Spiga

Csongrád megye a médiában 071201

Szabad Föld Online - A naprakész hetilap
Szeged - A történethez hozzátartozik, hogy a nyár végén már hasonló hirtelenséggel bezárt a szomszédban egy magánóvoda. Ugyanakkor a környéken legalább kettő – esetleg három – játékterem vár nyitásra, amelyek nem kaphatnak működési engedélyt oktatási intézmény kétszáz méteres körzetén belül.

hvg.hu
Szeged - Korrupciógyanú, olajügyek szereplői, ide-oda utalt milliók - e krimielemek mellett néhány napja koalíciós feszültség is kíséri Szegeden a Deák Ferenc utcai óvoda december 1-jére tervezett bezárását és a mellette, a 200 méteres övezeten belül két játékterem kialakítását.

Felújítják a múzeum kupoláját - Szeged Városi Televízió
Felújítják a tetőt a Móra Ferenc Múzeumban, ugyanis a régi szigetelés miatt beázott a kupola. A felújítás 1 millió 200 ezer Forintba kerül, amelyet a Csongrád Megyei Önkormányzat fizet. A munkálatokat az időjárási viszonyok miatt nehéz időzíteni.

Feje tetején a szegedi traumatológia - Hazánktája - Cikkek - STOP
A traumatológiai klinikán műtenek ezután minden baleseti sérültet Szegeden. A kórházi baleseti sebészet eszközeit elvitték, akire újabb műtét vár, átszállítják a klinikára. A műtétek áthelyezésének közvetlen oka az, hogy nem volt elég műtősnő a kórház baleseti sebészetén.

Babaünnep Szegeden - Hazánktája - Cikkek - STOP
Távol-keleti ihletettségű babaünnepet rendeznek szombaton a szegedi Móra Ferenc Múzeumban - tájékoztatott pénteken az intézmény sajtóreferense.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - „Ezentúl csak Mindszentért dolgozunk!”
Mindszent - „Józan paraszti ésszel szembemenő döntés született, ezt elfogadni el tudom, megérteni nem.” – mondta el szerkesztőségünknek Hevesi István mindszenti képviselő, az Intéző Bizottság elnöke a csütörtöki szegvári testületi ülés tükrében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kerékpárosok ütköztek Vásárhelyen
Kerékpárosok ütköztek össze Vásárhelyen az Andrássy út belvárosi szakaszán kijelölt kerékpárúton.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ma is mérnek Szegeden
Az előző héthez hasonlóan ma 11 és 15 óra között a Szegedi Rendőrkapitányság ismételten fokozott közúti közlekedési ellenőrzést tart Szeged város területén - tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Tuczakov Szilvána sajtóreferens.

Webradio
A Jobboldali Egyetemisták Szövetsége intő pédának tartja a Török Márk ellen hozott két félévre szóló kizáró határozatot. Közleményük szerint az EHÖK elnöke nem más, mint egy "egyetemi Zuschlag".

Webradio
Hatszázezer forint gyűlt össze a húszéves Kortárs Balett és a C-Mobil közös jótékonysági akcióján. A pénzen a leukémiás és daganatos gyermekek számára vásárolnak infúziós pumpákat.

Webradio
A felsőoktatásba felvett diákok száma alapján országosan az előkelő második helyet szerezte meg a szegedi Radnóti Miklós Gimnázium.

Webradio
Szeged - A Deák Ferenc utcai óvoda bezárásáról szóló HVG cikkben a szerző olyan pénzügyi érdek összefonódásokra utal, amelyek a politikai döntések mögött húzódhatnak.

Webradio
A tavalyihoz képest 40-50 százalékkal drágulnak idén a karácsonyfák. Ez derül ki a Magyar Kertészeti Árudák Egyesületének adataiból. Leginkább az utóbbi években egyre népszerűbb normandfenyő ára nő, méterenként 2000 forinttal.

Szeged Szerver
Az ütemterveknél valamivel jobban áll a Tömörkény Gimnáziumot felújító Ferroép Zrt. a munkálatokkal, így így majdnem biztos, hogy augusztus 25-e előtt át tudják adni az iskolát.

Szeged | Sorra nyitnak az éttermek Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Gomba módra szaporodnak Szegeden az éttermek, értesüléseink szerint a közeljövőben hat új vendéglátóhely nyitja meg kapuit. Kíváncsiak voltunk a szegedi vendéglátás helyzetére; mint megtudtuk, a középréteget érdemes etetni.

Szeged | Autófeltörőket fogtak el Szegeden - heroinátadás közben | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Nagy valószínűséggel heroint tartalmazott az a csomag, amelyet két, autófeltörés miatt figyelt férfi adott át Szegeden egy harmadiknak, amikor a rendőrök rajtuk ütöttek.

Szeged | A Honvéd tériek félnek az esővíztől és a forgalomtól | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Jövő őszig fel kell építenie a tulajdonosnak a Honvéd téri parkolóházat, de akár fél évet is csúszhat a munka a szomszédok kifogásai miatt. A napokban találkoztak először, sok a vitás részlet – mintha mindenki csak az orráig látna.

Szeged | Nyitott a karácsonyi vásár | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Gólyalábas zenészekkel és tűztánccal tegnap kezdődtek meg Szegeden a karácsonyi ünnepi hetek. A Széchenyi, a Dugonics és a Dóm téren összesen százhúsz kereskedő árulja portékáit. Karácsonyig sok mókás program is várja az érdeklődőket.


Szeged | Tekepályaügy: nincs bűncselekmény | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A rendőrség szerint nem történt bűncselekmény a szegedi tekepályaügyben. Erre reagálva Szentgyörgyi Pál ismét lemondásra szólította fel Kohári Nándort a sportbizottság elnöki posztjáról, a Ferroép-Szeged elnöke pedig azt mondta, a határozat kézhezvétele után feljelenti a képviselőt.

Szeged | Huszonötmillió forint az idei zöldbírságrekord | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - A környezetvédelmi hatóság szemétkommandója razziázott tegnap az algyői olajmező határában. Négy kisebb illegális lerakót jegyzőkönyveztek. Az idei kétmillió forintos rekordbírságot Szegeden építési törmelékért szabták ki.

Szeged | Felavatták Varga Mátyás díszsíremlékét | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A Belvárosi temető díszsírkertjében tegnap felavatták Szeged öt éve elhunyt díszpolgára, Varga Mátyás Kossuth-díjas és kiváló művész díszlettervező díszsíremlékét.

Szeged | Patikák: nem akarnak éjszakázni | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Információink szerint nem közeledtek az álláspontok a szegedi patikai ügyelet kérdésében. A patikusok több kifogást is emeltek a terhet jelentő feladattal szemben.

Szeged | Óvodások a szegedi jégpályán | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged – Már tudom, jégtáncosnő szeretnék lenni – jelentette ki Révész Liza nagycsoportos óvodás az ovi II. jégfesztiválon tegnap délután a szegedi műjégpályán. Az öt és fél éves kislányt nagyszülei a palánk mögül csodálták.

Hódmezővásárhely | Jövő évtől ingyen parkolhatnak a hibridek Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu -
Hódmezővásárhely - Hódmezővásárhelyen. A város képviselőtestülete megszavazta Lázár János polgármester erről szóló indítványát.

Makó | Működik a biogázüzem a klárafalvi ipari parkban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Már a próbaüzem folyik az 587 milliós költséggel felépült klárafalvi biogázüzemben. Az energiatermelő komplexum mása – uniós tükörprojektként – Temesváron épül meg a közeljövőben.

Szentes | Elindult a szentesi óceánjáró | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szentes - Vízre szállt Vasvári János, az Atlanti-óceán átevezésére vállalkozó szentesi férfi Portugáliából elindult hosszú útjára. Egy darabon együtt halad barátaival, aztán több ezer kilométeren keresztül csak műholdas telefonon lehet vele tartani a kapcsolatot.

Szentes | Bronzportré került a Fridrich-műterem falára Szentesen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Családtagok, barátok és tisztelők sokaságának jelenlétében avatták fel tegnap a Rózsa Gábor nevét viselő teret Szentesen. Az általa megmentett Fridrich-műterem falán Lantos Györgyi csongrádi szobrászművész bronz domborműve is emlékeztet mostantól az egy esztendeje elhunyt mérnök-muzeológusra, a helyi értékek védelmezőjére.

Csongrád | Csongrádi uszoda: nagy medence és#8211; nagy teher | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Csongrád - Csongrádon még nem dőlt el, milyen nyitva tartással üzemelhet télen az uszoda. Az Idegenforgalmi Kft. ügyvezetője több változatot is kidolgozott a városvezetés számára.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Dr. Kovács László lett a régió elnöke
A MIÉP Délkelet Magyarországi Szervezetei november 30-án Hódmezővásárhelyen tartották tisztújító közgyűlésüket.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A költő, akiről a szülőfaluját nevezték el
Mindszent - 2000-ben merült fel Fuchszné Benák Katalinban először, hogy könyvet ír Adyról. Fel akarta keresni a költő szülőfaluját Érmindszentet, de egy hivatalos levél szerint ilyen helység nem létezik. Ma mégis könyvbemutatót tartottak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kompot alkalmaznak a tanításban
„Értékünk az ember” – Kompetencialapú képzés megvalósítása és terjesztése a hódmezővásárhelyi Eötvös József Szakközépiskolában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sokszoros véradóknak mondtak köszönetet
Sokszoros véradókat köszöntöttek november 30-án Hódmezővásárhelyen a Fekete Sas dísztermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Az ének lángját hordozzák
Hódmezővásárhely - ”Aki szereti a zenét, az rossz ember nem lehet”- mondta Oskovics György, a Korosztályok Dalos Találkozójának szervezője. A Petőfi Művelődési Központban minden korosztály hangja felcsendült ma délután.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Tőlünk tanulnak a fiatal vajdasági gazdák
Hódmezővásárhely - 43 fiatal vajdasági gazda vesz részt a Földművelésügyi és Vidékfejlesztési Minisztérium által támogatott falugazdász képzésen Hódmezővásárhelyen, november 30-tól december 2-ig. A háromnapos képzésen az európai uniós és a magyar agrárszabályozásról is tanulnak a résztvevők.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Klauzál Gábor és kora
A hódmezővásárhelyi Klauzál Gábor Általános Iskola november 30-án” Klauzál Gábor és kora” címmel történelmi vetélkedőt rendezett .

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Vasárnap nyit a jégpálya
Megnyitják a hódmezővásárhelyi jégpályát és ezzel egy időben díszes fénybe öltözik a város- tudtuk meg Dr Mikecz Pétertől, a Kabinetiroda vezetőjétől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Több, mint ötszázmillió forinttal tartozik az állam
A város tegnapi közgyűlésén Hódmezővásárhely 2007. évben megnyert pályázatai kapcsán felmerült, hogy az állam több, mint ötszázmillió forint összegű már megnyert támogatással tartozik a városnak.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nyílt nap a mezőgazdasági karon
Nyílt nap keretében mutatkozott be november 30. Hódmezővásárhelyen működő Szeged Tudományegyetem Mezőgazdasági Kara amelynek célja tájékoztatást adni a kar munkájáról és a tanulási lehetőségekről.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A nagycsaládosoknak gyűjtenek
A Fidesz Hódmezővásárhelyi Női Tagozata második alkalommal rendez gyűjtést a nagycsaládosoknak karácsony előtt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Sok meglepetéssel készülnek
Hódmezővásárhely - Megkezdődtek már a karácsonyi előkészületek, a lakók számára apró, névre szóló ajándékokat készítenek – tájékoztatta szerkesztőségünket a hajléktalanok karácsonyáról a hódmezővásárhelyi Hajléktalanokat Ellátó Központi intézmény vezetője, Pikali Sándorné.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Diákcsínyek hatvan évvel ezelőtt is voltak
Hódmezővásárhely - Hatvanadik születésnapját ünnepelte az Eötvös József Szakközépiskola a Petőfi Sándor Művelődési központban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - „Ezentúl csak Mindszentért dolgozunk!”
Szegvár - Hevesi István portálunknak elmondta, azzal a céllal mentek el Szegvárra, hogy meggyőzzék a testületet, bírálják felül az egy héttel ezelőtt hozott döntésüket, miszerint Szegvár külön indul a KEOP által kiírt szennyvíz-beruházási pályázaton. Felhívták a szegvári testület figyelmét arra, hogy ugyan a KEOP engedi, hogy a két település külön pályázzon, viszont az elbírálási rendszer alapján mínusz 15 ponttal sújtja mindkét település pályázatát. Mint fogalmazott, ez körülbelül annyit jelent, mintha egy száz pontos pályázaton az első 25 pontos kérdést elbuknánk, hiszen plusz pontokat csak 0,25 századonként adnak. „Józan döntést kértünk a szegváriaktól, ez nem történt meg.” – tette hozzá.

0 megjegyzés: