Spiga

Csongrád megye a médiában 071205


Három hétig máshol intézhetjük vizes ügyeinket - hír6.hu
Szeged - Vizes ügyeinket jövő hétfőtől egészen január első csütörtökéig új helyen intézhetjük V. Az ügyfeleket a vízművesek a megszokottól eltérően a Vízmű központi épületének alagsorában található Vízmű Klubban kialakított ideiglenes ügyfélszolgálaton fogadják. Az ügyfélfogadási időben először december 22-én, szombaton lesz változás. Ezen a napon, illetve 28-án és 29-én reggel nyolctól délig, december 27-én csütörtökön pedig emellett még 12:30-tól 14:30-ig is várják az ügyfeleket. Janár 2-án, szerdán technikai okok miatt szünetel az ügyfélfogadás

Maroslele is várja az M43-ast - Szeged Városi Televízió
Arad, Budapest és Szeged is könnyebben elérhető lesz a marosleleiek számára, ha megépül az M43-as autópálya. A sztrádának a település határában is lesz csomópontja, amelynek a kiviteli tervei már a polgármesternél vannak.

Kutya menhely Algyőn - Szeged Városi Televízió
Algyő - Modern állatvédelmi központ épül az algyői gyepmesteri telepen. A beruházás 17 millió forintjába kerül a szegedi önkormányzatnak.

Munkában az új könyvtárigazgató - Szeged Városi Televízió
Szeged - December elsejétől új igazgatója van a Somogyi-Könyvtárnak. Palánkainé Sebők Zsuzsanna a gyermekek, mint leendő olvasók felé szeretne nyitni, valamint szoros kapcsolatot alakítana ki a város többi közművelődési intézményével.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Kedden délután Szentesen az Arany János utca 8. szám alatt emléktáblát avattak az Együtt Szentesért Egyesület szervezésében. Ebben a házban lakott 12o évvel ezelőtt az a Bartha János, akinek életét példának tekintve a Kertészeti Szakképző Iskola nevét viseli.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Különleges kiállítás nyílt meg ezen a héten hétfőn Szentesen a Városi Könyvtárban. Ifjú Vidovics Ferenc fotós szokása szerint városát, az itt élő embereket, eseményeket fotózta le, de egy sajátos, un. anaglif technikával, és most egy speciális szemüveg segítségével a képeket térben láthatjuk.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes Város Önkormányzatának képviselő-testülete pályázatot hirdetett a Sportközpont intézményvezetői álláshelyének betöltésére

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - December 6-án, csütörtökön 13 órakor látogat el az „önkormányzati Mikulás” és Szűcs Lajos alpolgármester a Dr. Bugyi István Kórház gyermekosztályára, hogy mosolyt varázsoljon a kis lábadozók arcára

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A Magyar Vöröskereszt Szentesi területi vezetősége december 5-én, szerdán 14 órakor immár 9. alkalommal rendezi meg az 500 fős Mikulásnapot a kistérségben rászoruló gyermekek számára a Tóth József Színházteremben.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A szentesi képviselő-testület múlt pénteki ülésén az ellenzéki képviselők nem támogatták a különböző adónemek emelését, a többség azonban kénytelen volt elfogadni a büdzsé konszolidációja érdekében. A városatyák döntése szerint a kommunális adót 2008-tól belterületen évi 5000 forintra, míg külterületen 3500 forintra emelték, mivel 1999 óta nem változott az összeg. Ebből mintegy 45 milliós forintos bevétel várható az idei 17 milliónyival szemben. Ezen kívül követi az infláció mértékét az építményadó négyzetméterenként 500 forintra emelése is.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szenbtes - 33 autóbusszal rendelkezik a Tisza Volán szentesi kirendeltsége, ezek között vannak régebbi típusúak, de a legmodernebb helyközi közlekedésben üzemelő autóbuszok is. Az idén nem volt lehetőség bővíteni a járműparkot, de a tavalyi évben 6 darab buszt vásároltak, melyből 3 teljesen új Scania típusú, illetve 3 Svédországból beszerzett 4 éves használt autóbusz. A járművek átlagéletkora 10 év alatt van. A Tesco áruház nyitásával átalakították a helyi menetrendet, az új menetrend év eleje óta érvényes. Szeptember óta pedig új szolgáltatásként iskolabuszos szállítást is végeznek.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - A múlt hétvégén a Szentesi Polgárőr Egyesület tagjai közgyűlésen vettek részt az Új Barázda Vadászházban

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Az üzemeltető szentesi Nagytemplomi Református Egyházközség sikeresen túljutott azon a válságon, amely a református templom kivitelezőinek a csődhelyzetét jelenti. Megvan már az új kivitelező, aláírásra került a szerződés, s napokon belül folytatódnak az épület felújítási munkálatai

Városi Visszhang Szentes » Rendkívüli ügyfélfogadás
Tájékoztatjuk a lakosságot, hogy a Magyar Államkincstár Dél-alföldi Regionális Igazgatóság munkatársai az energiatámogatási kérelmek közvetlen átvétele és az igénylők szükség szerinti tájékoztatása céljából kihelyezett ügyfélszolgálatot tartanak 2007. december 7-én 8.00 - 13.30 óráig a Városháza földszint 113-as számú szobájában.


Hódmezővásárhely | Tervek a Rapcsák András-szoborra | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Varga Imre Kossuth-díjas szobrászművész tervét ajánlja megvalósításra a vásárhelyi közgyűlésnek a Rapcsák-szobor pályázat zsűrije a beérkezett négy elképzelés közül. A végső szót a városatyák mondják ki.

Hódmezővásárhely | Gyógyulás huszonnégy óra alatt Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Erzsébet-kórházban július 1-je óta működik az egynapos sebészet, eddig 424 beavatkozást végeztek el az orvosok. Október végén, november elején megkezdték az új osztályt magában foglaló épületrész felújítását. A szolgáltatás ebben az időszakban sem szünetel.

Hódmezővásárhely | Érik a hatmilliárd Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Komoly pályázati sikert könyvelhet el idén Vásárhely, ha a kormány által támogatott városrehabilitációs pályázatra is megkapja az ígért 2,6 milliárdos támogatást. Az elnyert pénzek ezzel majd hatmilliárd forintot tesznek ki. Hozzá kell tenni: a már megítélt összegek egy részét utólag kapja meg a város.

Hódmezővásárhely | Elegendő aláírás gyűlt össze Új-Kishomokon | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Sikert értek el a különféle fórumok, egyéni beszélgetések Új-Kishomokon, ugyanis összegyűlt annyi aláírás, amelynek köszönhetően uniós pénzből épülhet ki Vásárhely új településrészén a szennyvízcsatorna-hálózat. A 750 ingatlantulajdonosból eddig 514-en töltötték ki a szándéknyilatkozatot.

Makó | Az M43 hasznot hozhat a makói múzeumnak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Részt vállal az M43-as autópálya nyomvonalán tervezett feltárásokban a makói József Attila Múzeum, várhatóan régészeti központot hoznak létre a városban. A térségben eddig viszonylag kevés ásatást végeztek, így tudományos szenzációt is hozhat a föltárás.

Makó | Ütemes új menetrend az Újszegedés#8211;Makóés#8211;Mezőhegyes vonalon | delmagyar.hu - Szeged
Makó - Az Újszeged–Makó–Mezőhegyes vonalon ütemes menetrend lép életbe december 9-étől. Ez azt jelenti, hogy a vonatok Mezőhegyesen páros, Makón páratlan egész órakor találkoznak, így Újszegedre minden páratlan óra 44-kor érkeznek és onnan páros óra 12-kor indulnak. A járatok száma lényegében nem változik.

Szentes | Szentesen nincs csend az iskola-összevonás után | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Megnyerte az elbocsátása kapcsán kialakult munkaügyi vitát a szentesi közgazdasági szakközépiskola volt igazgatóhelyettese. A tanárnőt azután küldték el, miután a megye új igazgatót nevezett ki két szentesi középiskola élére.

Szentes | Új traffipax figyel a szentesi és csongrádi utakon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Új sebességmérő készüléket kapott a csongrádi és a szentesi rendőrség közös használatra. A lézeres géppel a rendőrök nem lesből, hanem nyíltan fényképeznek.

Csongrád | Csak a gőzössel megy a csongrádi mozi | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Koncertlátogatók és az előcsarnokban kialakított kávéház vendégei tartják el Csongrádon a mozit. A Megy a gőzös bemutatója óta alig akad néző, aki jegyet váltana a vetítésekre, ezért decembertől kevesebb filmet tűznek műsorra a Tisza-parti városban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sikerült! Több mint ezer darumadár a Móra-múzeumban
Szeged - Még október közepén hirdetett egy ősi japán legendára építő békeakciót a Móra Ferenc Múzeum. A megyei közgyűjtemény munkatársai a japán kultúra hatását bemutató tárlathoz kapcsolódóan origami darumadarakat vártak és várnak továbbra is a Kultúrpalotába.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kihalóban a vőfélység
Jelentősen csökkent a vőfély szerepe a mai lakodalmakban, munkakörük egyfajta szolgáltatássá vált - hangzott el a Szegedi Móra Ferenc Múzeumban kedden rendezett muzeológus konferencián.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ami kifolyik, az megtisztul
Hódmezővásárhely - Benkő Zsolt a külterületek képviselője és Varga Ferenc a Zsigmondy ZRT. műszaki igazgatója lakossági fórumot tartott ma Szikáncson.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Jók a visszajelzések
Sándorfalva - Túl vagyunk a Böllérnapon, pozitívak a visszajelzések, tehát bevált az új helyszín – értekelt Kakas Béla polgármester. Az még függőben van, hogy jövőre egynapos lesz-e.
PROMENAD - a vidék hírportálja... - Makovecz Imre mutatta be a makói fürdő terveit
A makói fürdő terveit bemutató fórumot tartottak Makón a Korona dísztermében december 4-én. Az összejövetelen az új látványt és a különféle funkcíókat ismertette Makovecz Imre Kosuth-díjas építész. A tervezőnek a makói közönség feltehette kérdéseit.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - REÖKtönzés – improvizatív talk show a Reök-palotában
REÖKtönzés címmel új talk show műfajt szeretne meghonosítani a Reök-palota vezetése Szegeden. A közérdeklődésre számot tartó emberek életének improvizatív bemutatása december 10-én veszi kezdetét – jelentette be Herczeg Tamás igazgató kedden, a szecessziós palotában tartott sajtótájékoztatón.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megvalósulni látszik egy álom
A Csongrád megyei Rendőr –főkapitányság partnertalálkozót tart, ahová a társadalmi élet olyan szereplőit hívták meg, akikkel kölcsönösen együttműködnek a rendőrök. Egy fontos évforduló pedig az ünneplésre is okot ad– tudtuk meg Dr. Ozvald Imrétől, a Csongrád megyei IPA elnökétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Adventi készülődés Zsombón
Zsombó - Hetedik alkalommal hívogatja a zsombói József Attila Művelődési Ház Adventi Készülődésre az érdeklődőket - tájékoztatott Monori Gyula intézményvezető.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A gyermekekért zenél Horgas Eszter Vásárhelyen
Hódmezővásárhely - Varázslatos koncertre invitálja a közönséget a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány. A Rádió7 stúdiójának vendége volt Dr. Lázárné Megyeri Zita, az alapítvány kuratóriumának elnöke és Repcsiné Varga Anita, egyesületi tag.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A nagycsaládosok december 15-én vehetik át a karácsonyi
Hódmezővásárhely - December 15-én tartja ajándékozással egybekötött karácsonyi ünnepségét a Hódkuckó Nagycsaládosok Egyesülete. Hódmezővásárhelyen, a Hóvirág utcai irodában adják át szerény ünnepség keretében a nagycsaládosoknak szánt ajándékokat – mondta el szerkesztőségünknek Vinczéné Lantos Erika.

Szeged | Két kaszinó ugrani készül | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Az elmúlt hetekben a szegedi ellenzék összefüggést keresett a Deák Ferenc utcai óvoda bezárása, valamint aközött, hogy a közelben két játékterem is nyitni szeretne. A városvezetés szerint a kettőnek semmi köze egymáshoz. Körülnéztünk a környéken.

Szeged | Feljelentették az útkezelőt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Demeter Sándor feljelentette a Magyar Közút Kht.-t, mivel szerinte elmulasztották még tavaly december 23-án jégmentesíteni az algyői hidat, s ez is közrejátszott abban, hogy hárman meghaltak, amikor két autó összeütközött a csúszós úton. A Szegedi Városi Ügyészség elutasította a volt baleseti helyszínelő panaszát.

Szeged | Élni tanulnak az iskolások az új típusú tanórákon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Énekelnek, nevetnek, beszélgetnek, fölolvassák egymásnak az otthon írt leveleket. Verset is olvasnak, ha főnevet látnak, rácsapnak a combjukra... Valamennyien, együtt. Olyan szegedi iskolában voltunk, ahol így tanulnak a gyerekek, mégis többet tudnak, mint ha továbbra is a „poroszos rendben" üldögélnének.

Szeged | A KDNP aggódik, és lehet, hogy lemond | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Lemondanak a szegedi közgyűlés bizottságaiban betöltött elnöki és alelnöki posztjukról a fideszes és KDNP-s képviselők, ha a közgyűlés lemondatja Kohári Nándort, az ifjúsági és sportbizottság fideszes elnökét – közölte tegnap Juhász Gyula önkormányzati képviselő és Haág Zalán frakcióvezető-helyettes

Szeged | Hiller István az oktatási reformokról | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A felsőoktatási részhozzájárulás a tárca progresszív intézkedéseinek sorába tartozik, a felsőoktatás ugyanis szolgáltatás, amelyért fizetni kell – jelentette ki tegnap Hiller István oktatási és kulturális miniszter Szegeden, a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamara székházában.

Szeged | Emberrablással gyanúsítják a szegedi férfit | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A rendőrség emberrablással gyanúsít egy szegedi férfit, akit hétfőn őrizetbe vettek. A súlyos bűncselekménnyel gyanúsított vállalkozó az ügyvédjének azt mondta, szó sem volt emberrablásról, emiatt a gyanúsítás ellen panasszal éltek.

Szeged | Talkshow-sorozat a szegedi Reökben | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A Regionális Összművészeti Központ új műfajt igyekszik meghonosítani Szegeden REÖKtönzés címmel: talkshow-sorozat indul, amit improvizációs játékkal illusztrálnak. Az első előadás hétfőn este 8-kor kezdődik a Tisza Lajos körúti Reök-palota zöld szalonjában – jelentette be tegnap délutáni sajtótájékoztatóján Herczeg Tamás igazgató.

Szeged | Éhező lovak, szutykos kutyák a német tanyán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csengele
- Állatvédők és állatorvosok is vizsgálódnak egy német pár ügyében, akik tanyájukon rossz körülmények között tartják állataikat. A Csengeléhez közeli tanyán a lovak napokig étlen-szomjan magukra maradnak, a kutyák pedig kóborolnak és megfojtják a szomszédos baromfikat.

Szeged | Két évet kapott vesztegetésért | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Hivatali vesztegetés és más bűncselekmények miatt a Szegedi Ítélőtábla tegnap jogerősen két év börtönre, három év közügyektől eltiltásra és öt év közúti járművezetéstől eltiltásra ítélte a szegedi Jani Zoltánt

Szeged | Milliókba kerülhet a plakátolás Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Bekeményít a szegedi önkormányzat, bírságol és kártérítési pert indít az illegálisan plakátolók-hirdetők ellen. Nem lehet ezentúl kifogás, hogy nincs hová ragasztani, mert új plakáthengereket raktak ki.

Webradio
Három nap alatt 54 előadást hallhatnak az érdeklődők a Móra Fernc Múzeumban a régészet, a néprajz, és a közelmúlt történelme tárgyában.

Webradio
Leszerelték Sándor Klára névtábláját polgármesteri hivatali szobájáról, így adták tudtára, hogy el kell költöznie. Többen arra gyanakszanak, hogy az SZDSZ Deák Ferenc utcai óvodával kapcsolatos pálfordulata áll a háttérben.
Algyő Nagyközség Honlapja
Algyő Nagyközség Önkormányzatának Képviselő-testülete pályázatot hirdet a Búvár u. 9. sz alatt megüresedet 6 db – fsz. 2., fsz.4, I/1, I/3. sz. 2 szobás; fsz. 6., emelet 5. 3 szobás - költségalapú bérlakás legfeljebb 5 évre történő bérbeadására
Algyő Nagyközség Honlapja
Azon őstermelők, akik terményeiket maguk értékesítik 2008. január 01-től, adószámmal kell rendelkezniük, mely az APEH-től igényelhető.

A termelők az előadás első forintjától nyugta, vagy számlaadási kötelezettségre lesznek kötelezve. Ez a kötelezettség nem csak az őstermelői igazolvánnyal rendelkező őstermelőkre, hanem a regisztrációs számmal rendelkező magánszemélyekre, illetve a családi gazdaságra is vonatkozik.

Algyő Nagyközség Honlapja

Algyő Nagyközség Önkormányzata Képviselő-testülete közmeghallgatást tart 2007. december 5-én 17 órától a Faluház színháztermében.

Napirendi pont:
Új iskola építése


Szürreális popzenei est a JATÉ-ban - hír6.hu
Amikor könnyeket csal szemedbe a kellemes meglepetés. Amikor eláraszt belülről egy jóleső érzés. Amikor elvegyülsz a tömegben ringatózó zenei élménnyel. Amikor tudod, hogy végre jó helyen vagy. Akkor felidézted magadban az Erik Sumo Band hétfő esti koncertjét. A JATE Klubban varázsolták különlegessé az éjszakát, mi is ott jártunk.

0 megjegyzés: