Spiga

Csongrád megye a médiában 071206

Bocskai viselet: Hitler-ellenesnek indult, az ellenkezője lett belőle - Belföld - Cikkek - STOP
Szeged - Mint a múzeum munkatársa rámutatott, a díszruha így az ellenállás eszközeként fejlődött és gazdagodott, és ez az ellenállás már Mária Terézia korában is megmutatkozott: a díszmagyar azt volt hivatott jelképezni a "bidres-bodros rokokóban feszengők" felé, hogy azt a népet, amely ilyen ruhát tud alkotni, nem lehet csak úgy leigázni.

Ki volt József Attila titkos szerelme? - Kultúra - Cikkek - STOP
Szeged - A József Attila-életrajzban eddig kissé mellőzött menyasszonyról, Hertha Böhmről szeretne többet tudni egy szegedi történész, Lengyel András várja a hölgy ismerősei illetve rokonai jelentkezését.

Középiskolai felvételi határidő - Szeged Városi Televízió
December hetedikéig kell leadni a felvételi jelentkezési lapokat. A végeredmény, azaz, hogy melyik középiskolában folytathatják a diákok tanulmányaikat, majd csak április végére derül ki.

Csillagszóró akció a Mars téren - Szeged Városi Televízió
Szeged - A csillagszóró hadműveletben az év végéig több ezer ellenőr több tízezer ellenőrzést végez. Leginkább a karácsonyhoz valamilyen módon kötődő kereskedők számíthatnak a vizsgálatokra.

Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentesen a Petőfi Szálló felújítási munkáinak idejére december 7-étől a taxiállomást áthelyezik a Kossuth Lajos utca evangélikus templom melletti szakaszára

Rádió Szentes 106.1 MHz

Szentes - Nő a munkanélküliek száma az idénymunkák befejeződésével
A legtöbb regisztrált álláskereső januárban van Szentesen és kistérségében, akkor általában kétezer fő van nyilvántartva, mely elsősorban az úgynevezett szezonális hatásnak tudható be. Ez azt jelenti, hogy a téli időszakban megszűnnek a mezőgazdasághoz és az építőiparhoz kapcsolódó idényjellegű munkák.


Rádió Szentes 106.1 MHz
Szentes - Kedden délután a Polgármesteri Hivatal Dísztermében megalakult a Szentes Kistérségi Kulturális Kerekasztal. A konzultativ testületnek a szentesi önkormányzat, a térségben tevékenykedő könyvtárak, a közművelődési intézmények, a média, a városi és a községi kulturális civilszervezetek egy-egy képviselője lett a tagja. Első feladatuk a 2013-ig szóló kulturális stratégiai terv kidolgozása

Rádió Szentes 106.1 MHz
A Szentesi Görög Kisebbségi Önkormányzat Képviselő-testülete december 13-án, jövő héten csütörtökön 13.00 órakor a Polgármesteri Hivatal Kistanácskozó termében közmeghallgatást tart, melyre várja az érdeklődőket.

Webradio
Teljesen megújult a Vodafone képviselet Szegeden. A Széchenyi tér 3. szám alatt megnyíló régi-új márkabolt december 6-án egyedülálló akciókkal vár minden kedves érdeklődőt.

Webradio
Harmadfokú vízminőségvédelmi készültséget rendeltek el a Tisza középső szakaszán, az Ukrajnából érkező kommunális hulladék miatt.

Webradio
Szeged - Gyermekjáték gyűjtési akciót hirdet karácsony előtt a Szegedi Fidelitas és az Ifjúsági Tagozat, melynek végén az összegyűlt ajándékokat a Gyermekkinika betegeinek adják majd át.

Webradio
Óriási dugó alakult ki az M5-ös autópálya Budapest felé tartó oldalán szerdán délután, mert a 15-ös és 20-as kilométerek között több baleset is történt. A forgalmat elterelték Gyál felé.

Webradio
A szegedi Jobbik közleményében kifogásolja a Deák Ferenc utcai és a Micimackó magánóvoda bezárását, egyben eljárást kezdeményez az ügyben.

Szeged Szerver
Mintegy ötven témában hangzottak el előadások a Móra Ferenc Múzeumban rendezett tudományos tanácskozáson, melyen a megyei múzeumi szakemberek számoltak be kutatásaikról.

Szeged Szerver
Felújítják a Szegedi Vízmű Zrt. Ügyfélszolgálati Irodáját, ezért december 10 és január 3 között a szolgáltató a Vízmű Klubban várja az ügyfeleket.
PROMENAD - a vidék hírportálja... - Végrehajtási eljárás indult a szegedi parkolóház építője ellen
Elindult a végrehajtási eljárás a szegedi parkolóházat építő svéd fővállalkozó, a 3S AB ellen
- jelentette be szerdán a helyszínen tartott sajtótájékoztatóján az üzemeltető Szegedi Közlekedési Kft. (SZKT) vezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ruzsa ünnepi hangulatot teremt
Ruzsa - Adventi gyertyagyújtással, karácsonyi betlehemes játékkal igyekszik Ruzsa az egyházzal közösen családias hangulatot teremteni a faluközpontban – mondta el Sánta Gizella polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vajdasági gyermekeket segít a Tisza Rotary Klub
Szeged - A vajdasági Palicsról érkező gyermekek számára szervezett kirándulást a szegedi Tisza Rotary Klub és a soproni Pannon Rotary Klub a hűség városába – tájékoztatta szerkesztőségünket Török György, a szegedi szervezet nemzetközi kapcsolatokért felelős tagja.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sportprogram ajánló - Szeged
Összefoglaló a Szegeden megrendezendő sporteseményekről 2007. december 03-tól december 09-ig.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A jövő iskolája
Algyő - December 5-én az algyői Faluházban a település polgármestere és képviselőtestülete közmeghallgatást tartott, melynek fő témája az új oktatási intézmény létrehozása volt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 15 éves a vásárhelyi Képeslapgyűjtő Klub
Hódmezővásárhely - A Petőfi Művelődési Központ II. emeletén szerdán délután megnyílt és egy hétig látogatható a Klub tagjainak gyűjteményéből válogatott kiállítás.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A vásárhelyi önkormányzat megsegíti a Koszta Józef utca 2.
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi Koszta József utca 2. szám alatti ház lakóinak segítséget nyújt az önkormányzat a lakásonkénti egyedi kémények kialakításához. Többek között ez hangzott el december 5-én a Németh László Iskolában tartott lakossági fórumon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Születésnapot is ünnepeltek a CSMRFK partnertalálkozóján
Szeged - Hetedik alkalommal rendezte meg a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság hagyományos partnertalálkozóját ma délelőtt Szegeden, amellyel a testület a kultúra, a gazdaság, a társadalmi élet és a média képviselőinek mondott köszönetet támogatásukért. Az idei rendezvény különleges volt, hiszen egyben az IPA (Nemzetközi Rendőri Szervezet) Csongrád megyei szervezetének 15. születésnapját is megünnepelték.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kárász József íróra emlékeztek
A hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtár olvasótermében december 5-én Kárász József emlékestet rendeztek, emlékezve az író korai munkásságára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mindent megmutatott a Gregus
Hódmezővásárhely - Négy szakmacsoprt bemutatásával, várta a nyolcadikosokat december 5-én délután a hódmezővásárhelyi Gregus Máté Műszaki, Mezzőgazdasági Szakközépiskola és Gimnázium.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új szakok indulnak
Makó - December 17-én nyílt vezetői értekezletet tart a Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium vezetősége, amely során szó lesz többek közt új szakok indításáról is – tudtuk meg Horváth Zoltán igazgatótól.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A képviselők is besegítenek a kézbesítésbe
Hódmezővásárhyely - Minden 80 év feletti hódmezővásárhelyi polgárt karácsonyi csomaggal ajándékoz meg az önkormányzat.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Időutazás a Klauzál Gábor Általános Iskola diákjaival
Hódmezővásárhely - Megalakul a Klauzál Gábor Általános Iskola, háborúba viszik a kisdiákokat, felújítják az iskolát és napjainkba invitálnak a tanulók azzal az előadással, amit az iskola fennállásának 130. évfordulójának tisztelegve mutatnak be hétvégén a PMK-ban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sándorfalva díszít, készül az ünnepre
Sándorfalva - Már áll a város karácsonyfája, az iskolások díszeket készítenek és karácsonyi vásári hangulatot teremtenek a Széchenyi udvarban is – tudtuk meg Kakas Béla polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A történelem 140 darabja
Szeged - Világhírű magyar fotográfusok műveit tekinthetik meg holnaptól a szegedi REÖK – ben, amelyek már országszerte nagy sikert arattak – tudtuk meg Herczeg Tamás igazgatótól.

Szentes | Újra lehet temetni a Kossuth-díjas Koszta Józsefet Szentesen | delmagyar.hu - Szeged -
Szentes - Jó hír a szentesieknek: a nemzeti kegyeleti bizottság mégis hozzájárult Koszta József festőművész földi maradványainak hazahozatalához. A fővárosi Kerepesi temetőben 1949 óta nyugvó Kossuth-díjas festőművészt a szentesi Kálvária sírkertben díszsírhelyen temetik majd újra, feleségével együtt.

Szentes | Ötvenöt családhoz megy el idén a Mikulás Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes
- A rendes Mikulások már tegnap este munkába álltak, de még ma is várják őket a gyerekek. Az egyik legtöbbet foglalkoztatott szentesi nagyszakállút lefotóztuk, mielőtt beöltözött volna.

Szentes | Szentesről a Kanári-szigetek felé | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - A portugáliai Sagrestől délre, Lagos kikötőjében tették vízre a Tűzhangya nevű evezőshajót a szentesi Vasvári János és barátai, Rakonczai Miklós és Rakonczai Gábor.

Csongrád | Bicikliút 240 millióból a Csongrád és Szentes közötti gátra | delmagyar.hu - Szeged -
Csongrád, Mindszent - Legkésőbb jövő év derekára teljes egészében elkészül a Csongrád és a mindszenti rév közötti kerékpárút, amely a Tisza-gáton vezet végig. Az Atikövizig 240 millió forintot nyert el erre a beruházásra, amely száz százalékban pályázati forrásból valósulhat meg.

Csongrád | Már csak Felgyőn van nyoma az egykori lórénak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád, Felgyő - Nem véletlen, hogy féltik Csongrádon a vasutat, hiszen negyven évvel ezelőtt még kisvasút is működött a város és a felgyői majorságok között. A 17 kilométeres keskeny nyomközű lóré vasút egykoron nemcsak a gazdaságot szolgálta ki, hanem a lakosságot is.

Szeged | Titkos vallomások a Papp Edina-ügyben | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szabadka, Szeged - Előzetes letartóztatásban marad a Szerbiában kábítószer-birtoklással gyanúsított Mehmet Karcsi édesanyja és az asszony férje.

Szeged | Mézeskalácsot osztottak a Szeretetsátorban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A MAE-tagok közül nyolcvan rászorulót a T-Mobile látott vendégül tegnap meleg ebédre.

Szeged | Zsarolással, emberrablással gyanúsítják a vállalkozót | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - A rendőrség hétfőn még csak emberrablással, szerdán már zsarolással is meggyanúsított egy szegedi vállalkozót. A bíróság tegnap letartóztatta a férfit.

Szeged | A durva hangnemre panaszkodnak a betegek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A vizitdíj miatt már egyre kevesebben fordulnak a betegjogi képviselőkhöz. A betegek többsége nem az ellátásra, hanem a durva hangnemre panaszkodik, és persze vannak, akik segítséget vagy tanácsot kérnek.

Szeged | Harmincnyolcmillióból százharminc közmunkás | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Pénzt nyert téli és tavaszi közmunkákra a Szegedi Környezetgazdálkodási Kft., mert a város nem egyedül, hanem a kistérség településeivel közösen pályázott.

Szeged | Szegedi fényfüzérek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Szegeden évről évre egyre több magánházra kerül égősor. Évek óta nemcsak a belváros, hanem a lakótelepek, és a kertvárosi részek is fényárban úsznak.

Szeged | Megrongálták a deszki polgármesteri hivatalt | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Deszk - Kaviccsal és sárgolyóval dobálták meg kedden kora este a deszki polgármesteri hivatal ablakait. A falu első embere ismeretlen tettes ellen feljelentést tett.

Szeged | (M)érték - Világhírű magyar fotográfusok munkái Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Ma este 18.00 órakor nyílik meg a szegedi REÖK-palotában öt magyar származású világhírű fotográfus - Brassai, Robert Capa, André Kertész, Moholy-Nagy László és Martin Munkacsi - százötven fotográfiájából a (M)érték című kiállítás.

Szeged | Tízen sérültek meg a Baks mellett történt balesetben | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Baks - Szirénázó mentőautók konvoja haladt tegnap reggel nem sokkal nyolc óra után a sándorfalvi úton Szeged felé. A hat jármű annak a közlekedési balesetnek a sérültjeit szállította a klinikára, amely tegnap reggel hét órakor történt Baks határában.

Hódmezővásárhely | A Korzó Vásárhely Music Hallja lehet | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Évek óta üresen áll a vásárhelyi önkormányzat tulajdonában álló Korzó mozi, melyet a nézőszám drasztikus csökkenése miatt kellett bezárni. Helyette a jóval kisebb Mozaik kamaraterem várja a filmek szerelmeseit. Egy javaslat szerint a 83 esztendős Korzót koncertteremként lehetne hasznosítani.

Hódmezővásárhely | Megalakulhat a kishomoki víziközmű-társulat | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - A 750 új-kishomoki ingatlantulajdonos közül eddig 528-an írták alá a szándéknyilatkozatot, így december 21-én megalakulhat a víziközmű-társulat.

Hódmezővásárhely | Ajándékoz a vásárhelyi önkormányzat | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Több ezer vásárhelyit ajándékoz meg idén karácsonykor a vásárhelyi önkormányzat. Hátrányos helyzetű gyermekek, 80 éven fölöttiek, szociális intézmények lakói, valamint hajléktalanok kapnak majd különféle juttatásokat a várostól.

Makó | Makón lesz a központja a szegedi vakok intézetének is | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó
- Január elsejével összevonja a makói és óföldeáki szociális otthont, valamint a szegedi vakok intézetét a fenntartó megyei közgyűlés. Az új intézmény központja Makón lesz. Az összevonással a zsúfoltságot is igyekeznek csökkenteni, ami épp a makói képviselő-testületnek nem tetszik; attól tartanak, kevesebb lesz a férőhely, nő a várakozási idő.

Szentes | Újra lehet temetni a Kossuth-díjas Koszta Józsefet Szentesen | delmagyar.hu - Szeged -
Szentes - Jó hír a szentesieknek: a nemzeti kegyeleti bizottság mégis hozzájárult Koszta József festőművész földi maradványainak hazahozatalához. A fővárosi Kerepesi temetőben 1949 óta nyugvó Kossuth-díjas festőművészt a szentesi Kálvária sírkertben díszsírhelyen temetik majd újra, feleségével együtt.

Szeged | Végrehajtást kért az SZKT a parkolóház fővállalkozója ellen | delmagyar.hu - Szeged -
Szeged - Pert vesztett tavaly a Szegedi Közlekedési Társasággal szemben az Arany János utcai parkolóházat építő svéd fővállalkozó. Ám azóta sem fizet. E cég ellen az SZKT a svéd bíróságnál végrehajtást indított.

Szeged | Hét évet kapott a sándorfalvi férjgyilkos nő | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Jogerősen hét év börtönre ítélte a táblabíróság szerdán azt a sándorfalvi asszonyt, aki még idén januárban szúrta nyakon férjét.

Zsombó
Zsombó - 2007. december 31-én 19 órától Szilveszteri Bál lesz a zsombói József Attila Művelődési Házban.

0 megjegyzés: