Spiga

Csongrád megye a médiában 080110

:: Eric ::
Szeged, Makó, Nagylak - A tervek szerint 2010-ben adták volna át az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszát, azonban a kisajátítások még csak most kezdődnek, és az uniós támogatások miatt Brüsszel jóváhagyására is várni kell, ezért várható az egyéves csúszás.

gondola.hu - Mi van az új makói gázlelettel?

Makó - Kb 5.000 milliárd forintos bányajáradék-bevételre tehet szert az állam, ha a Makó környékén talált óriási gázmezőt képes lesz kitermelni a leletre bukkanó – külföldi hátterű – társaság. Az összeg csak első hallásra óriási, több szakember szerint ugyanis viszonylag alacsony a hazai kitermelésű ásványkincsek után fizetendő 12 százalékos járadék.

53-an szereztek Phd fokozatot - hír6.hu
Szeged - A Szegedi Tudományegyetem doktori iskoláiban ötvenhárman szereztek PhD-fokozatot ebben a félévben - tájékoztatott az SZTE Doktori Intézetének igazgatója.

Weborvos.hu - Online egészségügyi magazin
Betegszállítás - Általános tudnivalók a betegszállítás 2008. január 1-én életbe lépett új rendjéről. A Mentők és Betegszállítók Országos Egyesületének tájékoztatója.

Webradio
MÁV - Legkésőbb csütörtökig lehet visszaigényelni a múlt szerdai vonatkiesés miatt fel nem használt jegyek árát a MÁV-Starttól.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes, Szegvár, Nagytőke, Fábiánsebestyén - A jezőrendszeres házigondozást főként azoknak az időseknek érdemes igénybe venniük, akik a külterületen, tanyákon egyedül, a világtól elzárva élnek, mert így bármikor segítséget kérhetnek. Kistérségi szinten is fejlődött a rendszer, hiszen a Többcélú Kitérségi Társulás keretében már öt település vesz részt a működtetésében: Szentes mellett Szegvár, Nagytőke, Fábiánsebestyén is rendelkezik már egy-egy készülékkel- mondta el rádiónknak Lencséné Szalontay Mária, a szentesi polgármesteri hivatal szociálpolitikai osztályának vezetője.

Balesetveszélyes lehet a balkanyar | Makó
Makó - Makó város önkormányzati képviselõ-testületének ülésén is szóba került, hogy sokan a legegyszerûbb utat választják, ha Szeged felöl a Lidl áruházba akarnak eljutni. A híd utáni balkanyar nemcsak szabálytalan, de tekintettel a 43-as forgalmára, igencsak balesetveszélyes is.

Vállalkozói igazolványcsere június 30-ig - Szeged Városi Televízió
Jogszabályváltozás - Egy jogszabályváltozás miatt, június 30-ig át kell térniük az egyéni vállalkozóknak az új tevékenységi szakágazat besorolásra, a TEÁOR '08-ra. Emiatt szinte az összes vállalkozónak ki kell majd cseréltetnie az igazolványát. Szegeden több mint tízezer embert érint ez a változás.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Dr. Szöllősi Sándor elbúcsúzott
Csongrád megye - Nyugállományba vonult Dr. Szöllősi Sándor tűzoltó ezredes, a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetője. A harminchárom éves szolgálat után elköszönő ezredestől barátai, kollégái vettek ma búcsút Szegeden, a megyeháza Csongrád termében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Magas díj a nyomravezetőnek!
Szeged - Rongálás bűntett gyanúja alapján folytat büntetőeljárást ismeretlen tettes ellen a Szegedi Rendőrkapitányság az elmúlt év végén a szegedi Dóm téren meggyulladt Betlehemi jászol ügyében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset történt Vásárhely határában a Bodzási úton
Hódmezővásárhely -Személyautók ütköztek egymással a Bodzási úton, Vásárhely várostáblájától 500 méterre.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ügyfélhívó rendszer az Okmányirodán
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Okmányirodán is ügyfélhívó rendszer került bevezetésre – tájékoztatta szerkesztőségünket Kőrösi Zoltán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tovább bővül a mindszenti egészségház eszközállománya
Mindszent - Egy sikeres pályázatnak köszönhetően Mindszenten az egészségházban a védőnők és gyermekorvosok új, modern eszközökkel dolgozhatnak a jövőben – mondta el portálunknak Nagy Krisztián települési képviselő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az autópályán is megyei rendőrök teljesítenek szolgálatot
Csongrád megye - Az M5-ös autópálya Csongrád megyei szakaszán már a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába tartozó rendőrök látják el a megszűnt Autópálya Rendőrség feladatait. Dr. Lukács János főkapitány szerint ez nem jelent túlzott megterhelést.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Bethlen nyitja a báli szezont
Hódmezővásárhely - A Bethlen-bálnak évtizedekre visszanyúló hagyománya van, és az egyik kuriózum, hogy a Bethlen Gábor Református Gimnáziumban különválasztják a szalagavatót és a diákbált – tudtuk meg a bál előtti készülődésben Bálint Vilmosné, igazgatótól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Utat, járdát, csatornát fejlesztenének
Mindszent - Mindszenten szeretnék megoldani a Dózsa-telepi városrész csapadékvíz elvezetését a jövőben, valamint a Szőlő utcát is helyre hozzák – ismertette a terveket Dr. Tari Béla településfejlesztési irodavezető.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az őstermelők figyelmébe!
Jogszabályváltozás - Az APEH Dél-alföldi Regionális Igazgatósága tájékoztatja a Tisztelt Ügyfeleit, hogy az őstermelők év eleji bejelentkezésével kapcsolatos ügyintézés gyorsítása érdekében, - a hét minden napján nyitva tartással rendelkező ügyfélszolgálati helyein - 2008. január 15-ig rendkívüli nyitva tartással fogadja az ügyfeleit, melyek az alábbiak:

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb meghibásodás történt
Hódmezővásárhely - Varga József, vízhálózat vezető újabb meghibásodást jelentett be Vásárhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Diákoknak ingyenes múzeumok
Csongrád megye - Ingyen látogathatják a Csongrád megyei múzeumi szervezet állandó és egyes időszaki kiállításait a magyar diákcsoportok, a határon túlról is - közölte Zombori István, a Csongrád Megyei Múzeumok igazgatója szerdán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csőtörés Kishomokon
Hódmezővásárhely - Bejelentés érkezett egy vásárhelyi lakostól, hogy a kishomoki külterületi városrészben szünetel a vízszolgáltatás. Utánanéztünk az okának.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - II. Szegedi Menyegző Esküvői Kiállítás
Szeged - Mi szükségeltetik egy emlékezetes esküvőhöz? A II. Szegedi Menyegző Esküvő Kiállításon választ kaphatunk erre a kérdésre.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új logisztikai központ Szegeden
Szeged - Három és félmilliárd forintos beruházással, 26 ezer négyzetméter raktárterületű logisztikai központot épít az élelmiszer, vegyiáru, ital- és dohánytermék kereskedéssel foglalkozó Hansa-Kontakt Kft. 2009 őszére, a szegedi Ipari Logisztikai Központban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közlekedési információk adáskörzetünkből
Csongrád megyében a látási viszonyok jelenleg jók, az utak azonban nedvesek és jégbordásak lehetnek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az Év Emberének nagy tervei vannak
Hódmezővásárhely - Szenti Tibor író, néprajzkutató kapta a legtöbb szavazatot és lett az Év Embere, a Rádió 7, a promenád.hu, a Szuperpress, valamint a T & M Sport Fitness Stúdió és a T-Sport Center-Vitaminsziget játékában 2007-ben. Hódmezővásárhely neves szülöttjével a munkásságáról, jövőbeni terveiről beszélgettünk.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elhunyt Katona Lajos
Hódmezővásárhely - A Gyászoló Család és Hódmezővásárhely Megyei Jogú Város Önkormányzata mély fájdalommal tudatja, hogy Katona Lajos, Apáczai Csere János-díjas és Pro Urbe díjas nyugalmazott iskolaigazgató 2008. január 6-án elhunyt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Helybenhagyták az ítéletet
Kistelek - Helybenhagyta a Szegedi Ítélőtábla büntető tanácsa az I. fokon eljáró Csongrád Megyei Bíróság döntését abban az ügyben, amelyben egy kisteleki férfit, Szögi-Birgés Balázst emberölés kísérletével vádoltak meg.

Makó | M43-as: egyéves késésben a megvalósítás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - A tervek szerint 2010-ben adták volna át az M43-as autópálya Szeged és Makó közötti szakaszát, azonban a kisajátítások még csak most kezdődnek, és az uniós támogatások miatt Brüsszel jóváhagyására is várni kell, ezért várható az egyéves csúszás.

Makó | Saját portáján hűlt ki egy kiszombori férfi | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Kiszombor - Saját portáján, házának ajtóküszöbétől alig egy méterre esett össze feltehetően kedden éjszaka egy 54 éves kiszombori férfi. Mivel nem tudott felállni, reggelre kihűlt, és meghalt.

Szentes | Százötvenezer forint térítési díjat kérnek Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - A szentesi református nagytemplomi egyházközség főtéri idősek otthonában havonta 100-150 ezer forint közötti térítési díjat kérnek a lakóktól. A készülő önkormányzati fenntartású otthonban 70-100 ezer forintot kérnek majd havonta. Máshol a megyében 55-65 ezer forintért lakhatnak az idősek otthonokban.

Csongrád | Százmillió forintból építik újjá az ifjúsági házat | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Csongrád - Csak a hideg idő miatt állt le a munka a csongrádi ifjúsági háznál. Az épület teljes felújításhoz az önkormányzat jelentős részben hozzájárult: eddig százmilliót adott. A polgármester reményei szerint tavaszra mindenképpen elkészül az élménycentrum, amelynek végső kialakítására vár a leendő üzemeltető.

Csongrád | Csongrádon 12 százalékkal emelkedett a távhődíj | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - A pénzromlást jóval meghaladó mértékben, 12 százalékkal emelkedett a távhőszolgáltatás díja Csongrádon. A város egyetlen termálkútjának hőmérséklete csökkent, a kieső energiát földgázzal pótolják. A bökényi lakótelepen élők január elsejétől többet fizetnek. A kéményseprők is több pénzért dolgoznak.

Hódmezővásárhely | Kevesebb lesz a sorban állás a vásárhelyi okmányirodában | delmagyar.hu - Szeged
Hódmezővásárhely - Mától ügyfélhívórendszer működik a vásárhelyi okmányirodában. Ennek köszönhetően meggyorsul, illetve tervezhető lesz az ügyintézés. Amennyiben aznap már nem kerülünk sorra, időpontot kérhetünk későbbre. Igaz, egyelőre csak az interneten keresztül.

Hódmezővásárhely | Az üveg vásárhelyi mestere | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Vásárhely egyetlen üvegművese, Kiss Ferenc hagyományos, kézi technikával dolgozik. A mozdulatok és a munkafázisok tökéletes megtanulásához hosszú évekre van szükség.

Makó | Törőcsik Mari kapja idén a Páger-díjat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Törőcsik Mari kétszeres Kossuth-díjas színművész, a Nemzet Színésze kapja idén a Páger-emlékgyűrűt – azt a színészdíjat, amelyet a makói önkormányzat alapított a város szülötte, Páger Antal emlékére. Téni bácsi pecsétgyűrűjének mását a kitüntetett január 27-én veheti át a Hagymaházban Buzás Péter polgármestertől.

Makó | Fertőtlenítési katasztrófa árvíz után | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó, Csnádpalota - Csanádpalota csődbe megy, ha ki kell fizetnie azt a 31 millió forintot, amit az a vásárhelyi cég követel a Maros-parti településtől, amelyik a 2006-os árvíz után végezte a fertőtlenítést a külterületi földeken. Palota mellett még tíz település jár hasonló cipőben a megyében...
A pereskedő falu, Csanádpalota – más településekhez hasonlóan – abban a reményben kérte fel a vásárhelyi céget a munkára, hogy a kormányzat vis maior keretéből egyenlíti majd ki a számlát. A község viszont végül a kiszámlázott 31 millióval szemben mindössze 13 ezer forintot kapott a központi alapból. A cég azonban ettől függetlenül követelte a jókora summát a szerződéses partnerén.

Szeged | Megteltek a szegedi hajléktalanszállók | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Csongrád megyében mintegy ezerkétszáz hajléktalan él, közülük hatszázan Szegeden. A megyében összesen háromszáz férőhely van a hajléktalanszállókon, amelyek a tartós hidegben tele is vannak.

Szeged | Színidirektori pályázatok az utolsó pillanatban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A szegedi színház főigazgatói posztjára kiírt pályázat beadási határideje tegnap zárult, de még nem lehet biztosan tudni, hogy hányan indulnak. Egyelőre Herczeg Tamás és Maczelka Noémi pályázata futott be, de meg kell várni az esetleg postán feladott jelentkezések beérkezését is – legalább további kettő várható.

Szeged | Kiment a divatból az Algopyrin | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egy évvel a szegedi felvásárlási láz után már egyáltalán nem tülekednek a patikákban az évtizedekig népszerű fájdalomcsillapítókért. Az Algopyrin, a Quarelin, a Demalgon és a Germicid forgalma a felére-hatodára esett vissza, az emberek helyettük a vény- és vizitdíjmentes szereket keresik.

Szeged | Közel a fele elkelt a szegedi logisztikai központnak | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - A szegedi logisztikai központ újabb beruházóját mutatták be tegnap a városházán. A Hansa-Kontakt Kft. a raktárbázisát költözteti ki oda, és bővíti 2009 őszéig.

Szeged | Fanyűvők az erdőn | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Vijjog a fűrész. A kidöntött fatörzset traktor vonszolja a munkapadra. Ott a „hosztoló és választékoló" hosszabb-rövidebb darabokra vágja. Szépen sorakoznak a „sarangok"... Ilyen szakszavak is röpködtek tegnap a sándorfalvi erdőben. A Dalerd Zrt. szegedi erdészethez tartozó 9200 hektáros területen hét favágó brigád dolgozott.

Szeged | Félmilli forint nyomravezetői díj a betlehemi jászol ügyében | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Az elmúlt év végén a szegedi Dóm téren meggyulladt betlehemi jászol ügyében folytat eljárást ismeretlen tettes ellen a rendőrség. A Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság vezetője 500.000 Ft jutalmat ajánlott fel a nyomravezetőnek.

Szeged | Lezúduló hó veszélyezteti a szegedi járókelőket | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A néhány napja tartó enyhe időjárás miatt a tetőkön felhalmozódott hótakaró olvadni kezdett. A lezúduló hó és jég, szerencsés esetben csak a járókelők orra előtt landol.

Hódmezővásárhely | Kis pénzből kis közlekedés | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - A 3-as buszvonalat megszüntették Vásárhelyen, néhány más helyi járat pedig ritkábban közlekedik. Új vonalakat is létesítettek, a 21-es és a 22-es úgynevezett összevont műszakjáratként üzemel, vagyis az ipartelepről megy a város felé. Az önkormányzat és a szolgáltató többször is tárgyalt az új menetrendről. Márciusban vagy áprilisban újból változtatnak, ha kell.

Hódmezővásárhely | Vásárhely megkapta a tiszti klubot | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Lázár János polgármester másfél éves tárgyalássorozata eredményeként térítésmentesen a vásárhelyi önkormányzat tulajdonába került a helyőrségi klub épülete, amit felújíttat a város. A klub a művelődési központban kap helyet.

0 megjegyzés: