Spiga

Csongrád megye a médiában 080126

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Morvai szerint jogsértő az egészségbizosítási törvény
Szeged - Az egészségbiztosítási törvény sérti az emberi méltóságot és korlátozza a legmagasabb orvosi ellátáshoz való jogot – mondta szegedi látogatásán Morvai Krisztina, a Civil Jogi Bizottság társelnöke január 25-én a megyeszékhelyen.

Híradó

Szeged - Tizenöt ország hetvenhét énekesének részvételével hétfőn kezdődik a Mezzo nemzetközi operaversenyének háromnapos második fordulója Szegeden - közölte Havas Ágnes versenyigazgató.

Népszabadság Online: Szomjas beszélgetés Szegeden és Mezőtúron
Szeged - “Milyen a női test? Rugalmas, szívós és nyitott. Gyengédségre, odafigyelésre szomjas. Kíváncsi és kreatív, befogadásra, megújulásra kész. Önkritikus és ironikus, sebzett és meggyötört, makacs és lázadó. Törődő és adakozó. Hívő és hitetlen. A tied. Fogadd el! Fogadd be! Korunk legfontosabb történetei, legérdekesebb szerzői. Irodalmunk első átfogó antológiája a női testről." (Szomjas oázis 2007.)
Január 28-án este 6 órától a Teaházi beszélgetések programsorozatban a Szomjas oázis című antológiáról beszélget Forgács Zsuzsa Bruria, Radics Viktória és Kiss Noémi.
Helyszín: Assam teaház (Szeged, Tisza Lajos krt 60.)

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Bár a statisztikák alapján összeállított éves jelentés szerint Szentesen és térségében a közbiztonság javult, a Rendőrkapitányság ezen a héten csütörtökön közbiztonsági fórumot hívott össze a feladatok egyeztetésére

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Ezekben a napokban több szentesi oktatási intézmény is az uniós pályázatainak befejezésén munkálkodik. Ennek egyik része, hogy tájékoztatni szükséges a közvetlen és kissé tágabb környezetet is az elvégzett munkáról, annak személyi, anyagi, tárgyi és egyéb feltételeiről, az eredményekről. A Klauzál Gábor Általános Iskola tegnap számolt be az érdeklődő társintézmények vezetőinek, a szakembereknek, valamint a szülőknek a Humán Erőforrás Operatív Program keretében elvégzett két éves tevékenységet felölelő, kompetencia alapú képzés megvalósulásáról.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Egyeztető beszélgetésre hívták össze tegnap délután a szentesi vendéglátóipari egységek üzemeltetőit a szentesi rendőrkapitányságra. A fórumon a rendőrség részéről Balogh Szabó Imre városi kaptány, dr. Harkai István és Kun József alosztályvezetők beszámoltak a 2007-es év eredményeiről a szórakozóhelyek történő kábítószer- és szeszesital fogyasztással, a dohányzással és a játékgépezéssel kapcsolatban.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Februártól összesen 2,7 milliárd forint értékben pályázhatnak üdülési csekkre az alacsony jövedelmű nyugdíjasok, a nagycsaládosok, a fogyatékossággal élők és a szakiskolai diákok. Ez csaknem a duplája a tavalyi összegnek. A Magyar Nemzeti Üdülési Alapítványnál négy rászoruló csoport idén 2,7 milliárd forint értékben pályázhat a csekkekre. Az adatlapokat az önkormányzatok ügyfélszolgálatain, illetve a Tourinform irodákban lehet beszerezni. A pályázatokat február 1. és április 15. között lehet benyújtani. Részletek a www.udulesicsekk.hu honlapon is olvashatók.

Fizetés nélkül tankolnak - Szeged Városi Televízió
Csongrád megye - Egyre többen fizetés nélkül hajtanak el a benzinkutakról. Hogy késöbb se találjanak rájuk, vagy leszerelik a rendszámtáblájukat, vagy hamisat tesznek fel az autóra. A térfigyelő kamerák így is segítenek azonosítani a tettest.

Liliom program - Szeged Városi Televízió
Szeged - Nyereményjátékkal próbálják rávenni a hölgyeket arra, hogy odafigyeljenek az egészségükre, és eljárjanak szűrővizsgálatokra. Csongrád megyében lesújtóan kevesen vesznek részt rendszeresen nőgyógyászati vizsgálaton.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Felújítják a szerb templomot Szőregen
Szeged-Szőreg Megújul a szerb templom Szeged-Szőregen. A copf-klasszicista stílusú pravoszláv templomban a görögkeleti szerb lakosság lelki gondozását látják el. Az építmény belső része több száz éves fennállása óta most másodszor újul meg, a szőregi egyházközség megbízásából.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A fény jegyében nyílt kiállítás a Móra-múzeumban
Szeged - Fény a kertben címmel nyitott meg a Pölös Zoltán természetfotós képeiből álló tárlat január 25-én a szegedi Móra Ferenc Múzeumban. A Tildy-családból származó fotós fő témái a virágok voltak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A magyar emberek rendelkeznek a révülés képességével
Hódmezővásárhely - A révülés azt takarja, hogy tudatosan hogyan hagyhatjuk el lélekutazás során a testünket. Egykor a táltosok képessége volt ez – mondta el Nagy Anita léleksegítő január 25-én a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban tartott előadáson.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sportprogram ajánló 01. 26-27.
Hódmezővásárhely - A Tovább gombra kattintva a hétvégi, Hódmezővásárhely környéki sportesemények időpontját találhatja.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kalózok és táncoló pingvinek a tornateremben
Hódmezővásárhely - A kalózkodás napjainkban sláger szakma, legalábbis a hódmezővásárhelyi Kertvárosi Katolikus Általános Iskola január 25-én megrendezett farsangjának tanúsága szerint.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csaknem egymilliárdról van szó
Makó - A LEADER programban rejlő lehetőségek kiaknázása érdekében tartottak tanácskozást Makón a József Attila Városi Könyvtárban január 25-én.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem lesz iskolatej Szatymazon
Szatymaz - Nincs meg a régi becsülete és a támogatás se a régi, ezért hosszas vita után úgy döntöttek Szatymazon, hogy nem folytatják tovább az iskolatej akciót – számolt be dr. Kormányos László polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A vidéki életről szól az est
Makó - Font Sándor tartott előadást a Makói Gazdasági Egyesület székházában. A Parlament Mezőgazdasági Bizottságának Elnöke a vidéki élet lehetőségeiről és forrásairól tájékoztatta a makói gazdákat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szolgáltató ház Kisteleken
Kistelek - Kistelek megvásárolta a régi rendőrségi épületet és ott egy szolgáltatóházat kíván létrehozni – tudtuk meg Nagy Sándor polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csendéletet, mesefigurákat is varrnak a maroslelei asszonyok
Maroslele - Január 28-án hétfőn kerül sor a Gobelin kiállítás megnyitójára Maroslelén melyen a falu lakói által varrt műveket állítják ki, a megtekintés ingyenes.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ruzsa is akadálymentesítene
Rusza - Ruzsán is elkészítették és beadták a Polgármesteri Hivatal akadálymentesítésére a pályázatot. Ez egy komplex beruházás lenne, de felújításnak sem utolsó – tudtuk meg Sánta Gizella polgármester asszonytól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hétfőn kezdődik a Mezzo operaversenyének középdöntője Szegeden
Szeged - Tizenöt ország hetvenhét énekesének részvételével hétfőn kezdődik a Mezzo nemzetközi operaversenyének háromnapos második fordulója Szegeden - tájékoztatta Havas Ágnes versenyigazgató pénteken az MTI-t.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nincs jobb megelőzés a rendőri jelenlétnél
Hódmezővásárhely - Csaknem két hete találkozhatnak Hódmezővásárhely belvárosában gyalogos rendőrrel. Dr. Dezső József rendőrkapitány elmondta, a város lakóinak régi kívánsága teljesült, hiszen már régóta szerették volna újra látni a belvárosban a „posztos” rendőrt.

Szegedi hírek | Parkolás: három város - két rendszer | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Egy év alatt megtérül annak a harmincöt, nemrégiben vásárolt parkolóautomatának az ára, melynek első négy darabját tegnap üzemelték be Vásárhelyen. Győrben az automatás fizetőparkolási rendszer bevételéből parkolóházat építettek. Szegeden egyelőre nem szerelnek fel automatákat.

Szegedi hírek | Szabálysértés, ha hiányzik a házszám | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Sok szegedi magánházról, de még közintézményről is hiányzik a házszám. Elvileg pedig még az sem lenne elég, hogy van. Mindig jól látható helyre kell felszerelni. Aki ezt elmulasztja, szabálysértést követ el.

Szegedi hírek | Szigor van a szegedi gyermekklinikán is | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Szigor van, de ezt minden normális szülő megérti – fogalmazott egy édesanya pénteken a szegedi gyermekklinika előtt. Az influenzajárvány miatt elrendelt látogatási tilalom itt is érvényes, de például a szoptatós anyák – ha egészségesek – bent lakhatnak a babával.

Szegedi hírek | Dóci videó: feljelentés ismeretlen tettes ellen | Szeged - delmagyar.hu
Dóc - Ismeretlen tettes ellen tegnap feljelentést tett a dóci polgármesteri hivatal, miután meghallgatták azt a fiatalembert, aki az internetre feltett videofelvételek szerint macskákkal közösült.


Szegedi hírek | Utastájékoztatás a szegedi villamoson | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tavaly május óta „tévézhetnek" a szegedi villamosokon és trolikon utazók. Az utasok tájékozódhatnak például arról, hol jár a villamos és a troli, milyen átszállási lehetőségeik vannak, mely megállók következnek.

Szegedi hírek | Felvételiző nyolcadikosok | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csökken a középiskolába jelentkezők száma, ezért a tavalyinál kevesebb intézmény rendez központi írásbeli vizsgát. Szombaton megyénkben több mint kétezer, a középiskolák 9. évfolyamára jelentkező nyolcadikos ír felvételi dolgozatot. A szóbeliket egy hónap múlva tartják.

Szegedi hírek | Csengelén tartanak L. Jánostól | Szeged - delmagyar.hu
Csengele - A magyar kriminalisztika történetében legtöbb áldozatot követelő és legkegyetlenebb módon végrehajtott bűncselekményét harmadmagával elkövető két férfi húsz évvel a történtek után sem akar nyilatkozni. A túlélők és akik segítettek az áldozatoknak azonban beszéltek.

Szegedi hírek | Algyőn is lesz filmszemle | Szeged - delmagyar.hu
Algyő - Algyő is vetítési helyszíne lesz a kedden kezdődő 39. Magyar Filmszemlének. A szokásos fővárosi vetítőhelyek mellett egyetlen községben láthatnak versenyfilmeket a nézők.

Szegedi hírek | Az elítéltek csaknem fele külföldön kezdene új életet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A napokban szabadult Tánczos Gábor, aki Ausztráliában kíván letelepedni. A Csillag börtönből szabadulók egy része is az országhatáron túl tervezi szabadulás utáni életét.

Szegedi hírek | Ki viseli a kalapot a nagycsaládban? | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Vendégségben jártunk két nagycsaládnál. Arra voltunk kíváncsiak, milyen, ha a családfő az egyetlen férfi a famíliában, illetve ha a feleség él kisebbségi létet a férj és négy fiuk alkotta többségben.

Szegedi hírek | Pénzt hozhat a cégeknek az internetes honlap | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Alig találni ma már olyan céget, amelynek nincs még saját weboldala. Megkérdeztünk internetes portállal rendelkező felhasználókat, milyen előnyei vannak a világhálón való jelenlétnek.

Szegedi hírek | Űrutazó Vasarely-kép Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A gyerekkorunkban legendássá vált Grätzer József-féle Sicc-könyv játékos ábráit idézte az első Szegedre érkezett Vasarely-kép, amikor pénteken a Móra-múzeum képzőművészeti osztályvezetője, Szabó Tamás kicsomagolta – úgy káprázott a szemünk.

Hódmezővásárhelyi hírek | A tragikus baleset után fénysorompót kérnek Mindszenten | Szeged -
Mindszent - Fénysorompót szereltetne fel a mindszenti önkormányzat a helyi Déli utcai vasúti átjáróban: ott, ahol tavaly októberben a vonat elé hajtott és meghalt két fiatalember.

Hódmezővásárhelyi hírek | Rendszerváltás előtti utcanevek Székkutason | Szeged - delmagyar.hu
Székkutas - A székkutasi képviselő-testület tavalyelőtt úgy döntött, átkereszteli a régi rendszerre emlékeztető utcaneveket. Ez azonban olyan lakossági ellenállásba ütközött, hogy azóta is maradt minden a régiben.

Hódmezővásárhelyi hírek | Szociológiai kutatás Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely – Február 8-án, 9-én és 10-én szociológiai kutatást végeznek a város megbízásából Hódmezővásárhelyen – jelentette be pénteki városházi sajtótájékoztatóján Lakner Zoltán szociológus, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szociológia Tanszékének vezetője.

Hódmezővásárhelyi hírek | Pénzdíjért teniszeznek Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Az utóbbi másfél évtized legrangosabb hazai férfi teniszsorozat kezdődött el pénteken Vásárhelyen. A Swissgroup szponzorálásával havonta 300 ezer forintot osztanak szét a legjobbak között.

Hódmezővásárhelyi hírek | Eperjes: keresztény apa magyar színészként mindenkiért | Szeged -
Hódmezővásárhely - A magyar kultúra napján Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész járt Vásárhelyen, és a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében Az igazat mondd, ne csak a valódit című istenes versekből összeállított önálló estjét tekinthették meg az érdeklődők. Ennek apropóján beszélgettünk vele.

Makói hírek | Megnyílt Makó panoptikuma | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A 2006-os hagymafesztivál nagy sikerű előadása ihlette a tegnap átadott makói panoptikumot.

Makói hírek | Kiszombori postásügy: a nyugdíjasok megkapták a pénzüket | Szeged - delmagyar.hu
Kiszombor - Továbbra is keresik azt a kiszombori postást, Kis Attilát, aki szerda reggel a helyi postáról magával vitte a rábízott pénzt – tudomásunk szerint 1,2 millió forintot –, azóta viszont nem tudni, hol van. A postás felesége elköltözött kiszombori otthonából.

Makói hírek | Téni bácsi szigorú, de játékos volt | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Ma is a budapesti Páger-villában él – más rokonokkal együtt – a makói származású színészóriás fiú unokája, Gyarmati Antal, aki évről évre részt vesz a Páger Antalról elnevezett színészdíj odaítélésében.

Makói hírek | Ismét segít Makón Hanna alapítványa | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Ismét segít az a makói nonprofit alapítvány, amit egy másfél éves korában elveszített kislány, Nagymáté Hanna emlékére hívtak életre a szülei. Most egy családi központot készül indítani gyermekmegőrzővel és különböző programokkal, rendezvényekkel.

Szentesi hírek | Ötcsillagosra újítják fel a szentesi Petőfi Szállót | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Négymilliárd forintból újítja fel, és ötcsillagos hotellé alakítja a szentesi Petőfi Szállót a Pendola Kft., a munka elkezdődött, az építési engedély kiadásáig előkészítik a házat a műveletre.

Szentesi hírek | Nincs új igazgató a szentesi sportközpont élén | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A szentesi képviselők szerint új szervezeti formában kell működnie a sportközpontnak, ezért nem döntöttek a centrum vezetőjének kinevezéséről.

Csongrádi hírek | Háromszereplős lesz a csongrádi kábelverseny | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Háromszereplőssé bővül idén a csongrádi kábeltévés szolgáltatók versenye: a sokáig egyeduralkodó Fibernet és nemrég betelepült Rubicom mellett a szentesi Tanet is fejlesztésbe kezd.

0 megjegyzés: