Spiga

Csongrád megye a médiában 071215-16

Webradio
A szegedi belvárosban több új igényes kiállító és szórakozóhely nyílt és nyílik, a közgyűlésen felmerült a Bartók Béla művelődési ház eladása, mert jelenlegi helyzete nem tartható fent sokáig.

Szeged Szerver

Az ellenzék azt kifogásolta a pénteki közgyűlésen, hogy a Páholy jelenlegi, alapító főszerkesztőjét nem tájékoztatták időben arról, hogy váltást terveznek a poszton.



Szeged Szerver
A pénteki közgyűlésen elhangzott, hogy bár 2008-ban nőnek a közüzemi díjak, de mivel a tisztítás miatt a Tisza víztisztasága minden előírásnak megfelel, csökkenhet a környezetterhelési díj.

Mi ez a sok kerékpáros a Városháza körül? - hír6.hu
Szeged vezetése kiemelten fontos feladatként kezeli a város közlekedésnek korszerűsítését. Ennek érdekében épülnek a kerékpárutak is, amelyekből jelenleg 54 kilométer van a városban (összehasonlításul: a hasonló nagyságú Debrecenben ez 9 km), s amelyek fejlesztése folyamatos. - mondja válaszul a Városháza a kerékpárosok holnapi közgyűlés idejére tervezett demonstrációjára.

Fedett uszoda 3 milliárdból - hír6.hu
Fedett, nemzetközi versenyek rendezésére is alkalmas uszoda építéséről döntött pénteki ülésén a szegedi közgyűlés, a mintegy 3 milliárdos forintos beruházás egy sportcentrum területén valósul meg.

Döntött a közgyűlés: drágábbak lesznek a közszolgáltatások - hír6.hu
Drágul a helyi közlekedés, a parkolás, a vízdíj, a temetkezés és a távfűtés. A szolgáltatások többségének esetében három évre előre döntöttek.

Szeged | Zaciba adják a szegediek ékszereiket | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Karácsony előtt jelentősen megnő a szegedi zálogházak forgalma. Legtöbben arany ékszereiket viszik be az üzletekbe: az értük kapott hitelből veszik meg a fa alá szánt meglepetéseket. Az ékszereket azonban nemcsak viszik, hanem veszik is ilyenkor.

Szeged | Nemkívánatos a Gárda Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A szegedi közgyűlés megszavazta Ványai Éva előterjesztését, és nemkívánatos szervezetté minősítette a Magyar Gárdát Szegeden. Kohári Nándor szerint Havas Szófia is persona non grata.

Szeged | Lázas munka folyt az év utolsó közgyűlésén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Adventi hangulatban, békében és nyugalomban telt az év utolsó közgyűlése tegnap a szegedi városházán. A kormánytöbbség megszavazta a közüzemi díjemeléseket és a sportberuházásokat. Botka László lázasan vezette végig az ülést, ami alatt több mint két liter mézes teát ivott meg, a Fidesztől még narancsot is kapott.

Szeged | A sár az úr az Etelka soron | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Háborognak az Etelka sori garázsboltok tulajdonosai, mert csupa sár a környék. Az elmúlt hetekben a közelben épülő Tisza Centerhez gázvezetéket fektettek le a környéken. A kiásott gödröket ugyan betemették, ám nem döngölték le a földet – állítják az üzletvezetők.

Szeged | Megtámadtak egy nővért Makkosházán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Néhány napon belül két rablótámadás is történt Szegeden, a Makkosház városrészben. Mindkétszer nők voltak a célpontok. Az egyik áldozat súlyos, a másik súlyos, életveszélyes sérülést szenvedett. Az utóbbinak, a megtámadásáról lapunknak nyilatkozó nővérnek eltört a koponyacsontja.

Szeged | Aláírásgyűjtés indul a tiszai halászat ellen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Mészáros András a megye minden horgászegyesületéhez eljuttatja aláírásgyűjtő ívét: a halászat megszüntetését szorgalmazza a Tisza Csongrád megyei szakaszán. A halászati szövetkezet elnöke élesen reagált a hírre. A megyei horgászszövetség szerint inkább korlátozásra van szükség.

Szeged | 280 millió az egészségügyre | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Újabb ötmilliárd forintot oszt ki az egészségügyi intézmények között a kormány – a pénz a tb-kassza megtakarításából származik. A Csongrád megyei intézmények közül 205 millió forintot kap a szegedi klinikai központ, 38 milliót a szentesi kórház, 13 millió forintot a hódmezővásárhelyi, 10 milliót a makói kórház.

Szeged | Felszólítás a szocialistáknak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Az egészségbiztosítás privatizálása súlyos gondokat okoz az ellátottaknak, járulékemeléshez vagy a szolgáltatások körének szűkítéséhez vezet, ezért a nyolc Csongrád megyei szocialista országgyűlési képviselőt a hétfői végszavazás előtt a törvénytervezet elutasítására szólította fel tegnap Magyar Anna, a megyei közgyűlés elnöke.

Szeged | Jótékony forintok az Alföld-Szeged Kft.-től | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Több mint 2,6 millió forintos támogatást kapott a szegedi gyermekklinikán működő SZOTE Gyermekművese Állomásért Alapítvány az Alföld-Szeged Kft.-től.

Szeged | Iskolából óvoda Sándorfalván | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Ünnepélyes keretek között tegnap délután átadták a sándorfalvi Kölcsey-óvodát. Az intézménybe egy harmincfős gyermekcsoport költözött, de később akár ötven csöppséget is fogadhat.

Szeged | Csengele, 1988: 9 halott, 1 halálraítélt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Néhány hónap múlva kiszabadul a szegedi Csillag börtönből a magyar kriminalisztika történetében a legkegyetlenebb módon végrehajtott és legtöbb, kilenc áldozatot követelő bűncselekmény egyik tettese. Az akkor 27 éves csongrádi férfit halálra ítélték, de megmenekült az akasztófától, ugyanis a másodfokú ítélet előtt a halálbüntetést eltörölték.

Szeged | A faragott betlehem | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
– Mindig bajban vagyok a tüzelővel, ha ugyanis görbe fa akad a kezembe, nincs szívem a tűzbe dobni, inkább faragok belőle valamit – vallja nevetve Császár Tibor fafaragó, akinek a héten nyílt kiállítása Szegeden, a Temi Dél-alföldi Bib-
liotékában.

Szeged | Kerékpárosok demonstrációja a Városháza körül | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
A polgármesteri hivatal körül kerekezve próbálta felhívni a figyelmet a szegedi biciklisek nehéz helyzetére a Magyar Kerékpárosklub helyi szervezete pénteken.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szalagkorlátnak ütközött egy tehergépjármű a 47-esen
Baleset történt Hódmezővásárhely és Szeged között a 47-es főúton Kopáncsnál.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A hagyomány jó hangulatban folytatódott
A jó hagyományokat folytatva szombaton rendezték meg a szatymazi Művelődési Házban a Nyugdíjas-karácsonyt. A hirtelen jött havazás néhány meghívottat visszatartott, de a műsor és a halászlé tökéletes volt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szeretet tizennégy szemmel
A rohanó világ az ünnepek környékén mindig megáll egy pillanatra. A hit és a szeretet kérdései ekkor merülnek fel a legtöbbször. Most Szegeden a világvallások hét képviselője a maga módján beszélt a szeretet megéléséről a hétköznapokban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - LL Juniorral mulattak a sportcsarnokban
LL Junior volt a sztárvendége a Hódmezővásárhelyi Romák Egyesülete által december 15-én megrendezett jótékonysági bálnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Régi-új iskola
A Varga Tamás Általános Iskola délelőtti névadó ünnepét, este a gyerekek ünnepe követte a Petőfi Sándor Művelődési Központban, hiszen „A szivárvány tündöklése” című iskolaest főszereplői az iskola diákjai voltak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nemzetközi citerafesztivált rendeztek Szegeden
Első alkalommal rendezték meg a Nemzetközi Kórus és Citera Fesztivált december 15-én a szegedi Alsóvárosi Kultúrházban. A rendezvényre Csókáról és Horgosról is érkeztek fellépők.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Magyarok Karácsonya Ópusztaszeren
Ma karácsonyi ünnepséget rendeztek az Ópusztaszeri Nemzeti Történelmi Emlékparkban. Gyimesi fiatalok valódi élő díszlettel adtak elő betlehemes játékot az Erdélyből érkezett karácsonyfa előtt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kétszázan versengtek
Az előzetes válogatás után december 14-én a PMK-ban Hódmezővásárhelyen negyvennégy csoport és 19 egyéni induló vett részt az amatőr művészeti fesztiválon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Személyautók ütköztek a Maroslelei úton
Skoda és egy Dacia típusú személyautó ütközött össze Hódmezővásárhelytől 8km-re, Batida határában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tisztelgés a Trianon emlékfánál
A Hódmezővásárhelyi Trianon társaság megemlékezést tartott december 14-én az 1921-es soproni népszavazásról a Kossuth téri Trianon emlékfánál.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ünnepélyes zászlóavatás
December 15-én rendezték meg a Varga Tamás Általános Iskola névadóünnepségét, és ezen alkalomból felavatták az iskola új zászlóját.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több mint 400 rajz érkezett
Több mint 400 rajz érkezett a Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány immár harmadszor meghirdetett rajzpályázatára – tudtuk meg Dr. Havasi Katalin települési képviselőtől, az egyesület alapító tagjától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Eltitkolta, de elkapták
A pénzügyőrök kérdésére a gépjármű vezetője és utasa úgy nyilatkozott, hogy jövedéki termék nincs a birtokukban. Eltitkolta a cigarettát.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Már 542 aláírás gyűlt össze
Saja Mária, a Víziközmű Társulat Szervezőbizottsága elnökének mai lakossági fogadóráján továbbra is érdeklődtek a csatornázással kapcsolatban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A havazás jót tesz a böllérnapnak
Már szombaton reggel elindultak Csanádpalotán a böllérnapi programok. A havazás nem jelentett akadályt , sőt éppen ez szükségeltetik a disznóvágás hangulatához- mondta el a polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ezerhatszázan kaptak ajándékot
2001. óta rendezik meg minden évben Hódmezővásárhelyen a városi gyermek karácsonyt. December 15-én szombaton a Fekete Sasban gyűltek össze a gyerekek és vehették át ajándékaikat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hárman összefognak a fesztiválozókért
A zánkai BalaTONE Fesztivál, a tokaj-rakamazi Hegyalja Fesztivál és a Szegedi Ifjúsági Napok szervezői a jövőben rendezvényeik még színvonalasabb megszervezése érdekében egy új modell létrehozásával közösen, összefogva jelennek meg a hazai fesztiválpalettán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kristálycsillár ajándékba
Csongrád Nagyboldogasszony templomának életében érdekes és nem mindennapos eseményre került sor - tudtuk meg Janes Zoltán plébánostól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Születésnap és karácsony Algyőn
16 évvel ezelőtt éppen decemberben jelent meg az Algyői Hírmondó havilap, ezért minden évben december közepén megszervezik karácsonyi ünnepségüket - tudtuk meg a felelős szerkesztőtől.

0 megjegyzés: