Spiga

Csongrád megye a médiában 071229

YouTube - Szegedi Dóm 2/2
Égő: A Szegedi Dóm tegnap hajnalban!


YouTube - Parkolási díjak emelkedése
Parkolási díjak emelkedése Szegeden


Barbárság: ismeretlenek felgyújtották a betlehemet Szegeden | Szent Korona Rádió
Szeged - Felgyújtották ismeretlen tettesek csütörtök éjszaka a szegedi dóm bejárata előtt felállított betlehemet; az egyház feljelentést tett a szegedi rendőrkapitányságon - közölte Kiss-Rigó László szeged-csanádi megyés püspök.

csbk: Karácsonyi globalizáció
Szeged - Hogy milyen kicsi lett a világ! Íme néhány karácsonyi bizonyíték Barcelona Szeged vonatkozásában.

Hírszerző - Belföld - Kinek árt egy betlehem? Rombolás, gyújtogatás a szegedi dómnál
Szeged - Az előzményekről szólva elmondta: csütörtökön a dóm plébánosának már többször vissza kellett állítania az ember nagyságú bábokat a helyükre, mert ismeretlenek felborították őket, s éjfél tájban pedig fel is gyújtották azokat.

Napvilág Kulturális Portál - Irodalom hírek (Nemundir, az első szegedi szerepjáték)
Szeged - "A szerepjátékoknak komoly közösségalkotó szerepe van, emellett fejlesztik a döntéshozás, az improvizálás, az előadás képességét..." - hangzott el többek között azon a könyvbemutatón, melyen Tóth Lambert kötetét ismerhették meg a látogatók Szegeden, a Millenniumi Kávézóban, december 6-án. És ki is tudna ezeknek a képességeknek a hasznosságáról többet, mint egy színész, aki jelen esetben az unikumnak számító könyv szerzője.

Szeged Szerver
Szeged - A pénteki összehangolt házkutatások alkalmával nagy mennyiségű szintetikus kábítószert találtak rendőrök. Az ügyben kiterjedt hálózatot derítettek fel és hét embert vettek őrizetbe.

Határőrök integrációja - Szeged Városi Televízió
Csongrád megye - A határőrség januártól olvad bele a rendőrségbe. Az átszervezés Csongrád megyében nem jár létszámleépítéssel: valamennyi határőrnek tudnak munkát biztosítani. Az integráció következtében 1100-ról körülbelül 1800 főre nő a rendőrség állománya Csongrád megyében.

Év végi programok Szegeden - Szeged Városi Televízió
Szeged - Élő koncerttel, tűzijátékkal búcsúztathatják az óévet mindazok, akik a szilvesztert Szeged utcáin töltik. December 29-én kezdődik a SZIN ICE is.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szenetes - Fábiánsebetyén: A Szentes és Környéke Vízgazdálkodási társulat a fejlesztések terén kiváló eredményeket ért el az idei évben, hiszen valamennyi pályázatukat sikeresen befejezték. Megvalósították a Felső-Kurca távfelügyeleti rendszerét, melyben sms-sel indíthatóvá vált a felső-kurcai szivattyútelep. Ennek segítségével biztosítani tudják a csatorna frissítővízzel való ellátását mintegy 5 köbméteres másodpercenkénti kapacitással. A nagytőkei szivattyútelepnél is megvalósították ezt a fejlesztést, s ugyanitt egy magánvállalkozás keretében elkészült a halastó is. Ezen kívül pedig a Szarvas-Káka térségéből érkező vizeknél is kialakították a távfelügyeleti rendszert Eperjes és Fábiánsebestyén térségében. Összességében tehát elmondható, hogy 2007-ben mintegy 140 millió forintból, 40 millió forintos önerővel korszerűsítették az öntöző-vízellátást, s fejlesztették a belvízvédelmi műveket- mondta el rádiónknak Csatlós Péter, a társulat leköszönő elnöke.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A Szentesi Vérellátó és a Magyar Vöröskereszt Szentesi Vezetősége rendkívüli véradást tart a Dr. Bugyi István Kórház Vérellátó állomásán 2008. január 2-án reggel 7 órától délig, illetve január 3-án reggel hét órától 15 óráig. A véradásra minden egészséges, segíteni kívánó embert szeretettel várnak!

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A legnagyobb szakmai elismerés tulajdonosa lett
Csongrád megye - Frittman János, miközben világversenyekről hozza az elismeréseket, már ötödik éve szerepel a legjobb öt magyar borász között. Idén ő vitte el a pálmát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sikerek és a jövő tervei Csongrádon
Csongrád - 2007-es év a felkészülés éve volt az év közepén, második felében megnyíló Európai Uniós pályázatokra - mondta el portálunknak Bedő Tamás, Csongrád polgármestere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Épül, szépül a falu
Székkutas - Székkutason a 2007-es évben a falu környezetének rendbe tétele kapott nagy hangsúlyt. A jövő évben a kerékpárutak kiépítése és az úthálózat aszfaltozása kap prioritást – mondta el Varga Sándor Imre, Székkutas polgármestere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Matrica nélkül
Csongrád megye - Az autópályákon és más fizetős utakon január 1-jével megszűnik a szélvédőre ragasztandó matrica.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Halvacsorával és pezsgővel zárták az évet az ősgyeviek
Algyő - Az Ősgyeviek Baráti Köre december 28-án tartotta évzáró, évértékelő elnökségi ülését az algyői faluházban. A feladatok megbeszélését követően baráti vacsorával és koccintással búcsúztatták az évet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Januártól szigorúbb lesz a pontrendszer
hJanuár 1-jétől szigorodik a közúti közlekedési előéleti pontrendszer: a közlekedési bűncselekményekért és szabálysértésekért kiszabható pontokat két ponttal megemelték.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új buszok Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Új autóbuszvonalakat helyez forgalomba a Tisza Volán Zrt. Hódmezővásárhely helyi közlekedésében, több járatot viszont megszűntetnek január 1-jétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Újabb gumikat kaptak a mentők
Hódmezővásárhely - Minden vásárhelyi mentőautón van téligumi. A korábbi felajánlások nyomán december 28-án délután szerelték fel az utolsó gumikat a mentőautóra. Az utolsó négy gumit hárman adományozták a mentősöknek.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pikkelylik a kerékpárút
Hódmezővásárhely - A Szent István téren keresztül kerékpározók nap mint nap megtapasztalják, milyen pikkelylő úton kerekezni. Persze, ha ezen a részen túl vannak, akkor sem lélegezhetnek fel, a piac mellett hasonló minőségű aszfalton gurulhatnak, és az Epreskert fái mellett is foghíjas burkolaton szlalomozhatnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhely új vízgazdálkodási társulatot hoz létre
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhely önkormányzata lakossági kéréseknek eleget téve 2008 első felében új vízgazdálkodási társulatot kíván létrehozni – jelentette be Dr. Kovács Pál városstratégiai főtanácsos december 28-án sajtótájékoztatón.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vasarely és Rippl-Rónay kiállítás lesz jövőre Szegeden
Szeged - Vasarely és Rippl-Rónay alkotásai csalogatják jövőre az igazi csemegékhez szokott múzeumlátogatókat Szegeden. Persze több más tárlat is nagy érdeklődésre tart majd számot. Ezekről és az idei év eredményeiről is beszéltek a Móra Ferenc Múzeum évértékelőjén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jelzőlámpás gyalogátkelő épül
Klárafalava - Klárafalvának a 2006-os évről két áthúzódó beruházása volt, mely ezévben került befejezésre. Két utcát aszfaltburkolattal láttak el, mely egy 18-20 millió forintos beruházás volt, valamint önerőből kisebb javításokat végeztek a falu úthálózatán – mondta el szerkesztőségünknek Fekete József polgármester.

:: Eric ::
Vajadaság - A tartomány egykor Jugoszlávia éléskamrája volt, ma búzát is alig vetnek. Bizonytalan az agrárpolitika, egymás mellett él törpebirtok és latifundium, az ágazat hasznát kereskedelmi monopóliumok fölözik le – ez jellemzi ma a vajdasági mezőgazdaságot.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ceglédről segítik a Mindszent környéki tanyákat
Mindszent - A Mindszent környéki tanyákba az elkövetkezendő napokban ruhákat és játékokat visznek a Gondozási Központ munkatársai, miután a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ceglédi központjától megkapták a felajánlott csomagokat – tájékoztatta szerkesztőségünket Oczelláné Kis R. Márta.

Szeged Polgármesterének véleménye a Magyar Kerékpárosklubról, és a mi válaszunk - VIDEO |
Szeged Polgármesterének véleménye a Magyar Kerékpárosklubról, és a mi válaszunk - VIDEO

Csongrád | Negyvenhét marha éhezett Csongrádon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csongrád - A csongrádi Paptanya közelében lévő állattartó telepen negyvenhét szarvasmarha éhezett és szomjazott karácsonyig. Az állatok csontsoványra fogytak. A rendőrség lefoglalta az összes jószágot, és állatkínzás miatt büntetőeljárást indított ismeretlen tettes ellen. Most a város eteti a szarvasmarhákat.

Szentes | A szentesi Aranyi László az űrakadémián gyakorlatozott | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Nemrégiben tért vissza az amerikai űrakadémiáról a szentesi Aranyi László, aki pályázaton nyerte az utat. Az angol–informatika szakos tanár egy hétig gyakorolt Huntsville-ben azokon az eszközökön, amelyeket az űrhajósok is használnak a földi kiképzések során.

Makó | A belga király is gratulált a makói prímásnak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Szoborral szeretne emléket állítani születésének századik évfordulójára az egykori neves makói prímásnak Fátyol Mihálynak a makói vendéglátós muzsikus, Bozsogi Attila. A nemes ügy érdekében aláírásgyűjtést indított, s az önkormányzatot is megkereste.

Hódmezővásárhely | Akciósan kínált pezsgő és virsli | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - A vásárhelyiek már gőzerővel készülnek a szilveszterre. Tegnap az üzletek pénztárainál kígyózó sorok álltak. A hipermarketek és a kisboltok akciósan is kínálták a pezsgőt és a virslit.

Szeged | Szilveszter a jégen: ma délután kezdődik a SZIN Ice | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Háromnapos téli könnyűzenei fesztivál kezdődik ma Szegeden: a SZIN Ice. A műjégpálya körül december 26-án indult az építkezés. A koncerteket fűtött sátrakban rendezik. Kapunyitás ma 16 órakor.
[[http://szegediqm.blogspot.com/2007/12/szinre-lp-jg-szegeden.html]]

Szeged | Leégett a szegedi dóm tér betlehemi jászla | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Csütörtök éjjel meggyulladt és teljesen megsemmisült a szegedi dóm főbejáratánál felállított betlehem, a kár meghaladja a tízmillió forintot. A rendőrség vizsgálja, hogy gyújtogatás történt vagy véletlenül keletkezett a tűz.

Szeged | Feudális állapotok a szegedi traumatológián | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A szegedi traumatológiai klinikán az integráció előtti időszakhoz képest dupla annyi az ügyelet, a beteglétszám jelentősen megnőtt. A dolgozókra óriási nyomás nehezedik, mégsincs veszélyben a betegellátás – mondja az intézmény igazgatója, Simonka János Aurél professzor.

Szeged | Éjfélkor, a koccintás után töltött malacot szelnek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Ünnepi öltözet, pezsgő, rengeteg finom falat és mulatás hajnalig. Sokan kimozdulnak otthonról, és szórakozással töltik szilveszter éjszakáját. A legtöbb bulihelyen már elkeltek a jegyek, de azért még találhatunk szabad „kapacitásokkal" rendelkező hotelt, éttermet és pubot.

Szeged | Még mindig karácsony... | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A neves karmester, Pál Tamás nem hiszi, hogy a közönségre tartozik, miért nem vezényelt a szegedi karácsonyi koncerten Garamhegyi Ábel államtitkár.

Csongrád Megyei Hetilap: Bérelt magántroli Szegeden
A kötött pályán közlekedő járművek (a városi közlekedésben a villamos, a trolibusz, illetve Budapesten a HÉV) esetében eleddig elképzelhetetlen volt a magántulajdon megjelenése. Szeged ez alól kivétel – már évek óta. Csak a város lakói eddig nem tudtak róla. Egy magáncég havi 800 ezer forintért bérbe adta a saját tulajdonában levő trolibuszt a Szegedi Közlekedési Társaságnak.

0 megjegyzés: