Spiga

Csongrád megye a médiában 080117

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tiszta a levegő a szegedi sportcsarnokban
Szeged - Több mint hetvenmilliós beruházás keretében újították fel a Szeged Városi Sportcsarnokot, amelyet korábban az ÁNTSZ is figyelmeztetett a penészes falak miatt. A megújult levegőztető rendszer segítségével a jövőben egészségesebb környezet fogadja a versenyzőket és a csarnok látogatóit – jelentette be Mezei Richárd, a Szegedi Városi Sportigazgatóság igazgatója szerdán, Szegeden.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Melegedik az idő, elindul a komp

Mindszent -Annyira elindult a jegesedés a múlt hónapban, hogy az év végén leállni kényszerült a Mindszent és Baks között közlekedő komp. A jó idő miatt holnaptól újra indul – tudtuk meg az üzemeltetőtől.

Ismét Torkos Csütörtök! | Makó

Csongrád megye - Ismételten csatlakozási lehetőség a Magyar Turizmus Zrt. programjához! Nagy örömünkre szolgálna, ha ismét vagy most először a résztvevő vendéglátóhelyek között üdvözölhetnénk és 2008. február 7-én, Torkos Csütörtök napján még több vendéget fogadhatna éttermében. Regisztráció és a csatlakozási feltételek a már jól bevált www.menjunkenni.hu honlapon találhatóak. Jelentkezési határidő: 2008. január 21.

Fiatalkorú bűnözőt fogtak Szegeden - hír6.hu

Szeged - Őrizetbe vették a szegedi rendőrök azt a 17 éves szegedi fiút, akit több lopás és rablás elkövetésével gyanúsítanak a nyomozók.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az előkészületi munkákkal ma megkezdődik a Petőfi Szálló elkerítése- tájékoztatta rádiónkat a Pendola Szentes Kft. ügyvezetője. A kivitelező a hét végére körbepalánkolja az épületet, ezért hétfőtől a Petőfi utcán a járda szálló felőli szakaszát elzárják a gyalogos forgalom elől

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szerdán a szentesi Boros Sámuel Szakközépiskolában rendezték meg az Implom József Kárpát-medencei Helyesírási Verseny regionális döntőjét. A megmérettetésen, három kategóriában, összesen 47 olyan középiskolai diák vett részt, akik megnyerték a területi vetélkedőket.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szegvár - A szegvári önkormányzat idei nagy tervei között szerepel a szennyvízberuházás elindítása. Ennek részleteiről a nagyközség vezetői szeretnék tájékoztatni a lakosságot. Ezért január 18-án, pénteken 18 órakor a helyi Művelődési Házban falugyűlést tartanak, melyre várják a lakosokat.

Rádió Szentes 106.1 MHz

Szentes - A Vöröskereszt helyi szervezete újabb 6000 strandbelépőt kapott a szentesi önkormányzattól. Szerdán délelőtt, a Dr. Bugyi István Kórházban Szirbik Imre polgármester ünnepélyes keretek között adta át Agócs Lászlónének a karitatív szervezet titkárának a jegyeket. Éves szinten átlagban 5000 önkéntes véradó jelentkezik véradásra, számuk, ha kismértékben is de évről évre nő. Ez a biztosíték arra, hogy térségünkben folyamatos a rászorulók vérellátása



Webradio
Szeged - Értékek címmel kerekasztal-beszélgetést rendeznek pénteken a Somogyi könyvtárban, melyen részt vesz Tolcsvay László zeneszerző, előadóművész is.

Városi Visszhang Szentes » Nagy Lili Anna fotói
Szentes - A Szentesi Művelődési Központban Nagy Lili Anna fotóiból nyílik kiállítás január 22-én 17 órakor. A képeket Majtényi András zenetanár ajánlja az érdeklődők figyelmébe Közreműködik: Kispál Klaudia (ének), Tóth János (vers). A kiállítás február 29-ig tekinthető meg.

Művelődési Központ és Városi Galéria Csongrád
Csongrád - MAGYAR KULTÚRA NAPJA 2008. január 18 - 22.

Megújul Makó belvárosa
Makó - A városrehabilitációs program részeként - mintegy 3,5 milliárd forintos költséggel - többfunkciós, kulturális és egészségturisztikai központ épülhet Makó belvárosában - tudta meg a városházán a Napi Gazdaság. Az önkormányzat már tavaly döntött a beruházásról, a Makovecz Imre által vezetett Makona irodának adtak megbízást a tervek elkészítésére. A képviselő-testület arról is határozott, hogy a több mint 15 ezer négyzetméteres komplexumot a jelenlegi, meglehetősen rossz állapotban lévő, egykor szocreál stílusban készült városi fürdő helyén, a Marczibányi téren építik fel.

Szeged | A legkisebbeket érte el először az influenzajárvány | delmagyar.hu
Szeged - Csongrád megyét is elérte az influenzajárvány. A szentesi és a vásárhelyi kórházban látogatási tilalmat rendeltek el. Ezekben a városokban 370 körüli a százezer főre jutó betegek száma – a járványküszöb kétszáz fő.

Szeged | Csak elemeiben valósulhat meg a Tisza-főutca terv | delmagyar.hu
Szeged - A 2005-ben elkészült, Szeged főutcája a Tisza elnevezésű projektet az Új Magyarország fejlesztési tervből Szegedre áramló több tízmilliárd forintból szerették volna megvalósítani az ötletgazdák. Ma azonban már biztos, hogy egy nekifutásra nem szépül meg az elhanyagolt belvárosi Tisza-part.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sok ezren biztatták a magyar jelöltet
Szerbia, Szabadka - A csípős idő ellenére több ezer ember töltötte meg szerdán este Szabadka főterét, hogy résztvevője legyen a vasárnapi szerbiai elnökválasztáson induló magyar jelölt kampányzáró rendezvényének.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sándorfalva új lendületet vesz
Sándorfalva - Hamarosan beadják a sándorfalvi iskola nagyszabású bővítésének és felújításának pályázatát – tudtuk meg Kakas Béla polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sikeresen pályáztak a polgárőrök
Maroslele - Maroslelén a polgárőrök már a bálra készülnek, emellett az előző évben több pályázaton is nyertek forrást a működéshez – mondta el portálunknak Gazdag István elnök.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 25 körözött egy nap alatt
Csongrád megye - A hatóságok előtt ismeretlen helyen tartózkodó, körözött személyek eredményes felkutatása volt a célja annak az akciónak, amelyet az országos rendőrfőkapitány rendelt el valamennyi rendőri szervnél a keddi napon – tájékoztatott Dr. Tuczakov Szilvána sajtóreferens

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nyílt nap a Németh Lászlóban
Hódmezővásrhely - Január 24-én tart nyílt délutánt a hódmezővásárhelyi Németh László Gimnázium és Általános Iskola. Az intézmény gimnáziumi igazgató helyettese volt a Napraforgó vendége és az iskola képzéseiről tájékoztatta hallgatóinkat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Továbbra is vigyázni kell – magunkra, egymásra és értékeinkre
Kistelek - Néhány kirívó esettől eltekintve összességében a 2006-oshoz hasonló évet zárt a Kisteleki Rendőrkapitányság 2007-ben is – mondta el vezetője, Tódor Sándor rendőr alezredes.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tangó a REÖK szobáiban
Szeged - A Szoba Színház első, bemutatkozó előadását, Az utolsó tangót a nemrég felújított Reök-palotában, az épület adottságait kihasználva, egyfajta „társasház-múzeumban” tekinthetik meg a nézők ma este 8 órától.

Algyő Nagyközség Honlapja

„Kompetencia alapú óvodai nevelés a tanulási folyamatban”
Tisztelettel meghívjuk a Szivárvány Óvoda projektzáró konferenciájára

Helyszín: Algyői Faluház, Búvár u. 5.
Időpont: 2008. január 25. 10 óra
Regisztráció: 9:30-tól (részvételi szándékát jan. 23.-ig jelezze)

:: Eric ::
Románia, Temesvár - Temesváron ma tartja ülését a Romániai Magyar Üzletemberek Egyesülete (RMÜE) igazgató tanácsa.

Egyéves a vizitdíj - Szeged Városi Televízió
Februárban lesz egy éve, hogy bevezették a vizitdíjat. A háziorvosoknak továbbra sem tetszik az új rendszer, a nagyobb intézmények költségvetésében alig látszik meg az így beszedett pénz.

Nincs sorban állás a gázszolgáltatónál - Szeged Városi Televízió
Szeged - Idén nem alakultak ki sorok a gázszolgáltató ügyfélszolgálati irodája előtt a gázórák átiratása miatt. A gázártámogatási kérelmeket a Magyar Államkincstárhoz folyamatosan le lehet beadni Csongrád megyéből eddig összesen 92.905 kérelem érkezett.

Szeged | Enyhébb ítélet a betegcsereperben | delmagyar.hu
Szeged - Három és fél év után, szerdán, jogerős ítélettel befejeződött az úgynevezett betegcsereügy. A bíróság a beteghordó és a betegápoló büntetését enyhítette, a két orvost felmentette, ám egyiküknél, a negyedrendűnél bizonyítottság hiányában hozott felmentő ítéletet.

Szeged | Több mint százötven bűncselekményt követtek el gyermekek | delmagyar.hu
Szeged - Csongrád megyében is rohamosan növekszik a gyermekkorú bűnözők száma. A statisztika annak ellenére szomorú képet mutat, hogy a 14 év alatti gyermekek által elkövetett bűnök egy részéről a rendőrség nem is szerez tudomást. A hatóságok a jelenlegi jogszabályok alapján nem büntethetik őket.

Szeged | Kalóriaégetés: spinninggel, futópaddal, vízi tornával | delmagyar.hu
Szeged - Hazánk két legismertebb fitneszguruja, Béres Alexandra és Schobert Norbert is harcot hirdetett a napokban a karácsonyi háj ellen. A szegediek is ezt teszik: többszörösére nő januárban a fitnesztermek látogatottsága.

Szeged | Báli alapszabály: minden esetben a férfi öltözik a nőhöz | delmagyar.hu
Szeged - Amellett, hogy egy bálon divatosan jelenünk meg, nem árt szem előtt tartani bizonyos tradicionális szabályokat sem. A nőknél hagyományos viselet a nagyestélyi, férfiaknál a frakk vagy szmoking. Az örökké divatos fekete-fehér mellett idén is trendi minden, ami csillogó.

Szeged | A posta lecseréli levelesládáit | delmagyar.hu
Szeged - Minden harmadik külterületi levélszekrény helyett már újat szerelt föl Csongrád megyében a Magyar Posta. Az akció folytatódik: a tanyán élőket szolgáló ezer, úgynevezett támpontos megyebeli postaládát júniusig, míg a közel száz szegedi levélszekrényt május végéig cserélik szabványosra.

Szeged | Keresik az eltűnt egyetemistát | delmagyar.hu
Szeged - A Szegedi Rendőrkapitányság keresi Pordán János 20 éves szegedi egyetemistát, aki 2008. január 8-án ismeretlen helyre távozott.

Szeged | A Démász még dolgozik a tarifacsomagokon | delmagyar.hu
Szeged - Sokakat félrevezettek a választható áramárról szóló első tájékoztatások. A hírekkel szemben nem az áram árát választhatja meg a lakosság, hanem azt, hogy milyen vételezéssel jut hozzá az energiához. Az árakat továbbra is minisztériumi rendelet szabályozza.

Szeged | Körkép: Deszk - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Deszek - A Telin Tv szervezésében ma 15 órától kerekasztal-beszélgetés lesz a faluház kupolatermében. A beszélgetésen a község társadalmi szervezeteinek vezetői nyilatkoznak az előző évben végzett tevékenységükről, valamint az idei feladatokról, tervekről, programokról.

Szeged | Körkép: Kistelek - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Kistelek - A Közéleti Értelmiségi Kör holnap 20 órától rendezi következő összejövetelét a művelődési házban. Téma az oktatás, vendég: Szőnyi György Endre, az SZTE BTK Angol-Amerikai Intézet intézetvezető egyetemi tanára.

Szeged | Körkép: Mórahalom - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Mórahalom - Turucz József Képben vagyunk című fotókiállításnak megnyitója január 21-én, hétfőn 16 órakor lesz az Aranyszöm Rendezvényházban.

Szeged | Körkép: Pusztamérges - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Pusztamérges - Ebben az évben ünnepli közigazgatásának századik évfordulóját a település. Ebből az alkalomból helytörténeti kiállítás nyílik fotókból, használati tárgyakból, népviseletből, és minden olyan eszközből, amely a község múltját, jelenét jellemzi.

Szeged | Körkép: Ruzsa - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Ruzsa - A magyar kultúra napja alkalmából a művelődési házban szombaton 18 órakor színházi estet rendeznek a szentesi SzeMaSzu Társulattal.

Szeged | Körkép: Üllés - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Üllés - A Remény Nagycsaládos Egyesület szombaton 19 órától tartja 2007. évi évzáró közgyűlését. Előtte 18 órától Nagy Natália előadóművész műsorát láthatják a résztvevők.

Szeged | Körkép: Zsombó - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Zsombó - Holnap 18 órától ismét Kriston intimtorna tanfolyam indul a művelődési házban. A tornáról bővebben a művelődési házban lehet személyesen, vagy az 595-560-as számon érdeklődni.

Szeged | Mórakert, a térség zászlóshajója | delmagyar.hu
Mórahalom - Mórahalom: mintatelepülés. Nemcsak Csongrád megyében, országosan is példa arra, hogy a rendszerváltás óta igenis meg lehetett változtatni a helyi „kisvilágot". Hogyan? Lapunkban azért szentelünk tízrészes sorozatot a kisvárosnak, hogy ezt bemutathassuk.

Szeged | Csengelei erdeje közepén alkot Nemere István | delmagyar.hu
Csengele - Közel ötszáz saját, és többpolcnyi egyéb könyv társaságában tölti napjának munkás részét Nemere István. A szigorú napirend szerint dolgozó író számára a pihenést az jelenti, ha csengelei tanyája körüli erdejében sétálhat.

Szeged | Játékos és trendi babakalauz | delmagyar.hu
Szeged - A szeged-rókusi plébánián Somogyi Jánosné gyűjteményéből több mint száz különböző játék babát állítottak ki. A népviseletbe öltöztetett babáktól kezdve a rózsaszín hajú, színes bőrű játékokig minden megtalálható.

Szeged | Pinceszínház - jelzáloghitelből | delmagyar.hu
Szeged - Először 2007 májusára, majd szeptemberére tervezték, hogy megnyithat Dugonics téri új játszóhelyén a Szegedi Pinceszínház. Kancsár József, a magánteátrum igazgatója szerint csak tavaszra készülnek el az új pince átépítésével. A 15 millió forintba kerülő beruházás finanszírozására jelzáloghitelt vettek fel a családi házukra 25 éves futamidővel.

Szeged | Tavaly vonultak ki legtöbbször a szegedi tűzoltók | delmagyar.hu
Minden eddiginél többször, 1049 esethez kellett kivonulniuk tavaly a szegedi tűzoltóknak. A forró nyárnak köszönhetően főleg tüzet kellett oltaniuk.

Hódmezővásárhely | Végképp leállt a vásárhelyi Majolikagyár | delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Végképp leállt a vásárhelyi Kerám-Pack Zrt.-ben a termelés. A mázas kerámiát készítő cég a költségek növekedését nem tudta érvényesíteni termékei árában. Nem bírtak versenyezni a kínai árukkal. Török Sándor vezérigazgató szerint mégis van jövő, amelyet az általuk két éve megvásárolt Majolikagyárban képzel el.

Hódmezővásárhely | Szövetséget alkottak a tartalékosok | delmagyar.hu
Mindszent - A sorkatonaság megszűnésével eltűnt klasszikus tartalékos állomány helyett újabb civil bázisa lett a honvédségnek, a Magyar Tartalékosok Szövetségének megalakulásával. A szervezetnek már Mindszenten is van helyi csoportja. Vezetőjük, Dávid István nyugalmazott mérnök alezredes leszögezi: semmi közük a Magyar Gárdához.

Hódmezővásárhely | Hetvenévesen építi házát a kishomoki asszony | delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Másfél esztendő alatt egy új fürdőszobát és egy kisszobát épített kishomoki házához Berta Antalné. A most 70 éves asszony egyedül él, szinte mindent maga csinál. Kézügyességét apjától örökölte. Matildka néni tervezi, hogy a nyáron befejezi a konyha előterét, illetve lépcső és betonos járda is vezet majd a bejárathoz.

Hódmezővásárhely | Körkép: Mindszent - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Önkormányzati testületi ülést tartanak ma délután 2 órától a városháza emeleti termében. Szó lesz többek között a szennyvízberuházás jelenlegi helyzetéről, a kistérségi kerékpárútról, valamint az alapfokú művészetoktatás helyzetéről, az ezzel kapcsolatos jövőbeni elképzelésekről.

Hódmezővásárhely | Körkép: Hódmezővásárhely - 2008. 01. 17. | delmagyar.hu
Lázár János polgármester, országgyűlési képviselő holnap reggel 8 órától 12-ig fogadóórát tart a polgármesteri hivatalban.

Hódmezővásárhely | Az MKB állásfoglalása a szíriai átutalásról | delmagyar.hu
Mártély - Nem küldte el dr. Abdul Rahim mindszenti háziorvos 300 eurós, Szíriába címzett átutalását az MKB Bank, annak ellenére, hogy korábban teljesítették hasonló kérését – írtuk a Délmagyarország keddi számában.

Hódmezővásárhely | Hódmezővásárhely beadta pályázatát | delmagyar.hu
A vásárhelyi önkormányzat a napokban benyújtotta a külső városrészek – Kishomok, Kútvölgy, Erzsébet, Szikáncs, Batida – csatornázásával, és a szennyvíztisztító korszerűsítésével kapcsolatos KEOP-pályázatát. Siker esetén 2010-ben kezdődhet a beruházás.

Hódmezővásárhely | Pert nyert Havránek | delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - A Fővárosi Ítélőtábla jogerős ítéletében nemrég megállapította, hogy a Vásárhelyi Városi Televízió 2006. március 7-én sugárzott Híradó című műsora tényleg nem foglalkozott a Havránek Ferenc önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján felvetett kérdésekkel, amelyek közérdeklődésre tartanak számot.

Szentes | Látogatási tilalom Szentesen és Vásárhelyen | delmagyar.hu
Szentes - Az ÁNTSZ meg akarja védeni a szentesi és a vásárhelyi kórház betegeit a rohamosan terjedő influenzától, ezért nem mehetnek be a látogatók a fekvőbeteg-osztályokra.

Csongrád | Zöld utat kapott a csongrádi elkerülő | delmagyar.hu
Csongrád - A csongrádi képviselők legközelebbi ülésükön tárgyalják az elkerülő út nyomvonalára eső területek értékesítését. A hárommilliárdos útépítés leghamarabb 2009-ben készül el.

0 megjegyzés: