Spiga

Csongrád megye a médiában 071211

HírTV - Gazdaság :: Három évre előre bejelentett szegedi áremelések
A Botka László által betervezett emelések egy átlag szegedi családnak évente 43 ezer forint többletkiadást fognak okozni. Tizennyolc ezer forinttal fog többe kerülni nekik az ivóvíz, ha viszont parkolni szeretnének, akkor majdnem annyit kell fizetniük érte, mint a Budavári Palota szomszédságában.

Algyő Nagyközség Honlapja
Tizenhétmillió forintból megújul az algyői gyepmesteri telep, melyet 2006 nyara óta az Orpheus Állatvédő Egyesület üzemeltet.

Hírek - Szeged Városi Televízió
Magyarország készen áll arra, hogy decembertől a schengeni övezet tagja legyen. Déli határainkon már most úgy dolgoznak a határőrök, mintha az unió külső határán tennék. A technikai feltételek is adottak. Új gépkocsipark, röntgenkamion segíti a határon dolgozókat, de már elsajátították a szívdobbanás ellenőrző, a CO mérő készülék, az ipari endoszkóp, a hőkamera és az éjjellátó készülékek használatát is.

Hírek - Szeged Városi Televízió
Már árulják a fenyőfákat a Mars téren, igaz még csak néhány árus jelent meg a piacon. A fa idén 20-30 százalékkal lesz drágább. A kínálatra nem lehet panasz, hisz szinte minden fenyőfajta kapható a Mars téren. A legolcsóbb a lucfenyő, a legdrágább pedig a néhány éve feltűnt koncolor, amelynek ára a 15.000 forintot is meghaladja.

Hódmezővásárhely | Nem csak a zöldek járnak hibriddel | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
December 1. óta ingyen parkolhatnak, várakozhatnak a hibrid üzemű autók Vásárhelyen. A városi közgyűlés így próbálja segíteni a környezetet kevésbé károsító járművek elterjedését a városban. Nemcsak csodabogarak és megszállott zöldek vesznek ilyen autókat: egy vásárhelyi autószalon árul hibrid kocsit, és a lapunktól Presztízs Díjat kapott vállalkozás vezetője, Hajdú József is ilyen kocsival jár.

Hódmezővásárhely | Détár és Rékasi: házasság a színpadon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szombaton mutatták be a fővárosi Madách Stúdióban, ma este pedig már a vásárhelyi Petőfi Művelődési Ház színpadán látható Bergman Jelenetek egy házasságból című színdarabja, Détár Enikő és Rékasi Károly előadásában. A színészházaspár számára a legnehezebb feladatnak a próbák során az ágyjelenet bizonyult. A nézőknek eszébe juthat: néhány éve épp az ő házasságukról írt a sajtó.


Makó | Hazatért a Makói triptichon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Aranyozott keretben felkerült a városháza dísztermének falára Szekeres István Makó történetét jelképező alkotása, a triptichon, azaz hármas kép. Az alkotást hivatalosan a karácsony előtti ünnepi testületi ülésen avatják fel.

Makó | 25 helyett csupán 15 évig használható a makói szeméttelep | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Az előzetes tervekben szereplő 25 évnél jóval korábban megtelik a makói hulladéklerakó, miután egy törvénymódosítás miatt nem épülhet meg az eredetileg tervezett második kazetta. 4-5 éven belül már nem marad több hely a telítődő szemétprizmában. A hulladékkezelő és a város lassítani próbálja a folyamatot.

Makó | Kötvény kibocsátását tervezik Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Két és fél milliárd forintos kötvény kibocsátását tervezi Makó, amiből a fürdőberuházás és az ipari park bővítésének, valamint a 2013-ig felmerülő, nyertes pályázatok önerejének finanszírozását vállalná a város.

Szentes | Elköszönt a francia cserediák Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A szentesi Kiss Bálint Református Általános Iskolában volt vendégdiák három hónapig a francia Monier Maroussia. A tizennégy éves lány egy szót sem tudott magyarul, amikor megérkezett a kisvárosba. Most úgy köszönt el átmeneti otthonától, hogy szép kiejtéssel mondja a miatyánkot és énekli a Már minálunk babám című dalt.

Szentes | Szigeten pihen az óceáni evezős | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Az Atlanti-óceán átevezésére vállalkozó szentesi Vasvári János társaival együtt vasárnap este kikötött Graciosa szigetén – tudtuk meg a Budapest Evezős Egyesület elnökétől.

Szentes | Mégis külön csatornáznak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Megváltoztak a csatornázással kapcsolatos pályázati feltételek, ezért Mindszent és Szegvár külön valósítja meg a beruházást. Erről már döntött a szegvári képviselő-testület, lépésük Mindszentet is kényszerhelyzetbe hozta.

Csongrád | Kristálycsillárt szentelnek a csongrádi templomban | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Egy Csongrádhoz kötődő, de elszármazott család adományának, és a lokálpatrióta összefogásnak köszönhető az a kristálycsillár, amelyet vasárnap szentelnek fel a Nagyboldogasszony-templomban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megint megtalálták
A rendőrség ismét rátalált az eltűnt szegedi lányra.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lecsapnak a rendőrök az autósokra - Hatalmas razzia!
Kétnapos razziát tartanak a rendőrök az utakon kedden és szerdán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szegedi gyermekeket is megörvendeztetik
Idén mintegy ezer gyermekotthonban élő gyermek és több mint kétezer otthonban lakó idős embernek igyekszik szebbé tenni a karácsonyi ünnepeket adományaival a Würth Alapítvány - közölte Kun Pál, az alapítvány képviseletében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Lelkesen hajtogattak a szegedi gyermekek
Több mint három ezer darumadarat hajtogattak Szegeden a Móra Ferenc Múzeum felhívására a lelkes gyermekek - közölte Szatmári Csilla, művelődésszervező.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Balástya stabil maradt
Sajnos leépítéssel kellett kezdeni az évet, de Balástya 2007-es évi gazdálkodása stabilan tartható volt - modta el Ujvári László polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nyugalmas héten van túl a kisteleki kapitányság
Büntető eljárás indult a baksi úton a múlt héten balesetet okozó sofőr ellen, de a hétvégén egy családi veszekedés miatt is intézkedni kellett - tájékoztatott Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja...
December 10-én, Vásárhelyen a polgármesteri Hivatal dísztermében, Dr. Nagy Péter, a Csongrád megyei APEH Tájékoztató Iroda vezetője, előadást tartott a jövő évi adóváltozásokról.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Áremelések, adóemelések a jövőben
Dr. Gyimesi László önkormányzati képviselő december 10-én sajtótájékoztatott tartott Szegeden, a jövő évi áremelésekről, adóemelésekről.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Dr. Horváth Ferenc kapta 2007-ben a Tömörkény-díjat
December 10-én átadták a Móra Ferenc Múzeum szokásos év végi évadzáró ünnepségén a Tömörkény-díjat. A rendezvényen megjelent dr. Kovács Kálmán, a megyei közgyűlés alelnöke, és dr. Solymos László, Szeged Megyei Jogú Város alpolgármestere.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Modern műemlékpont: a megjelölt várfal
A múlt értékeit megőrizni és bemutatni. E cél által vezéreltetve köt megállapodást a Szegedi Fellebbviteli Ügyészség és a Móra Ferenc Múzeum.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pénztárcát és bankkártyát lopott
A Szegedi Rendőrkapitányság Tarjánvárosi Rendőrőrse eljárást kezdeményezett lopás vétség és más bűncselekmények elkövetése miatt ismeretlen tettes ügyében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mindszentig is kerekezhetünk
Kistérségi összefogással épül meg a Mindszentet és Hódmezővásárhelyt összekötő kerékpárút. A pályázat nyert, most dolgoznak a közbeszerzési eljáráson, derült ki a témában december 10-én tartott sajtótájékoztatón.

Webradio
A Pedagógusok Szakszervezetének 75 ezer tagja is csatlakozott a december 17-i sztrájkfelhíváshoz. A tanárok csaknem fele kék szalagot visel majd a szolidaritás jeleként, ám a munkát nem szüntetik be.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Garázdaság miatt indult büntetőeljárás egy szentesi férfi ellen, aki feltehetően ittasan randalírozott a Családok Átmeneti Otthona előtt. A férfi a volt élettársával szeretett volna beszélni, ám mivel ez nem sikerült neki, ezért – hogy szándékának nagyobb nyomatékot adjon – mobiltelefonnal betörte az épület egyik ablakát.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A Bodrogi Bau munkásai még javában dolgoznak a szentesi parkerdőben, de előzetesen már 131-en jelentkeztek a 100 személy befogadására alkalmas bentlakásos otthonba. Budapestről és Hódmezővásárhelyről is jelentkeztek, de a létesítményben elsősorban a szentesi és a kistérséghez tartozó községekben élők igényeit szándékoznak kielégíteni a fenntartók.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Immár XlX. alkalommal rendezi meg a Római Katolikus Egyházközség és a Magyar Vöröskereszt a Karácsonyi jótékony célú kórushangversenyét. Az érdeklődőket december 16-án, vasárnap 15 órára várják a Római Katolikus Templomban.

http://www.szentesinfo.hu/mozaik/
Mindig tartogat valami meglepetést, amikor önálló kiállításra készül Vidovics Ferenc, a száguldó fotóriporter és a Mozaik internetes újság szerkesztője. 2007. december 3-án, hétfőn a könyvtárban nyílt fotókiállítása is amolyan "vidósra" sikeredett: ezúttal a különleges élményt nyújtó sztereofotó-technikához nyúlt.

Rádió Szentes 106.1 MHz
A Magyar Vöröskereszt Szentesi Szervezete karácsonyi csomagosztást tart december 12-én, szerdán 13 órakor a Móricz Zsigmond Művelődési Házban. A rászorulók nevét a kistérségi Polgármesteri Hivatalok adták meg.

Szeged | Költözik a szegedi MSZP-frakció | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Jövő februárban új helyre költözik Szegeden az MSZP közgyűlési frakciója, amely a Fő fasori irodából az Oroszlán utca 2. szám alatt lévő önkormányzati ingatlanba kérte elhelyezését.

Szeged | Ilona öccsétől, Imrétől kapta az új veséjét | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Öccsétől kapott új vesét az az erdélyi kántornő, akin egy hete a szegedi sebészeti klinikán hajtottak végre szervátültetést. A költségeket adományokból állták. Élődonoros transzplantációval nem kell kivárni a lista végét, és jobbak az esélyek – hangsúlyozzák az orvosok. Idén ez volt a harmadik ilyen beavatkozás.

Szeged | Véres arany Sándorfalván | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Összesen 1687-en adtak vért novemberben a Magyar Vöröskereszt és az Országos Vérellátó Szolgálat Szegedi Regionális Vérellátó Központjának közös szervezésében.

Szeged | Szlavkovics Rita az év rádiósa | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szlavkovics Rita, a szegedi körzeti rádió szerkesztője kapta Az év rádiósa díjat. A Magyar Rádió munkatársa csaknem másfél évtizede készíti riportjait és interjúit a Dél-Alföld életéről.

Szeged | Az Alzheimer-, a Parkinson- és a Huntington-kór ellen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
A neurodegenerációs betegségek (az Alzheimer-, a Parkinson- és a Huntington-kór) megelőzésére és kezelésére milyen új gyógyszereket vizsgálnak a szakemberek? E kérdésre is válaszol a Mindentudás Egyeteme – Szeged szerdai előadásán Penke Botond akadémikus (Szegedi Tudományegyetem ÁOK Orvosi Vegytani Intézet).

Szeged | Dobok, szintik, effektek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Három hétig vezette az egyik legnagyobb on-line mp3-bolt letöltési listáját egy szegedi fiatal, Kertész Krisztián zenéje. Barátjával, Kojedzinszky Tamással elektronikus zenét játszó formációt alakítottak, amerikai, spanyol lemezkiadókkal dolgoznak. Itthon és Szegeden egyelőre kevésbé ismertek.

Szeged | Erdészen, városőrön is feszül az egyenruha | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Méregzöld vagy magenta, kecskebőr vagy pamut – ne higgyük, hogy csak rendőrön vagy katonatiszten feszül szépen az egyenruha! Szegeden akad, ahol a láthatóság és az egyszerűség a fontos, máshol a szolid elegancia. Néhol fehér sportzokni rontja az összhatást.

Szeged | Várkonyi-képek Párizsban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Várkonyi Gyula szegedi festő képeiből nyílik kiállítás december 13-án Párizsban. Az alföldi tájakat, életképeket ábrázoló festményekkel a Montmartre-on a Mazurka galéria falait díszítik.

Szeged | Reklámzabálók és a többiek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
„Nem kérek reklámanyagokat, szórólapokat." Magyarországon még csak a lakosság négy százaléka nyilvánítja ki így a hirdetőújságok iránti nemtetszését, míg Nyugaton már ilyen feliratú, postaládára ragasztható matricákat a boltokban is lehet vásárolni.

Szeged | Szegedi lufiszobrász | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Mikulást, tündért, de AN2-es repülőgépet is formázott már lufiból a szegedi Szailer János. Tíz évvel ezelőtt készítette legelső alkotását, azóta több száz darab dicséri keze munkáját. Szobrait külföldön is megismerhették: évente átlagban kétszer nemzetközi versenyen vesz részt.

Szeged | Politikai árképzéssel vádolja Botkát a Fidesz | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szegeden politikai árképzést tervez megvalósítani a városvezetés – jelentette ki tegnapi sajtótájékoztatóján Gyimesi László az önkormányzat három évre szóló tarifaemelése kapcsán. A Fidesz szegedi elnöke szerint jövőre 43 ezer forinttal fizet többet egy átlagos szegedi család a közszolgáltatásokért.

Szeged | Vitatkoztak és pirospaprikát fűztek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Ki mit tud Szent-Györgyiről és a Nobel-díjról? A szegedi középiskolák közötti vetélkedő tegnap zárult. A diákok tudását változatos feladatokkal tesztelték a szervezők abból az alkalomból, hogy tegnap múlt hetven éve annak: a szegedi professzor átvette az orvosi Nobel-díjat.

Szeged | Szegedi sportberuházások, ingatlancserékkel | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,Szeged - Koncepcióvá állt össze több, eddig külön-külön megénekelt történet a szegedi sportberuházásokkal kapcsolatban. Két új létesítményt húznak fel, az egyik az az uszoda, amely a Szeol-pálya és a Ligetfürdő vételárából épül, a másik a Móravárosi körúti rendezvénycsarnok.

Szeged | Épülhet adótorony a Búcsú téren | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Saját döntésének szöges ellentétéről határozott a közigazgatási hivatal. Eszerint mégis épülhet telefontorony a tápai Búcsú téren. A jogerős „nem" és az „igen" határozat közötti időben semmi nem történt, de a hivatal joga megváltoztatni álláspontját.

Kistelek város és a kistérség hivatalos oldala
Magyarország első vb-címét szerezte versenytáncban a kisteleki Maurizio Vescovo, Törökgyörgy Melinda kettős, amely szombaton megnyerte Vilniusban az IDSF latin-amerikai táncok világbajnokságát.

0 megjegyzés: