Spiga

Csongrád megye a médiában 071116

Webradio
Szeged - Mivel stabilizálódott az egykori Orvos, ma Klinikai Centrum adósság állományának mértéke, visszahívták az ez év júniusában kirendelt kincstári biztosokat.

Szeged Szerver
Vásárhelyi Fiatalokért Közalapítvány november 22-én újabb 115 babának nyújtja át a csak 18 éves korurukban ingatlan vásárlására felhasználható kötvényt.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - 1924-ben készült Szatymaz új harangja
A júniusi temetőfosztogatás során ellopott helyére újra harang került. Bár nem új, de új haranglábon áll, sőt, még helytörténeti jelentőséggel is bír – tudtuk meg dr. Kormányos László polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Csaptelepes mosdó, rézkábelek kerültek elő a kocsiból
Fémet loptak egy csongrádi bolt udvarából hajnalban. Egy járőr tetten érte a feltételezett elkövetőt, aki el akart menekülni – tudtuk meg M. Toronykőy Márta sajtóreferenstől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új rendőrkapitány Makón
Új vezetői megbízásokra került sor a Csongrád Megyei Rendőr-főkapitányság állományában 2007. november 16-tól – tájékoztatta szerkesztőségünket Dr. Tuczakov Szilvána sajtóreferens.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Cigi helyett nyaralás
Lezárult az „Elég!” – Nők a dohányfüstmentes életért program, amely a füstmentes környezet megteremtését célozta. A „Hagyd abba és nyersz” nyereményjátékon egy gyulai jelentkező közel 800 ezer forint értékű utazást nyert – tudtuk meg Dr. Klembucz Erzsébettől, aki az ÁNTSZ Dél-Alföldi Regionális Intézetének egészségvédelmi osztályvezetője.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Útépítésre pályázik Kistelek
Két teljesen új útszakasz építésére nyújtott be pályázatot Kistelek. Egy külterületi és egy belterületi utat építenének, mindkettő az ipari övezethez kapcsolódik – tudtuk meg Mészáros Gábor Polgármesteri Kabinetiroda-vezetőtől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Hattyúk tavával ünnepelnek
Húsz éves a Szegedi Kortárs Balett.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Operával és operettel a játszótérért
November 23-án egy sztárcsalád érkezik Hódmezővásárhelyre. A Tiszta Szívvel Egyesület és Alapítvány nagyszabású estet szervezett, melynek bevételét a Damjanich utcai játszótér felújítására fordítják.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megnyílt Mórahalom határában a csipaki Erdei Iskola
Tegnap megnyílt a mórahalmi Erdei Iskola, mely palicsi tükörprogramban létesült a volt laktanya területén. A hét végén már 70 iskola igazgatója Mórahalomra látogatott megismerkedni az új oktatási lehetőséggel – mondta el Varga B. József projektmenedzser.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Próbaidő alatt erősödhetnek
Közel 200 katonát toboroztak az elmúlt hónapokban Hódmezővásárhelyen a Rádió 7 segítségével. Még körülbelül ugyanennyi hely feltöltetlen, így az akció nem áll meg – tudtuk meg Farkas Imre ezredestől az V. Bocskai István Lövészdandár parancsnokhelyettesétől, a Hódmezővásárhelyi Helyőrség parancsnokától.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Megtakarításból újítanak fel
Szeged -Felújítják a SZTE Bölcsészettudományi karának épületét, a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék gyakorló stúdiókat kap – tudtuk meg Szász Géza ifjúsági és gazdasági dékánhelyettestől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új Tisza-hidat ígér az Új Magyarország Fejlesztési Terv
– 2000 milliárd forintnyi beruházás valósul meg a hat év alatt, és a Dél-Alföldi Régió, azon belül Csongrád megye határozottan kiveszi a részét a fejlesztésekből – mondta el kérdésünkre az államtitkár. – A Regionális Operatív Program kereteiben megépül az M43-as út az új Tisza-híddal, ami nagy segítség lesz a Hódmezővásárhely felé, vagy onnan az autópályára igyekvőknek. A makóiaknak és a szegedieknek fellélegzést jelentene az új út, ami a térség gazdasági fejlődéséhez is hozzájárul. A program tartalmazza az M47-es út Csongrád megyei szakaszának burkolati megerősítését is, valamint az út négysávosítását Hódmezővásárhely és Algyő között. Ám nem csak főutak, gyorsforgalmi utak, hanem három- négy számjegyű utak építése és felújítása is szerepel a tervezett fejlesztésekben – ilyen például a Klárafalva és Kübekháza, valamint a Hódmezővásárhely és Földeák közti út felújítása.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Mikola István a szentesiek kérdéseire válaszolt
A kórházak vezetése a világ legnehezebb üzemei közé tartozik – mondta Mikola István, a Fidesz egészségügyi szakpolitikusa csütörtökön a Kurca-parti esték rendezvénysorozatának keretében, Szentesen.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Könnyező arcok a filmvetítésen
Már az első percekben kicsordultak a könnyek az Emlékpontban, amikor a székkutasi Baté Szilveszter: Fehérgárdisták a Dél- Alföldön című filmjét elkezdték vetíteni. A film bemutatóján jelen volt két, egykori fehérgárdista is.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Szemét ügy Ásotthalmon
Nem haladnak a hulladékudvar-építések, sem a rekultivációk. Ezért Ásotthalom hosszas vita után arról döntött, hogy egy új társulásba belépve próbálja megoldani a problémát – tudtuk meg Petró Ferenc polgármestertől.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - A közös gondolkodásnak mindig van előnye
Ezekkel a szavakkal üdvözölte Magyar Anna, a Csongrád Megyei Közgyűlés elnöke a Makói Oktatási Központ, Szakképző Iskola és Kollégium mezőgazdasági oktatás fejlesztéséért tett előrelépéseit azon a konferencián, amelyet ma rendeztek Makón külföldi vendégek, mezőgazdasági szakemberek és pedagógusok részvételével.

Hódmezővásárhely | Pályáztatják a helyi járatokat Vásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Hódmezővásárhely - A vásárhelyi önkormányzat pályázatot ír ki a helyi tömegközlekedés üzemeltetésére. Azt várják el a győztestől, hogy a szolgáltatás színvonala ne csökkenjen, egységes arculatot kapjanak a járművek, amelyek alacsony padlósak és ne csuklósok legyenek.

Hódmezővásárhely | Épül a vásárhelyi Aldi | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Hódmezővásárhely - Újabb kereskedelmi óriáscég jelenik meg várhatóan jövő tavasszal Vásárhelyen. A Lidl Áruház közelében, a most nyílt Family Centerrel szemközti telken a német Aldi nyit üzletet. Az építkezés már megindult.

Makó | Makula Éva a makói kórház röntgenosztályának élén | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Makó - Makula Éva személyében új vezetője van a makói kórház röntgenosztályának. Az intézményben kevés a betöltetlen álláshely – ahol sokat kell várni, ott nem a szakemberhiány az ok. A vásárhelyi és a szentesi kórházban a patológián keresnek szakorvost.

Makó | Éjszaka újra lassítják a kamionokat Makón | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Makó - Több ezer makói életét keseríti meg a 43-as főút éjszakai forgalma. Sebbességkorlátozással javítanának a helyzeten.

PROMENAD - a vidék hírportálja... - Új óvoda épül, az iskola pedig bővül
Hódmezővásárhely - Újvároson tavaly 25 gyermek született, idén 15. Mind a negyvenen a város jóvoltából bébikötvény tulajdonosok lettek, ami havi 4000 forintot jelent gyermekenként – mondta el Dr. Lázár János november 15-én Hódmezővásárhelyen a Visszhang Utcai Olvasókörben tartott lakossági fórumon.

Szeged | A határig kétszer két sávos lesz az M43 | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - A kilencedik nemzetközi közlekedési konferencia kezdődött el csütörtökön a Csongrád Megyei Kereskedelmi és Iparkamaránál. Megnyitó előadásában Ujhelyi István államtitkár bejelentette, hogy az M43-as Makótól az országhatárig tartó szakasza is kétszer két sávos lesz.

Hódmezővásárhely | Megfulladt egy kislány Hódmezővásárhelyen | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Hódmezővásárhely - Feltehetően szénmonoxid mérgezésben meghalt egy tizenhárom éves lány csütörtökön éjszaka Hódmezővásárhelyen.

Szentes | Működtetnék az önkormányzatok a Szentes-Orosháza vonalat | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szentes - Elvileg működtetnék a Szentes és Orosháza közötti vasútvonalat a térségi önkormányzatok, de erről csak a gazdasági számítások elvégzése után hajlandók tárgyalni a szaktárcával. Most ugyanis még nem lehet tudni, mindez mibe kerül. Együtt küzdenek a vasútért kormánypárti és ellenzéki politikusok.

Szeged | Katona Nórát választották Szeged új diákpolgármesterének | delmagyar.hu - Szeged - hírek,
Szeged - Nem ígérhet világbékét és nem éltanuló Katona Nóra, Szeged frissen megválasztott diákpolgármestere. A város általános és középiskolás diákküldöttei a héten szavaztak az új polgármesterről, akinek megbízatása egy évre szól.

Szeged | Csapóés#8211;Hódi vita: mindhalálig Testamentum | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Vádat emelt a megyei főügyészség a Szegedi Testamentum Kft. két alkalmazottja ellen a hulladékgazdálkodás rendjének megsértése és sikkasztás miatt. Csapó Balázs önkormányzati képviselő emiatt Hódi Lajos cégvezető prémiumkifizetésének felfüggesztését javasolta a közgyűlésen.

Szeged | A hajléktalanokért virrasztottak Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók,
Szeged - Harmadik alkalommal rendezték meg Szegeden a szolidaritás éjszakáját a hajléktalanokért csütörtök este 6 és péntek reggel 7 óra között a Klauzál téren

Szeged | 135 éves a szegedi Karolina-iskola | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Fennállásának 135. évfordulóját ünnepli pénteken és szombaton a szegedi Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészetoktatási Intézmény és Diákotthon.

Szeged | Idén százötven éves a szegedi Fekete Ház | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Átvészelte a szegedi nagy árvizet, idén százötven éves a város emblematikus épülete: a Fekete Ház. A múzeum épületében egykor polgári lakás, kaszinó, szénkereskedés, ügyvédi iroda, leánynevelde, szerkesztőség és munkástanács kapott helyet benne.

Szeged | Digitális térkép a földhivatalokban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Digitális, számítógépen kezelhető, és interneten is elérhető mától az ország összes úgynevezett kataszteri térképe a földhivataloknál – jelentették be a csütörtöki sajtótájékoztatón.

Szeged | Vízi vizsga a téli zimankóban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szegeden nem rég óta szerezhetnek jogosítványt a vitorlázók, még a nyáron a Balatonra kellett utazniuk a "tanoncoknak", ha papírt szerettek volna hajózási ismereteikről.

Szeged | Belga filmhét Szegeden | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok, apróhirdetés
Szeged - Belga filmnapokat rendez a Vallónia-Brüsszel Közösség Budapesten, Pécsett és Szegeden. A fiatal belga rendezők művei mellett André Delvaux egyik utolsó művét, a Benvenuta-t, valamint rövidfilmeket és animációs filmeket is láthat majd a közönség.

Szeged | Kétszázezer látogató a Somogyiban | delmagyar.hu - Szeged - hírek, fotók, programok,
Szeged - Alapítása 125. éve, azaz 2006 óta minden 25 ezredik látogatóját megajándékozza a szegedi Somogyi-könyvtár. Idén, kétszázezredikként Sánta László festőművész lépett be a könyvtár kapuján.

0 megjegyzés: