Spiga

Csongrád megye a médiában 080102

Duna Televízió
Magyarországon egyedülálló, új technológiával állítják elő a rákbetegek gyógyszerinfúzióit a szegedi klinikán.
A rendszert egy speciális szoftver működteti, amely a többi között nyilvántartja a terápiában résztvevő komponensek összeférhetőségét, a dózisnagyságot, a megbontott, de fel nem használt ampullákat. Ezt a program a következő koktél előállításakor felkínálja, így takarékosabb a gyógyszerfelhasználás, de ez csak egyik előnye a rendszernek. Korábban ugyanis az onkológiai osztályok nővérei készítették az infúziókat.

Hódmezővásárhely | Félezer éves oklevél a vásárhelyi Tornyaiban | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Magyarország egyik legjelentősebb céhes anyagát állították ki a vásárhelyi Tornyai János Múzeumban, melyet az érdeklődők 2008. február 28-áig tekinthetnek meg...
Egy félezer éves oklevél is szerepel a vásárhelyi Tornyai János Múzeum azon tárlatán, amely az egykori céhes világot mutatja be. A dokumentumot még II. Ulászló király adta ki a vargáknak.

Szeged | Az őstermelők megúszhatják | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Még mindig nem dőlt el, hogy a január 1-jével hatályba lépő új áfatörvény értelmében kötelező-e nyugtát kibocsátani például egy kiló paradicsom eladásakor, vagy sem.

Hódmezővásárhely | A polgármester feljelentette a vállalkozót Mindszenten | delmagyar.hu - Szeged -
Mindszent - A mindszenti tiszai strand homokjának elhordása miatt Zsótér István polgármester feljelentést tett ismeretlen tettes ellen, és fegyelmi eljárást kezdeményezett Hevesi Tamás jegyzővel szemben. A part rendbetételével megbízott vállalkozó, Solti Viktor hitelrontás és rágalmazás miatt fontolgatja a feljelentést.

Rendőrök lettek - hír6.hu
Szeged - Ünnepélyes esküt tettek a Határőrségtől a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományába került határőrök. A rendőr-főkapitányság épületében 120 határőr mondta el a rendőri eskü szövegét.

:: Eric ::
Szerbia - Szerbia polgárainak bizonyos kategóriái az új év első munkanapjától kezdve, egyszerűsített eljárással, ingyenesen juthatnak schengeni vízumhoz az EU tagországainak nagykövetségein.

Képmutatás: Szilveszteri mustra
[BLOGSZEMLE] Szilveszteri mustra (szegedi képek)

Városi Visszhang Szentes » A szentesi diák
Dr. Brusznyai Árpádra, Magyar Örökség Díjas középiskolai tanárra emlékezik ifjúsági találkozó keretében a Thalész Informális Ijúsági Csoport és a Mosolygósabb Régióért Egyesület január 6-án vasárnap.

Városi Visszhang Szentes » Műhelytitkok a bélyegkészítésben

A Dél-alföldi Postatörténeti Alapítvány rendezésében Kass János bélyegei és bélyeggrafikái tekinthetők meg január 11 és 25. között hétköznap 8-18, szombaton 8-12 óráig a szentesi 1.sz. posta emeleti postatörténeti emlékszobájában...
A "Műhelytitkok a bélyegkészítésben" c. tárlatot Szűcs Lajos alpolgármester és Rácz Tamásné, a Magyar Posta Zrt. kelet-magyarországi területi igazgatója nyitja meg.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több ellenőr az építkezéseken
"Ingyen" a szabályok szerint csak közvetlen rokon segédkezhet, mindenki másnak valamilyen hivatalos papírral - például alkalmi munkavállalói könyvvel - kell rendelkeznie.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mi drágul az idén?
Az idén magasabb áram-, gáz- és élelmiszerárakkal számolhatunk - írja egy országos napilap. Bár kevéssé emelkedik az üzemanyagok ára, az átlagosnál nagyobb az árnövekedés a szolgáltatások terén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A havazás nem jelent akadályt
A hét első munkanapjára meghirdetett menetrend szerint közlekednek szerdán a vonatok - közölte a Mávinform ügyeletese.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közlekedési információk adáskörzetünkből
Csongrád megye - Az Alföldön Baja, Hódmezővásárhely és Orosháza környékén szállingózik a hó, vagy hódara hull, a főutak nedvesek, vizesek, hókásásak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csendes szilveszter a mentősöknél is
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely mentőállomáson eseménymentes szolgálattal köszöntötték a 2008-as esztendőt a bajtársak - tudtuk meg Túri Mihály, állomásvezető mentőtiszttől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A legfiatalabb nézők táncra is perdültek
Igazi újévi hangulat uralkodott a hódmezővásárhelyi Városi Fúvószenekar hetedik újévköszöntő hangversenyén január 1-jén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csúszkálás fentről le, jobbról balra
Mártély - Még a délutáni órákban is több tucat család élvezte a töltés adta csúszkálási lehetőséget Mártélyon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Repülővel csúszkáltak Körtvélyesnél
Hódmezővásárhely - A modellrepülőzés és a csúszkálás egyaránt népszerű volt január 1-jén Körtvélyesnél.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nyugodt volt az év vége a CSMRFK számára
Összességében elmondható, hogy az év vége Csongrád megyében a közrend és közbiztonság szempontjából kirívó esemény nélkül telt – tájékoztatott M. Toronykőy Márta, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Figyeljünk a menetrendváltozásokra
Hódmezővásárhely - Jelentősen változtak a Tisza Volán Zrt. autóbuszvonalai Hódmezővásárhely helyi közlekedésében január 1-jétől.

Makó | Makói újévi koncert tűzijátékkal | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Idén is zsúfolásig megtelt a makói sportcsarnok az újévi koncertre – ezúttal éppen 2008 szék várta az érdeklődőket.

Szentes | Havas tűzijátékkal jött az újév Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Sokan szánkóval jöttek el a szentesi főtérre szilveszter éjjelén, hogy megnézzék a tűzijátékot, amely idén is szép volt. A közös ünneplést hangulatosabbá tette a hulló hó – és persze a pezsgő.

Csongrád | Újabb marha hullott el a Csongrád melletti tanyán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - Szilveszterre újabb szarvasmarha pusztult el azon a Csongrád melletti tanyán, ahol karácsony óta a város eteti a lesoványodott, beteg jószágokat.

Szeged | Újév napján lelassult az élet a havazásban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Hétfő este és tegnap dél között tíz centiméter hó hullott megyénkben, aminek vastagsága a hét végére öt centivel növekedhet. A közutakon – amelyeken lelassult a közlekedés – folyamatosan dolgoztak a gépek. A havazás váltóállítási nehézségeket okozott a vasútnál: késtek a vonatok Szeged és Budapest között.

Szeged | Szánkóval, merülőbúvárral búcsúztattuk az óévet | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Minden idők egyik legzordabb szilvesztere volt 2007 utolsó napja, a Széchenyi téren az utóbbi években sosem voltak ilyen kevesen. Aki viszont kijött, kitett magáért: citrom-narancs-zöld színekben pompázó parókák, ördögszarvas, szarvasagancsos plüssök a fejeken, pezsgő, konfetti a kezekben.

Szeged | A 3 éves szegedi közüzemi áremelés első éve | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A szegedi közgyűlés 3 évre előre meghatározott áremelési tervezetet fogadott el decemberben. Ennek értelmében a közüzemi díjak január elsejétől egyedi mértékben, de 2009-ban egységesen 4,8%-al, 2010-ben pedig 3%-al emelkednek majd

Szeged | Hegedűs Ádám sírt fel először 2008-ban Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Az új év első babája éjfél után tíz perccel született Szegeden, a női klinikán. Hegedűs Ádám az egész országot tekintve is a negyedik leggyorsabb volt.

Szeged | Telt ház volt a SZIN Ice utolsó napján | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Szilveszteri buli a kötelező év végi kellékek nélkül: telt ház volt a SZIN Ice-on december 31-én. A tömeget a Kispál pörgette be, az újévbe a Quimby vezetett át. Reggel hétig tartott a mulatság.

Szeged | Szegedi belváros: hó és szemét | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Újév napjának délelőttjén nyakunkba kaptuk a várost, hogy szétnézzünk, mit hagyott maga után Szegeden a szilveszter. A takarítók jól végezték a dolgukat, mert a belvárosban mindössze egy üres pezsgősüveget láttunk.

Szeged | Operettgála a szegedi színházban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Idén is, immár hatodszor, nagy sikerrel tartották meg a Szegedi Nemzeti Színházban a bécsi stílusú újévi operettgálát tegnap este.

Szeged | Szinte minden drágul, ami drágulhat 2008-ban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Azt hittük, a gáz árával kapcsolatban a legnagyobb megrázkódtatást 2007-ben szenvedtük el. Kiderülhet azonban, hogy 2008 is tartogat számunkra meglepetéseket. Az élelmiszerárak 10 százalékos drágulását pedig szinte már természetesnek vesszük.

Szeged | Naplót ír a Somogyi-könyvtár igazgatója | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - December 1-jén öt évre új igazgatót neveztek ki a szegedi Somogyi-könyvtár élére. Palánkainé Sebők Zsuzsannát az első hónap értékelésére kértük. Rengeteg a dolog és a terv. Elbocsátás nem lesz, nagyobb változtatás egy év múlva várható.

Szeged | Újrakezdők: akik a börtön után más életet akarnak élni | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Akad olyan analfabéta, aki a börtönben sajátította el az írás-olvasás tudományát, és rengetegen vannak, akik itt tanultak szakmát vagy végezték el a gimnáziumot. Három nyilatkozó elítélt közül ketten úgy gondolják: ha nem kerültek volna rács mögé, talán ma már nem is élnének. Egyikük külföldön szeretne élni, miután szabadult.

Hódmezővásárhely | Vásárhelyen Bátor Botond az első baba | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - A 2008-as esztendő első vásárhelyi babájára nem kellett sokat várni: Szabó Bátor Botond éjfél után 38 perccel született az Erzsébet-kórházban.

Hódmezővásárhely | Újévi hangverseny Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Vásárhelyen a hagyományoknak megfelelően most is a Városi Fúvószenekar újévköszöntő hangversenye volt az év első kulturális eseménye, melyet belépti díj nélkül hallgathattak meg az érdeklődők a Fekete Sas báltermében.

Hódmezővásárhely | Ebben az évben is jönnek majd a sztárok Vásárhelyre | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - A csillagok idén sem kerülik el a várost. Január 7-én este 7 órakor lesz a Petőfi Sándor Művelődési Központ színháztermében az újévi operettgála az Oszvald Marika által fémjelzett, az országban hét éve – évente hatvan városban – turnézó Pesti Magyar Operett Színpad előadásában. Január 17-én délután 5 órától Gregor József-emlékestet rendeznek. A show január 22-én délután 6 órakor Eperjes Károly önálló estjével folytatódik, majd február elején a Barátom, Harvey kerül színpadra Koltai Róberttel, Trokán Péterrel és Bánsági Ildikóval. Február végén az Elvámolt házasságban Gregor Bernadettet, Oszter Alexandrát, Gergely Róbertet és Beleznai Endrét láthatják az érdeklődők. Mindegyik előadást a PMK-ban rendezik meg.

Makó | Makói patikavita az új ügyeleti rendről | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Új gyógyszertári ügyeleti rendet vezetett be a napokban a tisztiorvosi szolgálat Makón, amelyet azonban a korábban ügyeletet ellátó patikák egyike sérelmez. Boros Péter megyei tiszti gyógyszerész lapunknak cáfolta, hogy az új renddel egy új gyógyszertárnak szerettek volna kedvezni.

0 megjegyzés: