoknak nincs pénzük új autót venni, akiknek a legolcsóbb típusokat kínálják: az alsó kategóriás személygépkocsik eladása 12-13 százalékkal csökkent tavaly Csongrád megyében. Országosan 5,8 százalékos a visszaesés. A luxuskategóriás járművekből viszont egyre több fogy.

Szeged | Ma hetvenéves Szeged, Makó és Szarvas főépítésze | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Ma ünnepli hetvenedik születésnapját Novák István DLA, Ybl-díjas építész. Szeged korábbi, Szarvas és Makó jelenlegi főépítészének munkásságáról ebből az alkalomból könyv jelent meg, amelynek bemutatóját tegnap tartották a szegedi városházán.

Szeged | Keresztféléves ponthatárok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Felkerültek tegnap este a www.felvi.hu honlapra a keresztféléves, februárban induló egyetemi és főiskolai képzésekre vonatkozó ponthatárok. A listát néhány napon belül az országos napilapokban is közzéteszik.

Szeged | Különleges ízek, távoli nemzeti ételek a szegedi éttermekben | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Míg korábban sóvárogva tapadtunk a képernyőre, ha egy amerikai filmben kínai ételt falatoztak, ma már csak elszaladunk valamelyik szegedi étterembe, ha édes-savanyú húst, gyrost vagy egy kis indiai panírt kívánunk.

Szeged | Forgalomnövekedésre számíthatunk a határokon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Röszke - A hétvégéhez közeledve forgalomnövekedésre és kisebb torlódásra számíthatunk a röszkei autópálya-határátkelőhelyen pénteken, szombaton, valamint vasárnap egész nap.

Hódmezővásárhely | Kihúzták Zsótér alól a széket | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Mindszent - Megszüntette Zsótér István polgármesteri tisztségét tegnap Mindszenten a képviselő-testület. Összeférhetetlenségre hivatkoznak. Ha ezt a döntést a megyei bíróság is jóváhagyja, időközi választásokat kell tartani a városban.

Szeged | Szemétbe ölt milliárdok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged, tájsebészet - Nem sok híja van, hogy teljesen elkészüljön a sándorfalvi úti hulladék-feldolgozó és a megye 32 települését átfogó szelektív gyűjtőhálózat. A régi szeméttelepeket – újabb uniós pénzből – tavasszal kezdik eltüntetni.

Szeged | Török Márk az eljárás megszüntetését kéri | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Elhalasztotta ülését a Török Márk EHÖK-elnök fegyelmi ügyében eljáró jogorvoslati bizottság, mert az egyik tagnak nem volt elég ideje átolvasni az iratokat.

Szeged | Komáromba mennének dolgozni a Dél-Alföldről | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Csongrád és Bács-Kiskun megyéből mintegy százötvenen vállalkoznának arra, hogy otthonuktól és családjuktól 260 kilométerre, Komáromban vállaljanak állást. Itthon ugyanis évek óta nem találnak munkát.

Szeged | Látogatási tilalom a dél-alföldi régióban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Az influenzás megbetegedések számának növekedése miatt négy kórházban látogatási tilalmat rendelt el a regionális tiszti főorvos a dél-alföldi régióban mától.

0 megjegyzés: