Spiga

Csongrád megye a médiában 080122


Makói hírek | Kiürülnek a pénztárcák Makón | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Mélyen a zsebébe kell nyúlniuk a makói távfűtéses lakások tulajdonosainak és a központról fűtött intézmények fenntartóinak a decemberi fűtés díjának kifizetésekor. A város távfűtése a harmadik legdrágább az országban. Találkoztunk olyan fogyasztóval, aki a 42 ezer forintos számla láttán úgy döntött, fölad egy lakáshirdetést.

A szakma előtt vizsgáztak a makói fürdőfejlesztés tervei | Makó

Makó - Az eurorégió (Dél-Alföld, Vajdaság és Románia) vendéglátással, idegenforgalommal foglalkozó szakemberei számára megrendezett konferenciának adott otthont január 17-én a Makó Városi Termál és Gyógyfürdõ. Az eseményen többek között Vörös Imre, a makói fürdõfejlesztés szakmai irányításával megbízott szakember ismertette a város, a képviselõ-testület által már megerõsített tervek részleteit.

:: Eric ::
Szerbia -A szerb elnökválasztás első fordulójában az előzetes számítások feletti volt a részvételi arány: a szavazók 60,6 százaléka járult az urnák elé.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád megye - A 2006-os árvizet követően fertőtlenítést kellett végeztetni 14 Csongrád megyei település külterületén. A települések az Önkormányzati és Területfejlesztési Minisztériumtól kaptak vis maior támogatást, amiből azonban nem tudták kiegyenlíteni a hódmezővásárhelyi székhelyű BS Alfa Bt. által kiállított számlát. A különbözet olyan sok volt, hogy Apátfalván, Csanádpalotán, Dócon, Felgyőn, Magyarcsanádon, Mártélyon, Mindszenten, Nagytőkén, Röszkén, Tiszaszigeten és Újszentivánon úgy döntöttek, tárgyalást kezdeményeznek a vásárhelyi céggel, és a minisztériumhoz fordulnak újabb támogatásért, valamint levelet küldenek Bajnai Gordon miniszternek.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Csongrád - A TIT Szentesi Szervezete és a Szentesi Művelődési Központ közös szervezésében január 31-én, csütörtökön 14-17 óráig a szentesi Ifjúsági Házban rendeznek tankönyv- és taneszköz kiállítást és vásárt. A kiállítók között szerepel Apáczai Kiadó és Könyvterjesztő Kft., a Nemzeti Tankönyvkiadó Rt., valamint a Pedellus Kiadó tankönyveivel, és tanítást segítő kiadványaival, a Cartographia Tankönyvkiadó tankönyveivel, fali térképeivel, atlaszaival és digitális taneszközeivel (tankönyvek, tanítást segítő kiadványok), az Oxford Kiadó angol nyelvi tankönyveivel és a szentesi Polgármesteri Hivatal saját kiadványaival és könyveivel.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A CO-VER Energia Szentes Kft. képviseletében Andrea von Finckenstein ügyvezető kérelemmel fordult a szentesi képviselő-testülethez, miszerint a tervezett biomassza kiserőmű építéséhez kérik a képviselő-testület egyedi felmentését. Az ingatlan Szentes belterületén helyezkedik el, egy a Fábiáni úttól délre lévő területen, mely a településszerkezeti tervben beépítésre szánt, általános és energia ipari területként lett kijelölve. Mivel azonban a terület szerkezeti tervben jóváhagyott felhasználási módja eltér a jelenlegitől, hiszen az beépítésre nem szánt mezőgazdasági terület, így a kérelemben érintett ingatlan is változtatási tilalom alá esik. A kérelmezők kikérték a településrendezési terveket készítők véleményét. Wittek Krisztina vezető tervező támogatja a felmentés kiadását a kiserőmű építéséhez, mivel az pontosan beleillik a településszerkezeti tervben megjelölt terület-felhasználási módba. A kérdésről a képviselők a pénteki testületi ülésen döntenek.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi Terney Béla Kollégium igazgatónője, Nyári Józsefné előrehozott öregségi nyugdíjba kíván vonulni, ezért 2010. július 1-ig szóló magasabb vezetői megbízásának visszavonását kérte, melyről a január 25-i testületi ülésen tárgyalnak a képviselők. Az előterjesztő javaslata szerint április 21-el vonnák vissza az igazgatónő megbízását, s ezzel egyidejűleg, az intézmény vezetésének folyamatos biztosítása érdekében új intézményvezető kinevezéséről gondoskodnak. Ennek érdekében várhatóan pályázatot írnak a közeljövőben, s az átmeneti időszakban az intézmény vezetésével kapcsolatos feladatokat a kollégium szervezeti és működési szabályzatában foglalt helyettesítési rend szerint látják el.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Árpádhalom - Néhány nappal ezelőtt betörtek az árpádhalmi polgármesteri hivatal mellett található épületbe, ahonnan a tolvajok három motoros fűkaszát és egy szivattyút vittek magukkal. Az okozott kár értéke eléri az 500 ezer forintot. Szentesen pedig egy 84 éves férfit raboltak ki. Az ismeretlen elkövető azzal az indokkal ment be az idős férfi lakásába, hogy egy közös ismerősük pénzt küldött neki. A tettes a házigazda figyelmetlenségét kihasználva 60 ezer forintot vitt magával.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Szentesen, a Koszta József Múzeum megyeházi épületében adja át Sándor Attila, a Csongrád Megyei Közgyűlés alelnöke a Csongrád Megye Közművelődéséért Díjat Prof. dr. Blazovich László történésznek, a Csongrád Megyei Levéltár igazgatójának és dr. Nagy Ádám történésznek, a Móra Ferenc Múzeum numizmatikusának. Az ünnepséget január 22-én, kedden 16 óra 30 perckor tartják. Ezt megelőzően, 16 órától pedig a Himnusz című kiállítás nyílik meg az épületben a Magyar Kultúra Napja alkalmából. A tárlatot dr. Kiss Gy. Csaba művelődéstörténész, az ELTE docense nyitja meg. A kiállítást dr. nagy Ádám rendezte.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes, Hódmezővásárhely - Hiller István a Kulturális Örökségvédelmi Hivatal javaslata nyomán döntött 101 épület műemlékké nyilvánításáról. Az újonnan műemlékké nyilvánított épületek, helyszínek között szerepel Szentesen a Zsoldos-féle téglagyár, valamint többek között a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központ és a tanyasi iskola, a békéscsabai vasútállomás, a gyulai vágóhíd is. A szentesiek ragaszkodnak a város iparát megalapozó család hagyatékához. A Zsoldos-féle téglagyár a 19. század második felében sok szentesinek kenyeret adott a gyártelep, a gőzmalom, a téglaégető, a bánya és a kisvasút révén. A téglagyár kéményének pedig a hozzáértők szerint nincs párja az országban.

Jobb a kórházi étkeztetés - Szeged Városi Televízió
Szeged - A klinikák esetében nem, a kórházakban viszont látványosan javult az étkeztetés színvonala. A normál és a könnyű vegyes menüből álló főétkezések között kiegészítő étkezés: általában müzli, narancs vagy joghurt jár.

ATLS-technika Szegeden - Szeged Városi Televízió
Szeged - A századik magyar orvos sajátította el Szegeden a nyugati világban már használatos, úgynevezett vizsgálati és kezelési protokollt, a haladó traumás életmentést.

Csacsiság a szegedi médiában - hír6.hu
Szeged - Pedig nem akartuk észrevenni... Pedig nem akartunk már megint gonoszkodni, cinikus hősként tetszelegni... Mégsem tehettünk mást. A minap egy szegedi hirdetési újságot lapozgattunk, és azt hittük Coca-Cola reklámot olvasunk, de nem. A Rádió Plusz hirdetéséről volt szó, ami marketinges ismerősünk szerint kérdőjeleket vet föl. Legalábbis szakmailag. Utánanéztünk, de csak finoman. Tudniillik fő a médiumok közötti törékeny barátság!

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Rendőrnek is lehet még jelentkezni
Szeged - A pályaválasztás kapcsán a Szegedi Rendészeti Szakközépiskola képzéséről beszélgettünk mai Napraforgónkban az Iskola igazgatójával Dr. Bardócz Csabával és Nagy Lajos rendőr hadnaggyal, az iskola egyik oktatójával.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A reneszánsz kort idézve ünnepelnek Algyőn
Algyő - Ma Algyőn a reneszánsz kori értékek fényében, igazi kuriózumok felvonultatásával emlékeznek meg a Magyar Kultúra Napjáról.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az innovációban rejlő lehetőségek
Szeged - Az innovációról sokan beszélnek, de kevesen ismerik a mögötte rejlő jelentést és lehetőségeket. Ezt szeretnék közérthető módon az érintettek elé tárni ma Szegeden – tudtuk meg Volford Lászlótól, a CSMKIK kommunikációs- és reklámklub vezetőjétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Három munkanélkülit tudtak alkalmazni Dócon
Dóc - A Szociális és Munkaügyi Minisztérium 2007-es év 10. számú Téli-tavaszi közmunkaprogram címmel írta ki azt a pályázatot, amelyen Dóc község is jól szerepelt – tudtuk meg Tóth Margit polgármester asszonytól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tombol a járvány!
Szeged - Az influenzajárvány miatt két újabb kórházban rendelnek el szerdától látogatási tilalmat: a Bajai Kórházban valamint a Szegedi Tudományegyetem Oktató Kórházában. Ezekkel együtt már több mint 30 egészségügyi intézményben tilos a látogatás az országban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Online orientációs teszt a szegedi egyetemen
Szeged - Online orientációs tesztet készített középiskolásoknak a Szegedi Tudományegyetem, a felsőoktatási intézmény honlapjáról elérhető kérdőív kitöltésével arra kaphatnak választ a diákok, mely képzési terület illik leginkább a személyiségükhöz - közölte Révész Balázs marketing és kommunikációs igazgató.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Elcsavargott diák és randalírozó Balástyán
Balástya, Kistelek- Pénteken nagy erőkkel kerestek egy balástyai fiút, szombaton este pedig egy ittas férfi egy autó szélvédőjét törte be – tájékoztatott Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A Himnuszról hallottak a Magyar Kultúra Napján
Hódmezővásárhely - A Magyar Kultúra Napja alkalmából tartott előadást a Himnuszról és Kölcsey Ferencről Dr. Szabó Pál, a Szegedi Írók Társasága alelnöke. Ezt követően Kilyén Ilka, a Marosvásárhelyi Nemzeti Színház színésznője mondott verset és prózát Hódmezővásárhelyen a Németh László Városi Könyvtárban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A vásárhelyi tanyasi világ képekben
Makó - A 2005-ös hódmezővásárhelyi Fotószimpózium témája a tanyavilág volt, ahol Dömötör Mihály fotóművész a környező tanyavilág fotóiból létrehozott önálló kiállítással lepte meg a helyieket. A Magyar Kultúra Napja alkalmából most a Makói Városháza ad otthont a különleges portréknak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jogosítvány nélkül, szabálytalanul
Kistelek - Kisteleken a múlt héten két személygépkocsi ütközött össze, a helyszínelés során kiderült, hogy egyik jármű vezetője sem rendelkezett érvényes vezetői engedéllyel – mondta el Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

Csongrádi hírek | A kurblis telefont ma is használják a csongrádi állomáson | Szeged - delmagyar.hu

Csongrád - Vasúttörténeti múzeumnak is beillene a csongrádi vasútállomás, ami éppen százhúsz éve épült. A múltidéző épületre és berendezéseire az utasok és a filmesek is felfigyeltek. A modern kor vívmányait szinte nélkülöző állomást lakják is: Kovács Jenő szerint az idő máshol is repül, de itt valahogy másképp, és ezt meg is lehet szokni.


Csongrádi hírek | Csongrád képeslapokon: több mint 200 képeslap egy kötetben | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - A Móra Ferenc Múzeum fiatal numizmatikusa, Ujszászi Róbert és Lovas Erika közös könyvet írt Csongrád város képeslapjairól. A „Csongrád képeslapokon" című könyv bemutatóját január 22-én, 17 órakor a csongrádi művelődési házban rendezik.

Csongrádi hírek | Csak egy adóhivatalnok jutott Csongrádnak | Szeged - delmagyar.hu
Csongrád - Tavaly tavasszal az APEH megfelezte csongrádi ügyfélszolgálati kirendeltségén a létszámot: kettő helyett egy ügyintéző várja az adózókat. Ez az idei évtől jelent gondot igazán, jóval többen állnak sorban, mint korábban. Az APEH mindezek ellenére azt ígéri, ezután kevesebbet kell majd várakozni.
A tömeg hangja az önkormányzati képviselőkhöz is eljutott, akik pénteken – pártállástól független – sürgős városvezetői intézkedést kértek a polgármestertől. Murányi László lapunknak kifejtette: a lakosság egyre növekedő adminisztrációs terhei mellett nem megengedhető, hogy a kistérség 30 ezer lakójára mindössze egy adószakember jusson.
Vörös Attila leszögezte, folyamatosan figyelik az ügyfélszámot, s az alapján fognak reagálni a lakossági igényekre.

Szegedi hírek | Mórahalom, az élhető kisváros: a helyi média szerepe | Szeged - delmagyar.hu
Mórahalom - A helyi nyilvánosság fontosságára is ráéreztek Mórahalmon akkor, amikor kidolgozták a településfejlesztési stratégiát – mondta Nógrádi Zoltán polgármester. Ha ugyanis nem megfelelő az információáramlás – magyarázta –, sok felesleges energia mehet el arra, hogy a téves értesüléseket, pletykákat cáfolják a döntéshozók. Azt is tudták, hogy a kézbe vehető újság mellé a helyi televízióra is szükség van, amelynek köszönhetően azonnali válaszok adhatók a felmerülő kérdésekre.

Szegedi hírek | Csigér tanár úr és a gitár | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Gimnazista kora óta, de gimnáziumi tanárként is gitározik és énekel Csigér István. A szegedi egyetem gyakorló gimnáziumának biológia–kémia–környezetvédelem szakos pedagógusát nemcsak a Tisza-parti városban, hanem szinte az egész Dél-Alföldön ismerik.

Szegedi hírek | Szegedi fogyiverseny: február 2-áig lehet jelentkezni | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Ígéretek és fogadkozások után aki igazán akar, a tettek mezejére léphet: a hagyományos szegedi fogyiverseny hetedik fordulójában a jövő hét végéig beméretheti magát a sportcsarnokban, hogy étrendjét és zsírpárnáit februártól májusig átszabhassa – hat-nyolc mínusz havonta már siker!

Szegedi hírek | Cukorbetegség és#8211; Népbetegség II. | Szeged - delmagyar.hu
A Park Egészségközpont orvosainak segítségével az elkövetkező hetekben olyan betegségeket, gyógymódokat mutatunk be, amelyek sokakat érintenek. Ezúttal a cukorbetegségről olvashatnak összeállítást.

Szegedi hírek | Heroint találtak egy szerb buszon Röszkénél | Szeged - delmagyar.hu
Röszke - Táska aljába bevarrva csempésztek drogot egy szerb autóbuszon a hétvégén Röszkénél, a vámosok azonban megtalálták a 6 milliós szállítmányt – értesült az Objektív Hírügynökség Sipos Jenőtől a VPOP szóvivőjétől.

Szegedi hírek | A Tisza Volánnál egyelőre még nem sztrájkolnak | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Egyelőre nem csatlakozik a Kapos Volán keddre meghirdetett munkabeszüntetéséhez a Tisza Volán Zrt. – közölte lapunkkal Virágh István, a helyi közlekedési társaság szakszervezeti vezetője, akit egy budapesti bértágyaláson értünk utol telefonon.

Szegedi hírek | Energiatakarékossági pályázatok 2008-ban | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Idén új energiatakarékossági pályázatokat ír ki a Gazdasági és Közlekedési Minisztérium (GKM) – tájékoztatta a Délmagyarországot a gazdasági tárca sajtóosztálya.
A Gazdasági és Közlekedési Minisztérium honlapjának – www.gkm.gov.hu – Civil Fórum rovatában érhetők el és véleményezhetők a pályázatok.

Szegedi hírek | Papírgyűjtés ürügyén raboltak ki időseket Szegeden | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Két nyolcvan éven felüli idős embert károsított meg a hétvégén az a két fiatalember, akik papírgyűjtés ürügyén jutottak be két lakásba. A két lopás összértéke 1 millió 340 ezer forint.

Szegedi hírek | Kass János könyvillusztrációs tárlata a Kass Galériában | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Magyar Kultúra Napja alkalmából nyílik gazdag tárlat Szegeden a Kass Galériában január 22-én, 16 órakor. A kiállításon a nyolcvan esztendős Kass János grafikusművész könyvillusztrációinak szinte teljességét mutatják be és Töreky Ferenc grafikusművész munkáiból kap ízelítőt a látogató.

Hódmezővásárhelyi hírek | Zsótér István polgármester tovább dolgozik | Szeged - delmagyar.hu
Mindszent - A megyei bíróság ítéletéig minden úgy megy Mindszenten, mintha mi sem történt volna: mintha nem szüntette volna meg a polgármester tisztségét a képviselő-testület. Zsótér István dolgozik, a hivatal működik, a sürgős pályázatokat beadják.

Hódmezővásárhelyi hírek | Az önkormányzatra hivatkoztak utcai adománykérők Vásárhelyen | Szeged -
Hódmezővásárhely - Utcai adománygyűjtők szólították le Vásárhely belvárosában az embereket, arra hivatkozva, hogy a város is támogatja munkájukat. Ez azonban nem igaz. Miután különböző kérdéseket tettünk föl nekik, elmentek. Teljesen más módszerekkel próbálja meggyőzni az adományozókat a helyi mozgássérült gyermekeket támogató alapítvány, illetve az állatvédő szervezet.

Hódmezővásárhelyi hírek | Elektronikusan is bevallhatjuk az adót | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Január elsejével Hódmezővásárhelyen is megszűnt a magánszemélyek kommunális adója, helyét egy új építményadó vette át – mondta el hétfői sajtótájékoztatóján Antal István, az önkormányzat adócsoportjának vezetője.
Az építményadóhoz szükséges formanyomtatvány letölthető a www.hodmezovasarhely.hu internetes oldalról, jövő héttől pedig ki is tölthető ott.

Hódmezővásárhelyi hírek | Trükkös lopások ügyében nyomoz a vásárhelyi rendőrség | Szeged -
Hódmezővásárhely - A Hódmezővásárhelyi Rendőrfőkapitányság szerint tavaly novembertől több magánházba csöngetett be egy nő azzal az indokkal, hogy az ott lakónak villanyszámla túlfizetése van és a visszajáró pénzt hozta.

Hódmezővásárhelyi hírek | Eperjes Károly estje istenkereső költők verseiből | Szeged - delmagyar.hu
Hódmezővásárhely - Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján 18 órakor a hódmezővásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban Eperjes Károly Kossuth-díjas színművész „Az igazat mondd, ne csak a valódit" című előadását rendezik.

Makói hírek | Beszéd, hang nélkül és#8211; egy év kell hozzá | Szeged - delmagyar.hu
Makó - Tavaly óta Makón is meg lehet tanulni a jelbeszédet, amelynek révén a siketekkel, nagyothallókkal is kommunikálhat az ember. A tanfolyamot elvégzettek között akad bolti eladó, aki siket vásárlóinak is szeretne segíteni, és kórházi nővér, aki most már mindegyik beteggel szót ért.

Szentesi hírek | A Himnuszhoz kötődő emléktárgyak kiállítása Szentesen | Szeged - delmagyar.hu
Szentes - Január 22-én, a Magyar Kultúra Napján, a Kölcsey Ferenc által írott Himnusz születésnapján nyílik kiállítás Nagy Ádám gyűjteményéből a szentesi Koszta József Múzeumban 16 órakor.

Szegedi hírek | Egy konyakmeggy is a jogsiba kerülhet | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Akár egy konyakmeggy elfogyasztása után is elszíneződhet az alkoholszonda. A szigorítás után már ennyi is elég lehet ahhoz, hogy egy közúti ellenőrzés során a helyszínen elvegyék a sofőr vezetői engedélyét.

Szegedi hírek | Ha nem bírod a gyűrődést, ne menj turkálóba! | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Az első óra a nagyvadaké a szegedi turkálókban. A vevők válogatás nélkül pakolják zsákokba a használt ruhát, majd a fal mellett átnézik a zsákmányt. Ha nincs próbafülke, attól még lehet vetkőzni.

Szegedi hírek | Szellősebb lett a szegedi belváros a parkolási díjak miatt | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A parkolódíjak drasztikus emelésével elérte célját a szegedi önkormányzat: kevesebb autó várakozik a városközpontban. Sokak szerint brutális, hogy az SMS-ben vásárolt negyedórás jegyért 180 forintot kérnek. Az SZKT szerint a kényelmi szolgáltatást meg kell fizetni.

Szegedi hírek | Kopik, mint a régi vágású postásbicikli | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A Magyar Posta Zrt. beruházásának köszönhetően hamarosan új kerékpárokat kapnak a szegedi kézbesítők is. Mivel eddig három évente cserélték, akadnak olyan postások, akik már több tucat biciklit elhasználtak. Ilyen a szegedi Fehér József is, akit kézbesítés közben munkaeszközéről is faggattuk.

Szegedi hírek | A szegedi Harlem: Makkosház | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A legkülönbözőbb bűnesetek sora zajlott le alig másfél hónap alatt Szegeden, a makkosházi városrészben. Az önkormányzati képviselő szerint régen nyugodt volt a környék, az ott lakó nyugdíjas férfi viszont sötétedés után már évek óta nem mer lemenni az utcára.

Szegedi hírek | Kórházakra szavaztak a neten | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - Bizonyos kategóriákban nagyon jól szerepeltek Az év kórháza-szavazáson a Csongrád megyei egészségügyi intézmények. A voksolás tanúsága szerint viszont az orvos-szakmai ellátásban és infrastruktúrában lenne még mit fejleszteni.

Szegedi hírek | Megnyílt a Móra-múzeum aranyszéfje | Szeged - delmagyar.hu
Szeged - A harmincas évek óta páncélszekrényben őrzik azokat a V. századi hunkori kincseket, amelyeket még Móra Ferenc tárt fel. Egyes történészek szerint Attila temetésével kapcsolatosak az aranytárgyak, mások szerint a barbár fejedelem előtt élt egyik hun vezér áldozati ajándékai. A Móra Ferenc Múzeum megnyitotta nekünk az aranyszéfet.

HOMOKHÁT - gyűjtő portál
Zákányszék - A Nőegylet farsangi bálja

2008. február. 02.-tól 2008. február. 02.-ig
Kategória: nincs
Rovat: Kulturális
Helyszín: Művelődési Ház
A Nőegylet farsangi bálja 2008. február 2-án 18 órai kezdettel lesz a Művelődési Házban.

0 megjegyzés: