Spiga

Csongrád megye a médiában 071223-26

Szeged | Székhelyi József: Pásztorlevél | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - "Vajon mit kérne tőlünk a Jézuska chanuka és karácsony idején? Vajon szóba állana velünk egyáltalán? Kegyes, szép arcán lenne-é mosoly a számunkra, gyermekeinket megsimogatná-e, jószágainkat, kincseinket megáldaná-e, otthonainkba belecsókolná-e a szeretetet, a békét… meggyújtana-e érettünk egy-egy gyertyát, csillagszórót, ünnepi mifenét, és egyáltalán, eljönne-e hozzánk szelíd vacsorára…?!"

Szeged | Embercsempészekre lőttek határőrök Ásotthalomnál | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Ásotthalom - Két figyelmeztető lövést adtak le határőrök embercsempészekre hétfőn reggel a Csongrád megyei Mórahalom és Ásotthalom között a határsávban. A zöldhatáron 10 koszovói albánt és kést szerb embercsempészt találtak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Eredményes a sándorfalvi Városfejlesztési Kht.
Sándorfalava - Megelégedéssel konstatálta Kakas Béla, Sándorfalva polgármestere, hogy meghozta pozitív eredményét a 100 százalékos önkormányzati tulajdonú Városfejlesztési Kht. létrehozása.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nagy Sándor örül a kedvezőbb feltételeknek
A Kisteleki Kistérség is felkerült a leghátrányosabb kistérségek listájára. Ez nem ad okot büszkeségre, mégis előnyt jelenthet – mondta el Nagy Sándor polgármester, országgyűlési képviselő.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megsokasodik a dolguk
Kistelek - Január 1-étől jelentősen megnövekszik a Kisteleki Rendőrkapitányság adminisztrációs munkája és a jövő évi statisztikáján is változásra számítanak – tájékoztatott Micheli Ferenc rendőr százados, Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezető.

Folytatódik a sztárparádé Vásárhelyen - hír6.hu
Hódmezővásárhely - Január elején a népszerű operett énekesnő, Oszvald Marika vezetésével lép fel a vásárhelyi Petőfi Sándor Művelődési Központban a Pesti Magyar Operett Színpad.

St. Martin Vásárhelyen - hír6.hu
Hódmezővásárhely - St. Martin tart jótékonysági koncertet december 30-án Vásárhelyen. A kedvezményezett a Hódmezővásárhelyi Katolikus Óvoda lesz.

Új számla- és nyugtatömb januártól - hír6.hu
Január 1-jétől már csak az újfajta, idén július 1-je után forgalomba hozott, APEH által engedélyezett tömbökből lehet számlát vagy nyugtát adni.

Metro - Európai Unió
Alig huszonnégy óra alatt négyszer jelzett találatot a Schengeni Információs Rendszer, a schengeni külső határon Röszkén- tájékoztatta az MTI-t szombaton a Szeged Határrendészeti Kirendeltség munkatársa.

HírTV - Színes :: Megszentelt halászlé várja a Szegedre látogakat

Szeged - Szentelt halászlevet kínálnak Szegeden, ahol a vendéglősök szerint az országos átlagnál több halat fogyasztanak. A karácsonyi étel annyiban is rendhagyó, hogy kizárólag filézett halat kínálnak, így gyerekek és idősek is fogyaszthatják.

Objektív Hírügynökség
Egy szegedi házaspár szenvedett súlyos balesetet Szenteste napján délután az 55-ös főúton Baja közelében – értesült az OBJEKTÍV Hírügynökség a Bács-Kiskun Megyei RFK sajtószolgálatától.

Híradó
Szegedi Ifjúsági Napok kicsit másként, jegesen tálalva

Hírszerző - Belföld - Takarítónő-hadművelet - újratöltve. Újabb kalandok a szegedi hamutartók mélyén
Szeged - Az alábbiakban a Szegedi Tudományegyetem sajtószóvivőjének a szegedi EHÖK-elnök fegyelmi tárgyalásával foglalkozó cikkünkre reagáló levelét, illetve a szerkesztőség és a szerző ahhoz fűzött megjegyzéseit közöljük.

Duna Televízió
Egy hároméves korában kapott villanyvasút határozta meg Molnár Miklós életét. Gyűjteni kezdte a mozdonyokat, terepasztalokat épített, évek óta pedig a szegedi fiatalember azon szerencsések közé tartozik, akiknek a hobbija a munkájává is vált.

Szeged | Hat és fél kiló heroint találtak a röszkei határátkelőnél | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Röszke - Hat és fél kiló heroint találtak a vámosok egy férfinél a röszkei határátkelőhelyen, szerdán hajnalban. A csempészett kábítószer feketepiaci ára meghaladja a 100 millió forintot. A férfit kábítószerrel való visszaélés miatt őrizetbe vették, a bíróság akár 8 év büntetést is kiszabhat rá.

Szegedre is jutott idén a Gábor Dénes-díjból - hír6.hu
Szeged - Hadlaczky Gyula, az MTA Szegedi Biológiai Központ Genetikai Intézet tudományos tanácsadója is megkapta az idei díjat.

Így öltözködött a szögedi nemzet - hír6.hu
Szeged - A huszadik század szegedi ruházkodásáról szóló, archív fotókkal tűzdelt viselettörténeti könyvet adott ki a Móra Ferenc Múzeum a korabeli szabóipar dicséretére.

0 megjegyzés: