Spiga

Csongrád megye a médiában 080108

HírExtra
Szeged - Monumentális kivetítők, álomszerűség, ugyanakkor egyszerűség, illetve érthetőség - ezek az alapelvei a nyáron a Szegedi Szabadtéri Játékokon színpadra kerülő Puccini-operának a Turandotnak - mondta el az MTI-nek a darab rendezője hétfőn.

:: Eric ::
Szerbia, Vajdaság - A hirtelen felmelegedés megsegítette a téli szolgálatot: nagyobbrészt elolvadt az utakon keletkezett jégpáncél. Vasárnaptól már jóval biztonságosabb volt a közlekedés szerte a Vajdaságban.

:: Eric ::
Románia, Magyarország - Az Európai Bizottság jóváhagyta a Magyarország részvételével megvalósuló a magyar-román határon átnyúló Európai Területi Együttműködési Programot.

Pillanatnyi áramzavar - hír6.hu
Szeged - Este csiki-csukizott az áramellátás Szeged több pontján, a Démász gyorsan reagált.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Kerékpárutak - A Dél-alföldi Regionális Fejlesztési Tanács tavaly májusban hirdette meg a régió kerékpárút hálózatának fejlesztését segítő pályázatot, melynek célja főként a kül- és belterületeket, településeket, üdülő és rekreációs területeket összekötő kerékpárutak építése, kerékpársávok kialakítása volt. A kiírásra helyi önkormányzatok, önkormányzati társulások, többcélú kistérségi társulások, valamint központi költségvetési szervek és intézményeik nyújthattak be pályázatot. Összesen 77 pályázat érkezett be, 8,5 milliárd forintos fejlesztési igénnyel. Ebből a bírálók 22 pályázatot találtak támogatásra méltónak, több mint 3 milliárd forint értékben. A pályázaton több mint 200 millió forintot nyert Hódmezővásárhely, Kecskemét, Makó, Szeged és Szeghalom önkormányzata.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az elmúlt hetekben elkezdődött az előgondozás és a bizottság felkereste azokat az embereket, akik előzetesen jelezték beköltözési szándékukat a szentesi Református Idősek Otthonába. Felvették a jelentkezők adatait, megvizsgálták szociális helyzetüket és egészségi állapotukat. Az intézmény munkatársai pedig felvilágosították a jelentkezőket a tudnivalókról, melyek alapján eldönthetik, hogy valóban be akarnak-e költözni az 50 férőhelyes intézménybe- tájékoztatta rádiónkat Kovách Péter. A nagytemplomi református egyházközség lelkipásztora azt is elmondta, hogy a szakirányú álláshelyekre 75 fő jelentkezett, melyek közül a végzettség és a meghallgatás alapján kiválasztották az alkalmasnak ítélt 15 pályázót, azaz 12 szociális gondozót, ápolót és főnővért, valamint egy mentálhigiénés-, illetve egy nővérfoglalkoztató szakembert.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Folytatja kormányellenes éhségsztrájkját a jezsuita szerzetes
Jól vannak az egészségbiztosítási törvény december 17-ei zárószavazása óta éhségsztrájkoló jezsuita szerzetesek. Vértesaljai László (a képen) orvosa ellenőrzése mellett úgy döntött, határozatlan ideig továbbra is csak folyadékot vesz magához. Hofher atya viszont vízkereszt napján befejezte az éhségsztrájkot.

Szeged | Lezuhant a hídról egy kamion | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Egy török kamion hétfő hajnalban átszakította a szegedi Bertalan híd korlátját, és egy kerékpárost magával sodorva a mélybe zuhant. A biciklis 15 métert repült, de ő is és a kamionos is túlélte a balesetet. Szegeden és környékén tegnap egész nap köd nehezítette a közlekedést, de szerencsére több ilyen súlyos baleset nem történt.

Szeged | A legtöbb vér a MÁV-nál folyt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Összesen 1042-en adtak vért decemberben a Magyar Vöröskereszt és az OVSZ Szegedi Regionális Vérellátó Központjának közös szervezésében.

Szeged | Óvatosan foglalnak állást a szegedi színháziak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Ne szólj szám, nem fáj fejem – ez volt az általános vélemény, amikor tegnap arról faggattuk a Szegedi Nemzeti Színház társulatának tagjait, kit, illetve milyen főigazgatót szeretnének az április végén leköszönő Székhelyi József utódjaként. Attól a néhány vezető művésztől, akit mégis sikerült szóra bírnunk, tanulságos válaszokat kaptunk.

Hódmezővásárhely | Eljárást indítottak a mindszenti polgármester ellen | delmagyar.hu - Szeged -
Mindszent - Összeférhetetlenségi eljárást kezdeményezett a mindszenti testület a polgármester ellen, mivel lapot adott ki, ami a törvény szerint nem megengedett. A város vezetője szerint hírlevele nem minősül újságnak. A képviselők bizottságot alakítottak, mely meghallgatja Zsótér Istvánt, majd dönt.

Hódmezővásárhely | Átlagcsalád: mínuszba kerülhet | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Sok kicsi sokra megy. Sok kis áremelésből összejönnek azok a kritikus, több tízezer forintra rúgó kiadások, amelyek padlóra küldhetik az átlagos jövedelemből élő családokat. Lapunk számításai szerint a Délvilág átlagcsaládja idén eladósodhat, ha nem faragja le kiadásait.

Makó | Bezár a makói térség utolsó filmszínháza | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Pitvaros - Bár a végső szót hivatalosan még nem mondták ki, várhatóan heteken belül bezár a makói térség utolsó filmszínháza, a pitvarosi. A megye más városaiban egyelőre működik mozi.

Makó | Négyen sepernek kéményt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Majkó - A makóiak tíz százalékát nem találja otthon a kéményseprő, de közülük csak kevesen vannak, akikhez később sem lehet bejutni: a többség komolyan veszi az ellenőrzést. Kéményhibából eredő tűzeset vagy tragédia évek óta nem történt a városban. A szolgáltatás idén kilenc százalékkal drágul.

Szentes | Már megint lebeg a szentesi légi bázis | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Ideiglenesen Jakabszálláson fog működni a dél-alföldi légimentő-bázis, miután Csík Imre ingyen fölajánlotta saját repülőterét erre a célra. A Légimentő Kht. szerint a Bács-Kiskun megyei településről Békés megye nem érhető el az előírt 15 percen belül. A minisztérium is ígéri: 2008 második felében megépül a végleges, szentesi bázis.

Csongrád | A szentesi kórházban várják a büntetőeljárást | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - A szentesi kórházban várják a Gyovai nővérek az ellenük folyó büntetőeljárás eredményét. A csongrádi asszonyok rendkívül legyengült állapotban kerültek az egészségügyi intézménybe. A kirendelt ügyvéd szerint elsősorban segítségre lett volna szükségük, a szarvasmarhákat azért nem tudták etetni, mert takarmányra nem volt pénzük.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hat jégtörő hajó áll készenlétben a Tiszán
Tisza - Az Országos Vízjelző Szolgálat hétfői adatai alapján a Tisza Szegedig tartó vízgyűjtőjén 2,4 köbkilométernyi hóban tárolt vízkészlet található, ami a sokévi átlagtól körülbelül mintegy 15 százalékkal marad el.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tűz Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Tűz keletkezett eddig tisztázatlan körülmények között Vásárhelyen egy kertesházban a reggeli órákban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Balástya garázst épít
Balaástya - Még a tavalyi évben a nyitott sportudvarral együtt nyert pályázati támogatást Balástya önkormányzata egy nagy garázs építésére, melynek építése amint az időjárás engedi folytatódik – mondta el Ujvári László polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kistelek környékén nem törték magukat, csak néhány autót
Kistelek - Az év eleje óta három közlekedési baleset történt a Kisteleki Rendőrkapitányság illetékességi területén, a hétvégi ónos esős időt is sikerült megúszni egy esettel, személyi sérülés nem történt – tájékoztatott Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sikeres Kistérségi pályázat kerékpárútra
Csongrád - Felgyő - Csanytelek A Csongrádi Kistérség idei első sikeres sikertörténete a Csongrádot Felgyőn át Csanytelekkel összekötő kerékpárútra beadott pályázata. Elindult a 90 százalékos támogatású beruházás közbeszerzése – mondta el Ábel István, Felgyő polgármestere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fiatalokkal fiataloknak
Szeged - A szegedi REÖK - ben már a szimfonikus koncertek kapcsán elkezdték a beharangozó, kedvcsináló beszélgetéseket Kesselyák Gergellyel, aki a zenekart dirigálja ezeken az esteken. Ma este azonban, mint rendező beszélget az érdeklődőkkel.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Cáfolat: le volt sózva a szegedi híd
szeged - A Magyar Közút Kht. régióvezetője szerint nem volt jeges a szegedi Bertalan híd, amelyről hétfő hajnalban lezuhant egy török kamion, és magával sodort egy kerékpárost.

Szeged | Tűzhalál Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A füstre ébredtem fel, próbáltam Pistin segíteni, de már nem tudtam, faltól falig égett a szoba – mondta sírással küszködve a felismerhetetlenségig összeégett fiatalember, S. István albérlőtársa. Ő kimenekült tegnap hajnalban a szegedi Építő utcában egy lángoló panellakásból. A 25 éves férfi a helyszínen belehalt súlyos égési sérüléseibe.

Szeged | Korcsolyáztak a szegedi járdákon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Szinte járhatatlanok a szegedi járdák amióta az ónos eső jéggé fagyott rajtuk. Pedig ha balesetet szenved a házak előtt valaki, kártérítést követelhet a tulajdonos(ok)tól. Magyarázat bőven van, sószóró ember annál kevesebb.

0 megjegyzés: