Spiga

Csongrád megye a médiában 080124

Arad-Szeged gázvezeték épül - hír6.hu
Arad, Szeged - A Mol Földgázszállító Zrt. és a román Transgaz együttműködési megállapodást írt alá 2008. január 22-én Szegeden az Arad-Szeged gázvezeték építéséről - közölte a Mol Földgázszállító Zrt. közleményben.

Dél-Alföld: sikeres indulás az európai uniós forrásokért - hír6.hu
Dél-Alföld - Nyíltszíni vitába keveredett Nógrádi Zoltán mórahalmi polgármester, fideszes országgyűlési képviselő és Varga Zoltán, a DaRFT társelnöke, MSZP-s törvényhozó. Varga Nógrádi hozzászólására válaszolva visszautasította, hogy projektek elbírálása a tanács üléseit megkerülő háttéralkuk születnének.

Lakossági áramtarifák - Szeged Városi Televízió
Szeged - Csak azoknak érdemes másik elszámolási csomagot kérniük az áramszolgáltatónál, akik éjszaka, vagy a nap egy adott szakában használják el az általuk fogyasztott villamos energia többségét. Aki nem vált tarifacsomagot az csak annyit vesz majd észre az árampiac januári megnyitásából, hogy ezentúl több számsor szerepel a számlákon.

Szegedi hírek | Fejlesztések: szükség van-e ennyi fürdőre? | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye - Szegeden hatmilliárd forintos beruházásban épül fel az elkövetkező másfél év során az Aqualand, az élmény- és gyógyfürdő, miközben a többi Csongrád megyei városban is milliárdokat, de minimum százmilliókat ölnének fürdőfejlesztésbe. De szükség van-e ennyi fürdőre?


Szegedi hírek | Az egyik megszabadult zaklatójától, a másik vele él | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Megkerestük azokat a szegedieket, akik néhány évvel ezelőtt elmondták nekünk: zaklatják őket. Másvalaki mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozni január óta bűncselekménynek számít.

Szegedi hírek | Csütörtöktől Szegeden is látogatási stop | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csütörtöktől az influenzajárvány miatt a látogatási tilalmat kiterjesztik az összes szegedi fekvőbeteg-intézményre, de marad a zárlat Szentesen és Vásárhelyen is.

Szegedi hírek | Családi pótlék: vacsora vagy pelenka | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Nőtt a családi pótlék összege, de kérdés, mire elég e támogatás. Változás a múlt évhez képest, hogy a juttatást ezentúl az államkincstár fizeti ki az arra jogosultaknak. Csongrád megyében összesen 114 munkahelyi kifizetőhely helyett a hónap 3. vagy 10. napjáig az államkincstár utalja a gyermekeseknek a családi pótlékot.

Hódmezővásárhelyi hírek | Több rendőrt látnak a vásárhelyiek | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Egy hete gyalogos rendőr járőrözik Vásárhely belvárosában, és ami fő, ezt észre is vették a vásárhelyiek. Pedig a városi önkormányzat által felajánlott húszmillió forintot még csak ezután használja fel a kapitányság a közbiztonság további erősítésére.

Hódmezővásárhelyi hírek | Könyvet ír a vásárhelyi Majolikagyár egykori igazgatója | Szeged -
Hódmezővásárhely - Könyvben örökíti meg a vásárhelyi Majolikagyár 1962 és 1992 közötti történetét Fazekas Gábor. A vegyészmérnök és feleségének sorsa az említett három évtizedben szorosan összeforrt a vállalatéval.

Hódmezővásárhelyi hírek | Mesterremekeket várnak Vásárhelyen | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Tornyai János Múzeum és Közművelődési Központ keresi az ügyes kezű céhlegényeket és -leányokat – mégpedig azokat, akik február 18-áig elkészítik mesterremekeiket.

Makói hírek | Továbbra is népszerű a makói vonat | Szeged - delmagyar.hu
Makó - A bezárás hírére, és a korábbitól eltérő menetrend ellenére sem csökkent Makón a vasúttal utazók száma. Egy aktivista aláírásokat gyűjt, azt szeretné, ha visszaállna ez eredeti rend.

Szentesi hírek | Fábiáni Kinizsi: újabb száz tanút hallgatnak ki | Szeged - delmagyar.hu
Fábiánsebestyén - Tavaly augusztus óta folyik a fábiánsebestyéni Kinizsi 2000 Zrt.-nél történtekkel kapcsolatos büntőeljárás, eddig száz tanút hallgattak meg. A rendőrség arról tájékoztatta lapunkat, hogy még legalább ugyanennyi embert fognak megkérdezni a történtekről.

Szentesi hírek | Patika fölé költözik a szentesi rádió | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - A Petőfi Szálló felújítása miatt költöznie kell a Rádió Szentesnek is. A régi stúdiót bontják, az új szerkesztőséget most alakítják ki. A rádió a városi hetilappal együtt a fehér ház emeletére költözik. Az új szerkesztőség kialakításához hozzájárult a Petőfit felújító cég is, 2,5 millió forinttal.

Csongrádi hírek | Nem győzik felújítani a járdákat Csongrádon | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Csongrádon nem győzik felújítani a város 30-40 éves járdahálózatát. Az önkormányzat tavaly és 2004-ben összesen közel ötvenmillió forintot költött a gyalogutak korszerűsítése, de a pályázati sikernek nem volt komoly látszatja, a lakossági igények továbbra is szaporodnak.

Csongrádi hírek | Csongrád fizeti a marhák takarmányát | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Eddig félmillió forintot költött a csongrádi önkormányzat az elkobzott szarvasmarhák tartására, de sokan adakoztak is erre a célra. A város visszakapja a pénzét, amint jogerős ítélet születik az állatkínzással vádolt Gyovai nővérek ügyében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Telekadón gondolkodnak Szatymazon
Szatymaz - Nem összetévesztendő az ingatlanadóval, nem a bevételnövelés, hanem a településkép rendezése a cél – mondta a tervezett telekadóról dr. Kormányos László polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Őrök helyett parkolóautomaták Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - A mai nap folyamán négy darab parkolóautomatát helyeztek ki és szereltek föl Vásárhelyen – tudtuk meg Magyar Józseftől, a Városellátó Kht. ügyvezető igazgatójától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sebességkorlátozó táblák Sándorfalván
Sándorfalva - Egy hosszabb folyamat első eleme az, hogy az Alkotmány utca és az Ady Endre utca egy-egy szakaszán kihelyezésre kerültek sebességkorlátozó táblák Sándorfalván – tudtuk meg Kakas Béla polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Teherautó sodort el egy motorkerékpárost Vásárhelyen
Vásárhely- Fiat kisteherautó sodort el egy segédmotoros férfit Vásárhelyen a Rákóczi és a Jókai utcák kereszteződésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kiváló minősítést kapott a Péczely
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi Péczely Attila Alapfokú Oktatási Intézmény a napokban megkapta a szakmai minősítő testület értesítését arról, hogy a kiválóra minősített oktatási intézmény címet nyerték el, tehát a minősítésben a legmagasabb kategóriát kapták.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Keresik a postást
Csongrád megye - A rendőrség ezúttal a lakosság segítségét kéri Kis Attila, kiszombori postás ügyében, akit sikkasztás bűntett gyanúja alapján köröznek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sportprogram ajánló – Szeged
Szeged - Összefoglaló a Szegeden megrendezendő sporteseményekről 2008. január 26-tól január 27-ig.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Háry János Szegedre jön
Szeged - Dráma, daljáték és kortárs balett is szerepel a 2008-as év első felének bemutatói között – jelentették be a Szegedi Nemzeti Színház előadásait ismertető sajtótájékoztatón a szegedi Kisszínházban, január 24-én. A legjobban várt előadás talán a február 15-én bemutatandó Háry János lesz.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rendőri összefogás az utazóbűnözés visszaszorításáért
Csongrád megye - Az utazóbűnözés visszaszorítása érdekében tanácskoztak az M5-ös autópálya és az E75-ös út vonalában érintett rendőrkapitányságok vezetői január 24-én a Szegedi Rendőrkapitányságon. A felek a kommunikáció szorosabbá tételében látják a megoldást.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb elismerés a röszkei óvoda nyugalmazott vezetőjének
Röszke - Makra Lajosné, a röszkei Százholdas Pagony óvoda nemrég nyugdíjba vonult vezetője a Magyar Kultúra Napján Budapesten vehette át munkája elismeréseként a Brunszvik Teréz díjat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hogy látják az esélyegyenlőséget Vásárhelyen?
Hódmezővásárhely - Az etnikai hovatartozás és a fogyatékosság szempontjából a vásárhelyiek kevesebb hátrányos megkülönböztetést érzékelnek a magyar illetve az Európai Uniós átlagnál – derül ki az Esélyegyenlőség Hódmezővásárhelyen című tanulmányból.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Válaszok a gazdáknak
Makó - Makón holnap a gazdálkodók fejlődési lehetőségeiről tart előadást Font Sándor, a Parlament Mezőgazdasági Bizottságának elnöke.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lopott személygépkocsit fogtak Röszkén
Röszke - Az útlevélkezelők esetleges hajnali fáradtságát próbálta kihasználni az a német állampolgár, aki hamis papírral akart egy német honosságú személygépkocsit Szerbiába kivinni.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kóka János is jelen lesz a csanádpalotai útátadáson
Csnádpalota - Csanádpalota belterületén egy 2,3 kilométer hosszú és 5 méter széles útszakaszt újítottak fel, mintegy 100 millió forintból – tudtuk meg Kovács Sándor polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tavasszal indul a 10 éves program
Hódmezővásárhely - Egy 10 éves népegészségügyi program elindításáról döntött ma a hódmezővásárhelyi képviselő-testület egyhangú szavazással – jelentette be január 24-én sajtótájékoztatón Dr. Lázár János.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Fény a kertben
Szeged - Pölös Zoltán természetfotós képeiből nyílik kiállítás - dr. Dömötör János, a hódmezővásárhelyi Tornyai János Múzeum nyugalmazott igazgatója ajánló szavaival.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újjáalakult Mindszent vöröskeresztes szervezete
Szentes - A Magyar Vöröskereszt Szentesi Területi Vezetősége évadnyitó közgyűlésre hívta mindszent város vöröskeresztes aktivistáit és a szervezetet támogató polgárokat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb rekordkísérletre készül a szegedi szekérhúzó
Szeged - A szegedi Aranyi László újabb szekérhúzó rekordkísérletre készül. A sportember március 22-én ötvennapos túrára indul, egész Magyarországot körbejárja turista felszereléssel megpakolt, közel négymázsás dorozsmai kasos szekerével.

Szegedi hírek | Felfüggeszthetnek tíz kórházi részleget Csongrád megyében | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye, Szeged - Szakorvosok és tárgyi feltételek hiánya miatt ideiglenes ÁNTSZ-engedéllyel működik tíz részleg is a megyei kórházakban és klinikákon. Ha határidőig nem teljesítik a minimumfeltételeket, elvileg be is zárhatják őket. A gyakorlatban persze az ellátási érdek is nyomós súllyal esik a latba

Szegedi hírek | Szabót és Majót hallgatták meg Török Márk ügyében | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Tanúmeghallgatással folytatódott csütörtökön Török Márk, a Szegedi Tudományegyetem EHÖK-elnökének fegyelmi tárgyalása.

Szegedi hírek | Szerelmi drámát és absztrakt balettet ajánl a színház | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Érzéki és absztrakt balett, szerelmi dráma, daljáték és fotókiállítás – ezeket ajánlja újdonságként a Szegedi Nemzeti Színház februárban.

Szegedi hírek | A Tisza Volánnál még nem döntöttek a sztrájkról | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád megye, Szeged - Még mindig nem dőlt el, hogy csatlakoznak-e a Tisza Volán Zrt. dolgozói ahhoz az országos sztrájkhoz, amelyet január 30-ra hirdettek meg a szakszervezetek.

Szegedi hírek | Megtalálták az ország legjobb vécéit: Szeged különdíjas lett | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Csütörtökön kiosztották a Magyarország legjobb vécéinek járó díjakat. Az első helyezett a győri Árkád illemhelye, a különdíjas a szegedi pályaudvar vécéje, míg a közönségdíjas Ági Mama Fecskéje lett.

Szegedi hírek | Kivágták a szegedi Széchenyi tér legöregebb platánját | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Mára virradó éjszaka kivágták a szegedi Széchenyi tér leginkább balesetveszélyes platánjait. Köztük volt egy az elsők között - az 1850-es években - ültetett platánmatuzsálem is.

Szegedi hírek | Világűrt is megjárt Vasarely-mű érkezik Szegedre | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Victor Vasarely világűrt is megjárt Világűr című munkája is Szegedre érkezik február közepétől a Móra Ferenc Múzeum Vasarely-tárlatára.

Szegedi hírek | Halkan szivárgó gáz a szegedi Hangos utcában | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Hat óra alatt meghalt volna a szén-monoxidtól az a petőfitelepi család, amelynek házához kedd este vonultak ki a mentők és a tűzoltók. Először a gyerekek panaszkodtak fejfájásra.

Szegedi hírek | Kevesen fizetik meg a luxust Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egy bizonyos határt nem lépnek át a szegediek, amikor társasházi lakást vásárolnak és öltöztetnek fel belülről – legalábbis ez derült ki ingatlanpiaci átvilágításunk során. A plafon a négyzetméterenkénti 300 ezer forintos ár, legfeljebb ennyiért adhatók el a lakások.

Szegedi hírek | Újabb műemlékekkel gazdagodott Szeged | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Négy szegedi épület műemléki védettségéről határozott a szakminiszter. Ezzel a hatósági listán a város több mint százhatvan épített értéke szerepel. A régiós hivatal folytatja a kutatást, legközelebb a két körút közötti és ipari építményeket terjesztenek fel.

Szegedi hírek | Már a brüsszeli döntés előtt elkezdődhet az M43-as építése | Szeged - delmagyar.hu
Szeged, Makó, Mezőhegyes - A nyáron elkezdik építeni az M43-as sztrádát – nyilatkozta lapunknak a térség két, autópályáért lobbizó politikusa, Botka László és Buzás Péter. A közbeszerzési eljárás kiírásához nem kell megvárni a brüsszeli jóváhagyást – mint ahogy azt a minap a NIF Zrt. projektvezetője állította –, mivel az M43-as prioritást élvez.

2 megjegyzés:

boddav

2008. január 30. 11:36

A kiállításom február 24 ig látogatható. A honlapom elérhetősége
http://sejben.googlepages.com

Unknown

2008. január 30. 12:53

Akkor még nem maradtunk le semmiről :)