Spiga

Csongrád megye a médiában 080101

Népszava online

Csongrád - Szilveszter délután újabb állat tetemét szállította el a helyi Városgondnokság, a tulajdonosok pedig a rendőröket látván elmenekültek a tanyáról. Az állatok ideiglenes ellátásáról soron kívül már intézkedetek, igy a város költségén etetik a szarvasmarhákat.

Csongrád | A polgárőrök is nehezen jutnak be a csongrádi tanyára | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Csongrád - Elutasították a budapesti állatvédők segítségét tegnap azok a csongrádi tanyatulajdonosok, akiknél 47 lesoványodott szarvasmarhát találtak a hatóságok.

Jelentkezőket vár a VIII. Makói Téli Kupa - hír6.hu
Makó - A labdarúgást kedvelőknek nyílik ismét sportolási lehetőség januárban Makón. A verseny a Városi Sportcsarnokban zajlik majd, 2008. január 5-től kezdődően szombati és vasárnapi napokon délelőtt 10 órától.

Híradó
Gyakorta kongatják a vészharangot, ha a makói fokhagymáról van szó. Nem lehet eladni, nem éri meg termelni, ráadásul az olcsó kínai fokhagyma óriási konkurenciát jelent. A helyzet a látszat ellenére mégsem targikus. Még nem kell temetnünk a makói fokhagymát.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Ez a rendelkezés január elsejével kibővül három új szabállyal. A lakott területen kívül az úttest szélén, leállósávon vagy útpadkán gyalogló személynek éjszaka és korlátozott látási viszonyok között is fényvisszaverő mellényt kell viselnie majd, valamint lakott területen kívül, éjszaka és korlátozott látási viszonyok között közlekedő kézikocsit toló, valamint állatot hajtó személynek is

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A város éves költségvetésének forrását képezi, a működtetést és a fejlesztést finanszírozza a település éves adóbevétele, melyből napjainkban már nem von el az költségvetés, hanem az teljes mértékben az önkormányzat saját bevétele. Az éves adóbevételek közé 5 típusú helyi adó tartozik: az építmény-, a kommunális- és a gépjárműadó, valamint a földbérbeadás és az idegenforgalmi adó. Illetve az ehhez kapcsolódó késedelmi pótlékok, mulasztási bírságok, idegenhelyről kimutatott köztartozások és egyéb bevételek. Ehhez kapcsolódóan van Szentesnek éves szinten egy milliárd forintot meghaladó bevétele - mondta el rádiónknak Tonnesné Kiss Ildikó a szentesi önkormányzat adóhivatalának vezetője.

Rádió Szentes 106.1 MHz
szentes - A Szentes Kistérség Többcélú Társulás pályázaton nyert pénzből valósította meg az elmúlt negyedévben a Szenior Sport- Aktív életmód programot. Ennek keretében az idősebb korosztályba tartozó sportkedvelők heti rendszerességgel vehettek részt Szentesen az Életjel KKSE által szervezett különböző klubfoglalkozásokon, illetve sporttevékenységekben.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Harmincmillió forintot tervez a szentesi önkormányzat a szelektív hulladékgyűjtési rendszer javítására. A berki városrészben lévő telepen a műanyagok válogatása jelenleg a szabad ég alatt történik. A lerakóhelyi szín csak a bálázógép befogadására és 2-3 köbméter hulladék válogatására elegendő. Hetente azonban ennek a mennyiségnek a sokszorosát szállítják a szeméttelepre. A szelektív hulladékgyűjtés bővítése érdekében egy válogatócsarnokot építtet a város.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Árpádhalom - Árpádhalom önkormányzata évek óta forráshiányban szenved. Havonként 900 ezer és 1 millió forint közötti normatívából kell működtetni a települést. Ebből kellene előteremteni azt az 1,3-1,4 millió forintot, amelyet az önkormányzatnak ki kell fizetni havonta munkabérekre és segélyekre. A hiányzó összeget, azaz 4-500 ezer forintot hitelekből fedezik hónapról hónapra, melyet jelzáloggal biztosítanak- mondta el rádiónknak Árpádhalma polgármestere

Pókerarcok - hír6.hu
Az Országos Rendőr-főkapitányság által szombaton kiadott Top100-as körözési listánhárom olyan személy szerepel, akire valamelyik Csongrád megyei szerv kért körözést.

Több GKM, több zebra - hír6.hu
Csongrád megye - A megyéből Apátfalvától Szegedig, 7 településen 12 projektet támogat a GKM - tájékoztatta a Hír6-ot Pintér Gyöngyi.

Tender az 55-ös főút burkolatmegerősítésére - hír6.hu
Csongrád megye - A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő (NIF) Zrt. nyílt közbeszerzési eljárást írt ki az 55-ös számú főút nulla és a 41-es kilométerszelvénye közötti szakaszán a 11,5 tonnás tengelyterhelésre történő burkolatmegerősítés és kerékpárút építésére vonatkozó döntés-előkészítő tanulmány, illetve engedélyezési és kivitelezési tervének elkészítésére.

Webradio
Szeged - Az első nap kellemetlenségei után kissé vonakodva szántuk rá magukat a SZIN ICE második estéjére, ám bízva abban, hogy a szervezők is belátták a szombati este hibáit és tettek is ellenük, megadtuk a második esélyt a Szegedi Ifjúsági Napok idén először megrendezett téli verziójának.

Webradio
Szerbia - Azonnali hatállyal leállították a Big Brother szerb változatát, miután három szereplő szombaton meghalt egy autóbalesetben Belgrád közelében - jelentebbe be a műsor "Érzelem" nevű producer társasága vasárnap.

Szeged Szerver
Csongrás megye - Zajlik a jég a Tiszán, egyre nagyobb és egyre több jégtábla úszik a folyón. Jégvédelmi készültséget azonban még nem kellett elrendelni.

Szeged Szerver
Szeged - A tűzolóság szerint nem benzinnel, vagy olajjal gyújtották fel a Dóm téri betlehemet, de a váletlen elektromos szikra is kizárható.

:: Eric ::
A szerbiai törvényekkel összhangban az újévi ünnepek miatt munkaszüneti nap január 1. és 2., január 7-e pedig a pravoszláv karácsony napja, ezért ugyancsak szünnap az országban

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb tűz Vásárhelyen
Hódmezővásárhely- Késő este kapták a riasztást a vásárhelyi lánglovagok az Oldalkosár utcához , ahol egy fém szemeteskonténer égett a panelház előtt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Búcsú az óévtől
Hódmezővásárhely - Szilveszteri óévbúcsúztatót tartottak a 2007 év utolsó napján a hódmezővásárhelyi Hódtói Olvasókör helységében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - XII. Újévi koncert Forráskúton
Forráskút - Idén tizenkettedik alkalommal készülnek újévi koncertre a Forráskúti Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény növendékei. A hangversenyen a zongora, a furulya és a gitár mellett kórusművek is elhangoznak, némi prózai közjátékkal – mondta el portálunknak Tóth Katalin a művészeti munkaközösség vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Benzinár januárra
A személyi jövedelemadóról szóló törvény felhatalmazása alapján az Adó- és Pénzügyi Ellenőrzési Hivatal (APEH) közzétette a 2008. január 1-je és 31-e között alkalmazható üzemanyagárakat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Emelkedik a családi pótlék
Átlagosan 4,5 százalékkal emelkedik januártól a családi pótlék. A hátrányos helyzetű gyermekek után azonban magasabb, nagyjából 7 százalékos emelésre számíthatnak a nehéz helyzetben élő családok. Magasabb lett a minimálbér is: 69 ezer forintra emelkedik a legalacsonyabb fizetés a tavalyi 65 ezer 500 forintról.

Szentes | Országos éneklési verseny: sikerrel szerepeltek a szentesiek | delmagyar.hu - Szeged -
Szentes - Szépen szerepeltek az országos éneklési versenyen Miskolcon a szentesi gimnázium dráma tagozatos diákjai, akik francia dalokat adtak elő.

Szentes | Fergeteges óévbúcsúztató koncert Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Megtelt a szentesi sportcsarnok vasárnap este a hagyományos óévbúcsúztató koncertre, ahol az óvodásoktól a nagyszülőkig mindenki jól érezte magát.

Szentes | A püspök is segített a szegény szentesi családnak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Lapunkban figyelt fel a nagymágocsi szívbeteg fiú, a tizenegy éves Kiss Bence a gyógyíthatatlan kórtól szenvedő Gazsi Ildikó Evelin és családja nehéz sorsára. Bence összeszedte a játékait, s édesanyjával elvitte Szentesre.

Szeged | 30 percet késnek a Szeged - Budapest vonatok a havazás miatt | delmagyar.hu - Szeged -
Országszerte kisebb-nagyobb késésekre számíthatnak a vonattal utazók a havazás miatt kedden reggel. A MÁV-nál berendelték a készenléti pályatakarítókat és bekapcsolták a váltófűtő berendezéseket.

Hódmezővásárhely | Összetartást várnak a 2008-as esztendőtől | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Tesz-e szilveszterkor fogadalmat? Mit vár 2008-tól? – ezt kérdeztük vásárhelyi, makói, szentesi és csongrádi közéleti személyiségektől.

Hódmezővásárhely | Változások a vásárhelyi tömegközlekedésben | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Vonalat szüntet meg, illetve újakat létesít, valamint egyes járatokat ritkítja január elsejétől a Tisza Volán Zrt. a vásárhelyi helyi buszközlekedésben. A Volán és az önkormányzat hónapok óta tárgyalt erről a témáról.

Hódmezővásárhely | Bontják mártélyi Druzsbatelepet | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Mártély - Hat épület áll még abból a tizenhatból, amelyet 2007. november 30-áig kellett volna elbontaniuk a tulajdonosoknak Hódmezővásárhely mártélyi üdülőterületén, a Druzsbatelep néven ismertté vált részen. A területen eredetileg negyvenkilenc épület volt – tájékoztatta lapunkat Hegedűs Zoltán, a mártélyi üdülőterületért is felelős koordinátor.

Hódmezővásárhely | Titkos akták a vásárhelyi Emlékpontban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Négy, szigorúan titkos állambiztonsági dokumentumot adományozott az Emlékpontnak egy magát megnevezni nem akaró magánszemély. Így a vásárhelyi múzeum birtokában már tizenhat olyan anyag van, amely a kádári titkosrendőrség munkáját mutatja be a látogatók számára.

Makó | Újabb vita a makói fürdőről | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Nemcsak drága, de kockázatos is a Fidesz szerint a makói fürdőberuházás. Halmágyi Pál önkormányzati képviselő sajtótájékoztatóján ennek igazolására éppen a beruházás szakértőjének, Vörös Imrének egy korábbi tanulmányát idézte.

Szeged | Szegeden és a többi városban is nőtt a közszolgáltatás ára | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Januártól szinte minden városban emelkednek a helyi közlekedési tarifák, átlagosan 5 és 12 százalék közötti mértékben. A legtöbb helyen jóval a tervezett 4,8 százalékos infláció felett kell fizetni a vízért, a csatornahasználatért és a szemétszállításért is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Futás és fürdőzés búcsúzóul
Hódmezővásárhely - Negyven sportoló részvételével, egy közös bejgli-futással búcsúztatták a hódmezővásárhelyi és környékbeli futók az óévet december 30-án a vásárhelyi strand elől indulva.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hároméves együttműködési megállapodást kötöttek
A MÁV Zrt. és a VSZ ONYSZ között 2007. december 29.-én megszületett a hároméves együttműködési megállapodás. A megállapodás célja, hogy kölcsönös kötelezettségvállalás alapján, megfelelő feltételeket biztosítson a vasutas nyugdíjasok élethelyzetének megőrzéséhez.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Januártól az APEH ellenőrzi az egészségügyi járulék fizetését
Év elejétől már az APEH vizsgálja az egészségügyi szolgáltatások jogosulatlan igénybevételét. A beteget továbbra is ellátják ha nem is jogosult a szolgáltatásra, ám a kezelést ezután meg kell térítenie.

Szeged | Szeged ügyeletes gyógyszertár nélkül maradhat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A Kígyó patika január közepéig még ellátja az éjszakai ügyeletet, utána azonban csak megosztva vállalja a feladatot. Furcsa helyzet állhat elő, mivel a kérdésben döntési pozícióban lévő ÁNTSZ nem határozott arról, hogy a jövőben mely gyógyszertárak szolgálják ki a betegeket éjszaka.

Szeged | Utcabál a Bikinivel Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A szegedi Dugonics és a Széchenyi téren kedd hajnalig lehet még forró borhoz és trombitához jutni az árusítópavilonokban. A hagyományos Széchenyi téri évbúcsúztató parti ma este 9-kor kezdődik.

Szeged | APEH: árverés az interneten | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Január 1-jét követően az APEH az ingóságokat, köztük az értékes autókat már elektronikus úton is elárverezheti. Az nyer, aki a legmagasabb árajánlatot teszi. Az ingatlanok internetes árverése azonban még várat magára.

Szeged | Új Csongrád megyei rendőri vezetők | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Új rendőri vezetőket neveztek ki Csongrád megyében.

Szeged | Télen sem alszik a Szegedi Vadaspark | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően az állatok kilencvenöt százaléka a téli hónapokban is látható a Szegedi Vadasparkban. A tavasszal kilátogatók már az új Afrika Ház lakóit is megcsodálhatják.

Szeged | Jégszobrászok a SZIN Ice-on | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A jég nem csak pohárba való – vallja a budapesti Ice Art csoport, ezért láncfűrésszel, vésőkkel faragják le a felesleget 125 kilós jégtömbökről, hogy szobrokat kreáljanak belőlük. A jégszobrász csoport a hétvégén Szegeden tartott bemutatót, produkciójuk a SZIN Ice-hoz kapcsolódott.

Szeged | Súlyosan bántalmaztak egy nőt a Budapest-Szeged vonatjáraton | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Életveszélyesen megsérült egy nő pénteken este, amikor egy férfi a robogó vonaton támadt rá – értesült az Objektív Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.

Szeged | Ujhelyi István volt a legbeszédesebb a megyei honatyák közül | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Idén a megye országgyűlési képviselői közül a szocialista Ujhelyi István beszélt a legtöbbet, a fideszes Bodó Imre pedig a legkevesebbet a parlamentben.

Szeged | Debütált a SZIN Ice: nincs por, de fázik a lábunk | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Hip-hop, rap és ifjúság a nagysátorban, igazi koncertek és idősebb közönség a malátabárban. És lehetett korcsolyázni is. A nyári és téli fesztivál közötti különbséget kutattuk a SZIN Ice-on. Ma még tart a buli.

Übi - Nyílt nap
Szeged - Nyílt napot tartanak a Szegedi Tudományegyetemen, azon belül pedig az általános orvosi karon január 6-án (vasárnap), reggel 10 órakor. Az érdeklődőket Szegeden, a Dóm tér 13. szám alatt várják az SZTE Általános Orvostudományi Kar Oktatási Épületében.

0 megjegyzés: