Spiga

Csongrad megye a médiában 071130

Webradio
Szeged - December 15-éig még lehet jelentkezni a Kortárs Balett Klubjába, azaz a KOBAK-ba. A tagok elős kézből kapnak mindig információt, részt vehetnek a Kortárs Balett Klub ismerkedési estjén, táncóráin, és születésnapi eseményein is.

Sportfórum - A sport portál - friss hírek, tudósítások, eredmények, fórum
Szentgyörgyi Pál sportot is felügyelő alpolgármester jelenlétében rendezték meg a szegedi Makkosházi Általános Iskolában azt az óvodás focitornát, amelynek elsődleges célja a KÉSZ Labdarúgó Akadémia Alapítvány által szervezett beiskolázási program bemutatása volt.

Webradio
Gyerekeket és felnőtteket babáikkal együtt várják a Móra Ferenc Múzeumba szombaton délelőtt a távol-keleti ihletettségű babaünnepre.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Készen áll a klárafalvi biogáz üzem
A klárafalvi biogáz üzem működőképes és készen áll a teljes üzemi termelésre - mondta el szerkesztőségünknek Németh László, a Csanád Gazdaságfejlesztési Kht. ügyvezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Életveszélyben vannak a gyerekek a Táltos iskolában?
Hódmezővásárhely - Néhány gyerek újabban az öngyilkossággal fenyegetőzik a Táltos iskolában. A szülők összefogtak, hogy megoldást találjanak a speciális nevelési igényű gyermekek megfelelő oktatására.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Gyalogost gázoltak Vásárhelyen
Renault személyautó gázolt el egy gyalogos-átkelőhelyen közlekedő nőt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Őt is „invitálta” Rákosi Mátyás
Takács Ferenc nem akart a Magyar Dolgozók Pártjának tagja lenni, ezért az ÁVH letartóztatta. Az Ideiglenes Kormány egykori iparügyi miniszteréről tartott Dr. Baracs Gabriella történész előadást az Emlékpontban.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Zetorral szlalomoztak a diákok
Diák traktoros ügyességi versenyen mérhették össze elméleti és gyakorlati tudásukat az erdészeti, mezőgazdasági jellegű szakközépiskolák hallgatói november 29-én délelőtt a Szeged Pláza parkolójában.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új feladatok, nagyobb hatékonyság
Csongrád megye - Nap, mint nap hallani a hírekben a Vám- és Pénzügyőrség rendkívüli eredményeiről. Dr. Márkus András dandártábornokot, a Vám- és Pénzügyőrség dél-alföldi régiójának parancsnokát a sikerekről és a változásokról kérdeztük.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Külterületi közösségi házat keres Ásotthalom
Ásotthalom kiterjedt tanyavilággal rendelkezik, ami az utak problémáján túl a közösségi terek hiányát is hozza magával. Legutóbb ez a probléma merült fel – mondta el Petró Ferenc polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem lesz adóemelés
Mindszent - Nem vezetnek be új adót jövőre Mindszenten, és az adóemelés is elmarad. Többek között erről is döntött a Mindszenti képviselő testület november 28-án.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Benkóczy Zoltán hazajön karácsonyra
Apátfalva - A karácsonyi készületekről is szó esett legutóbb, a keddi képviselő-testületi ülésen – tájékoztatott Apátfalva alpolgármestere, Vári Miklós. A 43-as út mellett kerékpárút is készülhet.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Még januárban is ellenőriznek
Csongrád megye - Az ünnepek előtt már több mint egy hónappal vizsgálódnak a fogyasztóvédelem munkatársai. Elsősorban a fogyasztók félretájékoztatása ellen dolgoznak – tudtuk meg Dr. Horváth Zsuzsannától, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság Dél-Alföldi Regionális Felügyelőség igazgatója.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Kevesebb támogatás, mégis kevesebb hiány várható jövőre
Ruzsa Község Képviselő-testülete tegnap tartotta ülését a Polgármesteri Hivatalban. A nyílt ülésen a két legfontosabb téma az Önkormányzat 2007. évi költségvetés háromnegyed éves teljesítéséről szóló beszámolója, illetve az Önkormányzat 2008. évi költségvetési koncepciójának megalkotása volt.

Szeged | Városszerte késő buszok | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Autóbusz- és villamosjáratot teszteltünk a nap különböző szakaszaiban. A tíz évvel ezelőtti forgalomra alakított buszos menetidő ma már túl szoros, rendszeres a késés, ráadásul a nagy forgalom mellett az építkezések miatt is változtatni kell a menetidőkön.

Szeged | Jövőre útdíjas a 45-ös, a 451-es és az 55-ös is | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Útdíjat fizetnek már a 3,5 tonnánál súlyosabb teherautók is jövőre, utána pedig az következik, hogy valamennyi jelentősebb utat bevonják a rendszerbe. A megyében most még csak két szakasz matricás, egyelőre nevetséges áron.

Szeged | Jövőre már épülhet az újszegedi Aqualand | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Megépülhet az újszegedi fürdőkomplexum a Ligetfürdő helyén – döntött legutóbbi ülésén a kormány. A hatmilliárd forintos beruházást az unió – a magyar állammal közösen – hárommilliárd forinttal támogatja.

Szeged | Variációk egy óvodára | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Megérkezett a szegedi városházára a Fidesz- és a KDNP-frakció rendkívüli közgyűlés összehívásáról szóló kérelme és a napirendi javaslat – tudta meg lapunk tegnap. Az ellenzéki frakciók azt akarják elérni, hogy a Deák Ferenc utcai óvodát tovább működtessék.

Szeged | Hétfőtől Rókusra szállít a pókos autó | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Hétfőtől nem a Bakay Nándor utca végére szállítják a rossz helyen parkoló autókat Szegeden. Ezentúl a járművet a Tescóval szemben, a Körtöltés utca végén található trolitelepen lehet kiváltani.

Szeged | Hétfőtől Rókusra szállít a pókos autó | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Mikulásra a cég akcióval készül: aki december 6-án a Mérey utcai ügyfélszolgálatra beviszi parkolási büntetése „Mikulás-csomagját" – és még nem kapott felszólító levelet –, fél áron befizetheti a büntetést.

Szeged | Két szemeszterre büntették az EHÖK-elnököt, aki fellebbez | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Hallgatói kötelezettségeinek hétrendbeli megsértése miatt két félévre eltiltotta tanulmányai folytatásától Török Márk EHÖK-elnököt az első fokon eljáró fegyelmi bizottság tegnap. A döntés nem jogerős, a diákvezér fellebbez.

Szeged | Keresettek a divatos kutyaöltözékek | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Szegeden is „divatozhatnak" az ebek, az esőkabáttól a kutyáknak gyártott ékszerekig minden megtalálható a boltokban. A gazdik két okból öltöztetik lakásban tartott kedvenceiket: 1. nehogy megfázzanak; 2. legyenek a kutyák is divatosak.

Szeged | Naponta húsz betegnek fordít a szegedi tolmács | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Több száz külföldi beteg érkezik évente ellátásra a szegedi klinikákra, akikkel gyakran saját anyanyelvükön kell beszélni. Van, amikor ezt megoldják az orvosok, nővérek, de van, aki tolmácsot hív. Az egészségügyi fordító munkája nagyon sűrű és fárasztó, gyakran a pszichológus feladatát is el kell látnia.

Szeged | Csökkenhet a természettudományos órák száma | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Ezrek tiltakoznak írásban az ellen a tervezet ellen, amely csökkentené az iskolákban a kémia-, a biológia- és a fizikaórák számát. Az oktatási tárca honlapján néhány nappal ezelőtt jelent meg a jogszabálytervezet.

Szeged | Horgász lett a sporthalászokból | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Feloszlatta magát a Csongrád Megyei Sporthalász Egyesület, tagjaik közül többen horgászengedélyt váltottak: átálltak a pecások táborába. Elnökük, Mészáros András azt mondta, a Tiszának ezen a szakaszon is jót tenne, ha az üzemszerű halászatot beszüntetnék.

Szeged | Kobakol, és jótékony a balett | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Megalapították Szegeden a Kortárs Balett Klubot, vagyis a Kobakot. A baráti klubba máris több tucatnyian jelentkeztek, a regisztráció december 15-éig tart a szegedikortarsbalett.hu/kobak honlapcímen

Hódmezővásárhely | Költségvetési koncepció Vásárhelyen: elfogadva | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Tizenhat igen és hét tartózkodás mellett tegnap a vásárhelyi közgyűlés elfogadta a jövő évi költségvetési koncepciót.

Hódmezővásárhely | Új iparvágány épül Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Új iparvágányt építtet a vásárhelyi önkormányzat a leendő biodízelüzemhez. A város a beruházóval kötött szerződésben vállalta a nagy teherbírású út, illetve a vasúti iparvágány építését. Mindkettőt pályázati pénzből szeretnék megvalósítani.


Hódmezővásárhely | Interpicik helyett ütemes menetrend Szeged és Csaba között | delmagyar.hu -
Hódmezővásárhely - Csúcsidőben minden órában félkor, napközben kétóránként indul vonat Szeged és Békéscsaba között december 9-étől. Az új, ütemes menetrenddel és a változtatásokkal – a MÁV-osok szándéka szerint – a vásárhelyiek is jól járnak.

Hódmezővásárhely | Ingyenes pályázati tanácsadás Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Péntekenként díjmentes pályázati tanácsadással és segítségnyújtással várják a hódmezővásárhelyi kistérség vállalkozóit, őstermelőit, önkormányzatait, civil- és nonprofit szervezeteit a Takács Ferenc Képzőközpontban – tudtuk meg Barna Viktortól, a helyi vidékfejlesztési iroda vezetőjétől.

Hódmezővásárhely | Takács Ferencre emlékeznek Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - Takács Ferenc egykori szociáldemokrata miniszterről, Hódmezővásárhely volt országgyűlési képviselőjéről emlékeznek meg csütörtökön délután fél 2-kor a vásárhelyi Emlékpontban kezdődő rendhagyó történelemórán.

Makó | Még mindig Szabó Sándoré a makói Korona | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Lassan egy éve szeretne szabadulni bérlője, Szabó Sándor a makói Korona étteremtől, de nem sikerül: nincs, akinek átadhatná. Az üzemeltetés veszteségeit már alig győzi. Az önkormányzat tovább keresi az új üzemeltetőt, de már nem pályázat útján.

Makó | A makói Palya Bea népdalénekes a nőiességről | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - A makói születésű Palya Bea egy olyan műfajt képvisel, mely nem a legnépszerűbb ma hazánkban: népdalokat énekel magyarul, cigányul, törökül és bolgárul. Arcát mégis egyre többen ismerik. Emberségével, életigenlő természetével, kozmopolita karakterével felhívja magára a figyelmet.

Szentes | Utolsó séta a szentesi kísértetkastélyban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - Több százan járták be tegnap a szentesi Petőfi Szállót. A felújításra váró, romos épületet tegnap nézhették meg utoljára az érdeklődők a pincétől a padlásig. Hamarosan kezdődik a rekonstrukció. A megújult épület ötcsillagos szállodaként működik majd.

Szentes | Parkolási káosz a szentesi középiskolák körül | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szentes - A parkolóórákat a városközponthoz közeli kis utcák lakóinak bosszantására rakták ki – olvasható a szentesi internetes fórumon. A gimnázium környékén ugyanis kaotikus állapotok uralkodnak, mert ott nem kell fizetni díjat

Csongrád | Politikai gyávaság Csongrádon? | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Csongrád - Gyávasága miatt sokszor képtelen észszerű döntést hozni a csongrádi képviselő-testület – állapította meg az önkormányzat pénzügyi bizottsága. Ez a halogató politika jellemzi a helyi közszolgáltatási díjak beárazását is. Orbán István szerint azokkal is jótékonykodik a város, akik egyáltalán nem szorulnak rá.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 2011-ben nyithat a megújult Petőfi Szálló
Szentes - Ha 2008-ban megkezdődhetnek a munkálatok, már három évvel később Szentes dísze lehet a teljesen felújított Petőfi Szálló – mondta a csütörtökön tartott tervismertetőn Zsohár Árpád, a felújítást végző cégcsoport ügyvezetője a szálló színháztermében.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem lesz „kútadó”
Hódmezővásrhely - Legkésőbb jövőre megoldják a csapadék elvezetés problémáját Susánban. Dr. Lázár János megígérte, hogy általános felmérést követően betömik a kátyukat is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A költségvetési koncepció első lépései
Hódmezővásárhely közgyűlése a november 29-én elfogadott költségvetési koncepció első lépéseit megtette, hiszen a rendkívüli közgyűlésen több olyan döntést meghoztak, amelyek a koncepció részét képezik.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csökkenteni kell az önkormányzat kiadásait
Hódmezővásárhely - A 2007-es év I-III. negyedévének költségvetése és a 2008-as költségvetési koncepció állt a középpontjában a november 29-én tartott rendkívüli közgyűlésnek Hódmezővásárhelyen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Ismét napirendre került a fizetős parkolás
Hódmezővásárhely - A Kinizsi utcai fizető parkoló övezet bővítéséről döntött a hódmezővásárhelyi közgyűlés a november 29-i rendkívüli ülésen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Javul Zsombón a tömegközlekedés
Közkívánatra bővül a zsombói buszjárat által lefedett terület. Az új végállomásra december 9-étől gördülnek be a buszok – tájékoztatott Gyuris Zsolt polgármester.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A japán akácok haladékot kaptak
Hódmezővásárhely - A Zrínyi utcán és a Kossuth téren álló japán akácok sorsa is napirendre került Hódmezővásárhely képviselő-testületének november 29-i rendkívüli közgyűlésén.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Nem tartották be a követési távolságot
Klárafalva és Ferencszállás között baleset történt csütörtökön délután – tájékoztatott Vad Róbert, a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

0 megjegyzés: