Spiga

Csongrád megye a médiában 071207

Karácsonyi kavalkád a Széchenyi téren - hír6.hu
Karácsonyi kavalkád a Széchenyi téren

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegedi lakáspiac: áremelkedés előtt kedvező áron
Szeged Lakáspiaci szempontból még mindig az egyik legkedvezőbb városunk. Jó helyen lévő, Belvárosi lakást megközelítőleg 300 ezer forintos négyzetméteráron lehet vásárolni, míg a szomszédos Temesváron a hasonló paraméterekkel rendelkező lakóingatlanok ára eléri a 400 ezer forintot négyzetméterenként.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Magyarajkú számítógép
Immár ötödik alkalommal találkoznak a magyar nyelv számítógépes feldolgozásával foglalkozó szakemberek Szegeden. A kétnapos konferencián elsősorban a beszédtechnológiával, valamint az írott magyar nyelvű szövegek elemzésével kapcsolatos kutatásokról esik szó.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kevés sofőr kapott virgácsot a Rendőr Mikulástól
Ajándékkal volt tele a rendőr Télapó puttonya csütörtökön Szegeden. A Mikulás délelőtt az autósokat jutalmazta: csokoládét kaptak azok, akik betartották a sebességet és használták a biztonsági övet. Azok viszont, akik túllépték a sebességhatárokat, vagy elmulasztották bekapcsolni a biztonsági övet a virgács mellé a feljelentés helyett figyelmeztetést kaptak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A szegedi szolgáltatók év végi akciókkal próbálják behajtani
Több mint félmillió forintot gyűjtött be adósaitól csütörtökön a szegedi SZEPARK Parkolási Kft. - tájékoztatta csütörtökön az MTI-t Forrai Gábor parkolási üzletág igazgató.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Száz túravezető Vásárhelyen
A hétvégén egy népes, közel 100 főből álló túravezetői csoport látogat Hódmezővásárhelyre annak érdekében, hogy a természetjárók minél inkább megismerjék a dél-alföldi várost, a „Paraszt Párizst.”

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kiállítás nyílik a X. Vásárhelyi Kerámia Szimpózium anyagából
Hódmezővásárhely - A hódmezővásárhelyi kerámiagyárak immáron tízedik esztendeje évi többhetes együttes munkát biztosítanak hazai és külföldi - már elismert vagy éppen pályájuk elején lévő – keramikusoknak – tájékoztatott Medgyesi Konstantin sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kiss-Rigó László Üllésre érkezik
Üllés -Az elmúlt évben rendeztek első alkalommal adventi ünnepségsorozetot Üllésen, idén is meghitt hangulatban telik ez az időszak a településen. Az első gyertya lángja már felgyulladt, a második meggyújtására a megyés püspököt kérték fel - mondta el Nagy Attila polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Karácsonyra új óvóda lesz az ajándék
Sándorfalva - Hamarosan átadásra kerül Sándorfalván az iskolaépületből kialakított óvoda. Kicsit többe került mint tervezték, de nagyon megérte - mondta el Kakas Béla polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 7 órán át mondták a vásárhelyi polgárok
Hódmezővásárhely közgyűlésének december 6-i közmeghallgatásán számos hozzászólás érkezett a Dégáz működése kapcsán.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az őstermelőknek adószámot kell igényelniük
Hódmezővásárhely - Jelöljön ki a képviselő-testület egy kisebb intézményt, ahol az energiaellátást alternatív forrásokkal oldanák meg - indítványozta Bacsa Pál a december 6-i hódmezővásárhelyi közgyűlésen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Őszintén az unióról
Makó - Az uniós csatlakozás óta rengeteg illúzió és „illuzionista” kábítja a köztudatot a nagy testvérekhez való tartozás kizárólagos hasznairól. Dr. Martonosi György, Maroslele polgármestere szerint itt az ideje, hogy tiszta vizet öntsünk a pohárba. A térségben az ötödik fórumot tartották az Európai Unió hozadékairól, ezúttal Makón.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Közösen muzsikáltak a Fekete Sasban
Hódmezővásárhely - A Magyar Honvédség 5. Bocskai István Lövészdandár debreceni és a hódmezővásárhelyi helyőrségének zenekari hangversenyét rendezték december hatodikán a Fekete Sas Szálló báltermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új menetrend lép életbe
Vasárnaptól a Tisza Volán járatain 5 távolsági és 46 helyközi vonalon lesznek változások.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - SPS – az új támogatási rendszer
Szegvár - A Fiatal Gazdák Magyarországi Szövetsége szervezésében ma délelőtt előadást tartottak Szegváron, a 2009-től induló új összevont gazdaságtámogatási rendszerről, az SPS-ről.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Pusztamérgesről indult vasat lopni
Két hete, Kiskundorozsmán elkövetett bűncselekmény egyik gyanúsítottját fogták el tegnap a szegedi rendőrök – tájékoztatott Dr. Tuczakov Szilvána, a CSMRFK sajtóreferense.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Drágább ebéd, de miből?
Hódmezővásárhely - Decembertől egy rendelet szabályozza a kórházi étkeztetés, amelyre a kórházak három hónapnyi kiegészítő támogatást is kaptak az Egészségügyi Minisztériumtól, de, hogy miből finanszírozzák a kötelezőt márciustól, még nem tudni…
A vásárhelyi Szent Erzsébet Kórház és Rendelőintézet főigazgatója szerint az élelmezésre korábban sem volt panasz a betegek részéről

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vitte a szaloncukrot is
Nyolc rendbeli lopással gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság azt a 31 esztendős szegedi férfit, akit szerdán hajnalban értek tetten a rendőrök Újszegeden – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Tuczakov Szilvána sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Baleset Vásárhelyen
Hódmezővásrhely - Kerékpárost ütött el egy BMW típusú személyautó a Lánc utca és az Andrássy út kereszteződésében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - St. Martint az óvó néni nyugtatta meg
Országos hírű, volt vásárhelyi óvodás látogat egy jótékonysági koncert erejéig Hódmezővásárhelyre.

Mikulás hozta az új menetrendet - hír6.hu
Bemutatta a Tisza Volán Zrt. Csongrád Megye új autóbusz menetrendjét, amely december 9-től lép életbe. A kiadvány 13 nemzetközi, 29 távolsági és 95 helyközi autóbusz menetrendjét tartalmazza

Szeged | Negyedik helyen a szegedi egyetem orvosi kara | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Nem változott a legnagyobb egyetemek és karok rangsora az egy évvel ezelőtti listához képest, holott idén új szempontokat is vizsgáltak a Heti Világgazdaság (HVG) című lap Diploma 2008 különszámának szerzői. Az abszolút legjobbak között, a negyedik helyen a szegedi egyetem orvosi kara áll.

Szeged | Három évre tervezett szegedi tarifák | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Szeged újkori történetében példátlan módon, három évre előre, 2010-ig határozzák meg a közszolgáltatási díjakat a jövő heti városi közgyűlésen. Botka László polgármester magyarázata szerint a kiszámíthatóság miatt teszik ezt.

Szeged | Pengeélen a patikai ügyelet Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Elképzelhető, hogy nem lesz ügyeletes gyógyszertár januártól Szegeden, ha addig nem hoz erről jogerős döntést az ÁNTSZ, illetve a bíróság. A Kígyó egyedül nem vállalja tovább, de a többség is húzódozik a ráfizetéses, ám kötelező szolgáltatástól.

Szeged | Kommandós akció késő este Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Kommandósok vettek őrizetbe két fiatal férfit csütörtökön késő este Szegeden, a Hont Ferenc utcai panelházak közötti parkolók egyikében. A Független Hírügynökség értesülései szerint az akciót a Békés Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési alosztálya, a Körös Kommandó rendőrei hajtották végre.

Szeged | Szívhatják a fogukat a dízelesek? | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A 95-ös benzin tegnapi ára a Csongrád megyei kutakon általában tíz fillér híján 290 forint volt, míg a gázolajért csaknem 294-295 forintot kértek. Pontosan egy hónappal ezelőtt érte el a dízel ára a benzinét, mostanra azonban már meg is haladta.

Szeged | Kevés az intenzív ágy az új klinikán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Mint lapunkban megírtuk, decembertől a szegedi új klinika traumatológiáján végzik az összes baleseti sebészeti ügyeletet és műtétet. A traumatológiai ellátás szakmai hátteréhez szükséges intenzív terápiás részleg ágyszáma viszont a pluszfeladat ellenére nem emelkedett.


Szeged | Ötéves a szegedi Odú fejlesztőközpont | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Adventi kézműves-foglalkozással egybekötött születésnapi ünnepségen emlékeznek meg ma délután az Odú első öt évéről.

Szeged | Bajusz Huba légi felvételei a Dusha Galériában | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Az ismert plasztikai sebész, dr. Bajusz Huba egy évtizede fotózza hazánkat, így Szegedet is repülőgépről.

Szeged | Nem sokat hoz a szerzői jog | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Bárki szabadon felhasználhatja januártól Juhász Gyula és József Attila műveit, mert idén letelt haláluk után az a hetven esztendő, amíg az örökösök rendelkeztek a szerzői jogokkal – így őket illették a jogdíjak is.

Szeged | Origaminap a Móra-múzeumban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Október közepén hirdetette meg az ősi japán legendát felelevenítő békeakcióját a Móra-múzeum. Több mint ezer papírmadár érkezett eddig, a szervezők pedig továbbra is várják az origamikat.

Szeged | Elfogták az újszegedi ingatlanok fosztogatóját | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Nyolc rendbeli lopással gyanúsítja a Szegedi Rendőrkapitányság azt a 31 esztendős szegedi férfit, akit szerdán hajnalban értek tetten a rendőrök Újszegeden.

Hódmezővásárhely | Energiával takarékoskodó vásárhelyi közgyűlés | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
A globális felmelegedés következtében várható klímaváltozásról szóló tájékoztató fogta meg leginkább a képviselőket a tegnapi vásárhelyi közgyűlésen.

Hódmezővásárhely | Orosházi rendőrök Székkutason | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Székkutas, Hódmezővásárhely - A vásárhelyi és az Orosházi Rendőrkapitányság munkatársai közösen látnak el szolgálatot a Csongrád megyei Székkutason, valamint a Békés megyei Kardoskúton és Szentetornyán. Az eddigi tapasztalatok kedvezőek Székkutason.

Hódmezővásárhely | Januárban webáruházat nyitnak Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Bővítette netkávézóját, minden dolgozóját továbbképezte, januárban pedig webáruházat nyit a jövőre 18. évébe lépő vásárhelyi Delfin Computer. A cég székházában tegnap rendezték meg a hagyományos Delfin-napok előadássorozatát.

Hódmezővásárhely | A mindszenti könyvtáros Érmindszentről | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Mindszent - Érmindszentről, Ady Endre szülőfalujáról írt könyvet Benák Katalin mindszenti könyvtáros. A szerzőt régóta érdekelte a falu, ahová a költő mindig visszavágyott. Azért is volt számára ez fontos munka, mert nagyanyja arról a vidékről származik.

Makó | Az Év települése lehet Makó | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Csongrád megyéből egyedül Makó versenyez az MTV idei, Év települése címért. Odaítéléséről a nézők döntenek: december 21-éig lehet leadni a voksokat. A szerkesztő szerint a Maros menti város esélyes, hiszen a nézők a kisvárosokat kedvelik a legjobban.

Makó | Harmadik albuma jelent meg a makói Luiginak | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Szeress engem újra címmel megjelent a romantikus muzsika egyik hazai sztárjaként számon tartott makói énekes, Luigi új albuma. A lemezbemutató koncert februárban lesz.

Szentes | Zárt ülésen döntenek a Rehabról Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Rendbe tette a veszteségesen működő szentesi Rehab Kht. ügyeit Döbrőssy Iván. A többségében megváltozott munkaképességű dolgozókat foglalkoztató cég sorsáról a jövő pénteken zárt ülésen dönt a képviselő-testület.

Csongrád | Egy helyre költözött három hivatal Csongrádon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Csongrád - Hétfő óta egy fedél alatt, a Justh Gyula utcában érthetők el Csongrádon a falugazdászok, a növény- és talajvédelmi szolgálat, illetve az állatorvosok és az adóhivatal. Februártól a Démász és a helyi pártok is itt nyithatnak irodát.

0 megjegyzés: