Spiga

Csongrád megye a médiában 071204

Webradio
Három nap alatt 54 előadást hallhatnak az érdeklődők a Móra Fernc Múzeumban a régészet, a néprajz, és a közelmúlt történelme tárgyában.

Webradio
Leszerelték Sándor Klára névtábláját polgármesteri hivatali szobájáról, így adták tudtára, hogy el kell költöznie. Többen arra gyanakszanak, hogy az SZDSZ Deák Ferenc utcai óvodával kapcsolatos pálfordulata áll a háttérben.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A nagycsaládosok december 15-én vehetik át a karácsonyi
December 15-én tartja ajándékozással egybekötött karácsonyi ünnepségét a Hódkuckó Nagycsaládosok Egyesülete. Hódmezővásárhelyen, a Hóvirág utcai irodában adják át szerény ünnepség keretében a nagycsaládosoknak szánt ajándékokat – mondta el szerkesztőségünknek Vinczéné Lantos Erika.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kerékpárút épül a 45-ösön
Hódmezővásárhelyen a 45-ös számú fő közlekedési út mellett az úgynevezett nyári úton épül 6,2 kilométer hosszú közlekedésbiztonsági kerékpárút – tudtuk meg Szilágyi Tamástól, a Városüzemeltetési és Fejlesztési Iroda munkatársától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kislányoknak mutogatta magát egy férfi Csongrádon
Templomból hazaigyekvő kislányok előtt mutogatta magát szeméremsértő módon egy férfi Csongrádon.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egy hét, három baleset Kistelek környékén
Micheli Ferenc rendőr százados, a Kisteleki Rendőrkapitányság Közrendvédelmi és Közlekedésrendészeti Osztály vezetője három közúti közlekedési balesetről adott tájékoztatást, melyek közül egy könnyű sérüléssel, kettő pedig személyi sérülés nélkül végződött.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megújul a makói József Attila Múzeum
Az Alfa-programon nyert 42 millió forintos támogatás segítségével felújítják a makói József Attila Múzeum épületét, s jövő nyártól új állandó kiállítással várja látogatóit a közgyűjtemény - jelentette be Halmágyi Pál igazgató.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Letelepedő madarak Szegeden
Az utóbbi időben egyre több nem költöző költöző madárral találkozhatunk a hideg idő beálltával is - mondta Veprik Róbert, a Szegedi Vadaspark igazgatója.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kőolajellátás, energiaellátás, környezetvédelem - előadás az
A szegedi Mindentudás Egyeteme V. szemeszterének soron következő előadását a Kőolajellátás, energiaellátás, környezetvédelem a XXI. században címmel Seres László, a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Pedagógusképző Kar Kémia és Kémiai Informatika Tanszékének professzora tartja december 5-én, 18 órától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Péntekre előkerül a kiegyenesített kasza
December 7-én, pénteken ünnepli a Móra Ferenc Múzeum a Fekete ház százötvenedik születésnapját. Az alkalomból péntektől vasárnapig mindenki ingyen tekintheti meg a kiállítóhelyet, benne a százötvenéves ház tiszteletére rendezett tárlatot, melyben szimbolikusan 150 műtárgy emlékeztet a 150 esztendőre.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Őszi tárlat lángossal, forralt borral, Mikulással
Akik eljöttek, azoknak nem igazán kell bemutatni a Képzőművész kört, mert mindenki ismer minket szűkebb környezetünkben, de hamarosan lehetőségünk lesz bemutatkozni a Művésztek Völgyében is és ez nagy öröm számunkra – mondta Szombathelyi Árpád, a kisteleki Kollázs Művészeti Iskola igazgatója, a Képzőművész kör vezetője az Őszi tárlatuk megnyitóján.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Batidán 2009-re lehet csatornarendszer
Batidán is meg kell valósítani a csatornázást. Amennyiben a lakosság ezt nem támogatja, akkor minden lakóingatlanhoz tartoznia kell majd egy zárt aknának a szennyvíz megfelelő elvezetésére- mondta Benkő Zsolt területi képviselő, a Batidán tartott lakossági fórumon december 3-án.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Érdmindszent üzenete
Ady Endre születésének 130. évfordulója alkalmából a hódmezővásárhelyi Németh László Városi Könyvtárban, Fuchszné Benák Katalin Érdmindszent Ady szülőfaluja című könyvének bemutatóját tartották.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kinevezési parancsokat adtak át
A Makói Rendőrkapitányságon 2007. december 03-án rendezett nagyszabású nemzetközi bűnügyi találkozón, amelynek keretében kinevezési parancsokat hirdettek ki a megjelentek előtt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Évek óta adósságot görgetnek
Ásotthalom költségeinek 90 százalékát a kötelező feladatok ellátásának finanszírozása teszi ki. Egy éve átfogó karcsúsítás volt a településen, jövőre ismét kevesebb pénz jut a működésre. Nem tudom hogyan lesz, de nem adom, nem adjuk fel – hangoztatta Petró Ferenc polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A határmenti rendőrök találkoztak
A határ menti rendőri szervek térsége bűnügyi helyzetének felmérése, kölcsönös megismerése volt a célja annak a szakmai találkozónak, melyre 2007. december 03-án délelőtt került sor a Makói Rendőrkapitányság épületében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szegeden újraavatták a pincéből előkerült József Attila szobrot
A Szegedi Tudományegyetem Egyetemi Hallgatói Önkormányzata József Attila szobrot avatott a költő halálának 70. évfordulóján.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Egykori vásárhelyi Kossuthos nyerte el a Junior Prima Díjat
Első alkalommal ítélték oda a fiatal tehetségeket is elismerő Junior Prima Díjakat. A nyertesek között szerepel Dr. Bárány Tamás is, aki 11 évvel ezelőtt tanulni indult Budapestre.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vásárhelyre jön Koltai Róbert
Koltai Róbert Vásárhelyre érkezik a Megy a gőzös című filmjének bemutatójára, ahol a forgatás kulisszatitkairól és jövendőbeli terveiről is beszél majd a hallgatóságnak.

Hódmezővásárhely | Megnyílt a karácsonyi vásár a vásárhelyi Kossuth téren | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Megnyílt tegnap a vásárhelyi karácsonyi vásár a Kossuth téren. December 23-áig sokféle dolgot kínálnak az ide kitelepült kereskedők. A rossz idő miatt kevés látogató volt tegnap.

Hódmezővásárhely | Szombaton is lesz ügyfélfogadás a vásárhelyi városházán | delmagyar.hu - Szeged -
Hódmezővásárhely - Január elsejétől megváltozik a vásárhelyi polgármesteri hivatalban az ügyfélfogadás rendje – jelentette be tegnap sajtótájékoztatóján Korsós Ágnes jegyző.

Hódmezővásárhely | Turisztikai portál Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Turisztikai portál és információs pont nyílt tegnap a Szegedi Tudományegyetem vásárhelyi mezőgazdasági kar Andrássy utca 15. szám alatti épületében.

Hódmezővásárhely | Vásárhelyi döntések | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi közgyűlés rendkívüli ülésén több olyan határozatot hozott, melyek érintik a 2008-as költségvetést, a megszavazott koncepciót. A gyermekétkeztetés január 1-jétől 15 százalékkal kerül többe azoknak a szülőknek, akik teljes árú díjat fizetnek. Ez a gyermekek felét érinti.

Makó | Felújítják a makói múzeumot | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Makó - Januárban indul és június végére fejeződik be a makói József Attila Múzeum emeleti részének felújítása, amelynek keretében új állandó kiállítást is kap a város. A beruházásra a megyei intézmény 46 millió forintot fordíthat – az összeg nagy részét központi pályázaton nyerték.

Szentes | Geönczeöl doktor újra szabad és dolgozik | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Holnaptól a szentesi kórház sürgősségi osztályán dolgozik Geönczeöl Tibor, aki jó magaviselete miatt három hónappal előbb szabadult a nagyfai börtönből. Várkonyi Katalin kórházigazgató kiváló szakembernek tartja a baleseti sebészt, aki szerinte megbűnhődött a tetteiért. Az orvos előbb megígérte, hogy nyilatkozik lapunknak, később azonban ezt családjára hivatkozva visszavonta.

Szentes | Gyurcsány az MTA-t kérte: tegyen igazságot termálügyben | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Szentesi látogatása után a miniszterelnök felkérte a tudományos akadémiát: vizsgálja meg, hogyan lehet tiszta viszonyokat teremteni termálvízügyben. A régi kutakat üzemeltető kertészeteket bírságok sújtják, és szerintük a vizet nem lehet visszasajtolni. Mások szerint lehet, sőt kell. Ez nem tyúkpör: egyrészt a magyar mezőgazdaság versenyképesebbik felének jövője, másrészt a környezet tisztasága a tét.


Szentes | Négyszázmilliót költ Szentes a rendelőintézetre | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Befejeződött a szentesi rendelőintézet felújításának első üteme, amelyre a város mint tulajdonos 80-90 millió forintot költött. Az épület teljes rendbetétele 3-400 millióba kerül, a tervek szerint 2008 végére elkészülhet a korszerűsítés. A cél, hogy reggel 7-től este 7 óráig fogadják a járó betegeket a szakrendelőkben.

Csongrád | Triplázásra készül a csongrádi Energum | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csongrád - Nagy terveket szövöget Csongrádon a gumiabroncs-feldolgozással foglalkozó Energum Kft.: jövőre kilencezer tonnára emelnék az üzem kapacitását, és harminccal bővítenék a dolgozói létszámot.

Szeged | Leépítés a közszférában: közel 900 állás szűnt meg idén | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Köztisztviselőket, közalkalmazottakat, köztük pedagógusokat, orvosokat, ápolókat és műszakiakat érintett ebben az évben az intézmények karcsúsítása. Számításaink szerint a megyében mintegy kilencszázan veszítették el az állásukat amiatt, hogy régiós szervezetek jöttek létre, iskolákat vontak össze, és kórházi ágyakat szüntettek meg. Ennyien persze nem kerültek utcára, több százan nyugdíjba tudtak menni.

Szeged | Idén is a színházban szilvesztereznének | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Sok szegedi jól érezte magát az elmúlt években a vacsorával egybekötött nagyszínházi szilvesztereken, ezért meglepődtek, hogy idén elmarad a rendezvény. Aláírásokat gyűjtöttek, levelet írtak, hogy jobb belátásra bírják a teátrumot. A direktor szerint mindig ráfizetéssel zártak, ezért nem tartanak idén óévbúcsúztató bulit.

Szeged | Rendszerváltás a kórházi étkezésben | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Tegnap debütált a szegedi klinikákon az új, színvonalasabb, több választást kínáló menürendszer. Kialakítására a szaktárca közel ötvenmilliós pluszforrást adott három hónapra. Az új klinikán megszólított betegek többsége érzékelte a változást – ami a nővérek szerint az ételek fogyásán is látható.

Szeged | Munkásai lopták meg | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - A rendezett környezetet nem teszik gyorsan tönkre – hallottuk pár hete egy kerttervezőtől. A szegedi tarjáni lakótelep felújításáról beszélt – a valóság gyorsan rácáfolt. A tolvajok és vandálok eddig hárommillió forint kárt okoztak

Szeged | Tekeügy: díjmentességet mindenkinek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Kohári Nándor, a szegedi közgyűlés ifjúsági és sportbizottságának fideszes elnöke tegnap sajtótájékoztatón ismételte meg a frakció lapunk tegnapi számában közölt nyílt levelének tartalmát az úgynevezett tekeügyben.

Szeged | Nem adják el a szegedi Eko-parkot | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Látszólag semmi sem változott Újszeged egyik legszebb helyén, a nyolchektáros Eko-parkban: a frekventáltabb részeket leszámítva ma is gazdátlannak tűnik. Holott a tulajdonos, a gyermekvédelmi alapítvány kuratóriumi tagjaitól származó információk szerint egyensúlyba kerültek, és nem adják el, főleg „a karvalytőkének" nem.

Szeged | Jövőre elkezdik az M43-as építését | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Botka László, Szeged polgármestere tegnap a parlamentben határozott választ kapott az M43-assal kapcsolatban: a sztráda építését 2008 első félévében biztosan elkezdik, a Makót elkerülő utat pedig 2010-ben érik el.

Szeged | Toroczkai első fokon pert nyert | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
A Fővárosi Bíróság hétfői határozatában elutasította a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Toroczkai László ellen indított kártérítési keresetét.

Szeged | Molnár Miklós, a mozdonygyűjtő | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Molnár Miklós hároméves korában kapott karácsonyra egy villanyvasútpályát – mozdonygyűjtő lett belőle. Ma már a Big Boy névre keresztelt amerikai gyártmány mintájára készült modell az egyik kedvence. A világ leghosszabb mozdonyának mini mása is 195 ezer forintba kerül.

Szeged | Jön az égőcsereszezon | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Nemcsak a nagyvárosok, hanem a kisebbek is igyekeznek fényfüzérekkel és karácsonyi égőkkel ünnepi hangulatot teremteni utcáikon.

0 megjegyzés: